Home » Forum » Schilder 0

schilder

Top 3 nieuwe artikelen

  1. Rouwverwerking van je kind, lees hier hoe je kunt helpen.
  2. Thuis sporten met het gezin, check deze tips voor kinderen vanaf 8 jaar.
  3. Mijn kind is bang voor corona, wat kan ik doen? Je leest het hier.
8 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Gekke Henkie?
schilder

Ik vraag mij iets af. We hebben de afgelopen weken ons huis laten schilderen door een 'echt' schildersbedrijf. We wilden dat het allemaal volgens de regels zou gebeuren, dus met een steiger en gewoon met een heldere factuur. Offerte opgevraagd, akkoord gegaan met een pittige prijs; de communicatie en de professionaliteit maakten dat we dat geen probleem vonden. Ik weet dat we hiermee bijna twee keer zoveel betalen als mensen in de buurt, die een aantal Polen hadden ingehuurd. Geen probleem, hoewel het bij ons ook een flinke deuk in de spaarpot is.
Schilders leveren vervolgens puik werk, vriendelijke mensen, etc; geen klachten. Alleen op het allerlaatste moment suggereert de baas van het stel dat een en ander ook zo handje-contante kan en we dan dus iets kunnen regelen met de btw. Wij waren redelijk flabbergasted en hebben gezegd dat we gewoon een factuur willen. Mijn verbazing zit hem erin, dat we op geen enkel moment de indruk naar deze man hebben gewekt dat wij open staan voor dit soort dingen, of dat we onze bedenkingen hadden bij zijn prijs. Toch noemt hij het, waaruit blijkt dat dit toch de standaardprocedure is. In het vooruitzicht van een rekening van duizenden euro's is dat natuurlijk een aanlokkelijk idee, en ik vraag me dus af of wij nou gekke Henkie zijn, dat we alles netjes volgens de regels willen doen. Mocht uit de reacties overigens blijken dat we inderdaad gekke Henkie zijn, dan so be it.
En ik vraag dit ook niet, omdat ik een schouderklopje wil; deze keuze maken we vanuit onze eigen overwegingen. Dat gezegd hebbende ben ik dus wel benieuwd hoe gebruikelijk het dus is om in te gaan op zo'n suggestie.

Ad Hombre
Btw

De fietsenmaker bood het ook aan laatst.

Overigens doen ze graag of het alleen over de btw gaat, maar in werkelijkheid sparen ze er ook loonbelasting/ib mee uit. Dus zij verdienen er sowieso het meeste aan.

ehm
ja

eerlijk gezegd vragen wij het meestal zelf, of het ook zonder bonnetje kan. Nog nooit meegemaakt dat daar nee op gezegd werd.

Guera
Herkenbaar

Hier ook. De schilder die suggereerde dat het ook zwart kon en dan pakte hij extra muurtje nog mee. Wij gingen ook niet akkoord. Wilden gewoon factuur.
Heel vreemd inderdaad dat zij daar zelf mee komen. Het is gewoon fraude. Maar wordt vaak normaal gevonden.....

Ad Hombre
Guera

Het is de vraag of het 'fraude' van jou is of alleen van de ondernemer. Ik vermoed namelijk het laatste.

OND
Als iedereen maar dacht als jullie...

Gekke Henkie?: "En ik vraag dit ook niet, omdat ik een schouderklopje wil; deze keuze maken we vanuit onze eigen overwegingen.".
Guera: "Heel vreemd inderdaad dat zij daar zelf mee komen. Het is gewoon fraude. Maar wordt vaak normaal gevonden.....".

Als iedereen maar dacht als jullie...

Temet
Ad

Volgens mij ook. De ondernemer moet opgeven wat hij omzet en daarover BTW afdragen. Hij doet er dus goed aan die BTW ook aan zijn klanten door te berekenen. Hij moet vervolgens over de winst ook inkomstenbelasting afdragen (als hij zzp-er is).

De klant hoeft alleen maar de prijs te betalen die wordt gevraagd. Wat de ondernemer verder aan de belastingdienst opgeeft (of niet) is niet zijn pakkie-an.

Idem met een "'zwarte werkster": het is de werkster die fout zit als zij haar verdiensten niet opgeeft, niet de klant (althans, juridisch)

Groeten,

Temet

OND
"De klant hoeft alleen maar de prijs te betalen die wordt

gevraagd. Wat de ondernemer verder aan de belastingdienst opgeeft (of niet) is niet zijn pakkie-an.
Idem met een "'zwarte werkster": het is de werkster die fout zit als zij haar verdiensten niet opgeeft, niet de klant (althans, juridisch)".

Dus de kleine garnaal betaalt het gelag? Dat rechtvaardigheidsgevoel van jullie is ook niet meer wat het ooit geweest is...
Hier ligt dat toch wel even anders.