Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

ASK85

ASK85

23-11-2018 om 14:45

Wel of geen schoenen aan binnen?


Vogel

Vogel

24-11-2018 om 22:01

Koud

Ik heb het idee dat mijn voeten in schoenen kouder worden (als ik een avond stil zit) dan wanneer ik sokken draag. Ik drag echt geen krappe schoenen of hoge hakken, maar zonder schoenen hebben mijn tenen toch wat meer ruimte om lekker te bewegen.
En zelfs de pubers hebben hier geen last van zweetvoeten, dat komt volgens mij omdat schoenen en voeten optimaal luchten.

Jackie

Jackie

25-11-2018 om 07:51

uit

Schoenen altijd uit, gelijk bij binnenkomst. Is vanzelfsprekend waar ik woon. Ik heb geen probleem met lopen op sokken op visite, ook slippers vind ik niet erg, aangezien ik ze gewoon met sokken aan draag.
Als iedereen thuis altijd op sokken loopt worden de voeten en schoenen goed gelucht en heeft er sowieso nooit iemand stinkvoeten, ik kom dat in ieder geval nooit tegen.

Ik vind schoenen in huis gewoon heel onhygienisch, vegen aan een deurmat doet echt niet zo veel hoor. Met kleine kinderen die kruipen en op de vloer spelen vind ik met schoenen aan naar binnen gewoon echt niet kunnen.

Gedrild door mijn ex-man

Ik had altijd mijn schoenen aan binnen tot ik mijn man leerde kennen. Hij komt uit Estland waar, net als in alle andere noordelanden, mensen niet naar binnen met schoenen gaan. Begrijpelijk als je de staat van de straten met sneeuw, zout en deg. in de winter zit.
Ik heb de regel gehouden, en vind het gewoon prettiger. Rustiger voor mijn voeten ook.
Sini

Maar niet voor gasten

Ik verwacht niet van mijn gasten dat ze hun schoenen uittrekken, behalve als ze naar boven gaan. Dat zou ik niet gepast vinden, behalve als iemand met hele vieze schoenen komt.
Sini

Jippox

Ik lig drie keer per week in het zwembad om o.a. schimmelkaas te kunnen blijven eten zonder dicht te groeien. Dat mijn voeten daar niet fraaier van worden neem ik voor lief, maar ik voel er weinig voor om dat sociale gelegenheden te demonsteren - peep toes in het voorjaar gaat ' m niet meer worden. En nietzwemmers ermee opzadelen wil ik al helemaal niet.

Misschien dat ik volgende keer in de stad toch maar een paar zachte turnslofjes bij Scapino oppik. Die kosten niks, en passen opgerold in iedere tas. Ben ik op alles voorbereid.

Kaaskopje

Kaaskopje

25-11-2018 om 12:56

Dees

Aangezien huishouden wat mij betreft niet 24/7 door hoeft te gaan, is de vloer hier ook niet 24/7 zand- en haarvrij. Ook zonder schoenverkeer zou dat niet lukken. De hond en kat verliezen nu eenmaal haren, hond neemt zand mee naar binnen en daarnaast hebben we amper de ruimte om op een prettige manier de schoenen uit te trekken en niet in de weg-staand achter te laten. De hal is niet meer dan 2 m2, bij de achterdeur is ook geen ruimte voor schoenen e.d.. Dus tegen dat we dat kunnen doen, zitten we al bij de eettafel o.i.d..

Kaaskopje

Kaaskopje

25-11-2018 om 13:08

Kenfan

Als er een Primark in de buurt is, daar hebben ze ook slofjes met het model van voetsokjes, met antislipnopjes eronder. Ik heb ze samen met een pyjama (ik ben er nu achter dat ik dat véél prettiger vind in het ziekenhuis dan een nachtpon) gekocht toen ik naar het ziekenhuis moest, het nam lekker weinig ruimte in en het kostte weinig. Voor de lange duur vind ik sloffen met een steviger zool prettiger, dus ik heb inmiddels wat je Spaanse sloffen noemt, maar om in je tas mee te kunnen nemen, zijn dit soort 'voetslofjes' heel handig.

Kaaskopje

Kaaskopje

25-11-2018 om 13:10

Jackie

Moeten kleine kinderen wat jou betreft dus ook op een peuterspeelzaal de schoenen uit?

Kleine kinderen.

Ik had dat ook heel sterk, mijn kind mocht alleen kruipen en spelen op een brandschone vloer.
Toen hij naar school ging werd ik daar toch wat makkelijker in. Alle kinderen liepen de vieze vloer nog viezer en allemaal snotterden ze over de bouwblokken.
Tafeltjes, speelgoed, de toiletten, deurklinken, eén grote bacteriehaard zo'n school, ik werd er beroerd van.

Ik heb mijn smetvrees toen toch maar een beetje losgelaten. Een beetje....zoon was ook wat ouder intussen, dat speelde ook mee. Maar een gillende peuter in de supermarkt op de vloer zou ik het liefst oprapen

Evenie

Evenie

26-11-2018 om 09:00

Aan

Ik draag orthopedische schoenen en steunkouzen. No way dat ik op die kouzen ga lopen, thuis of bij een ander. En ik ga ook niet constant op stap met sloffen (die ik thuis wel draag). Schoenen aan en uit trekken is sowieso een dingetje.. moet er niet aan denken dat zoveel keer per dag te moeten doen.. We waren ooit te gast bij een gezin in Tsjechie -waar het normaal is binnen schoenen uit te doen- en mijn man moest me iedere keer helpen..

Ik zou een ander nooit verplichten bij mij thuis schoenen uit te trekken.

Jackie

Jackie

26-11-2018 om 09:37

Kaaskopje

Het liefst natuurlijk wel, maar ik snap dat dat niet altijd haalbaar is. Hier (net geen Europa meer) dragen kinderen op sommige kinderdagverblijven/creches enz slofjes, wordt geeist bij inschrijving: aanschaf van een stel slofjes/pantoffels. Groepsleiding loopt er ook op sloffen. Heel schattig gezicht

Olivia

Olivia

26-11-2018 om 09:57

Jackie, in nederland ook hoor

Ik kom vaak op kinderdagverblijven voor mijn werk en zie best vaak verschillen. Sommige ketens zijn heel streng, daar kom je niet naar binnen voordat je van die overtrek sloffen over je schoenen hebt aangetrokken en de medewerkers hebben vaak sloffen aan, of hebben gymschoenen o.i.d. aangeschaft die ze alleen daar binnen dragen. Wel zo hygienisch natuurlijk met rondkruipende kindjes op de groep. Zelf vind ik die slofjes nooit zo lekker zitten dus ik loop dan op meestal mijn sokken, of neem extra sokken mee (dubbel aantrekken) ivm koude voeten. De kinderen lopen ook op sloffen, sokken of blote voeten (bij warm weer)
Maar bij andere ketens zijn ze dan weer minder streng en zie ik ouders gewoon hun kinderen brengen en geen slofjes aantrekken, laatst liep een vader met een meisje naar binnen, dat meisje zag mij sloffen aantrekken dus zei tegen haar vader dat hij sloffen aan moest. Vader negeerde haar en ik hoorde haar het nog de hele gang door zeggen; 'je moet sloffen aan papa', 'je moet sloffen aan papa', maar hij deed het niet hoor, goed voorbeeld ;-(

Aimée L.

Aimée L.

26-11-2018 om 10:55

sjonge

Ik ben me überhaupt nooit bewust geweest van enige etiquette omtrent schoenen aan/uit (behalve dan bij moslimgezinnen) en ben verrast door de vanzelfsprekendheid waarmee iedereen hier huisregels over heeft. De enige echte regel die ik heb, is schoenen met poep onder de zolen uitdoen op de mat en buiten uitgebreid schoonmaken. Verder 'erger' ik me eigenlijk alleen aan mijn zwager, die juist als enige bezoeker hier altijd ongevraagd zijn schoenen uitdoet; voor mij voelt dat juist als een inbreuk op mijn 'inner circle'; 'kijk mij eens lekker thuis zijn'. Maar goed, daar zou ook een andere irritatie aan ten grondslag kunnen liggen.
Hoe dan ook; ik pas me uiteraard aan, als dat van me gevraagd wordt, maar het zou in eerste instantie niet in mijn hoofd opkomen om als vanzelfsprekend mijn schoenen uit te doen. Maar goed; volgens mij (maar wellicht heb ik al die tijd enorm de plank misgeslagen) verkeer ik niet in kringen waar het gebruikelijk is als bezoeker de schoenen uit te doen. Kan het een verschil stad-platteland zijn?

Aimee

Net als jij was ik me niet bewust van enige etiquette omtrent schoenen aan/uit. Ik realiseer me nu pas in welke "viezigheid" mijn kinderen zijn grootgebracht. Gelukkig blijken ze een sterk gestel te hebben.

Kaaskopje

Kaaskopje

26-11-2018 om 11:21

Kdv

Ik had het over een peuterzaal 😊. Een kdv is dan toch weer anders en daar snap ik dat ze er anders mee omgaan. Ik vind van die schoenovertrekken dan een uitstekende oplossing. Dat zouden mensen thuis ook kunnen doen. Daar zou ik geen moeite mee hebben. Net als Evenie draag ik steunkousen en daar loop ik niet mee op de vloer, dus in de zomer zou dat geen optie zijn. In de winter draag ik vaak pantysokjes en ook daarmee loop ik liever niet op een vloer. Tot slot heb ik een halve grote teen en daar loop ik liever niet mee te koop. Ik zou daar lak aan moeten hebben, maar ik merk bij fitness ook dat ik het vervelend vind om te laten zien. Maar dat begint wel wat minder te worden.

ASK85

ASK85

28-11-2018 om 11:51

hygiëne

Overigens laat ik mijn laarzen of scherpe hakken wel meestal bij de deur staan, omdat je er anders beschadigingen van kan krijgen op de vloer.
Ik had vroeger een vriendin met wie ik regelmatig ging hardlopen en op een bepaald moment was het gewoon standaard dat we na het rondje onze schoenen uitlieten (meer door modder en hondenpoep in de buurt). Alleen namen we nooit een ander paar schoenen of sloffen mee als we bij elkaar kwamen.
Denk je dat de soort vloer (vloerbedekking, hout) invloed heeft op het schoenen-uit beleid? Ik bedenk net dat zij ook een soort beige vloerbedekking had in huis.

maar is er dan echt iemand

die 's ochtends opstaat, broek, trui, sokken EN schoenen aantrekt en vervolgens de schoenen 's avonds pas weer uit doet voor hij/zij gaat slapen? Ik kan me er niks bij voorstellen. Lig je dan ook met schoenen op de bank? Krul je nooit je been onder je op een stoel? Sta je nooit op een stoel om iets hoogs weg te leggen of schoon te maken? Lijkt me zo ongemakkelijk, de hele dag in huis met schoenen. Hier doen huisgenoten en aanhang schoenen uit, visite laat ik zelf bepalen wat ze doen.

Stickertje

Stickertje

28-11-2018 om 15:01

Ja Silone ik ken er zo al 2

Om enigszins normaal te kunnen lopen doet mijn zus haar orthopedische schoenen 's morgens aan en 's avonds weer uit. Meestal als de tijd van bankhangen begint. Maar daar tussenin heeft ze altijd die schoenen aan. Hele klus om ze aan te krijgen dus je doet ze niet even snel tussendoor uit.
Ik ken nog iemand met orthopedische schoenen die ik alleen zie op mijn clubje ik weet niet wat zij thuis doet maar aan de schoenen te zien gaan die ook bij opstaan aan en na de club pas uit.

ASK85

ASK85

28-11-2018 om 15:23

Silone

Nou, meestal doe ik ze gewoon 's morgens aan voor ik weg ga en voor het slapen gewoon uit. Ik zit meestal gewoon op de bank en niet met mijn benen erop. Als ik mijn benen 'onder een stoel' krul dan trap ik ze soms uit voor het gemak. En met schoonmaken heb ik natuurlijk wel gewoon mijn huissloffen aan. Soms is het ook steviger en meer steun als je gewone schoenen fijn aanhoudt. Een paar favoriete gympen heb ik bijna altijd aan hier zelfs!

Aagje Helderder

Aagje Helderder

28-11-2018 om 15:51

Silone ja hoor

Ik, zei de gek. Bijna altijd zoals jij het zegt. ‘s Morgens bij het aankleden schoenen aan en pas bij het naar bed gaan weer uit. Alleen bij uitzondering is dat anders. Als ik pijn aan mijn voeten heb door schoenen ofzo.

Aagje

Stickertje

Stickertje

28-11-2018 om 15:58

Of in sitaties zoals net

Kom totaal natgeregend thuis. Alles moest droog aan. Schoenen staan nu met proppen krant erin te drogen. Warme sokken en mijn binnen Birckenstocks aan.

ASK85

ASK85

29-11-2018 om 18:06

stickertje

Onee Birckenstocks zijn wel erger dan nette sloffen, vind ik. Hoop dat je die schoenen nog droog hebt gekregen? Natte sokken/voeten zijn echt heel irritant.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.