Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Tango

Tango

03-07-2018 om 13:43

Ouders van VMBO Kader/Basis leerlingen


Flavia

Flavia

18-10-2018 om 19:52

Wat fijn

Wat leuk om te lezen dat je zoon zo op zijn plek zit. Super, dat helpt natuurlijk erg bij de dingen die niet zo makkelijk gaan.
Ik zou jullie winning team ook niet veranderen.

Tango

Tango

18-10-2018 om 23:34

Haha, Sandra/Zomer!

Ik zat blijkbaar ook niet goed op te letten, dat ik je niet herkende in Sandra, Zomer
Maar ik ben dan ook echt slecht in nickwissels hoor. Ik herken zelden iemand.
Zoon hier heeft gelukkig ook herfstvakantie komende week. Morgen nog een toets Engels, dan heeft hij er 3 achter elkaar gehad (elke week eentje). Hij vond het maar stom, een dag voor de vakantie. De stof zit er redelijk in. De woordjes kent hij nagenoeg allemaal, maar die Stones en grammatica zijn lastig voor hem. En ik kwam er vandaag achter dat hij de dagen van de week in het Engels niet eens kent. Blijft ook een rare methode dat Stepping Stones.

Vandaag had zoon een inhaaltoets Nederlands en een toets over tuinaanleg. Voor die laatste wist hij niet wat hij moest leren en deze stond ook niet in het systeem. Zoon zei dat het wel redelijk ging, dus we zien wel wat eruit komt. Nederlands ging ook wel aardig, het was een toets met veel lezen dus ook lastig voor hem.

We hebben verder nog geen grote plannen voor de vakantie. Ik moet gewoon 3 dagen werken. Ga de woensdag met dochter iets doen en vrijdag een dagje naar mijn ouders met mijn zoon. Hij wilde daar graag tennissen met opa, mijn moeder en ik doen dan ook gezellig mee. Verder hoop ik dat hij wat met vrienden gaat afspreken, maar is altijd afwachten hoe het loopt.

Tango

Tango

18-10-2018 om 23:36

Flavia

Fijn dat jouw dochter het ook zo naar haar zin heeft. En leuk zo'n schoolfeest!
Wat fijn dat ze bij jouw dochter de toetsweken zo goed voorbereiden met de mentor. Hier hebben ze geen toetsweken en dat vind ik eigenlijk jammer. Ze plannen namelijk soms wel 5 toetsen in 1 week maar dan daarnaast nog gewoon les en huiswerk. Zoon roept steeds dat hij ook liever een toetsweek zou willen met alleen toetsen.

Triva

Triva

19-10-2018 om 06:56

Oja

Herfstvakantie? Wat is dat? Theoriedag gaat niet door dus viér dagen werken! Wat een feest, voor zowel zoon als ik!

Bofferd (ot)

Trivia, dan boft je zoon. Hier heeft zoon te maken met een contract waarbij hij voor een 40-urige week wordt uitbetaald. Een theoriedag vrijaf betekent wel dat hij komt werken.
Als hij een dag vrij wilt, moet hij een vakantiedag opnemen.

Triva

Triva

19-10-2018 om 09:41

Nee

Hij moet die dag wél extra werken maar dat vindt hij juist fijner. Bij IW heb je ook 1 praktijkdag in de week zodat je via een aftekenlijst alles leert ook al doe je dat niet op je werkplek. Na de kerst 1 dag per 2 wk

Zomer

Zomer

22-10-2018 om 12:16

triva

Wat fijn dat je zoon zo goed gaat!!!! En dat hij zo op zijn plek zit. Lekker werken en geld verdienden. Helemaal top! Inderdaad, dan ben je ook niet meer bezig met schoolvakanties. je zit dan veel meer in het werkend leven.

Zomer

Zomer

22-10-2018 om 12:29

Tango en @nnemoon

@nnemoon, heeft je zoon zijn winterjas aangehad inmiddels? Ik wel Haha, ik kan mij daar ook altijd op verheugen en mijn dochters ook. Vooral de oudste. Je zoon deze week weer naar school zeker?

Tango, jouw zoon ook lekker vrij! Leuk uitje met opa en oma! Hier ook lekker bijkomen! En met je oudste op pad, gezellig!

Ik ben zelf een dag extra vrij en man neemt ook nog een extra dag vrij om haar en een vriendin naar een Halloweenfeest te brengen. Dochter en ik zijn begonnen om de zolder op te ruimen en dat gaat erg goed. Al veel spullen in vuilniszakken gedaan wat weggaat. Ik doe net alsof ik ga verhuizen . Dochter had een 7.9 op Nederlands. het cijfer van de theorietoets van Techniek is nog niet binnen maar dochter vreest het ergste. We hadden wel geleerd maar ze wist maar 1 vraag van de 24. Ze heeft vooral veel gegokt en bedacht. We gaan het zien. Dochter denkt zelf een 1 haha.

Net eindelijk een afspraak gemaakt met de ortho. Gisteren nog een goed gesprek met dochter gehad. Ze wil het zelf ook graag dus we gaan er voor! Halverwege november wordt ie geplaatst. Traject van 3 jaar en als het meezit misschien 2.5 jaar. Pffff.

Tango

Tango

22-10-2018 om 21:55

Vakantie

Zoon hier geniet van de vakantie. Gisteren met een vriendje gaan zwemmen maar vandaag weinig gedaan. Zijn andere vriend is een paar dagen weg maar komt gelukkig morgen weer terug. Want ik vind de hele dag hangen en gamen niet elke dag goed. Maar ik ben wel gewoon 3 dagen aan het werk. Gelukkig had hij vandaag wel voetbaltraining en moest hij ook nog even naar de ortho fietsen omdat er weer eens een draadje was gebroken Dat ging met een hoop geklaag natuurlijk want hij had er weinig zin in, afspraak was te vroeg (11.30 u!), verkeerde dag etc. Maar goed, hij ging wel.

Goed bezig, Zomer, met dat opruimen! Moet hier ook weer eens gebeuren, o.a. in zoon zijn kamer. Daar ligt nog erg veel speelgoed e.d. achter een schot. Komt denk ik met de kerstvakantie. Heb er deze vakantie geen tijd voor.

Zoon had ook een cijfer terug waar we trots op waren. Een 7,2 voor Groen en Plant. Het ging over tuinaanleg. Hij had er niets voor geleerd want de toets stond niet in trajectplanner en hij wist niet wat hij moest leren. In het boekje dat hij bij het vak had gekregen was bijna niets ingevuld en hij had maar 2 of 3 lessen gehad in dit vak. Vond het dan toch een geweldig cijfer! Zoon ook natuurlijk.

Wat goed dat je een afspraak bij de ortho hebt gemaakt, Zomer. Jullie waren eerder toch al een traject gestart wat toen was gestopt? Wat voor beugel gaat ze krijgen in november? Lang traject hoor, ik hoop toch echt dat wij eerder klaar zijn.
Ik ga de volgende afspraak weer mee met zoon, ook in november. Nu voor dat draadje kon hij wel zelf. Ik ga dan ook eens even goed vragen hoe het zit met die buitenbeugel. Want de vorige keer hoorde hij dat hij die wel een jaar of langer moest dragen. Dat werkt natuurlijk echt niet motiverend. En daarnaast blijven ze maar klagen over dat hij slecht poetst. Als ik dan vraag of ze met hem oefenen, zegt hij van niet. Tja, dan weten we niet wat hij fout doet natuurlijk. Bij zoon moet je zoiets samen met hem oefenen en dan bij hemzelf en niet op zo'n nepgebitje. Dat wil ik dus even gaan uitleggen....

Flavia

Flavia

22-10-2018 om 22:03

tip voor poetsen

Wij kregen de tip bij de tandarts: neem zo'n klein ragertje en doe daar je tandpasta op ga dan tussen die slotjes door dan zit daar alvast de tandpasta en heb je de eerste poets gedaan, en dan met de electrische of gewone tandenborstel goed poetsen zoals je altijd doet.

Flavia

Flavia

22-10-2018 om 22:11

Vakantie

Hier is het ook volop genieten van de vakantie. We zijn een weekendje weggeweest en zaterdag, zondag en vandaag op museum geweest: Zuiderzeemuseum, Stoommachine museum en vandaag de Zaanse schans. Ik heb morgen officieel nog vrij maar ga wel even thuis aan de slag, net als woensdagochtend.

Morgen komt een vriendinnetje van de basisschool logeren.
Woensdag afgesproken met de dochters van mijn collega's, ze hebben elkaar leren kennen op de kinderbedrijfsdag en vonden het leuk om nog een keer met elkaar af te spreken. Zitten niet bij elkaar op school en zien elkaar verder ook niet, maar appen nog regelmatig.

Woensdagavond breng ik haar bij haar vader, dan heeft ze vrijdag training en zaterdag en hopelijk ook zondag toernooi.

We hebben vanavond de leerplanning voor de toetsweek gemaakt. Voor Frans bleek er toch wel veel meer te leren dan ze dacht, maar omdat we nu al de planning maakten was het niet zo moeilijk om een extra leermoment in te plannen.
Maandag heeft ze nog een gewone lesdag, dan dinsdag en woensdag persoonlijk rooster (dan bepalen ze zelf welke lessen ze volgen, daar heeft ze samen met haar vriendin een planning voor gemaakt) en dan donderdag de eerste toets. Ze heeft dan 1 of 2 toetsen op een dag met minimaal een uur er tussen.

De laatste cijfers voor de vakantie waren goed. Nederlands heeft ze haar te kort voor weggewerkt dus totaal staat ze er nu goed voor. Er is al gewaarschuwd dat de 2e periode zwaarder wordt, daarom hebben we afgesproken dat we weer samen aan de slag gaan met plannen en overhoren.

@nnemoon

@nnemoon

26-10-2018 om 12:54

Herfstvakantie

Allemaal lekker genoten van de herfstvakantie?

Hier een pittige schoolweek achter de rug. Drie toetsen, Engels, Duits en geschiedenis en een opstel in het Engels. Duits was echt moeilijk voor zoon. Hij heeft toch al moeite met het schrijven van hoofdletters, nou in het Duits krijgt hij er zowat een punthoofd van. Hij vindt het al niet logisch om een zin te beginnen met een hoofdletter moet je na gaan als ze in het midden van de zin staan.

Voor volgende week staat alleen nog maar een SO aardrijkskunde vermeld dus even een pas op de plaats. Zijn Nederlandse toets van vorige week was niet zo goed gegaan. Hij leest gewoon veel te snel. Hij moest bijvoorbeeld synoniemen geven die in een tekst vermeld stonden. Hij vult van elk gevraagd woord meerdere synoniemen in, maar die hij heeft gekozen staan NIET in de tekst. Gevolg het hele rijtje is dus fout.

Zoon heeft het ook een beetje gehad met zijn mentor. Zij probeert hem scherp te houden om goede cijfers te halen. Hij vindt dat zij een beetje aardig tegen hem moet doen omdat hij zo zijn best doet. Doordat zij een voldoende van hem verwacht legt hij de lat voor zichzelf steeds hoger, waardoor zijn faalangst alleen maar groter wordt. Ik ben blij dat hij lekker weekend heeft. Even lekker uitwaaien op zijn fiets.

Eind november gaat hij met zijn techniek klas een dagje workshops volgen. Hij kon zich voor twee verschillende richtingen aanmelden. Hij heeft gekozen voor auto techniek en maritieme techniek. Hij moest ook motiveren waarom hij die twee heeft gekozen. Hij heeft er erg veel zin in.

@nnemoon

@nnemoon

27-10-2018 om 16:10

Compliment

Ik kreeg net een leuk compliment van zoon. Hij zei dat ik zo goed zijn wiskunde uit kan leggen. Hij snapt het thuis beter dan in de klas. En dan te weten dat ik een HAVO diploma heb zonder wiskunde, ja dat kon nog in die tijd. Misschien toch mijn roeping mis gelopen, haha! Ik snap zoon wel, docente heeft natuurlijk maar beperkt tijd voor elk hoofdstuk. Zoon heeft automatiserings- en verwerkingsproblemen, de ene keer snapt hij de uitleg in één keer en de andere keer moet je het wel tien keer herhalen. Maar voor zo'n mooi compliment doe je dat toch?

Triva

Triva

27-10-2018 om 18:20

Annemoon

'En dan te weten dat ik een HAVO diploma heb zonder wiskunde, ja dat kon nog in die tijd.'

Dat kan nog steeds

Berg je maar.. ik ben bezig met elektro, wisselschakelaars, tekeningen, ik kom constant nieuwe woorden tegen (wartel bijv) maar gelukkig kan zoon tot nu toe alles aardig plaatsen en ben ik er vooral voor het voorlezen. De vorige twee toetsen was rekenwerk met de antwoorden erbij. Dit boek heeft opeens geen antwoorden meer dus ik tast nu veel meer in het duister maar ook heel veel gewoon tekst met vragen en dat is wel te doen (ik kan heel goed de antwoorden vinden zonder dat ik ook maar voor 10% snap waar het over gaat op dit niveau).

Tango

Tango

27-10-2018 om 23:04

Leerstof

Hier lukt het meestal ook prima hoor om de leerstof te volgen voor mij als ouder. Heb zelf vroeger VWO gedaan, ook zonder wiskunde in het examen. Het enige vak waar ik dan wel vastloop is groen. Zoon had laatst een toets voor groen en het was niet duidelijk wat hij ervoor moest leren. Hij had een boekje maar daarin was nauwelijks gewerkt. Er stond een hele rij plaatjes met tuingereedschap. Tja, ik kom dan dus niet verder dan schop en hark, maar er stonden diverse schoppen en ook harken....Zelfs google bracht geen uitkomst. Toch haalde zoon een 7,2. Ik weet nog steeds niet hoe.

Tango

Tango

27-10-2018 om 23:12

Vakantie

Zoon heeft niet heel erg kunnen genieten van de vakantie. De eerste helft weinig gedaan omdat zijn vriend niet thuis was en anderen niet konden afspreken. Toen hij woensdag eindelijk weer kon afspreken en zou gaan zwemmen met wat vrienden stond hij 's morgens op met een zeer stijve nek. Ging dat zwemuitje dus ook niet door. Gisteren nog wel even getennist bij mijn ouders. Hij gaat dan gewoon door de pijn heen en daarna dus toch weer meer last. Gelukkig gaat het sinds vandaag echt weer beter.
Vandaag tussen de buien door even naar het bos geweest met hem. Dat vindt hij nog altijd erg leuk.

Komende week een rare schoolweek. Maandag les en dan dinsdag weer studiedag. Ik dacht dat dat wel op maandag zou zijn, maar het is echt dinsdag. Zoon zelf vond dit ook raar. Hij heeft ook voor die dinsdag een SO biologie opgekregen. Die docente had dus ook niet door dat het een studiedag was. We leren hem dus maar voor de donderdag erna, want dan heeft hij weer biologie.

@nnemoon

@nnemoon

28-10-2018 om 10:46

Triva

Ik wist niet dat je nog steeds examen kunt doen zonder wiskunde.

Wat fijn dat je je zoon op deze manier kunt helpen. ook al begrijp je niet helemaal waar het over gaat. Mijn ouders hadden vroeger een elektro technische installatie bedrijf, dus wartels enz zijn voor mij niet vreemd. Wat ik dan weer moeilijk vond, was technisch Engels.

@nnemoon

@nnemoon

28-10-2018 om 10:53

Tango

Wat knap een 7,2 voor groen. Ik zou ook niet al dat tuin gereedschap kennen.

Sommige vakken vind ik best pittig hoor, soms lees ik iets en denk dan heb ik dit ooit geleerd. Ik heb bijvoorbeeld echt helemaal niets met aardrijkskunde.

Hoe kwam dat van je zoon zijn nek, een koudje of door een rare beweging. Akelig net in zijn vakantie.

Tango

Tango

28-10-2018 om 15:46

Geen idee eigenlijk

Geen idee hoe hij eraan kwam, hij stond er mee op 's morgens. Misschien verkeerd gelegen of inderdaad rare beweging gemaakt, in zijn slaap. Gelukkig gaat het al weer een stuk beter. Maar inderdaad heel vervelend in de vakantie. Hij heeft niet kunnen doen wat hij wilde doen eigenlijk. Vandaag wel gezellig met een vriend voetbal aan het kijken bij ons thuis. Ze zitten samen aan de fanta en de kruidnoten.

Triva

Triva

28-10-2018 om 16:05

annemoon

Ja op havoniveau wel ja en maar bij 1 profiel.

Het is nog even afwachten of de komende toets ook alleen maar multiplechoice is (nu is er dus veel meer tekst om te leren en veel minder sommen) en ik weet ook niet hoevaak je een toets mag overdoen. Hij zei al dat een klasgenoot de eerste toets al meermaals heeft gedaan (komt van praktijkonderwijs)

Onbeperkt

Hier komen de toetsen voor de technische onderdelen uit de computer rollen. Dus ook multiple-choice. Vergelijkbaar met een theorie rij-examen; uit een bestand worden x vragen in een toets gestopt. Computer bepaalt of je de toets gehaald hebt of dat je hem een andere keer moet overdoen. Je moet namelijk wel alle onderdelen met goed gevolg afronden en je kan het niet compenseren.

De gelegenheid om het over te doen zodoende niets te maken met een vooropleiding.
Wie op diverse onderdelen heel slecht blijft scoren, kan wel het advies krijgen op een ander niveau verder te gaan.

—-
En soms heb je als leerling pech, zoals je ook op een theorie examen de pech kan hebben, wanneer er net een moeilijke toets uit de computer rolt.
Mijn zoon had eens een heel hoog cijfer. De week er op deed een vriend dat onderdeel. Zoon kon meekijken en gaf aan dat hij, met het hoge cijfer, de jongen niet had kunnen helpen. De jongen moest zich opnieuw aanmelden
Het gaat er idd anders aan toe dan op een vmbo.

Merz

Merz

29-10-2018 om 16:25

update

Wat betreft toetsen overnieuw maken, dat mag op MBO school van zoon 3 keer. Dat vond ik wel apart toen ik daar achter kwam, dan kun je dus heel strategisch toetsen overnieuw gaan maken. Zoon heeft er in het eerste jaar niet gigantisch gebruik van gemaakt maar heeft wel door de optie te gebruiken geen een onvoldoende gestaan op het einde van jaar 1. Ik praat er verder niet veel over met zoon, anders denk ik dat hij heel snel het idee krijgt dat hij voor de eerste poging niet hoeft te leren(uitstelgedrag op school). Maar ik houd het wel als optie achter de hand.

Vandaag heeft hij de Nederlands MBO-toets (2f meen ik) gehad, niet voor geleerd maar volgens hem toch goed gemaakt. Het is niet zijn moeilijkste vak. Rekenentoets MBO(ook 2f?) zit er blijkbaar ook aan te komen, daar heb ik nog geen datum van gehoord, daar zal hij wel even het een en ander op moeten halen. Ik heb er nog niet naar gekeken maar moeten ze deze 2 nu allebei halen of alleen maken?

Het gaat verder prima met zoon. Nu hij 1 dag in de week naar het MBO moet hoor ik hem nooit meer over school klagen(ik verbaas me er nog wekelijks over) Ik denk dat hij zich eindelijk gewonnen geeft haha. MBO school is ook een fijne moderne school. Op zijn 4 dagen werkadres gaat het ook heel goed. Ze zijn heel erg tevreden over hem, heeft zelfs als 2 keer flink opslag gehad zonder te vragen en er wordt met klem gevraagd of hij na dit jaar wil blijven. Dat zal ook wel gaan gebeuren, zoon voelt zich helemaal op zijn plaats daar en ook volwaardig collega. De rust in het gezin is ook terug nu hij iedere dag positief de dag ingaat. Dat was wel anders op het VMBO. Ik heb ook serieus vaak gedacht dat hij het MBO echt niet ging volhouden en nu zit hij al in zijn 2e jaar!

Triva

Triva

29-10-2018 om 21:59

Merz

Wat een fijne berichten! Ik vraag me gewoon af wat er gebeurt na die drie mogelijkheden....

Zoon moest vandaag een klus doen in het huis van een klasgenoit vd lagere school daarna naar een restaurant. Weer gewoon een topdag!

Tango

Tango

29-10-2018 om 22:37

Zo leuk!

Om te lezen over jullie zoons, Merz en Triva. Ik hoop dat onze kinderen het ook zo naar hun zin gaan krijgen op het MBO.
Ik zie hier bij mijn dochter, die VMBO-T heeft gedaan al dat de BOL versie van het MBO het eigenlijk niet is. Zij had achteraf gezien misschien ook beter BBL kunnen doen, maar ja, ze had geen werk in die richting. Ze doet een toeristische opleiding. Kun je BOL later eigenlijk nog omzetten in BBL, vraag ik me af. Stel dat ze op een leuke stageplek kan blijven hangen.

Merz

Merz

29-10-2018 om 22:41

positief

Heerlijk dat het goed gaat met onze jongens ja

Ik zou denken na 3 pogingen nog steeds niet het gemiddelde wat je moet hebben, dan jaartje over. Zou jij niet denken? Lijkt me wel redelijk, er moet toch ergens een max aanzitten. Ik weet het ook niet, vorig jaar was er 1 jongen die niet alles waar kon maken(had een reden) en die loopt nu met een eigen programma toch mee, gaat er wel langer over doen en zit ook niet meer in dezelfde klas.

Merz

Merz

29-10-2018 om 22:51

Niet wachten

Tango, dat is jammer ja dat dat er niet was. Ik zou dat ook niet weten hoe dat werkt met evt overstap BOL naar BBL. Ik ken het wel andersom: iemand die van BBL naar BOL ging omdat er geen werk-leerplek meer was.
Een BBL bedrijf neem meestal wel alle kosten op zich van studie/boeken/evt leermiddelen. Dat zal dan al niet meer werken als je na een half jaar overstapt. Niet dat me dat iets zou interesseren als kind daar blijer van zou worden.

Zit je dochter in het eerste jaar nu? Ik zou daar als de wiedeweerga achteraan gaan als ze daar interesse in heeft

Carry

Carry

30-10-2018 om 11:52

Druk geweest

Sorry, lang hier niet geschreven. Het was zo druk. Ook niet gereageerd op de vraag wat voor leuks we gingen doen. Het plan was om te gaan zwemmen maar dat ging helaas niet door. Wel hebben ze koekjes gebakken en een cake. Kunnen we weer smullen.

Deze week begint de repetitieweek op school. Benieuwd of hij voldoende heeft geleerd. Hij was er niet altijd voor te porren helaas. Maar goed, misschien moet hij even zijn neus stoten voor hij begrijpt dat je er wel wat voor moet doen.

Binnenkort ook een gesprek mentor. Vind ik toch best een beetje spannend.

En ook maar even achter beugel zoon aan. Wil wel weten wat het kostenplaatje is en hoelang jij ongeveer moet. Hij heeft er namelijk helemaal geen zin in en ziet het nut ervan ook niet.

Tango

Tango

31-10-2018 om 23:04

Werkplek

Dochter heeft nu nog totaal geen zicht op een werkplek in de richting van de opleiding die ze doet. Ze gaat wel in het voorjaar stage lopen dus ik hoop eigenlijk meer op het tweede jaar. Het eerste jaar moet ze maar even uitzingen. Ik wil het wel op school gaan bespreken. Volgens mij zijn er binnenkort oudergesprekken. Zelfs op het MBO heb je die dus nog.

Tango

Tango

31-10-2018 om 23:09

Carry, over beugel

Lijkt mijn zoon wel, Carry, die vindt de beugel ook maar onzin. Maar zijn gebit stond zo schots en scheef dat het echt wel moest. Inmiddels ondergaat hij het en het gaat eigenlijk beter dan ik verwacht had w.b. pijnklachten. Het enige probleem is dat we bijna wekelijks bij de ortho zitten omdat er wel weer een draadje breekt of een slotje loslaat. Bij dochter destijds was dit zelden het geval. Zoon heeft ook veel meer de neiging te gaan zitten pulken als er naar zijn idee iets niet goed zit.
Nu gelukkig een stevigere draad gekregen, hopelijk houdt die het langer vol dan een week.

Tango

Tango

04-11-2018 om 20:35

Leren

Zoon hier heeft een beetje een baalweekend. Hij moest heel veel Engelse woordjes leren maar we krijgen het er niet in. Heb het nu maar even aan man uitbesteed in de hoop dat hij er nog iets in krijgt. Zoon weigert ook iets zelf te doen op dit moment. Ik moet steeds met hem zitten. Heb al kaartjes gemaakt, lijstje ingevoerd in quizlet etc. Word er een beetje moe van.
Hij moest ook nog een opdracht maken voor M&M, iets schrijven in dagboekvorm over een slaaf en een slavendrijver. Vindt hij ook enorm lastig om dan iets te verzinnen. Maar samen kwamen we er wel uit.
In dit soort weekenden vraag ik me wel eens af of zoon het ooit helemaal zelf zal kunnen. Maakwerk gaat op zich wel goed dit jaar, maar hierbij moet ik nog wel steeds zeggen dat hij moet kijken of hij huiswerk heeft. Heb hier vandaag met hem over gesproken en we gaan nu proberen met een briefje boven zijn bed waar op staat: kijken of ik huiswerk heb. Ben benieuwd of het iets oplevert.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.