Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Mede voor meelezende studenten: waar hebben ouders nou wel behoefte aan?


Caesar

Caesar

26-09-2018 om 19:18

Deurbel

Een deurbel die colporteurs herkent en dan een ander geluidje produceert, zodat ik kan beslissen om eventueel niet open te doen.
Niks met appjes die mij laten zien wie er voorde deur staat, dat kost toch weer moeite. Nee, gewoon een ander geluidje.

margaretha

margaretha

26-09-2018 om 20:03

een soort verklikker

die een waarschuwing geeft als de postbode NIET aanbelt en wel een briefje in de bus stopt ("kon ...niet afgeven, niemand thuis")

Half a twin

Half a twin

26-09-2018 om 20:47

Scanner

Een scanner in de voordeur die kan zien of het echt mijn pakket is. Ik lijk af en toe wel een ontvangkantoor. Mij vandaag 4 keer naar de voordeur gehaast, 3 keer voor pakketten voor de buren in zeer brede zin. Pas de 4e keer was het mijn pakje. De gang staat nog vol, helaas waren het grote pakken en zijn de buren niet snel met halen.
Als ik dan weet dat het niet voor mij is blijf ik boven.

regenkleding

Kan iemand mij uitleggen waarom regenkleding en winterjassen zo vaak in grijs, blauw, kakigroen, zwart zijn? Je wil toch juist dat je kind zichtbaar is in het donker en bij slecht weer terwijl ze op de fiets gaan? Dus waarom al die kleuren waar bij je als een kameleon opgaat in de lucht met een friemel reflectorstreepje onder de capuchon of op een klein dubbel gevouwen zoompje? Studenten ga eens op onderzoek naar mode en veiligheid....

Stroom

Inderdaad, de stroom afschakelen. Zo deed ik dat toen Ouders Online nog jong was en tablets nog niet bestonden.
Één keer zeggen, één keer tot drie tellen en klak.
Zeer effectief en erg goed voor de stembanden.
Het beeldscherm op zwart is ook een optie.
Vooruit, met de tekst “kom nú!!!!”

Teuntje

Teuntje

28-09-2018 om 09:36

Emmawee

Wat een grappig draadje!
Maar emmawee, ik weet niet of ik blij geworden was van jouw onderstel voor een autostoel. Bij ons kon de maxicosi op het onderstel van de kinderwagen en soms was dat handig, maar vaak vond ik het al best een flinke toer om kind plus maxicosi uit de auto en op dat onderstel te zetten. Eerlijk gezegd moet ik er niet aan denken dat je dat zou moeten doen met een (zware, grote, onhandige) autostoel. En dan ga ik er van uit dat je je kind er eerst uit tilt, en dat die dan braaf naast je blijft staan tot jij die stoel op het onderstel hebt weten te krijgen. Heb je zo’n braaf kind niet dan moet je autostoel plus kind uit de auto zien te tillen. Ik niet dat mijn rug daar blij van was geworden.
Nee, die auostoel werd bij ons geinstalleerd op de achterbank en er alleen in speciale gevallen even uitgehaald maar dat was maar weinig. Voor transport na de autorit had ik een lichte buggy.

Half a twin

Wij werken allebei eens per week thuis en zijn dan ook postkantoor. Maar omdat we ook enkele buren hebben die geen pakjes voor ons willen aannemen, nemen we voor hen ook geen pakjes meer aan, terwijl ze veel bestellen. Dus als de postbode aanbelt en vraagt of ik een pakje voor de buren wil vraag ik eerst voor welk nummer. Dat brengt de hoeveelheid drastisch terug.

Kaplablokje

Kaplablokje

28-09-2018 om 10:17

Teuntje

Het gaat niet zo zeer om het transport van het kind, maar van de stoel. Voor mensen die met de bus en de trein reizen en dan opgehaald worden door iemand met een auto. Of als je een deelauto gebruikt. Ik was er wel heel blij van geworden.

Voor bij een fiets had ik, achteraf bezien, gewoon de fietskar kunnen gebruiken. Ik had ook een buggydrager, maar die heb ik eigenlijk nooit gebruikt. Dat vind ik inderdaad niet fijn fietsen.

Half a twin

Half a twin

28-09-2018 om 14:34

Sarah-Sarah

Ach voor buren die ik ken doe ik het graag, zij ook voor mij. Zelf wonend op nummer 30 vind ik naar de ene kant tot en met nummer 20 of aan de andere kant tot en met 40 nog wel tot de buren horen.
Begin van de zomer een pakje, zeg maar gerust PAK aangenomen voor nummer 18 en die mensen bleken voor bijna 7 weken naar het land van herkomst te zijn. Had ik zo'n doos hier staan die behoorlijk in de weg stond. Voor die mensen neem ik dus niet zo snel nog eens een pakket aan.
De pakketten van woensdag was ik donderdag kwijt aan de rechtmatige eigenaar. De ene buurvrouw kwam om 23.30 op woensdagavond thuis en het leek haar slim om niet meer direct te komen, alles was donker bij ons. Dat waardeer ik dan wel weer😉

Sokken en schoenen

Kinderschoenen tot en met maat 42 en vrolijke pubersokken minstens t/m maat 49. En vandaag in de Volkskrant: Buggy's en kinderwagens voor lange mensen (met in hoogte verstelbare duwstang bijvoorbeeld).

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.