Home » Forum » Enquête oudersonline forumleden per provincie

Enquête Oudersonline Forumleden per provincie

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

46 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Kaaskopje
Zeetakje

Ik ben deze enquête begonnen, omdat ik bij aankondigingen van meetings nog weleens merk dat de afstand meespeelt in wel of niet komen, maar dat het idee van een meeting of een activiteit niet per se afgewezen wordt. Daarnaast kwam een forumgenoot laatst met haar verhaal dat ze soms wat eenzaam is, omdat ze niet altijd iemand heeft om iets mee te doen. Dat samen bracht mij op het idee om deze enquête te maken. Het resultaat kan verder in dit draadje besproken worden en hoefde naar mijn idee niet verder uitgewerkt te worden in de enquête. De enquête is niet meer dan de voorzet eigenlijk. Ik ben geen HBO-student, of WO-student, die het resultaat veel uitgebreider moet analyseren. Jammer dat je het vaag vond. Soms is iets gewoon niet ingewikkelder dan het eruit ziet :-).

De oproep van Tijgeroog is precies wat ik hoopte te bereiken. Het maakt mij verder niet uit of je het bij één provincie wilt houden of dat je gezellig gaat buurten bij omringende provincies. Net hoe dat uitpakt.

Kaaskopje
Voor de volledigheid

Er is nog een stem bijgekomen uit Zuid Holland. Het eindresultaat is nu: 60 stemmen geven aan geen behoefte te hebben aan in de provincie/regio georganiseerde activiteiten, 33 wel, 5 'anders'.

Zeetakje
Aha, duidelijk

"Ik ben deze enquête begonnen, omdat ik bij aankondigingen van meetings nog weleens merk dat de afstand meespeelt in wel of niet komen, maar dat het idee van een meeting of een activiteit niet per se afgewezen wordt. Daarnaast kwam een forumgenoot laatst met haar verhaal dat ze soms wat eenzaam is, omdat ze niet altijd iemand heeft om iets mee te doen. Dat samen bracht mij op het idee om deze enquête te maken. "

Kijk, dat maakt het waarom van de enquete duidelijk. Ik had het handig gevonden als dit stukje in je oproepje of vooraan in de enquete gestaan zou hebben.

Kaaskopje
Zeetakje

Gooi dat maar op mijn enquête-vaardigheden :-). Ik heb veel meer in de tekstjes proberen te proppen dan toegestaan werd, dus ik moest veel weglaten.

Ik moet hierdoor aan dit filmpje denken :-) : https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/media/347282

Er is zelfs een remix van gemaakt:
https://dewerelddraaitdoor.bnnvara.nl/nieuws/mand-de-remix

Zeetakje
Kaaskopje

Ik ga straks op m'n gemak de filmpjes bekijken, maar ik heb het gevoel dat ik een andere enquete heb ingevuld dan jij gemaakt hebt. 😂

"Ik heb veel meer in de tekstjes proberen te proppen dan toegestaan werd, dus ik moest veel weglaten."

Ik kreeg bij het openen meteen de vraag: "in welke provincie woont u." Daarna de vraag of ik behoefte heb aan activiteiten o.i.d. en toen ik daarop nee antwoordde was het klaar.

Nergens volgepropte vakjes of veel tekst. Zie het niet als kritiek hoor, Kaaskopje. Ik vind het heel leuk dat je dit doet, zeker nu ik de gedachte erachter begrijp. Ik hoop dat er veel gezellige bijeenkomsten uit voortkomen.

Ben benieuwd naar de filmpjes. Nu eerst ff koken.

mijk
Ik heb geen idee Kaaskopje en leuk Ingrid

maar ik weet dat er behoorlijk wat noorderlingen zijn. toch wat eigenzinnige types. Het lijkt me ook wel grappig om een keer een Noorderlijke meeting te doen. Aan de andere kant komt het dan wel dichterbij (stel je voor dat je ineens een moeder van een leerling tegenkomt ;).

groet,

Mijk

Kaaskopje
Zeetakje

Je kunt aan het eindresultaat niet meer zien dat ik aan een maximum aantal letters gebonden was, maar dat was dus wel zo.😊

Zeetakje
Kaaskopje

Daar twijfel ik ook niet aan hoor. 😀
En compliment voor je initiatief.

Kaaskopje
Dank je wel

:-)

Kaaskopje
Mijk o.t.

Zou het ook kunnen zijn dat elke regio zichzelf eigenzinnig vindt? ;-) Ik heb Overijsselse roots, Brabantse roots, Rotterdamse.... Wat in mijn hoofd zit, zit niet in mijn je weet wel :-)). Toch ben ik irl niet zo recht voor zijn raap als van de Rotterdamse roots verwacht zou kunnen worden.

bieb63
Ik zie het 'doel' niet zo heel erg

Áls ik op een OO meeting zou komen (waar afstand ook zeker een rol zou spelen, dat wel), dan zou dat voor mij alleen leuk zijn als ik een paar mensen zou ontmoeten waar ik regelmatig mee 'discussieer' of veel over lees enz. Anderen (of mensen die regelmatig hun nick wijzigen, dus geen verder beeld van heb), zie ik niet zo waarom je behoefte hebt die te ontmoeten, die zijn dan voor mij net zo onbekend als een willekeurig persoon die ik op straat ontmoet.
Vwb de personen van wie ik het wél leuk vind om te ontmoeten (degenen die ik 'ken'), heb ik geen idee in welke provincie ze wonen (nou ja, van Kaaskopje weet ik het wel geloof ik, overigens niet mijn provincie), dus wat zou ik nou met de mensen uit mijn provincie moeten.
Ik zie het niet zo.

Tabitha
Triva

Ik vergis me niet (meer) Ik zeg toch juist dat ik dacht dat de hele provincie Zuid-Limburg heette, maar dat ik dat niet terug kon vinden.

Kaaskopje
Bieb

Vind je het ook niet leuk dat er nu twee reacties zijn met plannen? Jij hoeft het nut niet te voelen of zien. Dan val jij niet in de groep waarvoor deze enquête bedoeld was.

bieb63
Kaaskopje

Nee, natuurlijk gaat het verder niet om mij. Maar ik vroeg me dat gewoon af. Waarom zou je mensen willen ontmoeten waar je verder niets van weet en niet 'kent'? Als in mijn provincie een aantal OO"ers zouden zitten die ik wel 'ken', zou ik het zeker leuk vinden die te ontmoeten.
Ik denk dat het er bij de meesten toch juist om gaat om mede-OO'ers te ontmoeten die je 'kent'? Dat schept een band, gespreksstof, verder discussiëren, herinneringen ophalen enz.
Denk ik dan.

Kaaskopje
Bieb

Mensen ontmoeten die je eerder niet kende kan tot leuke gevolgen leiden. Als ik op mijn 22ste geen feestje had georganiseerd in mijn flat, was mijn leven totaal anders verlopen dan het heeft gedaan. Ik leerde daardoor namelijk een buurmeisje kennen, die bevriend was met iemand anders in de flat, daar ben ik ook bevriend mee geraakt, daar kwamen weer andere buren bij, waardoor we op een gegeven moment een heel groepje hadden die elke dag bij elkaar kwam. Kwam eentje niet, dan ontstond 'sociale controle'. Toch maar even kijken of alles goed gaat. Op een dag zat ik bij de vriend die ik door het buurmeisje, inmiddels vriendin, had leren kennen. Hij was jarig. Rond twee uur zeilde zijn broer via de achterdeur naar binnen, hij kwam uit de kroeg en daardoor wat lolliger dan zonder drank op, maar feit is dat ik hem heel erg grappig vond. Een jaar later woonden we al twee maanden samen.

Op Facebook heb ik mensen leren kennen, waarvan een het initiatief nam om in het echt met elkaar af te spreken. Ik schaar een deel van deze mensen onder 'kennissen', degene die dit organiseerde steeds meer onder 'vriendin'. Hadden we nooit afgesproken, dan zou dit niet gebeurd zijn.

Ook via Facebook ken ik iemand die erg ziek is. We kennen elkaar verder totaal niet, maar ik leef intens mee.

Zo kan ik nog even doorgaan.

Pagina's

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.