Over het forum Over het forum

Over het forum

Kaaskopje

Kaaskopje

27-09-2018 om 01:17

Oudersonline nieuwe eigenaar

Ik lees net dat Justine en Henk niet meer de eigenaar zijn van Ouders.nl en dus ook het forum.

Wat gaat er nu door jullie heen?, zou een beetje journalist of presentator vragen Ik keek er wel van op.


Evanlyn

Evanlyn

27-09-2018 om 13:59

Merel

De borstvoedingsdraadjes hadden ook wel wat!

Bedankt

Van mij natuurlijk ook heel veel dank. Ik las al langer artikelen en Vraagbaken maar heb het forum vooral ontdekt nadat ik zelf in aanvaring was gekomen met hulpverlening en scholen voor mijn zorgenkinderen.
Het was een enorme steun om hier kritische artikelen en wijze, maar ook kritische, raad van zoveel andere ouders mee te maken.
Van wie er heel veel, gelukkig, nog steeds meeschrijven.
En de tip voor een vrijgevestigde psychiater na het organisatiegeweld van de grote instellingen.
Het heeft het leven van mij en mijn kinderen veel goeds gebracht.
Dus ook van mij heel veel dank voor het mogelijk maken van dit platform Henk en Justine!
Maar het is ook mooi om te zien dat er een nieuw tijdperk aanbreekt en mooi om te zien dat het oudersonline verhaal verder gaat onder het hoofdredacteurschap van Yolanda Roosenstein. Ben benieuwd.

Henk Boeke

Henk Boeke

27-09-2018 om 15:35

@Vogel (Over de Vraagbaak-rubriek)

Je schreef:

[quote]Leeg nest

Het voelt een beetje alsof de ouders het huis uitgaan en de kinderen verweesd achterblijven.
Ik mis de (het?) Vraagbaken nog in het overzicht. Daar heb ik veel geleerd over allerlei aspecten van het ouderschap. Samen met de altijd glashelder geschreven artikelen heeft Ouders Online mede vorm gegeven aan mijn ouderschap.
Dank! En veel succes verder Henk en Justine.[/quote]

Ja, zo schrijf je een tranentrekker Ik hield het niet droog, toen je zei dat we jullie verweesd achterlaten...

Maar nog even wat die Vraagbaak-rubriek betreft: het geschiedenisverhaal wás al zo lang, en ik moest keuzes maken. Toch was dat inderdaad wel een belangrijk onderdeel, die rubriek. En niet alleen de rubriek zelf, maar vooral ook de honderden (!) vragen die we maandelijks beantwoordden, waar er wekelijks maar een paar van gepubliceerd werden.

Hieronder de passage die uiteindelijk gesneuveld was in het geschiedenisverhaal:

[quote]Daarnaast moesten we ook snoeien in onze kosten, waaronder onze gratis dienstverlening, die echt té kostbaar was geworden. Vanwege alle Vraagbaak-deskundigen die op onze loonlijst stonden, van pedagogen tot kinderpsychiaters, en van kinderartsen tot lactatiekundigen, kindertaal-taalkundigen, meertaligheidsdeskundigen en kinderseksuologen. Uiteindelijk hebben we dat nog uitgehouden tot 2011, maar in dat jaar moesten we onze Vraagbaak-rubriek (waar ca. 2000 vragen per maand binnenkwamen) helaas staken. We legden dat uit in ons artikel 'Aan alles komt een eind' (13 mei 2011).

https://www.ouders.nl/columns/aan-alles-komt-een-eind[/quote]

Biebel

Biebel

27-09-2018 om 16:04

Alsof de eigenaar van je favoriete kroeg er ineens mee op houdt

... wat eigenlijk nergens op slaat, want ik ga al jaren niet meer uit. Nou vooruit, een andere vergelijking, alsof het hoofd van de school én de topjuf van groep 8 ermee stoppen, voordat ze je eigen kinderen veilig naar het voortgezet onderwijs hebben gebracht.

Veel succes, Henk en Justine! Ik zal uit melancholie kijken of ik de ‘steun OO’-auto zonneschermpjes nog ergens heb liggen. Of zien of ik nog een bv versus fv discussie kan voeren. Of met iemand in discussie over dat oma’s verplicht moeten oppassen of een aantal 1 april moppen weer eens oprakelen.

Lieve groet,
Van iemand die hier al in 98 met een ISDN modempje probeerde informatie te halen over zwanger zijn, nog steeds Wordfeud met een van de mede zwangeren die ik toen heb leren kennen, en IADH nog steeds de mooiste uitdrukking vindt.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

27-09-2018 om 16:21

Bedankt

Bedankt Justine & Henk en Yolanda veel succes en plezier!

Kaaskopje

Kaaskopje

27-09-2018 om 16:38

Hoi Yolanda 😊

Heel veel succes!

knor

knor

27-09-2018 om 17:18

18 jaar

18 jaar geleden een tip van een vriendin om eens op het OO forum rond te kijken. Al gauw zelf een vraag gesteld over de zuigbehoefte van m'n pasgeborene. De pasgeborene gaat nu studeren aan de universiteit en ik heb in al die jaren maar heel af en toe een dagje overgeslagen, bijna dagelijks toch wel even gelezen hier. Hulde aan Henk en Justine, succes voor de opvolgster!

Paasei

Paasei

27-09-2018 om 17:27

Hier ook een oudgediende

Die OO jaaaaren geleden ontdekte, toen de oudste een baby was. Geweldig.. de tips.. het medeleven..! OO heeft mij geleerd dat je een opblaasbadje in de douche kunt gebruiken als je geen bad hebt, zodat de kinderen toch met water kunnen spelen. Maar heeft me ook door een moeilijke echtscheiding heen geholpen. Ik ben nog dankbaar voor alle steun!
Ondertussen zijn de kinderen volwassen en ben ik een paar nicks verder, maar ik kom nog steeds elke dag langs.

Henk en Justine; bedankt voor alles . En Yolanda; heel veel succes!

Merel van Bosschensteijn

Merel van Bosschensteijn

27-09-2018 om 17:38

En die telefoonrekening!

' Van iemand die hier al in 98 met een ISDN modempje...'

Hoe herkenbaar, en de telefoonrekening die dan kwam.........

Merel

En ik

Ik die ergens tussen de oudste en de jongste erbij kwam. Dat moet zeker ergens rond 2000 zijn. In t draadje uitgerekend in 2003 veel meegeschreven. Vaak ging t over huis tuin en keuken dingen en wat later flinke dingen voor mijn kiezen gekregen. Daar werd niet altijd positief op gereageerd. Maar gaf ook aan hoe de maatschappij er tegen aankijkt (en t vaak niet durft te zeggen). Heel verhelderend. Dank en succes voor de opvolgster!

Bedankt

Vanaf 1998 wisselend actief. Oudersonline was een van de fijne steunpunten in het ouderschap. Herkenning, verwondering en voortdurend zoekend en groeiend kom ik hier nog vaak langs. Oudste kinderen zijn al lang volwassen, jongste een echte puberella.
Bedankt voor de afgelopen twintig jaar.

Evelien

Evelien

27-09-2018 om 20:32

Bedankt!

Tjee, ik was even in shock. Nu beetje bijgekomen, en na bericht van Yolanda vol vertrouwen dat het forum blijft bestaan.

Henk en Justine, wat zou ik zijn zonder OO? Ja, ben wel een beetje verslaafd denk ik. Ik draai denk ik ook, onder diverse nicks, mee, sinds 2003 of zo. Geweldig forum en voelt, ook dankzij degenen met wel vaste nicks, als een fijne familie.

Echt heel bijzonder.

Ik ben altijd blij geweest met praktische tips, goede inzichten en mentale steun en ook met hulp van sommigen buiten het forum om. Omgekeerd vind ik het ook fijn dat ik sommigen kan helpen buiten het forum om.

Henk en Justine, reuze bedankt dat jullie dit geweldige idee in de praktijk hebben gebracht en tot dit niveau hebben opgetild. Heel veel succes in de toekomst met de andere activiteiten. En Yolanda, welkom en fijn dat je het forum gewoon door laat gaan.

Afscheid

op de meeting? Zou dat mogelijk zijn? Afscheid en kennismaking? Of een congresje?

Tsjor

Emmawee

Emmawee

27-09-2018 om 23:01

Tsjor

Je bent me net voor! Ik wilde dit al de hele dag voorstellen.

Het lijkt me erg leuk om jullie ook offline te kunnen bedanken, Henk en Justine. En Yolanda, zou dat geen mooie start zijn?

En een congres(je) voor ouders... Toen ik voor het eerst naar een meeting ging dacht ik dat het zoiets zou worden. Dat was het bij lange na niet. Maar het was wel heel gezellig.

Doenja

Doenja

27-09-2018 om 23:08

Doen! Ik zeg ja

Afscheid inderdaad zou leuk zijn op de meeting.

Bij de weg Emmaw en Ginny ik heb nog geen mail ontvangen....

Emmawee

Emmawee

27-09-2018 om 23:12

Doenja

Dat was het andere dat ik vandaag al de hele dag wilde doen. Ik stuur weer een mail naar forumbeheerder.

Justine Pardoen

Justine Pardoen

27-09-2018 om 23:48

Ontroerd..

Dank voor de mooie reacties; ze ontroeren me. Ik ben wat weemoedig...

Met onze trouwe Forumbeheerders hebben we als community veel meegemaakt. Er komen steeds meer herinneringen boven nu.... De Forumbeheerders blijven trouwens ook gewoon doorgaan!

We hopen dat nog minstens een nieuwe generatie ouders van Ouders Online plezier kan hebben. En jullie, ouders van het eerste uur, maak het de nieuwkomers gemakkelijker door te geven wat je zelf fijn vond om te ontvangen. Gehoord worden en steun ontvangen is zo waardevol op alle lastige en soms eenzame momenten die het ouderschap met zich meebrengt.

We kunnen nog veel meer herinneringen ophalen! Laat me weten wanneer die meeting is!

Justine

Saar

Saar

27-09-2018 om 23:52

Slik

Henk en Justine, ik ken jullie helemaal niet, maar voelde me wel vertrouwd, veilig en geborgen ergens op dit forum, door jullie aanwezigheid, op de achtergrond.(natuurlijk niet echt op achtergrond maar even vanuit mij, verslaafde forumer, bezien)
Lastig voor mij om in woorden uit te drukken, maar het voelde gewoon hartstikke ok allemaal. (ik waardeerde jullie zichtbare inmenging altijd enorm, altijd scherp en zo betrokken) Met jullie als veilige achterwacht, die dit alles mogelijk maakten.
Heel veel bewondering en respect.
Ontzettend bedankt.

Yolanda, welkom!

Astrid

Astrid

28-09-2018 om 01:35

+-2005/2006

Met een vraag over een puber waarmee ik in de clinch lag of andersom. Soms actief, soms niet en met wisselende nicks, per periode of per onderwerp.

Een meeting meegemaakt waarbij het een aparte ervaring is als je een restaurant inloopt waar je, net als normaal gesproken, niemand kent en toch bij iedereen kan gaan zitten.

Dank jullie wel voor je inzet en welkom Yolanda.

Diepe buiging

Ja ja ja al die compliment en en nog meer. Maar vooral ook veel respect voor de durf om het project over te dragen en een nieuw leven te gunnen.
Groot brengen is loslaten.
Applaus.

Ouders online / Henk en Justine

soms een kroegje
soms een schoolplein
soms een vriendenclub
soms een arena
soms een soap
vaak een toevluchtsoord
altijd een thuis

dank jullie voor al die jaren!

Tihama

Tihama

28-09-2018 om 08:17

Complimenten

En heel erg dankjewel!.

Onze oudste is net 21 geworden. Dat betekent voor mij dat de site al 21 jaar deel van mijn leven is.

Er zou heel veel anders gegaan zijn zonder Ouders.nl
Zoveel informatie, zoveel tips en zoveel mooie contacten.

Ik hoor jullie te zien op de meeting, Henk en Justine..

En Yolanda: ik blijf hier nog wel even. Welkom.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

28-09-2018 om 08:28

Bedankt en welkom!

Henk en Justine, bedankt voor alles! Zonder OO had mijn leven er heel anders uit gezien. De hulp die ik via het forum kreeg na een paar behoorlijk ingrijpende gebeurtenissen zal ik nooit vergeten.

Yolanda, welkom!

Angela67

Angela67

28-09-2018 om 08:32

daarom zo bijzonder

Het forum voor mij: de eerste paar jaren (vanaf 2001; babytijd, slaaptekorten, onzekerheden, joe name it) een onuitputteljike bron van meningen, kennis en humor. *

Toen had ik nog niet zo door dat het dankzij jullie insteek, Henk en Justien, en jullie 'drive' zo'n bijzondere plek was (en is). Pas toen ik wel eens per ongeluk/stiekem naar een ander forum keek . . . Toen pas zag ik de verschillen en begon ik te zien hoe jullie niet aflatende visie gekoppeld aan praktische aanpak én de moed om te veranderen zo waardevol is.

Ik heb regelmatig de loftrompet gestoken over het forum en linkjes doorgestuurd naar allerlei mensen . De gouden regel dat je in vriendschappen heeeeeel voorzichtig moet en wilt zijn met 'opvoedingsdingetjes' heb ik ook hier geleerd > maar het doorsturen van een fikse discussie-draad mocht natuurlijk wel!
Veel dank dus voor in ieder geval 17,5 jaar zéér gevarieerde opvoedondersteuning.

Groet,
Angela

*en nu het slaaptekort wat minder is, is dat nog steeds zo

Henk Boeke

Henk Boeke

28-09-2018 om 11:10

Congres

Hierboven stelde iemand een congres voor.

Alweer zo'n bijzondere herinnering. In 2012 organiseerden we (samen met onze spin-off 'Mijn Kind Online' en het toenmalige blad J/M) de Nationale Ouderavond over jongeren en sociale media, in Beeld en Geluid in Hilversum. De zaal zat stampvol. Zie:

https://www.ouders.nl/artikelen/nationale-ouderavond-2012-jongeren-en-sociale-media voor de aankondiging, en https://www.ouders.nl/artikelen/nationale-ouderavond-2012-videos voor de video's.

Vorig jaar wilden we zoiets opnieuw doen: een Nationale Ouderavond over privacy. We vonden een partner (Stichting Privacy First) maar daarmee liep de samenwerking helaas spaak, omdat we het niet eens konden worden over de invulling van de avond.

Daarna gingen we op zoek naar nieuwe partners, die we vonden in Ouders & Onderwijs, en Stichting Opvoeden.nl. Maar ook dat liep verkeerd af.

Het plan ligt dus nog even in de ijskast. Maar we blijven erover nadenken! Stay tuned.

rode krullenbol

rode krullenbol

28-09-2018 om 15:56

“In `t verleden, ligt het heden. In het nu, wat worden zal.”

Zijn deze historische dichtregels van Willem Bilderdijk niet ook héél toepasselijk bij deze gelegenheid? En dat nog wel in meer dan één opzicht!

Terugblikkend op wat jullie op dit plekje van de wereld hebben neergezet, lijkt het mij boven alle twijfel verheven, dat jullie knap pionierswerk hebben verricht in de eerste uren van de digitale revolutie. Een informatieplatform in het leven roepen waarop ouders bovendien vrijelijk met jullie en elkaar kunnen communiceren? Het mag nu een voor de hand liggend idee lijken, maar dat was het toen beslist niet. Let wel! Zelfs het begrip ‘sociale media’ moest nog worden uitgevonden.

Wederom met ‘the benefit of hindsight’ – en anders wel op basis van de actuele reacties hier in dit draadje – kunnen we nuchter constateren dat jullie initiatief zonder meer van grote betekenis is geweest. Niet alleen voor particuliere ouders en kinderen, maar ook voor de samenleving als geheel. Volgens mij overdrijf ik niet als ik stel dat jullie in zekere zin zelfs een voortrekkersrol hebben vervuld in wat men de democratisering van het publieke debat zou kunnen noemen.

Elk vogeltje – van welke pluimage dan ook – kon hier neerstrijken en zingen zoals het gebekt is. Met als enige begrenzing de ruime spelregels, die overigens niet al te streng werden gehandhaafd. Het open karakter van de website heeft menigeen tot schrijven aangezet. Ook mensen die in het dagelijks leven heel wat terughoudender zijn in hun uitlatingen. Misschien wel bij uitstek hen! Hiermee heeft de website een waardevolle bijdrage geleverd aan de democratie.

Ook ik ken jullie niet persoonlijk. Mogelijkerwijs denken jullie in alle bescheidenheid: “Ach; als wij het niet waren geweest, dan had een ander het wel gedaan.” Bij een dergelijke gedachte plaats ik dan graag de volgende kanttekening. Het is niet iedereen gegeven om onderdeel uit te maken van een revolutie – in dit geval de informatierevolutie – en het er heelhuids vanaf te brengen. De gevleugelde slogan “De revolutie eet haar eigen kinderen op” komt immers maar al te vaak uit. Enfin; om het twintig jaar vol te houden een kritisch publiek (meer dan) tevreden te stellen is een hele prestatie.

Vooruitblikkend op de toekomst verheug ik me op jullie deelname aan de forumdiscussies, Justine en Henk. Hopelijk blijft daar voldoende tijd voor over, naast jullie toekomstige werkzaamheden. Yolanda wens ik eveneens het nodige plezier en succes toe.

Laat ik afsluiten in de stijl die hopelijk vrijwel iedereen inmiddels van mij gewend is met het nummer ‘Dream on’ van Aerosmith; althans een recente cover daarvan door Morgan James:


https://youtu.be/Yq4KA0mUnC8. Opdat wij zonder dirigent en zonder partituur met z’n allen toch een boeiende koorzang ten gehore zullen blijven brengen!

Rode krullenbol

Even opwarmen

' Het plan ligt dus nog even in de ijskast. Maar we blijven erover nadenken! Stay tuned.'

Even opwarmen en tegelijkertijd ook niet groter maken dan het is: stel je voor, je vraagt een aantal bekenden van het forum naar een verhaal over hun expertises: Mirjam over wetten en onderwijs, AnneJ over autisme en eventueel over jeugdzorg (mag ze toch een keer helemaal los gaan) een man over zijn ervaringen op het forum (pick your battle) en jullie voegen daar een verhaal aan toe over internet en platforms en beeldschermtijd (mag kritisch zijn naar ons).
Dan ben je al een heel eind. We hebben mensen onder ons die muziek kunnen maken of prachtige teksten kunnen schrijven (Rode krullenbol) als tussendoortjes.

Tsjor

Lente

Lente

28-09-2018 om 16:11

Goed idee Tsjor!

Laten we zoveel jaar Ouders Online vieren door middel van een symposium.

Neem jij het onderwerp 'Een goed nahuwelijk' voor je rekening?

Voor zo'n symposium zou ik me inschrijven. Voor een meeting niet, dat is me te sociaal

Alison

Alison

28-09-2018 om 16:32

Rode krullenbol

Normaal gesproken sla ik je langdradige epistels over maar met dit stukje kreeg je het toch voor elkaar dat ik een traantje moest weg pinken. Echt heel mooi geschreven. Dank je.

mirreke

mirreke

28-09-2018 om 18:54

Ik sluit me aan

Ja, ook voor mij is dit forum op best wel veel momenten in mijn leven heel belangrijk voor me geweest.
Nu ben ik er minder vaak, maar het is er niet minder belangrijk op geworden.

Ik heb hier zo ontzettend veel geleerd, op allerlei fronten. Maar ik heb vooral geleerd om met behulp van heel veel verschillende invalshoeken en meningen mijn eigen mening te vormen, mijn standpunt en eigen opinie te formuleren, niet alleen hier, maar ook naar anderen, in de 'echte' wereld.

'jullie' (en daarmee bedoel ik het forum en de forumgemeenschap) waren er voor mij op momenten dat ik vragen had over de opvoeding, maar ook als ik vragen had over onderwijs, over inderdaad autisme, over hoe je staande te houden als stiefmoeder met eigen en stiefkinderen.

Dit was (ik ervaar het nu toch iets minder als zodanig, maar dat ligt ook vast aan mij) een echte en hechte gemeenschap. Ik herinner me Enzo (met warmte en weemoed), maar ook de man van Kaatje (idem). Ik herinner me de warmte en de steun die ik hier kon voelen. De rubriek Verlies en Verdriet zal me ook lang bijblijven.

Verder heb ik van met name Henk ook enkele malen via de mail goede steun gehad als het ging om informatie over de privacy van schoolwebsites en leerlinggegevens. Dus ook in praktische zin hebben jullie me regelmatig goed geholpen.

Ja, goed opvoeden is loslaten. Jullie hebben iets op poten gezet, en laten het nu los. Ik vind het kan en dapper, en ook wel een beetje jammer.

Een oudersymposium lijkt me echt super! Dan kom ik.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.