Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Maarlen

Maarlen

22-08-2018 om 09:53

Ieder zijn eigen handdoek


Saar

Saar

16-09-2018 om 00:06

Jaja

Niki, technisch gezien wel maar in spreektaal wordt nu eenmaal vaak vagina gebruikt voor hele gebied.
En wat betreft het onderwerp wassen is het voor mij 1 pot nat, zeep gebruik ik echt nooit.
Ik begrijp ook niet zo goed dat je dat deed/doet Kaaskopje want dat is al best lang bekend?
(ik bedoel, ik weet het zelfs en weet niet veel van hygiëne)
En nooit problemen gehad op dat vlak, al heb je dat natuurlijk nooit helemaal in de hand.

Kaaskopje

Kaaskopje

16-09-2018 om 01:31

Saar

Ik heb altijd al last van blaasontsteking gehad, ook toen ik klein was. Iemand die ik ken en zich nooit met normale zeep wast, zit nu ook met een voortslepende blaasontsteking. Ik was me wel met zeep, maar ben er wel voorzichtiger mee geworden. Toch heb ik nu weer blaasontsteking. De boosdoener is de e.coli-bacterie, maar ik kan me voorstellen, ik heb het idee dat dat echt zo is, dat die beter kan toeslaan als de weerstand laag is. Mogelijk gebeurt dat ook als je zeep gebruikt, maar dat weet ik niet.

Saar

Saar

16-09-2018 om 10:42

Goede hygiene is belangrijk en bestaat uit verschillende regels, 'alleen met water' is daar maar eentje van. Dus de persoon die jij kent kan net zo goed andere dingen verkeerd doen.
Maar uiteraard is inadequate zorg maar 1 oorzaak van blaasontsteking. (volgens mij kun je met gezonde voeding ook wel een hoop doen bijv)

Verder heb ik niet alleen nooit blaasontsteking maar ook geen vaginale infecties oid. Om maar aan te tonen dat zeep dus echt niet hoeft want dat gebruik ik niet. Ik sprint ook echt niet naar badkamer na d
sex oid.

Ik hoop iig voor jou dat je wel zeep gebruikt met juist ph waarde want daarin zit juist het verkeerde van zeep voor dat gebied.

Saar

Saar

16-09-2018 om 10:46

Uiteraard

slaan infecties beter toe bij verminderde weerstand.
Maar de e coli is niet een gast die hoort in dat gebied of er vanzelf zit. Dus eigenlijk moet je er voor zorgen dat ie er niet komt.
Misschien was je op sommige plekken te goed en op anderen te weinig. Zijn bijv je handen wel schoon genoeg als je je af veegt na plassen oid.

Kaaskopje

Kaaskopje

16-09-2018 om 11:05

Saar

Door dit soort adviezen "Dus eigenlijk moet je er voor zorgen dat ie er niet komt." ben ik in een soort paniek geschoten, omdat ik dacht dat ik het allemaal zelf veroorzaakte. En dat is me met nadruk uit het hoofd gepraat door zowel de huisarts als later ook nog de uroloog. Natuurlijk moet je niet verkeerd afvegen en dergelijke, maar het is vaak ook gewoon 'pech'. Die zeepgewoonte is er op een gegeven moment ingeslopen, door een iets te overdreven gevoel over hygiëne, daarvoor deed ik dat niet. Toch had ik regelmatig blaasontsteking. In mijn jeugd vaak prompt in oktober. Blijkbaar toch door de overgang naar kouder weer. Anders zou ik het niet weten. Dat ik het nu ook nog vaak heb, kan ook door de overgang komen. Ik ben daar ruimschoots doorheen, maar het schijnt een bekend fenomeen te zijn, dat vrouwen het dan vaker kunnen krijgen. Toch door een andere hormoonhuishouding, andere omstandigheden in de vagina e.d..

Ik was de schaamstreek (wat een ontboezemingen toch...) wel met zeep maar verder dus niet meer. Inmiddels zo'n half jaar en dus nu toch weer blaasontsteking. Mijn bekende heeft nog nooit eerder blaasontsteking gehad, dus zal ze vast niet veel verkeerd doen.

Triva

Triva

16-09-2018 om 11:09

goh

Nooit gedacht dat er nog mensen zijn die daar met (gewone) zeep wassen... Waarom zou je dat doen? Met washandje en warm water kun je toch alles schoonhouden als je doucht?

Pennestreek

Pennestreek

16-09-2018 om 11:55

Omdat je de rest van je lijf ook met zeep wast?

Ik neem ‘de onderkant’ in een moeite mee. Ik weet wel dat geadviseerd wordt dat niet te doen, maar ik ben nogal een gewoontedier en ‘s ochtends onder de douche nog niet echt helder. Ik heb weleens een blaasontsteking gehad, in mijn hele jonge jaren en ook wel eens een vaginale infectie, dat was toen ik nog samenwoonde op de flat, dus inmiddels minstens 20 jaar geleden. Verder ben ik qua hygiëne behoorlijk gemakkelijk, doe ook rustig een week met een handdoek en gebruik die voor mijn hele lijf. Dus ik denk dat ik kan stellen dat het met mijn weerstand wel goed zit. Of daf nou is dankzij of ondanks die minimale hygiëne, dat weet ik niet zeker. Ik denk persoonlijk wel dat overdrijven met hygiëne zorgt voor een verminderde weerstand. In het algemeen, uitzonderingen natuurlijk daargelaten.

Triva

Triva

16-09-2018 om 12:08

pennestreek

Ik was mijn haar veel, soms met shampoo, soms alleen cremespoeling, soms een medicinale shampoo en soms niets. Ik gebruik zelden zeep voor mijn lichaam, hoe vies word je nu (tenzij je echt viesmakend werk doet) tegenwoordig?

https://www.huidinfo.nl/z/zeep/

Kaaskopje

Kaaskopje

16-09-2018 om 13:26

Triva

Het wordt nu misschien in toenemende mate een onfris draadje, maar als je altijd met washandjes werkt en ja heel gek nooit ruikt of alles goed zit, kan het zomaar zijn dat je niet merkt dat urinerestjes gaan ophopen en dat ruikt niet fris. Dat was voor mij de aanzet om wat door te slaan met zeep en met de douche spoelen. Ik ontdekte dat vieze geurtje opeens en ik schrok daar dus een beetje van. Daar hoef ik verder geen commentaar op, ik zit in de volgende fase. Maar alleen rustig met water spoelen volstaat ook heb ik gemerkt, maar eromheen was ik wel met zeep. Bidetfabrikanten of wc-kraantjes-producenten zouden hun tent kunnen sluiten als spoelen verkeerd blijkt te zijn.

Als ik het warm heb en ga zweten, gaat het zo her en der echt minder fris ruiken, dus dan vind ik het wel prettig om daar zeep te gebruiken. Ik word er ook blij van als ik lekker ruikende zeep gebruik. Even genieten.

Mijn bekende heeft geprobeerd of ze shampoovrij kon worden, maar dat heeft ze uiteindelijk toch opgegeven.

Zeperd

Zeperd

16-09-2018 om 13:55

Nee hoor geen uitgestorven ras

Ik, 50+ en een klein lekkage probleem, doe dat ook. Het gebied is al broeierig en geurend genoeg en dat maskeer ik graag met een luchtje dat wél lekker ruikt.
En naspoelen met water doe ik ook, dus de zeep is er maar kort; maar geen haar op mijn hoofd die de zeep laat staan.

Zeperd

Zeperd

16-09-2018 om 13:56

Ik ben ook gek op andere chemische geurtjes, dat is hier op t forum not done ( lichaamsgeur dan wel blijkbaar), maar ik kan daar echt van genieten.

preutsje

preutsje

16-09-2018 om 21:08

re schone slaapster

Ik ben idd vies van orale seks, door mijn man bij mij vind ik al niet prettig , ongemakkelijk en ik heb er echt geen lol in/ van en daarna zoene hoeft hij me niet. Laat staan dat ik zoiets bij een ander wil doen. Ik snap ook wekelijk niet dat iemand zoiets wil. Maar goed , ieder zn eigen plezier, laat mij dan in mijn waarde dat ik het niet plezierig vind en er zelfs vies van ben.

Alison

Alison

16-09-2018 om 22:54

Zeep

Ben me toch aan het afvragen of blaasontstekingen en infecties iets te maken hebben met het met zeep wassen. In mijn jeugd en beginjaren van mijn huwelijk heb ik vaak blaasontstekingen gehad maar daarna nooit meer. Al die tijd sop ik de buitenboel grondig met zeep. Gewone douchegel, niks ph wat dan ook. De laatste blaasontsteking dateert van zeker 25 jaar terug.
Zou het krijgen van infecties niet meer te maken hebben met andere zaken, weerstand, bouw, onderliggende ziekte?

Saar

Saar

16-09-2018 om 23:49

Natuurlijk

krijg je niet onmiddellijk een blaasontsteking als je zeep gebruikt. (je valt ook niet onmiddellijk dood neer als je een sigaretje rookt)
Wel is de kans groter, je verstoort het milieu in je vagina (ph waarde)

Gatver Zeperd dat vind ik nu het toppunt van onsmakelijk: vieze geurtjes maskeren met andere geurtjes.
Maar goed, ik vind mezelf dus absoluut niet stinken, integendeel.
(wel onder mijn oksels, daar was ik dan weer wel, bibs ook, handen ook vaak met zeep)

Maar misschien was ik me teveel of te weinig, geen idee. Doe eigenlijk nooit moeilijk met washandjes, zo'n hekel aan. Ik ga douchen, in bad of doe niets.
(maar te vaak in bad met een olie oid verstoort wellicht ook weer eea, al koop ik vaker ph neutraal)

Zeperd

Zeperd

17-09-2018 om 00:38

Saar voor je over je nek gaat

Wel even lezen. Het is niet dat ik een fles zeep mijn ondergoed of vagina inknijp en lekker een week laat zitten hè.
Ik was me en gebruik daarbij zeep en spoel af. Niet van binnen maar van buiten. Daar is echt niets "gadvers" aan hoor.
Stinken en je niet wassen, dat is onfris en geloof me, door het maken van uitstrijkjes ken ik inmiddels de verschillen.

Saar

Saar

17-09-2018 om 01:22

Ach

Zeperd, ik bedoel helemaal niet dat ik jou vies vind of dat ik denk dat je je niet wast ofzo
Ik maakte alleen een opmerking over je uitdrukking 'maskeren van vieze luchtjes' oid.
Maar goed, normale vagina-geurtjes zijn imo dus niet vies, in die van jou blijkbaar wel.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.