Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Mari39

Mari39

25-10-2018 om 16:39

Skikleding lidl

Zoon gaat met school dit jaar skieen. Wij doen dat nooit dus er moet kleding worden aangeschaft. Nu heeft vanaf vandaag de lidl de sklikleding. Ik vroeg me af hoe de kwaliteit is van deze kleding.Het hoeft niet langdurig mee te gaan, maar vooral de waterdichtheid en warmte is natuurlijk wel belangrijk. zeker omdat hij beginnend is verwacht ik dat hij regelmatig valt en dus nat wordt.
Hebben jullie daar ervaring mee? Of is decathlon beter (iets duurder maar ook nog betaalbaar)

Hanne.

Hanne.

25-10-2018 om 17:14

prima

Hier bevalt dat prima. Waterdicht is het zeker. Vorig jaar voor het eerst in de regen geskied (geen aanrader) en de kinderen met lidl kleding waren droog en de kinderen zonder lidl kleding niet (En volwassenen). Je ziet het ook heel veel op de piste.

Qua warmte weet ik het niet. Wij dragen er altijd nog thermo kleding onder, maar dat doen we onder alle kleding. Is denk ik heel persoonlijk.

vlinder72

vlinder72

25-10-2018 om 18:46

Lidl en decathlon

Ze zijn beide prima. Maar ik zou eens rondvragen of je iets kan lenen. Zo lenen wij volgende maand een skibroek, jas en helm aan een neefje. Ik leen elk jaar wel iets uit aan bekenden.

Marktplaats is ook goed. Als hij een goede winterjas heeft zou ik in ieder geval kijken naar een skibroek, skisokken en handschoenen (die van de decathlon zijn prima).

Aagje Helderder

Aagje Helderder

25-10-2018 om 19:37

Inderdaad prima

zie titel. Wij kopen bij voorkeur bij Lidl zeker voor diegenen onder ons die nog uit de kleding groeien.

Aagje

Dochter

Skiet al jaren in Aldi en Lidl kleren. Blijven prima.

Pirata

Pirata

25-10-2018 om 20:40

Scapino

Ik heb al jaren een skibroek van 15,- van Scapino, blijft prachtig. Alleen de knoop is wat slapjes. En waterdicht en warm is ie zeker.

mary

mary

25-10-2018 om 21:26

kinderen

Toen de kinderen nog jong waren en groeiden, kochten we hun skikleding bij de lidl of aldi. Op zich prima, alleen snowoardende dochter die het snel koud heeft, moest er wel thermokleding onder. Zoon die het altijd warm heeft, vond het daarentegen prima. Handschoenen zou ik niet kopen daar. Die zijn niet waterdicht genoeg, zelfs na inspuiten met waterafstotende spray.
Tegenwoordig hebben ze liever merkspul, mede vanwege hippigheid, zeg maar.

Mari39

Mari39

25-10-2018 om 21:30

Dank

voor jullie reacties over lidl. Dan gaan we daar toch maar eens shoppen. Zoon wil natuurlijk ook merken enzo, maar daar begin ik niet aan. Dat mag ie zelf kopen. De reis is al duur zat.
Ik zat wel naar de maten te kijken, heren begint bij maat 48, maar dat lijkt me groot voor zoon. Hij is wel lang hoor, 1,84 denk ik, maar ook wel een gespierde spijker. Geen grammetje te veel. Typetje lange slungel dus. Is maat 48 dan niet erg groot??

Inanna

Inanna

26-10-2018 om 14:38

ongeveer M

Herenmaat 48 is niet heel erg groot, ongeveer gelijk aan M of jeansmaat 31/32 (aldus de maattabel van Zalando)
Maar bij de Lidl doen ze niet moeilijk over ruilen of terugbrengen, zolang je de bon hebt, dus je kunt het altijd thuis passen.

Doenja

Doenja

26-10-2018 om 14:54

al jaren

Ik heb al 10 jaar een skibroek van € 10,- van de Aldi. Ooit gekocht voor een bezoek aan een vriendin in Scandinavie, meer om daar te kunnen sleetje rijden met de kinderen. Ik heb hem al heel veel uitgeleend, iedereen heeft dat ding aangehad, voor indoor ski of een ski vakantie, langlaufen, gewoon steenkoud weer. Met elastiek en klittenband op maat te maken. En hij is nog steeds prima. Gewoon op 40 graden in de was, en klaar.
Ik zou het er echt op wagen en je zoon zal zien dat 90% op de piste in dat soort budgetkleding van de helling gaat. Ooit in St. Gervais hele sjieke kleding gezien, maar verder Scapino, Aldi, Liddl of Decathlon kleding. Iedereen. N broek is belangrijk en handschoenen en een helm. Een jas maakt niet zoveel uit, daar hoef je niet zoveel eisen aan te stellen. Een gewone sportieve winterjas is perfect. En je hebt het al snel veel te warm door de inspanning. Kou zelden.

Mary

Mary

26-10-2018 om 16:53

knap

"je zoon zal zien dat 90% op de piste in dat soort budgetkleding van de helling gaat."
Knap dat je dat kan zien. Ik zie dat niet. En ik zou ook zeker niet durven te zeggen dat 90 % van de skikleding uit de door jouw genoemde winkels afkomstig is. Ik zou ook decathlon niet per se een budgetwinkel willen noemen. Ik vind ten minste 100 of 180 euro niet budget. Ze hebben ook wel goedkopere maar ook dure.
Wat ook nog wel eens helpt, is online zoeken naar kleding van het vorige jaar. Ik heb wel eens op Brtse sites mooie jassen gevonden die 70 % van de prijs waren. Maar dat was wel aan het einde van de zomer maar nu kun je ook nog wel eens wat vinden.

Doenja

Doenja

26-10-2018 om 16:59

nou Mary

Als je voorafgaand aan je ski trip zelf op zoek gaat naar ski kleding in winkels en online, dan herken je zoveel op de pistes. De kinderen wezen mij erop. Voor € 29,95 een jas bij de Decathlon, vind ik niet duur, broek even duur. Tuurlijk heb je overal dure spullen.
Mijn jas was 8 jaar geleden 75% korting, anders had ik hem nooit gekocht.

vlinder72

vlinder72

26-10-2018 om 23:08

Doenja

Wij skiën elk jaar in Oostenrijk. Onze ervaring is helemaal niet dat 90% in budgetkleding skiet. En wij gaan niet naar Lech of zo. Bij jonge kinderen zie je nog veel H&M e.d.. Daarna wordt het toch snel merkkleding. Ik zie vooral erg veel Protest.

Kleding van de Lidl is prima maar het heeft echt niet dezelfde kwaliteit. Mijn jongste zoon skiet in decathlon (niet heel budget) maar zijn broek is minder goed dan de broek van zijn broer (brunotti) qua waterdichtheid en warmte. Vorig jaar was het gruwelijk koud in februari. In goedkope kleding hadden de kinderen het koud gehad. Ook is mijn ervaring dat de goedkopere kleding na een wasbeurt niet meer goed waterdicht is. En dat mega irritant als je dan in de regen in een skilift zit (helaas ervaring mee).

Geen probleem natuurlijk voor een dagtrip of eerste vakantie maar budgetkleding is ni e t hetzelfde van kwaliteit als de kleding van protest, brunotti, spyder etc. Ook is budgetkleding zeker niet de standaard op de piste.

mary

mary

28-10-2018 om 09:14

herkennen

Als je zelf op zoek bent geweest naar skikleding, zul je zeker kleding herkennen op de piste. Maar ik blijf erbij dat niet 90 % op de piste budget is. En ook niet 90 % nieuw dat jaar want ik neem aan dat jij ook niet de budgetkleding van de jaren daarvoor kent. Misschien in de lagere skiklasjes maar niet bij de gevorderden.
Man en kinderen skien en snowboarden de hele dag. Ze pakken bij wijze van spreken de eerste lift en de laatste afdaling. Ze hebben allemaal protest en dan ook nog daarvan de duurdere lijn. Waarom? Omdat het beter materiaal is. Het ademt beter en is meer wind- en waterdicht. Ze skien en snowboarden veel en snel. En ook bij slecht weer. Daarom willen ze dergelijke kleding. Zodat ze aan het einde van de dag niet ijskoud zijn en klam door het minder ademend materiaal of het minder winddicht zijn van de kleding.
Maar hier gaat het om een beginner, dan zou ik ook goedkopere kleding pakken. Je weet niet of hij skien keuk vindt en er mee doorgaat.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.