Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Kastje,hoekje, klusje per dag/week


Paddington

Paddington

02-10-2018 om 12:08

Jeetje

Half a twin, wat een gedoe.

Ik vind het ook een goed idee om de dingen toch maar weer eens aan te pakken. Vanavond dus keukenlade nummer 1 (ik heb niet zoveel tijd op dinsdag).

Gelukkig is er al veel gebeurd bij ons de laatste tijd. We hebben wat kasten erbij en daardoor blijft het al veel opgeruimder in huis. Natuurlijk zijn dat wel potentiele plekken die vol komen te staan met allerlei zaken. Vooralsnog zien ze er nog heel netjes uit.

Hopelijk ga ik het volhouden en komen spullen weer bij elkaar of gaan er spullen het huis uit.

Vogel

Vogel

02-10-2018 om 12:27

Opruimchallenge

De Volkskrant houdt deze maand een opruimmaand met dagelijkse challenges en tips van pro’s.

Half a twin

Half a twin

02-10-2018 om 12:45

Ach, gedoe.... Het gaat ook wat opleveren

Dus heb ik het er graag voor over. Met meer groepen in de groepenkast en meer geaarde stopcontacten op de bovenverdieping hoef ik niet meer de stekker van de wasmachine eruit te halen om de strijkbout te kunnen gebruiken.
Het is even een weekje lastig maar volgend weekend is het klaar.

Alison

Alison

02-10-2018 om 14:38

Vensterbank

Ik doe niet echt mee met één kastje per dag want mijn dagen zijn daar te onregelmatig voor. Maar soms krijg ik ineens de geest.
Eigenlijk wilde ik alleen stofzuigen. Dat heb ik nog niet gedaan. 😂😂 Maar ik heb wel mijn vensterbank aangepakt. Dat was ik pas 4 jaar van plan.
Twee planten zijn door de buurvrouw geadopteerd en eentje heb ik opgedeeld. Dat gaf een enorme zooi. Maar goed, ik moet toch nog stofzuigen. Raam meteen maar gewassen en een paar vazen neergezet. Hier in de buurt is halloween erg populair en daar had ik nog wat spul van liggen dus het glaswerk en het raam versiert.
Ik kom nu pas toe aan een boterham en een kop thee. Dadelijk nog stofzuigen en dan is het welletjes voor vandaag.

Knutselkei

Knutselkei

02-10-2018 om 22:10 Topicstarter

Tjee half a twin

Das een KLUS ipv klusje geworden.maar t is inderdaad dadelijk wel de moeite waard.

Ik heb oa een la van dochter dr kast gedaan. Die heeft moeite met weggooien,dus ik benbegonnen met de sokkenlade. Met toestemming want als ze dr niet bij is mag ik wel weggoien. Nou....daar mocht wel t een en ander van weg whahhaha. Ouwesokken was hier echt van toepassing.
Ook de hempdjes van jaaaaaren geleden weggedaan en dochter kwam thuis van dr kamer en nu hopen dat ze verder zelf de rest eens uitzoekt 😜 en anders komt t vanzelf ooit weer in de mode hahaha

Paddington

Paddington

03-10-2018 om 09:09

Keukenla

gisteren is uitgemest. Wat losse papiertjes, maar ook oude zegelboekjes en een berg dichtmakers eruit gegooid.
Vanmiddag weer een lade, of dit keer een kastje. Even afwachten hoeveel tijd ik heb.

Half a twin

Half a twin

08-10-2018 om 08:38

Ongeluk komt in drieën

Zaterdag vol goede moed verder gegaan. Wel vroeg begonnen, want in de middag hadden we een uitstapje van het werk van man. Toen we weg gingen, snel nog even de post op het bureau gemikt. (Daarover straks meer)
Zondag waren we vroeg wakker (dochter had een vroege dienst bij haar weekendbaan) dus weer vroeg verder gegaan. Rond een uur of 4 was het klaar, alle planken hingen weer dus ik alles weer netjes ingericht.
Dan een soort oerkreun van achter het bureau. Man had de post opengemaakt en las dat we eind van de week een nieuwe watermeter krijgen, of we thuis kunnen zijn tussen xx en xx en de watermeter goed toegankelijk kunnen maken.
Dus donderdagavond mag de halve kelder weer leeg, voorraad in de kratten, planken tegen de muur.
Zucht...........
Soms is het toch verstandig om meteen de post te lezen.

Paddington

Paddington

08-10-2018 om 10:01

Veel gebeurt

afgelopen weekend.

Vriezers uitgezocht en de slaapkamer een goede opruimbeurt gegeven. Vriendlief was druk bezig met een ander project in de garage en hopelijk hebben we dan volgend weekend de mogelijkheid om een kast te maken die nu ook al weer een tijdje op de planning staat.

Al met al zie ik vorderingen in het opruimen. Heel langzaam verdwijnen er spullen uit huis die we niet gebruiken. Dat geeft mij in ieder geval een opgeruimd gevoel.

Pennestreek

Pennestreek

08-10-2018 om 13:32

Ow, H.a.t.!

Ik voel zo met jullie mee! Kan ons ook overkomen, dat soort dingen...

Knutselkei

Knutselkei

08-10-2018 om 14:21 Topicstarter

oeps h a twin

das balen dan he?
Hier de voorraadkast/kelder ook al voor een deel onderhanden genomen, alles weer soort bij soort gezet zodat ik weet wat ik heb. lief dat man de boodschappen opruimt maar ik heb nu echt voorlopig genoeg blikjes tonijn, mayonaise tomatenpuree en maiszetmeel. Hij kiept t overal op en achter en ik denk: hee t staat er niet...op...dus koop nieuwe.
Kinderen lachen me uit om mn mooie nieuwe strak ingerichte kelder maar ik ben blij

Half a twin

Half a twin

08-10-2018 om 14:46

uit kratjes geleefd

En dan dus toch maar vrijdag bij de boodschappen een nieuw pak vermicelli meegenomen voor het gemak. Ik kon het pak in de voorraad niet vinden. Nu staan er 2 op de strakke fifo ingerichte planken en een aangebroken in de kast en zoveel vermicelli gebruik ik nou ook weer niet.

Man ruimt hier gelukkig nooit de boodschappen op (hij doet ze ook nooit), dat voorkomt wel een overkill aan o zo lekker maar verkeerd eten dat ik niet in huis wil hebben vanwege mijn gewicht naar beneden uitdaging.

Knutselkei

Knutselkei

08-10-2018 om 15:16 Topicstarter

'ja dat dus.... ik doe de boodschappen

en heb dan een lange werkdag achter de rug dus hij of zoon ruimt t op... maar ik moet steeds herhalen, kijken waar de rest staat en daarbij zetten. Nu heb ik al 2 tassen in mn boodschappenkar die je erin kan hangen, wat een uitvinding trouwens ideaal. De ene is koelkast en diepvries en de andere is kelder. Dat scheelt al heel veel gevraag en gezoek

Half a twin

Half a twin

08-10-2018 om 21:13

Lilian

Ben je met een volle neef van mijn man getrouwd? Waar een plekje is kan je iets neerzetten en dat doe je dus ook. Een nieuw pakje thee naast de borden, het aangebroken pakje op de schoteltjes en twee dagen later zijn ze allebei open. Afwasmiddel naast de hagelslag en kopjes naast het brood.
Na ruim 20 jaar behoort die puinhoop in de keuken tot het verleden maar kijk in de kast met gereedschap en je wordt gek. Waarom liggen de boortjes 2 deuren verder dan de boormachine? Man kan er mee leven......
We bemoeien ons niet met elkaars kasten, totdat ik zelfredzaam een schroevendraaier wil gebruiken om een handvat aan mijn pan vast te draaien. Dan moet ik best even zoeken.
Man die gaat koken kan zich goed redden, alles ligt en staat op logische plaatsen.

Dan is het alleen jammer dat hij geen gevoel heeft voor fijne smaken...........

We doen dus waar we goed in zijn. Ik koken, soms met zijn hulp. Hij klussen soms met mijn hulp, zoals met draad trekken voor het elektra.

Knutselkei

Knutselkei

09-10-2018 om 11:34 Topicstarter

whhahaha.... ik denk t wel

Zo gaat t inderdaad met t opruimen v d boodshappen. Rijst in mn bakblik gezet? etc en als t dan een onlogische inrichting had maar t is best gewoon handig ,denk ik.
Koken doet man zelden of nooit, tenzij ik iets klaar zet. Ik of Dochter of zoon koken meestal. Heel soms zet ik wat klaar en dan moet ie t opzetten. Hij ruimt altijd t leeuwendeel af. Ieder zijn taak, want daar hebben de kinderen weer een hekel aan.( en dan ben ik dus weer t zout kwijt of zo)
Hij heeft een chaotische orde in zijn enorme garage. Ik heb 1 stukje waar t oude keukenblok staat en dat is echt verboden gebied want ook dat werd vol gezet....
ik grapte laatst al tegen hem dat ie een verbod heeft op een of ander galvanische verf te kopen want ik vond dus 6 spuitbussen verdeeld over mn kastjes!

Half a twin

Half a twin

29-10-2018 om 12:06

Twee lades in de keuken gedaan

In de la met werkbestek (de garde, vleestang, spatels, pannenlikker, dunschiller enz.) Stond een bak met vakjes om enigszins orde te scheppen in de la maar die bak had eigenlijk veel te kleine vakken waardoor de stelen van spatels en zo schuin omhoog lagen en als alles dan niet netjes in het gelid lag kon de la soms niet open of dicht.
Man had een passende bak gemaakt, ik ingericht en die onhandige bak een la opgeschoven ter vervanging van een bestekbak die met plakband aan elkaar zat.

Knutselkei

Knutselkei

31-10-2018 om 07:54 Topicstarter

Ik merk dat ik als ik even de tijd heb

Toch gauw, met in mn achterhoofd dit draadje, een laatje of stukje van een schoonmaakklusje doe. Vande wc de la van de chips etc en de koelkast. Nu ga ik moed verzamelen om vandaag eens iets meer te doen. Ik vind t zo fijn als mijn huis netjes opgeruimd en schoon is,maar helaas is dat atijd maar heel even .
Zeker met pup die in en uit rent heeft mijn vloer constant een nieuw viezepoten patroon ipv egaal.

mijk

mijk

31-10-2018 om 09:08

Onze verbouwing

start eindelijk volgende week en ik rijd voortdurend naar de stort en kringloop. Gemeente heeft net container met 6m3 meter snoeiafval opgehaald. andere kant is. ik weet dat mijn keuken over maanden slgesloopt wordt en dat ik de inhoud dan in moet pakken. Dus boeit het me niet zo dat de kastjes nu eigenlijk te rommelig zijn.

Half a twin

Half a twin

31-10-2018 om 13:23

3 kasten in de keuken gedaan

Gisteren helemaal de trap uit de schuur gehaald om op de bovenste plank te kunnen kijken wat daar lag dat het onmogelijk maakte om de lege cakedoos terug op zijn plek te zetten.
Yek een aangebroken reep pure chocolade die daar al lag van voor de zomer, het was niet meer herkenbaar als pure chocolade. Trouwens geen idee hoe dat daar terecht gekomen is, normaal staan en liggen er geen etenswaren op die plank daar staan de cakebewaardoos, een trommel voor zelfgebakken koek, een beschuitbus en wat ander klein (niet te vaak gebruikt) spul om te gebruiken als ik aan het bakken ben.
Viezigheid is weg, kast weer schoon en opgeruimd en wat overjarige troep weggedaan. Helemaal blij.
Vanochtend na mijn zwemuur in het centrum wat nieuwe sokken, hemden en ander ondergoed gehaald.
Zit nu te lunchen en dan wilde ik nog aan mijn kledingkast beginnen. In het weekend de winterwissel bij de kinderen al gedaan, nu mijn kast nog. Even moed verzamelen.

OND

OND

31-10-2018 om 20:27

"Yek een aangebroken reep pure chocolade die daar al lag

van voor de zomer"

Toch niet weggegooid, hoop ik? Prima om chocolademelk mee te maken...

Half a twin

Half a twin

31-10-2018 om 20:36

OND

Het was een soort symbiose geworden van chocolade, zilverpapier en gewoon papier, de chocolade was een beetje gesmolten en ontbonden geweest en toen weer hard geworden. Het enige kastje waar af en toe de zon vol op staat. Echt daar lust jij ook geen chocolademelk van.

Knutselkei

Knutselkei

31-10-2018 om 21:17 Topicstarter

2 leukenlades en een lade vande kast boven

Het werkt wel. Elke keer zon klein stukje. Ook beneden de woonkamer weer een hel eind glad en de vloer schoon. Happy haha

Half a twin

Half a twin

31-10-2018 om 21:25

Heel klein stukje kledingkast gedaan

En toen maar even gaan shoppen. Had nog maar heel weinig paren sokken, veel eenlingen die in laarzen gewoon werden gedragen maar heb vorige week nieuwe schoenen gekocht waar je soms wel sokken ziet.
Morgen verder.

Half a twin

Half a twin

05-11-2018 om 08:37

Na woensdag 2 keer shoppen donderdag echt goed begonnen

Mijn hele kledingkast gedaan en de te wijd geworden kleding en afgedragen sokken meteen naar de inzamelbakken voor textiel gebracht.

Zaterdag samen met man bezig geweest in de keuken met het renoveren van de schroeiplek naast het gasfornuis. Hiervoor moest de kast met pannencarrousel helemaal uit elkaar. Dan kom je na 20 jaar toch wel wat oude vetresten tegen waar je niet bij kan als de kast nog in elkaar zit. Het resultaat is fenomenaal, de nieuwe keuken (die ik heel graag wil) is nog even opgeschort.

Knutselkei

Knutselkei

06-01-2019 om 08:14 Topicstarter

Nieuw jaar

Nieuwe ronde nieuwe kansen 😋
Ik begin weer met frisse tegenzin. Het gekke is dat ik het erg fijn vind als t is opgeruimd en lekker schoon is,maar dat ik steeds t gevoel jeb erachter aan te hobbelen. Het wordt zo snel weer rommelig.
Dus nu even een flinke start gemaakt.
De frontjes van de keuken gedaan en 1 lade.
Veel kleding geruimd,dus wat lege planken in de inloopkast. Schoenen weer evennetjes naast elkaar zonder dat ik 1 links moet zoeken en de ander om de hoek.
Vandaag ga ik het kastje waar ik nu tegen aan kijk netjes maken.

40er

40er

06-01-2019 om 08:33

Eenvoudig leven

Teunie, van eenvoudig leven, had afgelopen jaar een project, 100 zakken/dozen op te ruimen. Vond ik ook wel een goede. Om als doelstelling te hebben bv elke maand 2 zakken/dozen de deur uit.
Hoeft niet allemaal rommel te zijn, kleding voor de container, spullen voor de kringloop noem maar op.

Roda

Roda

06-01-2019 om 09:11

Garage....

Wij hebben een inpandige (of aanpandige, ik weet niet hoe je dat noemt) garage.
Maar dat lijkt momenteel meer op een vuilnisvat. Er staan 4 kasten in en 5 fietsen. Verder vooral zooi. Die wil ik eens gaan aanpakken. Maar dan nu echt. Niet alleen zorgen dat je er kunt lopen, maar ook dat je alles terug kunt vinden.........

Iemand tips?

Marijne

Marijne

06-01-2019 om 09:31

40er

40er, is dat die Teunie met die tien kinderen? Voor hen zijn 100 zakken in een jaar wel haalbaar, maar bij mij zou mijn huis leeg zijn!

Marijne

Marijne

06-01-2019 om 09:35

Roda

Categoriseren.
Eerst inventariseren wat je erin hebt. Dan proberen in elke kast één of twee categorieën spullen in de leggen. Een kast met alle gereedschap, al het dubbele wegdoen. Tweede kast voor fietsspul: bandenplak, fietsbroeken, etc.

40er

40er

06-01-2019 om 09:56

Marijne

Inderdaad, die is het. Maar daarom had ik ook bedacht elke maand 2, da's 24 in een jaar. Dat moet lukken denk ik ( hoop ik, de 'rommel' is er wel, nu nog de kust tot opruimen)

Knutselkei

Knutselkei

06-01-2019 om 10:10 Topicstarter

Roda

Wat marijne ook zegt
Indeling op soort is het handigste terugvinden. Maak een blaadje waarop je schrijft wat je waar handig vind. Dus de spullen die je vaak nodig hebt dichtbij/lager en wat je maar zelden gebruikt hoger of verder weg.
En ...voor dat zooispul zeg ik ...3 jaar niet gebruikt... dan mag t weg.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.