Huisdieren Huisdieren

Huisdieren

puppy kijken


mijk

mijk

05-10-2018 om 12:07

En eindelijk zindelijk

Het liep de spuigaten uit. Lymfeklieren dik en ondanks dat urinetest goed wass toch een antibioticamuur en ineens is mevrouw gewoon zindelijk. 12 weken nu en vorige week pieste ze echt voortdurend in huis... ze kon het helemaal niet voelen de aandrang... zo wat scheelt dit in tijd en energie zeg

Mijk

Kaaskopje

Kaaskopje

05-10-2018 om 23:50

Lekker vlot

En als het toch nog fout gaat gewoon accepteren en weer even een stapje terug.

Knutselkei

Knutselkei

06-10-2018 om 06:53 Topicstarter

Agossie mijk

Wat fijn dat t nu over is. Daar zal ze last van hebben gehad. Nu scheelt t veel werk.
Hier poept en plast pup nog vaak in de tuin. We hebben vaak de tuindeur open staan en hij rent ineens naar buiten en hup weer een klein plasje. Ook al is hij pas uitgeweest. Ik probeer nu tussendoor vaker de deur even dicht te houden om m te leren dat ie echt niet elk plasje meteen te doen. Ben ik nml weg dan houdt ie t wel op. Hij is nu een paar keer 2 uur alleen geweest. Ook als de deur dicht is loopt hij weer terug en gaat spelen of liggen.

Yaron

Yaron

08-10-2018 om 22:03

Tuin

Hier een pup van 4 maanden die ook zo goed als alles in de tuin doet. We wandelen twintig minuten, vooral langs bermen en grasvelden, maar zodra we thuis zijn staat hij voor de deur, waarna hij een sprintje trekt naar het gras en gaat plassen. Hoop dat dat nog veranderd.

Kaaskopje

Kaaskopje

08-10-2018 om 23:15

Yaron

Als pup echt tuinzindelijk is en dus niets meer in huis doet, zou je de wandeling tijdelijk pas ná het plas en poep uitje kunnen gaan doen. Dus je gaat kort naar buiten, dus echt de straat op, pup plast en dan weer naar binnen. Als pup niet plast ook naar binnen en iets later opnieuw. Pup moet leren dat de tuin bij het "nest" hoort en schoon moet blijven. En de straat de plek is waar pup moet plassen. Je mag best even een sprintje trekken als pup toch in de tuin door de pootjes wil zakken, geen kans geven dus. Mijn ervaring is dat het kwartje best snel valt.

Triva

Triva

09-10-2018 om 03:40

Aanvulling

Dat kwartje valt sneller icm optillen, de voortuin nemen en beloningen als pup op de goede plek de behoefte doet en meteen daarná fijn te gaan wandelen inderdaad. Geen plas: weer naar binnen dus.

Knutselkei

Knutselkei

09-10-2018 om 11:19 Topicstarter

ja zo doe ik t ook. net als triva

Hij weet dat voor plassen iets oplevert en gaat steeds vaker voor bij de gang staan. Ik laat m dan buiten in t plantsoen/of onder de hortensia in de voortuin plassen(wie weet vertrekken dan de wollige dopluizen wel)
Niets gedaan is weer naar binnen en dus geen beloningsbrokje....hij heeft t snel door haha, de vreetzak.
Op zich poept hij wel buiten de tuin alleen ook nog tussendoor in de tuin en dat wil ik zo gaan verminderen. En hij poept vaak/veel...pffff...als een grote

Kaaskopje

Kaaskopje

09-10-2018 om 11:35

Optillen kan idd ook 😊

Als pup naar geen kans krijgt. Het is ons altijd gelukt, dus een ander ook, dat weet ik zeker.

Een volwassen hond mag in principe niet in onze tuin plassen, maar als het een (uitzonderlijke) keer toch gebeurt, negeren we dat. Niet boos worden, maar wel het normale rondje lopen. Ook een hond staat weleens op springen 😃

Yaron

Yaron

09-10-2018 om 11:42

Hij kan lezen

Het lijkt of pup dit heeft gelezen, want vanmorgen een plas tijdens de wandeling gedaan, uiteraard goed beloont. Nu hopen dat ie het vaker doet. Hij plast alleen op gras, dat is er genoeg in de buurt en in de achtertuin, maar even optillen en hem op het grasveld zetten wordt een beetje te zwaar, 16 kilo is hij inmiddels.

Kaaskopje

Kaaskopje

09-10-2018 om 12:03

Hoera!

Ja een pup van 4 maanden kan al flink zijn 😃.

Woef

Woef

09-10-2018 om 12:03

Lilian1

Hoe vaak/veel poept hij en hoe vaak eet hij en zijn het stevige drolletjes?

Knutselkei

Knutselkei

09-10-2018 om 12:21 Topicstarter

Hij eet nu 3 keer p dag

het zijn stevige grotere drollen,soms ietsje zachter maar nog steeds echt een drol. Sommige dagen poept hij wel 5 x p dag en soms 3 keer. Hij weegt nu ongeveer 11-12 kilo en is 14 weken.
Hij krijgt gewone goede brokken voor een groot ras. Hij is een kruising dus wat lastig te voorspellen hoe groot hij wordt. Hij is een flinke middelmaat nu in zijn groeicurve. verwachting was 30-35 kilo maar is nu 25-30 kilo. Zijn curve volgt de 25 kilo lijn.

mijk

mijk

09-10-2018 om 12:51

hier net

nog 1 in huis maar ze had het verteld. Ik stond alleen te koken en was niet snel genoeg... Ze doet het verder ook prima buiten maar als ze het voelt moet ze heel snel. Nog een restje van de blaasontsteking denk ik.... verder gaat ze echt heel goed. Ze is een hongerlap en ze heeft ook echt een Hangrystandje. Heb ik nog nooit gehad een hond die graag eet weer eens wat anders. Maar vanmiddag krijgt ze wat eerder eten zodat ze meteen volle maag naar puppycursus kan want er is dus met honger geen land mee te bezeilen! 13 weken nu en 13 kilo ze zal zo rond de 30 uitkomen.

Woef

Woef

09-10-2018 om 23:17

Oke

Die van mij poepte 3x per dag maar dat is nu met een jaar ( en eens per dag eten, vaker neemt hij niet) terug naar 2x gegaan. Ik heb nu een klein ras, ben goldens gewend en dit is zo anders. Wel heel leuk en handzaam, erg slim, maar ook hyper gevoelig en sneller in de stress. Ben enorm blij met zijn gezelschap.

Knutselkei

Knutselkei

10-10-2018 om 14:51 Topicstarter

mijk

lastig is dat he? Dat je omhoog/er naar toe moet vliegen als je t ziet. Ik heb gemerkt als ik m roep of afleidt dat ie t dan even op kan houden. Dus ik roep m dan enthousiast...ga je mee? Kom gaan we plassen en dan redden we t hahaha. En buiten is ie eerst afgeleid dus duurt t even
Hij blijkt pas 10 kilo te zijn, dacht dat ie veel zwaarder was. Maar hij is goed op gewicht zei de dierenarts en ziet er prima uit, niks aan doen, hij is gewoon niet zo'n stevige.
Was toch in 3 weken bijna 3 kilo aangekomen en dat was prima. Wel zitten zn hoektanden van zijn onderkaak nèt in zijn bovenkaak te prikken,zijn onderkaak is wat smal. Daar moeten we de komende tijd even opletten en als hij gaat wisselen elke dag een paar minuten zijn onderhoektanden op spanning zetten. Ik zag me al zitten maar t kan met een rubberbal aan een touwspeelgoed. Die trekt dan schijnbaar net zijn tanden in de goede hoek. ( hoeft ie geen beugel zei dochter al)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.