Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

dihanne

dihanne

25-11-2018 om 12:43

tips koffie zetten


Kaaskopje

Kaaskopje

30-11-2018 om 09:34

DAn deed de vriend iets verkeerd

Met een beetje oefening krijg je er heerlijke koffie uit. Je moet gasten alleen waarschuwen dat ze het laatste slokje moeten laten staan, want daar zit nog wel eens wat koffieprut in.

Ik loop zelf stuk op die koffiedrab in het algemeen. Dat gold voor de cafetière, maar ook voor de espresso. Ik vind het vervelend om uit een houder te moeten harken, of uit zo'n cafetière. Dat is ongetwijfeld erg lui, maar ik merk gewoon dat mijn (eerst nog grote) plezier om iets te gebruiken afneemt als ik er meer moeite voor moet doen. Dat ik voor een bakkie koffie eerst koffie moet malen, houdertje leegmaken, houdertje vullen, houdertje voor de volgende ronde weer leegmaken... ik voel het ongeduld dan toenemen. Het schiet niet op, zeker niet als er gasten zijn. Gelukkig drinken de meesten, die hier komen, hun koffie zwart. Geen gemodder met het stoompijpje van het espresso-apparaat dus. Ik gebruik amper melk, dus de rest van het pak werd dan ook nog zuur als ik het wel in huis haalde voor een enkele cappuccino-poging. Ellende! .

We hopen binnenkort een nieuw koffiezetapparaat te kunnen kopen en dan is mijn espressomachientje in de aanbieding. De Senseo... ik durf 'm alleen gratis aan iemand te geven. Hij werkt wel, maar ja die rare lekkage. Geen idee waarom dat bij ons wel gebeurt.

Kaaskopje

Kaaskopje

30-11-2018 om 09:40

Koffie malen

Dat deed ik trouwens al van te voren. Ik maalde een voorraadje, maar ja dat gaat dan wel weer ten koste van de ultieme verse espressobeleving. Ik kreeg laatst koffie uit een apparaat waar de bonen eerst in gemalen worden. Echt, er gaat niets boven koffie die zo gezet wordt.

Lou

Lou

30-11-2018 om 10:21

Kaaskopje

't Is maar wat je werk noemt haha. Ik heb geen volautomaat maar wel een espressomachine met daarnaast een elektrische koffiemolen. Tijdens het opwarmen van de machine maal je de bonen en gooi je het houdertje leeg in een afvalbakje ernaast. Houdertje onder de kraan, bonen zijn inmiddels gemalen, rits rats houdertje vol en erop, precies als de machine klaar is met opwarmen kan mijn beker eronder.

Met de hand opschenken, dát vind ik pas werk

Aqua-waterfilters

Onze volautomatische is uitgevoerd met een aquafilter. Dat is een duur blok wat kalk uit water filtert, zodat je, zoals bij eerdere modellen, geen maandelijkse of om de 500 kopjes schoonmaak van een half uur hoeft uit te voeren.

Als hier de melding van vervangen verschijnt, druk ik op reset en gaat de filter weer een tijdje mee. Maar de filters zijn vanwege de prijs wel als een addertje onder het gras.
Iets om mee te nemen in je keuze.

https://www.eccellente.nl/aquaclean-waterfilter-saeco-philips/

Kaaskopje

Kaaskopje

30-11-2018 om 11:03

Flanagan

Als je je een Saeco kunt veroorloven zijn de kosten van die filters te verwaarlozen .

Kaaskopje

Kaaskopje

30-11-2018 om 11:07

Lou

ja ik weet het... en toch merk ik dat ik zo'n werkje uit de weg ga na verloop van tijd.

Airmiles

We hadden het apparaat met onder andere een aantal airmiles punten aangeschaft.
Die filters vind ik nepperij,het vorige model was uitgevoerd zonder filters.
Je mag best op de kleintjes letten, het kan uiteindelijk maar één keer uitgegeven worden.

Kaaskopje

Kaaskopje

30-11-2018 om 12:30

Uiteraard Flanagan

Tuurlijk is het altijd goed om op de kleintjes te letten . Maar ik snap nu je uitspraak over de filters niet. Eerst lijk je ze van toegevoegde waarde te vinden, maar dan is het toch nepperij?

OND

OND

30-11-2018 om 15:33

"aquaclean-waterfilter-saeco-philips"

Dat is toch een gewone waterontharder?
Aanschaf van zoiets heeft maar zin als je ook weet welke de hardheid is van het tapwater.

Te hard water zorgt voor kalkaanslag ("ketelsteen", calciumcarbonaat), maar te zacht water is licht zuur, waardoor het sommige metalen leidingen aantast en er ionen koper, lood, ijzer, aluminium... meegevoerd worden. En gedronken.

Precies omwille van dat laatste geldt in Vlaanderen een norm die een minimale hardheid van 15 F° (Franse graden) voorschrijft. Dat komt overeen met 0,15 g CaCO3 per liter water.

Zelf zomaar in het wilde weg beginnen knoeien met tapwater is nooit een goede zaak, al zullen de verkopers van dat soort apparaten ongetwijfeld iets anders beweren.

Sorry Kaaskopje

Ik ben geen voorstander van de filter. Het is wl makkelijk dat de behandeling met ontharder niet meer hoeft, maar ik vind het niet opwegen tegen de dure filters. Ik denk niet dat de productiekosten zo hoog zijn.

OND

Als je geen filter in de reservoir plaatst, loopt het water uit de reservoir.
Door tijdig vervangen van het filter, zou het apparaat langer mee gaan.

Inderdaad beleid

Want bij gebruik van snelfiltermaling en te lang laten staan krijg je echt slootwater. Zo simpel vind ik die doordrukkoffie niet.Er zijn nogal wat punten die je in de gaten moet houden om er een drinkbare bak uit te krijgen. En altijd drab onderin, zelfs bij grove maling. Ik neem op vakantie een mokapotje mee.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.