Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op

Privacy van een kind. Mag de juf zo ver gaan?

Bij dochter in de klas, groep 7, was een meisje ongesteld geworden. Voor het eerst. Tijdens de pauze (de jongens waren al naar buiten), moest zij dit van de juf aan de andere meiden in de klas vertellen. Dochter vertelde mij dat het meisje in de pauze aangaf dat ze het eigenlijk helemaal niet fijn vond dat ze dit moest delen van de juf.

Kan een juf een kind dit zomaar verplichten? Ik vind zelf van niet en heb contact opgenomen met de moeder van dit meisje omdat ik niet weet of zij hiervan op de hoogte is. Heb dit ook besproken met mijn eigen dochter en die wil dit onder geen beding delen met haar vrouwelijke klasgenoten als het eenmaal zo ver is.

Is dit echt waar?

No offense, maar ik vind dit zo buitensporig dat ik het haast niet kan geloven.
Voor het geval dat het echt zo is gegaan: nee, dit kan niet en juf gaat hiermee alle perken te buiten. Ver over de grenzen van dat meisje.
Ik snap ook helemaal niet _waarom_ juf zoiets zou doen? Wat wint ze ermee, wat heeft de klas eraan en wat zou het dat meisje in kwestie in vredesnaam opleveren?

Ik lees steeds vaker van die rare dingen over leerkrachten. Kan er met mijn pet niet bij.

Half a twin

Half a twin

12-10-2018 om 11:56

Nee

Nooit. Dat gaat veel te ver over de grens. Ik zou niet blij zijn als het mijn dochter was. Ik was op hoge poten naar school gegaan.

Mantra123

Mantra123

12-10-2018 om 12:04 Topicstarter

reactie

Een andere reden om de moeder van het meisje te mailen, is inderdaad om te verifiëren of dit klopt.
Mijn eigen dochter heeft ook al meegemaakt dat ze iets voor de klas moest vertellen van de juf, terwijl ze eigenlijk niet wilde. Ze moest vertellen waar ze was geweest (plusklas) en werd bij binnenkomst in de klas direct voor het blok gezet. Niet helemaal te vergelijken met de situatie van het klasgenootje, maar dochter voelde er zich toch zeer onprettig bij en had het liever zelf aan kinderen verteld als ze er naar hadden gevraagd.

lijkt me niet

Dat dit gebeurt...Ik kan t me gewoon niet voorstellen.
Dan zou i naar school stappen

Ad Hombre

Ad Hombre

12-10-2018 om 12:54

Mantra

Mijn zoon kwam ook een keer met zo'n idioot verhaal thuis (zoenles op school). Ik bellen met school, was er (natuurlijk) niets van waar...

Mantra123

Mantra123

12-10-2018 om 13:01 Topicstarter

reactie

Hahaha, zoenles. Kan wel nuttig zijn.

Heb reactie terug en het ligt idd genuanceerder....in overleg met de moeder van dat meisje. Schijnt dat de meiden elkaar onderling pesten met dit soort dingen. Dat wist ik dan weer niet. Ik dacht meer dat het een soort statussymbool onder die meiden was als je al menstrueert en een bh draagt. :/

Phryne Fisher

Phryne Fisher

12-10-2018 om 13:20

Raar verhaal

Ik heb als kind hetzelfde meegemaakt maar dacht dat dat tegenwoordig toch heel anders was.
Toen ik me afmeldde voor de (gescheiden j/m) gymles werd dat door de juf aangegrepen om een groepsgesprek te houden over ongesteldheid. Ik weet niet meer of ik daar zelf een stem in had maar weet wel dat ik me erg opgelaten voelde. Helemaal toen een paar weken later een van mijn klasgenoten in de klas enthousiast op me afkwam en uitriep ‘Phryne, ik ben ook ongesteld geworden!’

Mantra123

Mantra123

12-10-2018 om 13:27 Topicstarter

Een ander meisje

Een ander meisje uit mijn dochter haar klas maakt er een soort 'show&tell' van, die is niet te beroerd om een maandverbandje te laten zien na de gymles. Een beetje zoals jouw klasgenootje, Phryne. Vandaar dat ik echt dacht van: oh, wordt er dan gepest? Ik dacht dat ze er onderling heel open in waren.

Maar het meisje waar ik dit topic over startte, schaamde zich dus heel erg voor het moment dat ze na de gym niet zou gaan douchen. En dat de andere meiden dit dan zou opvallen. Daarom in samenspraak met juf en moeder besloten het maar gelijk in de groep te gooien.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.