Kinderopvang Kinderopvang

Kinderopvang

Lees ook op

over the top schijnveiligheid?

Overdag, twee bolderkarren met kinderen er in (jaar of 3-4)en duwende begeleidsters op trottoir. Allen, óók de kinderen in bolderkar, met fluorescerend hesje aan. Waarom? Wat kan er mis gaan dat iedereen een veiligheidshesje nodig heeft? Welk gevaar zie ik niet dat er kennelijk potentieel wel is?


Mijntje

Mijntje

30-10-2018 om 17:23

waarom

is de bso in de ochtend eigenlijk niet gewoon op school? De lokalen zijn dan toch nog leeg (het gymlokaal bv ook) Hoeven de kinderen ook niet met een busje.
Misschien is het in de middag handiger op een andere plek, maar dan op loopafstand. Een stuk gezonder ook. Ik vind dat gesjouw met die kinderen helemaal niks.

Erica

Erica

30-10-2018 om 17:57

Hangt van de bso af

De bso van mijn kinderen was in de school/op loopafstand (in de dependance) van de school. Later kwam er een locatie op fietsafstand bij. Het was voor mij een punt dat een rol speelde bij de schoolkeuze. Ik heb namelijk ook niks met dat gesleep met die kinderen.

vso binnen de school

Niet elke school heeft ruimte over om aan een vso of bso te verhuren. En de kinderen gewoon alvast in de school laten terwijl de leraren er nog niet zijn of aan het voorbereiden zijn is voor niemand leuk of handig, zeker voor de kinderen niet. Dan lijkt het net alsof zij langer naar school moeten dan andere kinderen, er is dan niet zoveel voor ze te doen en er is geen plek om nog even te chillen. Een buitenschoolse opvang moet natuurlijk wel een geschikte ruimte hebben.

skik

mirreke

mirreke

31-10-2018 om 10:22

Allison??

Dus jij helpt iemand niet vanuit een lekker puh, eigen schuld gevoel?

Stel dat je door een aso in een snelle bak wordt ingehaald op de snelweg, en die persoon vliegt uit de bocht, rij je dan ook door?

Het mag niet namelijk: je bent verplicht een mens in nood te helpen...

Alison

Alison

31-10-2018 om 14:16

mirreke

Iemand die mij zo ongeveer van m'n sokken rijdt en zonder excuus doorrijdt en zichzelf en anderen in gevaar brengt door zijn zelfgekozen snelheid, staat niet heel hoog op mijn prioriteitenlijstje om te helpen. In dit geval was ik al weer een eind verder en waren er genoeg mensen bij die man om te helpen. Dan ga ik niet teruglopen om te helpen.
Uiteraard zou ik wel iemand helpen als ik direct getuige ben van een ongeluk. Zelfs als het om een enorme hufter gaat. Het blijft een mens.
Op de autoweg zijn je mogelijkheden trouwens erg beperkt. In de meeste gevallen ben je al langs een ongeluk eer je je realiseert wat je gezien hebt. Dan kun je niet veel anders dan bellen met 112, weet ik uit ervaring.

Vandaag 18.00 uur plenair in de 2e kamer

https://nos.nl/artikel/2257331-creche-nuanceerde-stint-melding-minister-blijft-bij-juistheid-verbod.html

"Minister Van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat heeft de Tweede Kamer niet alle informatie gegeven over het onderzoek naar de Stint, de elektrische bakfiets voor kindervervoer. Dat blijkt uit een brief die ze woensdagavond laat naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Het gaat vooral om een schriftelijke politieverklaring van een medewerkster van een kinderdagverblijf over het op hol slaan van een Stint. Zij is opnieuw naar de politie gegaan toen ze het gevoel kreeg dat haar eerdere verklaring een belangrijke reden was voor de minister om de Stint te verbieden op de openbare weg. Ze vond "dat er met haar verhaal aan de haal was gegaan" en legde een tweede verklaring af waarin ze de technische gebreken van de elektrische bakfiets nuanceerde."

https://www.tweedekamer.nl/debat_en_vergadering/commissievergaderingen/details?id=2018A04162

Vanavond 18.00 uur wordt de minister ondervraagd in een plenaire vergadering.

Live

https://nos.nl/livestream/npo-politiek.html

Ondanks Explorer en het downloaden van firefox weer geen toegang via de website van de 2e Kamer.

Schijnveiligheid

https://nl.metrotime.be/2018/08/27/general/elke-dag-tien-kinderen-gewond-in-het-verkeer/

Het lijkt wel 'kindermishandeling', dan moet alles wijken, zo gaat het debat over de Stint. Je zegt het gaat om de 'veiligheid' en alles is geoorloofd. Eigenlijk is er dan geen verweer meer mogelijk. Het gaat alleen nog om wie wanneer geinformeerd is maar dat is verder zonder consequenties.

Terwijl het hier om een incident gaat. Al jaren daalt het aantal kinderen dat gewond raakt of overlijdt in het verkeer."

"Vorig jaar gebeurden in ons land elke dag 10 verkeersongevallen waarbij een kind jonger dan 15 jaar gewond raakte, 3.602 in totaal. Dat aantal is wel aan het dalen: in 2007 waren er elke dag nog 15 ongevallen met kinderen. Bovendien is ook het aantal kinderen dat overlijdt in het verkeer gezakt. In 2017 waren het er 14, 10 jaar geleden 36 en in 1992 zelfs nog 90. Ook het aandeel in het totale aantal verkeersdoden is afgenomen, van 5% begin jaren 90 naar 2% nu.

Ik zou ook wel eens willen weten wat voor voorstellen de fabrikant heeft gedaan, die zelf regelmatig contact heeft gezocht met de overheid, om op korte termijn de veiligheid van de stints te verbeteren en waarom dat niet voldoende zou zijn.

Echte veiligheid

Felix Rottenberg heeft al samen met de fabrikant en een technische universiteit uitgezocht wat er verbeterd kan worden, hoeveel dat kost en hoe lang dat duurt.

Helaas is de overheid daar niet gevoelig voor gebleken.

Het gevolg van risicomijdend gedrag.

Het duurt allemaal veel te lang omdat de ambtenarij van de minister de koe ook niet bij de horens neemt en afwachtend reageert.

En terecht ook volgens Felix Rottenberg en de opvangdames aan tafel, en dat onderschrijf ik natuurlijk ook, de alternatieven zijn veel onveiliger.

Dus echte veiligheid is het niet. Het is politieke veiligheid.

Ad Hombre

Ad Hombre

04-11-2018 om 09:12

De Stint is links

https://www.geenstijl.nl/5144677/feynman-en-of-feiten-een-kapot-gasveertje-stint-onterecht-goedgekeurd/#comments

"Ik heb ooit kinderen gereden met een taxibus. Die taxibus moest aan allerlei extra eisen bovenop de APK voldoen en werd elk half jaar door de RDW gekeurd. Bij de kleinste afwijking moest die bus aan de kant. Als chauffeur moet je een chauffeurspas + taxipas halen na het het afleggen van een speciaal rijexamen. En dan mag je maximaal 7 kinderen vervoeren die redelijk beschermd in een zware bus zitten. Een stint voldoet nergens aan, de bestuurder voldoet nergens aan en ze mogen 10 kinderen meenemen in een plastiek bakje."

Van auto's weten we het allang, daar worden dus ook uitvoerige veiligheidseisen aan gesteld en blijkbaar worden die nog eens flink verhoogd als je het over personenvervoer hebt.

Als je een vorkheftruck wilt besturen heb je een diploma nodig en op dat dng zit (wel) een dodemansknop.

Dus de Stint werd inderdaad ongelijk behandeld, veel te soepel.

Waarom? Nou ja, een beetje zoals in deze draad blijkt. De Stint is hip, groen en de hipster David tegen het saaie rechtse Volkswagenbussenestablishment.

En als het hip, groen en modern is zijn veel mensen automatisch voor!

De Stint is links.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.