Relaties Relaties

Relaties

Nijntje

Nijntje

21-10-2018 om 20:43

Mijn man heeft een affaire gehad


Man

Man

22-10-2018 om 10:18

Stip

Sorry je hebt gelijk, was vroeg nog

Bobbie

Bobbie

22-10-2018 om 12:56

Stip/man

Stip dat vind jij en dat mag. Toen ik het hoorde dacht ik: het is een topje van de ijsberg. Al het volgende dat kwam, kwam dus niet als een verrassing. Deed het minder pijn? Het voelde minder hevig als de eerste mededeling; ik geloofde hem namelijk meteen al niet. Jouw verhaal toen was ook wat voorspelbaar, maar jij reageert dus anders dan ik. Dat jij dan niet gelooft dat wat ik zeg zo zou kunnen werken, verbaast me dan ook niet. Toch werkte het zo voor mij. Dat het voor jou niet zo werkt begrijp ik wel; we zijn allemaal anders. Maar je reageert altijd zo stellig en dat laat weinig ruimte voor de anders denkende.

Man: daar zit niets betweterigs aan. Alleen als ik zou reageren, wat ik dus niet eens echt ontopic heb gedaan, dan hoop ik dat als ik met mijn "verhaal" en/of waarschuwing 1 iemand kan helpen voorkomen wat ik moest doorstaan. Daar had ik behoefte aan, om een verloop te weten zodat ik me kon voorbereiden. Mijn eigen verhaal heb ik nooit gedeeld, een stukje maar.

Stip

Stip

22-10-2018 om 14:45

Bobbie

"Als je daar door deze reacties rekening mee houdt, is de klap niet zo groot als blijkt dat dit niet het enige was." Dat gold blijkbaar voor jou. Voor mij dus niet.

"Ik geloof niet dat de klap kleiner is omdat je gewaarschuwd bent of door te lezen wat anderen meemaakten. Bij mij kwam het telkens als een mokerslag binnen. "
Beter had ik kunnen schrijven dat ik dat voor mijzelf niet geloof- omdat ik dat anders ervaren heb. Leek mij logisch maar in jouw ogen Bobbie dus te stellig. Zoals altijd begrijp ik uit je laatste reaktie.

Dat leg ik naast mij neer omdat ik werkelijk denk dat ik niet stellig ben in mijn reacties. En "altijd' is zo generaliserend; kan ik helemaal niets mee.

Dat wij anders reageren weet ik. Daardoor hebben we misschien ook wel een andere weg bewandeld die voor ons allebei goed uitgepakt heeft krijg ik de indruk uit de verschillende reakties. Dus OK toch.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.