Relaties Relaties

Relaties

Ona

Ona

30-10-2018 om 23:09

Relatie therapie mislukt?


ik herken veel in je verhaal Ona

Veel goeie reacties heb je al gehad gelukkig. Inderdaad niks overhaasten, met een open blik kijken naar wat mogelijk is, voor jezelf zorgen.
Ook ik was en ben nog steeds van mening dat scheiden voor mensen met thuiswonende kinderen echt een allerlaatste stap is, na alles geprobeerd te hebben dus ook de minder voor de hand liggende oplossingen.
Helaas ben ik dus wel gescheiden. Na jaren proberen met man een andere vorm te vinden dan de "gewone" relatie. Maar zoals jij ook al aangaf, daarvoor zijn een aantal dingen nodig: 2 mensen die daar actief hun best voor doen EN iemand die erkent dat hij een beperking heeft als dat het geval is. Als dat niet gebeurt, dan heeft het weinig kans. En na zoveel jaar zoveel geven, was het bij mij op.
Nu gaan ex en ik goed met elkaar om. Ik hou van hem als van een familielid. We zijn samen ouders van onze kinderen. Maar ik ben ondanks de praktische moeilijkheden van het leven als gescheiden ouders zo ontzettend blij dat ik niet meer bij hem woon, dat ik niet meer hoef te leven alsof ik zijn partner ben terwijl we nooit gelijkwaardige partners zijn geweest...
Haast je niet, probeer als je dat nog kunt wat er nog mogelijk is maar: scheiden is ook een optie. Natuurlijk is het gezin belangrijk, maar het is jouw leven en jij bent niet minder belangrijk dan het gezin.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.