Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

ASK85

ASK85

23-11-2018 om 14:45

Wel of geen schoenen aan binnen?


Lou

Lou

23-11-2018 om 23:31

Nadeel van tapijt

Je kunt zeggen: doe je schoenen uit want anders is het zonde van mijn hoogpolige tapijt. Je kunt ook zeggen: ik wil liever geen hoogpolig tapijt want dan moet iedereen min of meer verplicht zijn schoenen uitdoen. 't Is maar net hoe je redeneert. Ik ben ook meer van die laatste.

Dees

Wie zegt dat mijn vriendschap ermee verpest?

Als je een voorspellende gave hebt moet je daar wellicht je werk van maken. Kun je goed geld mee verdienen!

Voor mij is zonder schoenen alleen iets dat ik prettig vind in mijn eigen huis. Buitenshuis voel ik me niet thuis genoeg om zonder schoenen te lopen. Te intiem. Ofzo.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-11-2018 om 00:37

Aan

Er ligt hier altijd zand op de vloer en tegen huidierharen kun je ook weinig doen, behalve vegen en stofzuigen. Maar er dwarrelt altijd wel wat rond. Dat wil ik echt niet aan mijn sokken of blote voeten. Dus draag ik schoenen of sloffen. Ik heb het altijd vervelend gevonden om bij anderen mijn schoenen uit te moeten doen, of zelfs verplicht sloffen te krijgen die iedereen krijgt. Ik pas liever de vloerbedekking aan bij hoe er op gelopen wordt, dan dat je mensen verplicht zich bij de vloer aan te passen.

Aan.

Iedereen mag het hier zelf weten, aan of uit.
Met een feestje, leuk opgedoft in je jurkje je schoenen uitmoeten heb ik nog nooit meegemaakt. Wat zou ik balen dan. Vooral om het "moeten"....ik ben dan weer vroeg thuis vermoed ik. Zit ik aan de taart met de buurman met zweetsokken, nee dank je.

Zelf lopen we in huis wel op sloffen en sokken, gewoon omdat ik dan lekkerder kan bankhangen.

Maakt me niks uit

Zelf loop ik het liefst op blote voeten (sokken in winter). Wat bezoek doet maakt me niks uit. Enige die zijn schoenen bij voordeur uit moet doen is mijn zoon als hij midden in de nacht thuiskomt - nadat hij eerst verplicht de deur zachtjes dicht heeft gedaan.

Triva

Triva

24-11-2018 om 09:13

Dees

"Dat je om een paar schoenen je vriendschap verpest door ergens niet langs te willen. Ik vind het oppervlakkig."

Ik vind het bizar dat jij hoogpolig tapijt hebt en daarom iedereen verplicht zijn schoenen uit te doen. Ik ken niemand met tapijt in de woonkamer. Zo jaren 70 en gewoon onhygiënisch zelfs met schoenen uit.

Jasmijn

Jasmijn

24-11-2018 om 09:20

ook niet

Ik verplicht het ook niemand, zelf loop ik altijd op mijn sokken omdat ik bijv. graag met mijn benen opgetrokken op de bank zit, dat doe je niet met schoenen aan. Maar ik zou het een ander niet gaan verplichten. Wel hoop ik dat iedereen altijd goed zijn voeten veegt, zeker met regenachtig weer of sneeuw. Ik merk wel eens dat mensen dat vergeten, of niet goed doen, ligt er ineens zand of blad midden in mijn woonkamer, daar baal ik dan van, want dat hoeft toch echt niet als je goed veegt. Ik heb een mat aan de buitenkant van de voordeur (heb een voordeur met afdakje, dus die mat blijft droog) en dan ook nog een mat aan de binnenkant van de deur, zou toch voldoende moeten zijn.
Bij vrienden en vriendinnen wordt het me ook nooit gevraagd, maar als ik zelf weet dat ik bijv. niet al te schone schoenen heb (bijv. als je net uit het bos komt, of als het heel vies weer is, dan doe ik ze uit). Argument van de sloffen vind ik een beetje apart, ik kom best vaak onverwacht even bij vrienden langs, en ik heb toch echt niet aldoor mijn sloffen bij me.

Dees

Dees

24-11-2018 om 09:34

Triva

Ik ken er genoeg met heerlijk warm tapijt! Scheelt zoveel in de stookkosten en staat ook veel warmer als die kille houten of stenen vloeren.

uit

Hier doet iedereen zijn schoenen uit, behalve bezoek. Alleen als het bezoek om wat voor reden dan ook naar boven wil, dan moet het ook de schoenen uit. Boven ligt overal vloerbedekking en daar wil ik geen schoenen op.

Afgelopen zomer zijn we in Slovenie geweest en daar stond bij verschillende huisjes en zelfs in een hotel een mand met pantoffels bij de deur met het dringende verzoek niet op schoenen binnen te lopen. Dat vindt men daar erg onbeleefd en ongepast.

Pantoffels

Een mand met pantoffels? Ik gruwel even. Pantoffels aan die iemand anders al gedragen heeft. Argh!

Gelukkig spreek ik graag buiten de deur af

goh

Toch blij dat ik geen smetvrees heb

Dees

Dees

24-11-2018 om 10:08

Jippox

Precies jippox. Overigens heb ik kennissen met een stenen vloer die standaard slippers heeft klaarstaan voor gasten. Geen viezigheid van buiten in huis willen ze.

Kaplablokje

Kaplablokje

24-11-2018 om 10:23

Hier

loop ik meestal op blote voeten, sokken of sloffen, afhankelijk van het weer, maar soms op schoenen, als ik die nog of al aan heb.
De kinderen raadde ik toen ze kleiner waren altijd aan om hun schoenen uit te doen, dat leek me fijner bij het spelen op de vloer. Nu lopen ze ook op blote voeten, sokken of sloffen en vast ook wel eens op schoenen.
Mijn man heeft meestal sokken of slippers aan, soms schoenen.
Als er kinderen komen spelen, doen die vaak ook hun schoenen uit. Dan zeg ik altijd dat het mag, maar niet hoeft.
Als er bezoek komt, doe ik schoenen aan, dat voelt beleefder.
Elders mijn schoenen uit doen, vind ik niet zo fijn. Mogelijk is het koud, ik heb niet altijd gatloze sokken aan en het voelt ook een beetje kwetsbaar. Dat laatste hoeft natuurlijk strikt genomen niet als iedereen zijn schoenen uit heeft.

Huh?

Schoenen in huis zijn vies, maar pantoffels dragen die allerlei onbekende mensen al eerder hebben gedragen is niet vies? Im lost!

Kaaskopje

Kaaskopje

24-11-2018 om 11:08

's Lands wijs 's lands eer

Als ik zou weten dat een gewoonte normaal is in een land, pas ik me uiteraard aan. Ik pas me trouwens ook aan bij mensen die in Nederland wonen. Ik accepteer als ik iets 'moet' van mensen waar ik te gast ben. Zo had ik een werkgeefster (ik deed thuiswerk) met een parketvloer die ze erg graag mooi hield en dat begreep ik ook wel. Maar ja, die slofjes bij de voordeur... niet echt fris. Ik deed het uiteraard wel. Ik vond het ergens ook wel gastvrij en aardig. Je hoefde niet met je sokken op haar vloer te lopen. Maar als je mijn mening nadrukkelijk vraagt, zeg ik wel dat ik het niet prettig vind.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-11-2018 om 11:16

Tapijt

Ik heb sinds een aantal weken het programma 'Rob's Grote Tuinverbouwing weer herontdekt en kijk daar op zondagmorgen graag naar. Tot mijn verrassing legden ze in de laatste aflevering tapijt in de huiskamer. Ik moet er zelf ook echt niet aan denken, wat een onderhoud heb je daaraan. En altijd maar bang zijn voor vlekken en morsen, brrr.... Mijn ouders hadden een grindvloer met daarop hars als ik het goed onthouden heb. Je zou zeggen... niet erg als daar wat opvalt, maar ook dat scheen erg vlekgevoelig te zijn. Daar zit je dan met je kleine kinderen, die niks mogen. Ja, stijf bij de eettafel zitten, daar konden ze geen kwaad.

In dit huis hebben we eerst marmoleum gehad en daarna laminaat. Dat ligt er nog en is op een paar plaatsen hevig versleten. Er moet dus iets nieuws, maar ja... we willen eigenlijk niet veel geld meer in dit huis steken. Ik zou nu geen laminaat meer kiezen. Het staat, vind ik, mooi, maar ik zou nu toch voor vinyl met houtstructuur en -uiterlijk kiezen. Geen naadjes waar iets doorheen kan zijpelen. Ik vrees de dag dat we het laminaat hier gaan verwijderen.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

24-11-2018 om 11:30

Jeetje

Wat een zeurtjes sommigen. Ik heb vrienden waar niemand schoenen aan mag. Als ik daarheen ga in rokje en panty neem ik dus mijn eigen sokken mee voor over de panty. Bij mij doen kinderen meestal hun schoenen uit, en sommige volwassenen, maar ik doe er niet heel moeilijk over. Zelf houd ik soms ook mijn schoenen aan, als ik kort daarna nog weg moet.

Generatiedingetje

Ik zie het al voor me een feestje met alle gasten sokken over hun panty's aan. Niet echt iets om mee te shinen op je instagramaccount. Ik heb er geen problemen mee om me aan te passen . Maar persoonlijk zou ik het heel ongastvrij vinden om van volwassen gasten te verlangen hun schoenen uit te doen.

Kaaskopje

Kaaskopje

24-11-2018 om 15:00

Kenfan

Ja vooral dat shinen, haha )

swaen

Ik ga er vanuit dat de meeste mensen zelden met hun sokken/panty/blote voeten (waarmee ze dan in die pantoffels stappen) door de hondenpoep lopen, om maar wat te noemen...

Phryne Fisher

Phryne Fisher

24-11-2018 om 15:11

Kenfan

Hoe ze dat met een feestje doen weet ik niet. Het is in hun kringen wel gebruikelijk dat iedereen de schoenen uit doet, dus misschien nemen ze wel heel chique slofjes mee naar een feestje.

Jippox

wat dacht van zweetvoeten, eeltschilfers, kalknagels, voetwratten of andere gezellige schimmeltjes waar je makkelijk aankomt en lastig weer vanaf?

Kaaskopje

Kaaskopje

24-11-2018 om 16:06

Poep aan de schoenen

Ik hoop dat iedereen het fatsoen heeft om poepschoenen buiten achter te laten als dat aan de orde is. Ik ben daar zelf ook nogal 'spastisch' mee, ik wil dat echt niet in huis. Maar verder is het dweilen met de kraan open in ons huis. Ik kan de hond moeilijk elke keer gaan ontsmetten als we thuiskomen van een rondje. Hetzelfde met de kat, die rent vanuit de kattenbak ook door het huis. Door de huisdieren hebben we ook geen losse tapijten of kleden op de vloer. Ik moet er niet aan denken! Door wat de hond het huis in meeneemt, maar ook omdat we makkelijk zand mee naar binnen lopen, is het hier zelden zandvrij of volledig haarloos op de vloer, dus daar loop ik zelf liever met zolen of zoals ik nu heb, Spaanse sloffen overheen. Man doet zijn schoenen bijna meteen uit als hij thuiskomt. Wat ik op mijn beurt juist weer een vieze gewoonte vind, want hij gaat met die sokken wel knus op de bank. Met alles wat eraan blijft hangen dus. Het komt er daardoor op neer dat hij een bank voor zichzelf heeft, ik een eigen stoel en de hond ook. Visite krijgt mijn stoel, als er meer visite komt, wordt de stoel van hond onder handen genomen en kan daar ook iemand op zitten. (daar ligt standaard een handdoek op). Het heeft zijn nadelen een hond in huis, maar dat is niet anders. Nette kleren trek ik meteen uit als ik thuiskom. Zwart koop ik wel, maar als ik dat draag ga ik echt meteen vanuit de voordeur naar boven om wat anders aan te trekken. En ik was dat apart, zodat de kleren van mijn minder zorgvuldige man mijn moeite om het haarvrij te houden niet verknallen.

zebra

zebra

24-11-2018 om 17:13

vroeger

deden vriendjes die hier kwamen spelen vaak hun schoenen wel uit als er binnen gespeeld werd, was blijkbaar prettiger. Maar ik heb het nooit verplicht gesteld. Zelf doen we onze schoenen na het werk wel uit, man en ik lopen dan op crocs door het huis, onze zoon op sokken of vaak blote voeten.
Visite houdt hun schoenen altijd aan.

kenfan

Ga jij wel eens naar een zwembad? Dáár denk ik nou wel eens aan dat soort dingen... Met een paar pantoffels heb ik dan toch minder moeite.

Overigens heb ik zelf geen leenpantoffels is huis hoor, en de exemplaren die we troffen in Slovenië zagen er heel fris en schoon uit. Ik vond het juist wel wat gezelligs hebben

margaretha

margaretha

24-11-2018 om 17:31

och

dan zit je met je eigen sokken aan in andermans pantoffels, lijkt mij nou niet echt een probleem. Als het mooi genoeg weer is voor blote dan heb je die pantoffels niet nodig.

Triva

Triva

24-11-2018 om 18:34

Maar

"Zo had ik een werkgeefster (ik deed thuiswerk) met een parketvloer die ze erg graag mooi hield en dat begreep ik ook wel. Maar ja, die slofjes bij de voordeur... niet echt fris. Ik deed het uiteraard wel."

Ik word niet graag verrast dat mijn schoenen uit moeten maar als dat voor komt neem ik de volgende keer mijn eigen sloffen mee.

ASK85

ASK85

24-11-2018 om 20:59

sloffen

Denk niet dat ik snel andermans sloffen zou aantrekken. Dan maar op sokken.
Het valt wel op dat je als je schoenen uit moet extra op elkaars sokken let.
Ik weet niet waarom dat is, maar dat gebeurt gewoon en het lijkt me dan wel weer vervelend als je sokken vies zijn van de vloer. Aan de andere kant zal dat in het algemeen toch zeker wel meevallen?

Dees

Dees

24-11-2018 om 21:04

Schoon

Als iedereen in huis zonder schoenen loopt en het huis wordt normaal schoongemaakt dan blijven je sokken gewoon schoon. Bij ons tenminste wel.

Astrid

Astrid

24-11-2018 om 21:44

Nou over vieze sokken

Maak ik me eigenlijk het minste druk bij schoenen uit.
Ik noemde al wat voorbeelden, Kenfan had er ook een aantal en schone vloerbedekking is echt een droom, vooral bij "normaal schoonmaken".

Je wilt niet weten wat daar extra in en onder leeft. Ik vind mijn kleed al erg. Maarja anders komt mijn mini-hond de bank niet op zonder met zijn nagels in mijn bank te haken.
(Ja ja honden zijn ook smerig, maar kinderen en volwassen exemplaren ook, dus dat valt weg te strepen.)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.