Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Alison

Alison

02-09-2018 om 21:09

Koken voor één persoon

We hebben een naseizoensplaats op een camping en daar ga ik vaak naar toe. Het is heerlijk om daar alleen te zijn. Ik kom helemaal tot rust.
Uiteraard wil ik daar ook koken. Maar koken voor één persoon gaat compleet tegen mijn natuur in Thuis zijn er hongerige pubers en er waait altijd wel een neefje of vriendje aan.
Ook wil ik graag alle boodschappen van thuis meenemen want hier hebben ze een Spar die ontzettend duur is en het assortiment verse groenten houdt niet over. Eventueel kan ik nog wel eens wat verse groenten of vlees halen. Ik kan niet ergens anders gaan winkelen want ik heb geen auto hier.
Dus wie heeft ideeën voor gerechten voor een persoon met houdbare spullen?

Camping

Je kunt meestal op de camping een fiets huren, kun je ook boodschappen mee doen.
Ik zou bedenken wat ik zelf wil eten, zonder rekening te houden met mijn pubers. En dat hoeft niet meer per se een warme maaltijd in de avond te zijn.

Linzen, gebakken uit, witlof, met geraspte kaas. Zelfgemaakte tomatensoep. Broodjes met een lekker beleg. Vis, vis en nog eens vis.

Met een diepvrieselement kun je dingen wel een paar dagen goed houden. Ik kocht soms ook een paar diepvriespakken, in een krant onderin, hield dat de rest koel.

Simpel

Ik heug me ook nog wel blikken bonen, kidneybonen of andere, spek aan een stukje, of in stukjes, en een krop ijsbergsla. Kan genoeg zijn. Pandanrijst. Wortels gaan ook lang mee, uien ook.

Pirata

Pirata

02-09-2018 om 21:26

heb je een koelkast?

Beschik je over een koelkastje of een vriezertje?
Dan ben je wat minder afhankelijk.
Wat ik makkelijk vindt voor 1:
Rondkorrelige rijst met doperwtjes en een blikje mosselen in pikante saus. Alles door elkaar. Evt. eerst een uitje fruiten voor je de rijst in de pan mikt (bakken) en het vocht toevoegt.

Alison

Alison

03-09-2018 om 10:26

Toevoeging

Dat is wel een essentiële toevoeging. We hebben een caravan met een grote koelkast en een vriesvakje. Dus ik kan best wat verse dingen meenemen.
Tsja en wat ik lekker vind. Heel stom maar ik ben nu al zo lang gewend om voor veel mensen te denken en te koken dat ik helemaal niet meer weet wat ik wil. Nou ja, deze rust. Dat wil ik. Ik heb gewoon de pest in dat ik donderdag weer naar huis moet vanwege verplichtingen.
Gelukkig kan ik gauw weer naar mijn
toevluchtsoord 😉

Dees

Dees

03-09-2018 om 11:32

Invriezen

Kook een pan soep en laat op 1 portie na de rest thuis. Hebben de pubers de eerste dag wat te eten en jij ook

Verder maak een pastagerecht en vries het restant in.

Lekkere roerbakgroente met kip ofzo en dan het restje invriezen en dan hoef je alleen de rijst te koken en het ingevroren deel op te warmen.

Neem overigens aan dat je af en toe een paar nachten gaat en niet een week achter elkaar. Dan is het dus makkelijk om in te vriezen want je eet dan niet binnen 3 dagen hetzelfde.

margaretha

margaretha

03-09-2018 om 12:34

Ik snap je "probleem", lijkt mij heerlijk om de mogelijkheid te hebben om ergens heen te gaan alleen . Maar koken voor alleen jezelf, oef dat zou mij ook tegenvallen.

Watervrouw

Watervrouw

03-09-2018 om 13:33

Niet koken

Als ik een aantal dagen alleen ben kook ik niet. Ik maak een grote schaal "hapjes" maar heel simpel, ik gooi er van alles op zoals veel rauwkost, stukjes kaas, olijven, surimi, augurkjes, rauwe ham, meloen en ander fruit, artisjok uit blik, feta, wat crackers of lekker brood en iets te smeren of tzatziki erbij, heerlijk!

Viooltje

Viooltje

03-09-2018 om 14:43

Oh, wat een heerlijke luxe!

Dat wil ik ook!! Maar helaas...

Maar on topic, wat dacht je van maaltijdsalades? Die kant-en-klare van AH vind ik vaak lekker, en dan een vers broodje erbij. Ook hun verse pasta met die aparte potjes met saus vind ik best lekker. En dan een paprika/komkommer/wortel voor de broodnodige vitamines en vezels. Of een smoothie, ook makkelijk en gezond.

Gisteravond een grote pan nasi goreng gemaakt, daar eten we 3x van (met zijn 4-en), dus daar zou ik dan in jouw geval ook een paar eenpersoonsporties van kunnen maken. Zakje kroepoek en een potje sambal mee, komkommer (zoetzuur) erbij, heerlijk.

Verder vind ik vaak voorgerechten erg lekker, daar kun je ook best een maaltijd van maken. Dus caprese en dan een ciabattina erbij (en een flesje wijn ). Of meloen met ham. Broodje brie (pistolet met brie, ijsbergsla en tomaat, peper en zout), ook heerlijk.

Ik herken trouwens je probleem. Ben ook onderweg ergens mezelf een beetje kwijtgeraakt. Zó gewend om rekening te houden met anderen, dat je niet meer weet wat je zelf nou eigenlijk fijn/lekker vindt. Ik kan erg genieten van zuurkool. Krijg ik er hier echt niet in. Dus zo heel af en toe kijk ik mijn moeder lief aan .

Yaron

Yaron

03-09-2018 om 17:44

Mie

Man en ik maken regelmatig een pannetje mie voor onszelf. Kip braden, groente naar keuze, een flesje roerbaksaus en dan een pakje roerbakmie van Wok Amoy erdoor en klaar. Ik doe vaak zonder kip en dan een gebakken of gekookt ei erdoor.

En verder ben ik ook wel een beetje jaloers op je, lijkt me heerlijk om een paar dagen alleen te zijn.

Alison

Alison

03-09-2018 om 18:17

Alleen

Fijn al die ideeën. Ik ga wat experimenteren.
Het is zo heerlijk hier. Er zijn maar weinig mensen nog én ik sta op het hondenveldje waar het volgens mij toch al rustiger is.
Ergens vind ik het zorgwekkend dat ik de kinderen niet mis. Volgens mij heb ik een moeder burn out of ik ben gewoon uitgezorgd. 4 kinderen met autisme is zwaar. Ze zijn tussen de 28 en de18 dus ik doe het ook al een hele tijd. Het was allemaal allesbehalve makkelijk, zeker de laatste jaren dus ik ben zo ontzettend aan rust toe. Vluchten naar de camping is niet de oplossing maar wel een manier om het die laatste jaren vol te houden.
Eentje moet nog een opleiding afmaken en de andere moet als zijn contract is afgelopen een nieuwe baan vinden dus het duurt allemaal nog even. Gelukkig is er wel een eind in zicht.
En tot die tijd hoop ik af en toe naar de camping te kunnen vluchten 😊

Sally MacLennane

Sally MacLennane

03-09-2018 om 18:25

Alison

Voel je niet schuldig. Ik begrijp je helemaal. Geniet van je me-time!

Doenja

Doenja

03-09-2018 om 18:25

Blik

Ik maak op de camping graag gebruik van ingrediënten uit blik. Tonijn, gepelde tomaten met knoflook en zwarte olijven met pasta. Of mais uit blik prakken en dan ei en indonesische kruiden erdoor en dat bakken als pannekoekjes. Blikje kikkererwten met groente en kruiden en dan wat couscous erbij. Blikje bonen met droge worst in stukjes en paprika met rijst. In Frankrijk heb je van die blikken couscous: saus en korreltjes apart, nam ik altijd mee naar huis!
Of dolma’s uit blik, zo lekker he. Of gevulde aubergines met rijst uit blik van de Turk. Ook lekker. Blik is zo gek nog niet.

Tine Winkel

Tine Winkel

03-09-2018 om 18:46

me-time (ot)

zelfs met 2 nadh-kinderen heb ik regelmatig behoefte aan me-time. Eén dag in de week is het huis voor mij, dat is een doordeweeksedag die ik niet hoef te werken. Heerlijk! Soms zijn de kinderen vrij of werkt man die dag thuis - dat vind ik dan eigenlijk helemaal niet fijn. Afgelopen vrijdag was weer voor het eerst sinds half april een me-time-dag - ik voelde me herboren na afloop.

Ik heb vroeger een tijd echt op mezelf gewoond en had toen een bepaalde kookstijl, met een aantal ingrediënten die mijn man echt niet lekker vindt. Op de (zeldzame) dagen dat ik alleen eet, komen die dingen dus weer op tafel. In mijn geval dingen met bv. blauwschimmelkaas, sate-saus of boekweit (nee, niet bij elkaar uiteraard). Maar in het kader van makkelijk koken zijn er hierboven al genoeg tips gegeven.

Willeke

Willeke

25-10-2018 om 14:55

Soep en couscous

Je bent vast alweer terug, maar in het kader van eenpersoonsgerechten: als ik een avondje alleen eet, warm ik wel graag zo'n zak soep op. Die heb je tegenwoordig echt in allerlei smaken en in sommige zit flink wat groente (dus makkelijke manier om wat goede voedingsstoffen binnen te krijgen. Ik eet er meestal een broodje bij.
Ook erg makkelijk: couscoussalade (couscous is hiervoor ook al genoemd zie ik). Je laat het een paar minuten weken in kokend water en kunt er vervolgens vanalles in doen. Tomaatjes, komkommer, paprika enz, maar ook stukjes gedroogde abrikoos, rozijnen en nootjes, bijv. pistachenootjes.

Alison

Alison

25-10-2018 om 18:32

Da's toeval

Zaterdag ga ik weer. Voor de laatste keer sniksnik. Morgen ga ik boodschappen doen en ik was net het draadje aan het doorkijken voor inspiratie. Bedankt voor je aanvulling.

Ook lekker

Bruine bolletjes met ijsbergsla en makreel. Beetje peper en zout. Meloen. Of net wat er voor lekker fruit is. Kopje thee erbij.

Alison

Alison

29-10-2018 om 13:29

Briljant idee

om naar de camping te gaan maar niet heus. Het is hier ontzettend koud. Met halogeenkacheltje, dekentje, dikke sokken en vest zit ik nog te kleumen in de caravan. Morgen zou het erg slecht weer worden maar vanaf woensdag wordt het warmer en zonniger dus het is even doorbijten.
Ik wilde heel graag deze week gaan omdat het de laatste keer is. Komend weekend is de seizoensplaats afgelopen. Ik ga mijn toevluchtsoord zo missen. Het is hier zo heerlijk geweest. De rust, geen gedoe elke keer met de kinderen, geen schreeuwende buren, het buiten zijn, alleen de hond en ik. Het was heerlijk en ik ga het zo ontzettend missen. Alleen die kou, die ga ik niet missen

Half a twin

Half a twin

29-10-2018 om 13:44

Medelijden met je

Ik zit hier achter de pc op een kamer waar nog een klapraampje open staat en het is hier ook vreselijk koud. Ik wilde net raampje dicht doen maar dat lukt niet. De knikarmuitzetter zit na een hele zomer open muurvast. Ik ben te klein om te zien wat er fout zit en de keukentrap staat helemaal achterin de schuur daar heb ik geen zin in.
Vanavond man maar even vragen, ga nu maar eens boodschappen doen.

Sterkte! Heb je een kruik bij je om het in bed wel warm te hebben vannacht?

Pennestreek

Pennestreek

29-10-2018 om 16:50

Och arme ;-(

En als je eenmaal koud bent, krijg je het ook zo moeilijk warm! Kruik, hittepitje, glaasje port of warme thee of chocomel... Vraag aan de Sint een elektrische deken voor in je caravan, voor volgend jaar alvast!

Alison

Alison

29-10-2018 om 19:57

Lief

Maar ik heb de auto naast de caravan staan dus ik kan elk moment naar huis. Dat wil ik alleen niet 😉 En ik heb een elektrische deken in bed. Gelukkig want anders was het echt niet te doen. Ik ben een ontzettende koukleum en heb constant kramp als het koud is.
Vanmiddag had ik de waterkoker en het halogeen kacheltje tegelijk aan. Dat ging dus niet. De heren van het onderhoud die alles weer in orde moesten maken lieten nogal op zich wachten en dan is het wel echt heel koud.
Maar ik wacht woensdag af. Dan zou het mooier worden.
Wat ik trouwens echt niet snap.is dat er hier nog zoveel mensen zijn. Ik heb zo al 5 campers geteld op het stuk waar ik sta. Op de rest van de camping ben ik nu nog niet geweest.
Allemaal belgen met kinderen. Die zullen dan nog wel herfstvakantie hebben. Ik heb nooit gekampeerd met mijn kinderen maar wat doe je in vredesnaam met z'n allen in zo'n kleine ruimte? De hond en ik lopen elkaar al af en toe in de weg 😂 en mijn caravan is een stuk groter dan een camper of een gewone caravan.
Alhoewel, die hebben het natuurlijk wel lekker warm zo hutje mutje 😂😂

Tine Winkel

Tine Winkel

30-10-2018 om 07:49

wat je doet met kinderen in een caravan..

wij kunnen urenlang spelletjes doen: Catan in alle soorten en maten, carcasonne, monopoly, skipbo, uno, yahtzee - en dan weer overnieuw catan etc. - heerlijk, een paar dagen regen als we op vakantie zijn (vroeger, samen karten op een nintendo DS - ook erg leuk)

Doenja

Doenja

30-10-2018 om 08:33

Op bezoek

Of je gaat ff op bezoek bij een vriendin in de buurt (hint hint)
Knuffel

Half a twin

Half a twin

30-10-2018 om 08:52

Weinig

===Ik heb nooit gekampeerd met mijn kinderen maar wat doe je in vredesnaam met z'n allen in zo'n kleine ruimte?===

Toen de kinderen klein waren kampeerden wij met een piramidetent. Als het echt flink doorregende moesten alle ritsen dicht en dan konden er maximaal twee stoelen gebruikt worden om in te zitten anders zat je met je hoofd tegen het doek en ging het lekken. We trokken dus altijd de zon achterna en bivakkeerden in Frankrijk waar we veel buiten konden leven, dan valt een dagje regen wel te overleven.

Nu hebben we een combi-camp vouwwagen en daarin is de ruimte ook beperkt. We kunnen nu wel zitten met zijn allen maar dan worden de activiteiten beperkt tot spelletjes doen, lezen en muziek luisteren (zachtjes).

Op dagen regen doen we ook wel overdekte uitstapjes. Naar een museum of de bioscoop of zo en dan uit eten dan hoef je bij thuiskomst op de camping alleen nog maar je bed in te rollen.

Nou moet ik zeggen dat kamperen bij ons niet het doel van de vakantie is maar het middel om in vreemde omgeving veel te kunnen doen en zien. Onze vouwwagen is dan ons eigen "vertrouwde huisje"steeds weer op een andere camping.

wuppie

wuppie

30-10-2018 om 09:54

caravan

hier een caravan met een seizoensplaats in Nederland. Dus ja, af en toe wel een dagje regen. Dat betekent bij ons lekker thee met veel chocola en inderdaad spelletjes spelen, puzzelen, lezen. Kacheltje aan, dikke sokken. Heerlijk knus. Hier met 2 pubers trouwens. Man kan er niet zo goed tegen, die probeert toch nog wel even naar buiten te gaan. Maar dat hoeft van ons niet zo nodig in de regen.

Alison

Alison

30-10-2018 om 16:12

Vannacht

om 4 uur hoop lawaai buiten. Was de luifel van de buurcamper stuk gewaaid en de buren probeerden de boel te redden. Ik ben hier met mijn hond en die vond dat allemaal nogal verdacht dus hoop gedoe zo midden in de nacht.
Ik kan me voorstellen dat het ook iets gezelligs heeft en dat je creatief wordt als je hier met kinderen bent maar na 2 dagen regen, zoals nu, zou ik gillend gek worden als ik kleine kinderen hier had. Hond en ik amuseren ons wel maar ik ben toch blij als het morgen weer wandelweer wordt.
Hmm, nu zelfs gerommel van onweer.
Die lieve vriendin in de buurt zou ik dolgraag bezoeken maar ik heb steeds mijn ADHD hond bij me. Zeker in combinatie met James zie ik apocalyptische beelden voor me Maar ik kom echt weer een keertje jouw kant op. Sowieso voor advies want ik heb nog een oudje liggen waar ik niet precies mee weet wat ik er mee kan. Kan ik meteen weer even kwijlen bij mijn grote droom die heel, heel misschien toch ooit gaat uitkomen. Al moet die droom dan op elektriciteit want geen gasaansluiting. Vraag me af of dat net zo lekker werkt. We moeten echt eens bijpraten want dat is alweer veel te lang geleden

Doenja

Doenja

30-10-2018 om 18:20

Kusjes

....

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.