Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Lydia

Lydia

15-09-2018 om 22:28

Schimmel op matras voorkomen?

Wij hadden op een van de slaapkamer en bed, waar schimmelplekken op de onderkant van het matras zaten. Op een bepaalde plek, niet helemaal op het eind van het matras (nb aan beide kanten, want het matras werd wel eens omgekeerd, horizontaal). Dus het is niet een plek waar bijv. een kind geplast heeft en dat er daardoor misschien zo'n schimmelplek ontstaat.

Ik heb altijd gedacht dat die plekken er zaten omdat het een beetje aan die kant van de slaapkamer was, ook een beetje schimmelplekken op de muur.

Tussen het matras en de lattenbodem zat trouwens een matrasbeschermer, voor zover dat relevant is . Dat hielp dus niet tegen de schimmelplek.

Nu staat er sinds kort een ander bed met een ander matras in diezelfde kamer. Hoofdeinde in dezelfde hoek als toen (wel andere richting).

Wie o wie heeft een idee of ik iets kan doen om te voorkomen dat er ook een of meer schimmelplekken ontstaan op dat matras van dat bed dat er nu staat?

40er

40er

15-09-2018 om 22:39

2 dingen

Luchten en een vochtvreter.

Triva

Triva

15-09-2018 om 22:53

en nu dus wel

wisselen op de goede manier en elke keer even het matras op de zij laten staan als je het bed verschoont met raam open (tenzij het regent)

Pirata

Pirata

16-09-2018 om 09:10

Matrasbeschermer?

Bedoel je dat er een molton tussen de lattenbodem en het matras ligt? Of zo'n niet doorlatend ding? In het laatste geval heb je de oorzaak te pakken.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.