Ben jij eigenlijk voorbereid op het ouderschap en je baby? Dit kun je doen
Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

tenue de ville


Kaaskopje

Kaaskopje

13-10-2018 om 12:21

Laten we het gewoon in het Nederlands zeggen: stadskleding

Bij stadskleding heb ik niet per se rafelige broeken voor ogen, maar meer een licht-zakelijke stijl. Tussen zakelijk en casual in dus eigenlijk. En dan toch weer net iets zakelijker dan 'smart casual'. Het komt op details aan, het valt niet mee met hoe het heurt ).

Zie hier de niet-Nederlandse benamingen: https://wedo-mode.nl/mode-blog/20151125/wat-is-de-dresscode/

http://kledingstyliste.nl/blogs/dresscodes/

Dit heeft niets met 'tenue de ville' te maken, ik kwam het al googelend tegen. Ik vind het leuk om te lezen: https://styleconsulting.nl/

margaretha

margaretha

09-11-2018 om 15:43

en soms kom je weer iets tegen

ditmaal in een boek dat ik aan het lezen ben (God van gewonen mensen, Emiel Hakkenes) en zie daar in de epiloog : "ik heb een net pak aangetrokken, omdat er op de uitnodiging stond Tenue de ville. Ik mag naar de bijeenkomst met koningin Beatrix in het Koninklijk Paleis op de Dam in Amsterdam. Haar zoon de kroonprins zal een prijs uitreiken aan de amerikaanse filosoof Daniel Dennett"
Of het idd op de uitnodiging gestaan heeft kan ik niet nakijken (moet in 2012 november geweest zijn), voor wie het stukje wil nalezen ( tja wie vroeg ook alweer "bewijzen")
zie de titel (ik heb het gelezen via een kobo plus abbonement bij bol)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.