Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Jo Hanna

Jo Hanna

07-11-2018 om 10:31

Batterij rookmelder verwisselen: hoe?

Mijn rookmelders geven af en toe een piep. Het zijn slimme rookmelders in combinatie met een alarm, geïnstalleerd door de woningbouwvereniging in het kader van een pilotproject. Nou ga ik er vanuit dat ik dus de batterijen moet vervangen maar als ik er nieuwe batterijen in wil stoppen, gaat het alarm af! Ik kan nergens op het internet een manual vinden die meer zegt dan 'verwissel de batterijen als ze op zijn'. Ben ik nou zo'n kneus dat ik niet weet wat ik nog kan proberen? Ik heb er zo'n hekel aan dat ik hiervoor de wbv zou moeten bellen! Ik voel me wel vaker een dummy met dit soort dingen. Ik zit dan eindeloos te googelen en kom er gewoon niet uit. Ik heb er ook zo'n hekel aan dat zo'n stom klusje zoveel tijd kost! Ik laat dat dan ook heel lang liggen. Het smart home systeem waar deze rookmelders onderdeel van zijn, ligt dan ook al voor de helft plat Ik vrees voor mijn oude dag! Ik hoop maar dat mijn kinderen hier wél slim in worden en dat ik ze dan kan bellen als ik het niet meer weet. Meer mensen die aanlopen tegen dit soort dingen? En wat doe je dan?

Groet,
Jo Hanna

V@@s

V@@s

07-11-2018 om 10:41

heerlijk een huurhuis

Dan bel je toch, dan laat je het uitleggen door de man die langs komt, zodat je het de volgende keer zelf kunt. Dat is nu het grote voordeel van huren t.o.v. kopen.

Ad Hombre

Ad Hombre

07-11-2018 om 10:43

Vervangen

Ik heb deze (4 stuks die met elkaar gekoppeld zijn):

https://www.amazon.co.uk/dp/B007NZE84E/?smid=A2HPOGZN4508S1&tag=idealocouk-mp-21&linkCode=asn&creative=6742&camp=1638&creativeASIN=B007NZE84E

Eerst raakten ze ieder jaar leeg en begonnen ze te piepen. Heel irritant. Maar dat was het 'goedkopere' model dat op gewone 9v batterijen werkte. Nu heb ik de duurdere lithium-ion variant die - als het goed is - een jaar of 10 meegaat.

Jo Hanna

Een huurhuis? Mooi. Ik zou een foto maken van de rookmelder, die mailen naar de woningbouwvereniging ter attentie van de technische dienst, en om hulp vragen.

Als je geen handleiding hebt kunnen vinden omdat je niet kon achterhalen welk type/merk melder je hebt, dan ben je misschien ook al geholpen als de wbv je die gegevens kan doorgeven.

Trouwens, heb je youtube al geprobeerd? Daar staan heel veel filmpjes over dit soort dingen op.

Groeten,

Temet

Guera

Guera

07-11-2018 om 18:45

Als alarm gaat

Bij ons kun je gewoon op knop drukken en dan gaat alarm uit.
Dus batterij eruit.
Alarm gaat af
Druk op knop
Verwissel batterij
Heb je deksel er al af en zie je niet een soort knop die je in kunt drukken?
Je moet hem uit kunnen zetten
Als alarm per ongeluk afgaat. Dat gebeurt hier weleens met koken haha dan kan ik hem gewoon uitzetten.
Hier is de knop zeg maar zelfde kleur als behuizing en verzonken. Snap je wat ik bedoel? Niet heel opvallend dus

Bar

Bar

08-11-2018 om 11:23

Woningbouwcorporatie hier

Zegt dan: lekker pech, had je maar het maandabonnement van 17 euro voor jleine reparaties moeten nemen, dán had er iemand gekomen.

Tine Winkel

Tine Winkel

08-11-2018 om 13:20

bij die van ons

ging er idd ook een alarm af als je de rookmelder openmaakte en de oude batterij eruit haalde. Gewoon laten afgaan, nieuwe batterij plaatsen en hij was stil - of we moesten nog op een knopje drukken om te resetten of zo, was ie daarna stil.

Buren

Heb je een vriendelijke buur, die zelf ook wel eens een batterij heeft vervangen?
Die buur kan het je voordoen. Werkt veel sneller dan een wbv.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

08-11-2018 om 15:43

Idd

Een buur vragen.

Jo Hanna

Jo Hanna

09-11-2018 om 19:13

Dank!

Na nog een rondje Google naar 'reset knop' toch maar bij wbv reparatieverzoek ingediend. Buren hebben een heel andere rookmelder. Ik woon in een pilot project smart home en nul op de meter (is maar 1 huis dus). Leuk, maar soms wat onhandig.

Ad: vervangen is een goed idee maar loopt nogal in de papieren. Deze (popp rookmelders + alarm) kosten al zo'n 70€. Zijn onderdeel van een smart home systeem, allemaal ingewikkeld. Gaat me een beetje boven de pet dus . Misschien nog eens een keer in zijn geheel goed laten uitleggen.

Groet,
Jo Hanna

Ad Hombre

Ad Hombre

09-11-2018 om 20:29

Jo Hanna

Ah, bleeding edge technology. Er woont hier ook iemand in zo'n smart home dat te koop staat, die verwacht daar zomaar 2 keer zoveel voor te krijgen. Zit je lekker met zo'n duur systeem dat waarschijnlijk maar door een bedrijf onderhouden kan worden....

Jo Hanna

Jo Hanna

12-11-2018 om 12:31

Ja, Ad!

Dat heb ik in de evaluatie van de pilot ook meegegeven: mooie functionaliteit, zijn zeker zinvolle toepassingen voor te verzinnen. Maar (nu?) niet haalbaar zonder deskundigheid op de achtergrond. Voor een zorginstelling zie ik bijvoorbeeld wel mogelijkheden.

Je moet als particulier een beetje een nerd zijn om hier de lol van in te zien. En dat ben ik niet. Ik ben een echte gebruiker.

Groet,
Jo Hanna

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.