Relaties Relaties

Relaties

Houtplankje

Houtplankje

04-12-2018 om 20:39

Oudste kind van mijn vriend wel of niet bij Kerst diner...


Mirreke

Van mij mag iedereen over alles klagen op dit forum. Alleen als je dat zo herkenbaar doet als houtplankje dan zou je je misschien wel eens kunnen beraden over de privacy van anderen. Dat is mijn punt.

Arda

Arda

07-12-2018 om 20:09

Niet

Ik ken de voorgeschiedenis niet en weet niet of houtplankje al eerder heeft gepost maar haar vraag kan ik me heel goed voorstellen. Het lijkt mij ook een heel lastig dilemma. Het kan al moeilijk zijn je eigen volwassen kind uit te nodigen als die door verslaving of moeilijk gedrag de sfeer verpest maar je eigen kind heb je een tolerantie voor die je verder voor niemand hebt. Althans dat lijkt mij. Dus het lijkt me inderdaad heel lastig om hier mee te dealen. Zeker als de andere kinderen het er ook moeilijk mee hebben. Ik heb alleen helaas geen goede oplossing.

Tja.

Familie heb je, vrienden kies je.

Ook splitsen

Eens met Ginny.. Jij met zoon naar je dochter en haar partner en vriend met zijn zoons thuis. Kerst voor je kinderen, oud en nieuw voor je vriend Probeer dat maffe idee dat je met (bijna) volwassenen kinderen nog samengesteld gezinnetje moet gaan spelen en stiefmoeder uit moet hangen los te laten . Waarom.wil je dat toch iedere keer weer ? Daar je niemand een plezier mee, jezelf het minst. Mijn dochter van 27 zou er feestelijk voor bedanken.
.

Houtplankje

Houtplankje

08-12-2018 om 10:50

Kenfan eerste post niet goed gelezen

Je reageert vanuit een aanname dat ik het op die manier wil regisseren. Als je goed gelezen had wat ik geschreven had in de eerste post: de plannen waren al gemaakt (overigens door vriend en ik samen en niet alleen door mij): Kerstavond met mijn kinderen en zijn jongste, zijn oudste zou voor enkele tijd in het buitenland zijn. Die reisplan gaat op het laatste moment niet door en oudste heeft zelf laten weten dat hij dan met jongste komt. Ik hoef niet een grote big familie iets van te maken,oudste zei zelf dat hij het leuk vind om te komen nu zijn oorspronkelijke plannen niet door gaan.
De vraag was meer: door laten gaan wat we oorspronkelijk hadden gewild (Kerstavond bij elkaar) of splitsen als “voorzorgmaatregel” ivm eerdere problemen met oudste. Maar duidelijk dan voor de kinderen van mijn vriend dat de plannen aangepast worden nadat oudste heeft laten weten te komen. Is het nu duidelijker uitgelegd?
Houtplankje

Iedereen een jaartje ouder

Houtplankje, je kinderen en de zoon zijn ook een jaartje ouder. Ze gaan nu mogelijk anders met de botheid van de oudste om dan voorheen, als was het maar voor jouw inzet voor het kerstdiner . Je ziet beren, maar het kan best ook een gezellige avond worden.

Eens op mijn bruiloft rekening gehouden met een oma, die mogelijk tussentijds weer naar huis wilde en gebracht moest worden door vader van de bruidegom. Dat was het ‘rampscenario’. Gelukkig bleef het uit; geval beren op de weg. Ze heeft heel gezellig de hele dag mee beleefd.
Er was wel een tegenvaller uit een andere hoek, die had ik niet zien aankomen. Maar in totaal was het een geslaagde dag.

Ik heb ook binnenkort een familieavond met een grote beer op de weg. Ik ga om de beer heen en vermaak mij met de andere gasten.

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

08-12-2018 om 12:45

Vraag het je dochter

Dat kun je dan ook duidelijk aan je vriend en diens zoon uitleggen.

Dochter heeft daar niet zo veel zin in gezien het verleden. En dst mag als hij echt ongenadig tegen haar tekeer gegaan is. En jij mag best voor haar kiezen. Jouw vriend kiest ook voor zijn kind.

Ik denk dat het ook meer gaat over het gewicht dat jij geeft aan Kerstavond. Dat kan onder deze omstandigheden alleen maar leiden tot teleurstellingen.

Martijn

Martijn

08-12-2018 om 13:17

hm Angela

Onbehoorlijk gedrag van de ander wegmediteren? Ik ben zelf puur voor meditatie, mediteer zelf al meer dan 30 jaar elke dag een uur. Maar ik ben ook voor eenvoudigweg grenzen stellen als een jongere of oudere zich onbehoorlijk gedraagt. Ik zelf zou voor deze weg kiezen: de vader een goed gesprek aan laten gaan met zoon: " wat was er nou aan de hand dat hij zo moest schofferen? Daarnaast duidelijk maken: er wordt van je gehouden, je bent meer dan welkom en het voelt heel fijn dat je zelf ook wil komen. Maar even voor de duidelijkheid: we gaan netjes met elkaar om. Als er issues zijn die graag benoemen bij mij vóór de Kerst en dan zal ik goed naar je luisteren en kijken hoe ik je tegemoet kan komen."

Houtplankje

Je hebt gelijk, omdat ik zo aansloeg op het voorval met je dochter - dit lijkt me echt heel naar voor haar - ontschoot me de eerste posting. Daar zag ik het inmiddels bekende patroon in terug: klagen omdat anderen jouw plaatje van een perfecte vakantie (culturele hoogstandjes)of kerstmis (Kleine Huis op de Prairie)niet inkleuren, Ik dacht dat je die jongen alleen als stoorzender zag.

Ik kan me helemaal vinden in de posting van Martijn.Ik zou er bij mijn partner op aandringen dat hij een goed gesprek heeft met zijn zoon. Dat zou voor mij echt een voorwaarde zijn. En anders koos ik toch voor mijn eigen kind.

Angela67

Angela67

08-12-2018 om 17:17

praten

@Martijn, die meditatie was vooral bedoeld nà mijn advies van posting do, 06/12/2018 - 21:26 uur / nummer 25 of 26: Laat vooral vader met zoon bijpraten en bedenken hoe het voor alle partijen een fijne avond kan worden. Dat gesprek moet er mijns inziens echt komen zodat ook zoon zich welkom kan voelen.
En tegelijkertijd kan houtplankje zich mentaal sterker maken door niet alle risico's uit te kauwen vooraf en bang te zijn dat 'kerst verpest wordt'.
gr Angela

Een jaar verder.

Ik ben niet zo van oude koeien uit de sloot halen. Een jaar verder nog praten over kerst 2017?
Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Dit jaar weer onbehoorlijk gedrag? Dan mag je vriend dit oplossen, direct, ter plekke en niet kerst 2019.

Er is altijd wel iemand die altijd teveel drinkt, de hele avond schunnige grappen maakt of niet netjes eet. Vervelende kinderen die niet blijven zitten, opa die zit te boeren, tante Truus die zeurt over het taaie stoofvlees. Dan nog de mensen die helemaal niks doen, geen poot uitsteken zodat je je de hele avond te pletter loopt en alle zooi alleen mag opruimen. Een gast die ongevraagd zijn stinkhond meeneemt.
Een gast met ADHD die je de oren van je hoofd kletst en een autist die alleen wil gourmetten, want dat doen we ieder jaar.
Jij treft de zoon van je vriend met gebruiksaanwijzing en wat lastig gedrag. Je kan van een vervelend incident ook zelf een levenslang drama maken. Hij wil zelf graag komen, dat klinkt positief toch?
Hij heeft de genen van je vriend, dus deze kerst op zoek naar zijn leuke kant, die zal er ook zijn.

Vrede op aarde, kerst is zo weer voorbij

te lui om alles te lezen

Haal de problemen die je ervaart met de kerstviering uit elkaar.

Je stiefzoon is je vriend zijn zoon. Alleen al om die rede kun je hem de deur niet wijzen. Als hem al de deur wordt gewezen dan moet je vriend dat doen. Laat hem welkom zijn. Maar bespreek met je vriend dat de combinatie werk, gezin, studie, je moeder je wat veel wordt en er tegenop ziet om met Kerst van alles te moeten regelen. Wellicht kan hij je daarbij ontlasten door een deel van de boodschappen en andere huishoudelijke taken te doen. Qua eten kun je ook gaan gourmetten. Een bordje meer of minder maakt dan ook niet uit. Met gourmetten heb je ook wat te doen en is de sfeer wat losser dan bij een echt diner. Deel van te voren de kadootjes uit als je daar aan doet. Haal diep adem en misschien valt het mee. Maar je stiefzoon de deur wijzen zou ik dus vooral niet doen. Ruzie met je vriend is het niet waard.

Doenja

Doenja

08-12-2018 om 18:57

Wil40

“ een autist die alleen wil gourmetten, want dat doen we ieder jaar.“

*rolt van de bank van het lachen*

Oef Wil

Aan zo'n draad merk je toch weer hoe anders iedereen in elkaar steekt. Wat jij beschrijft klinkt mij als een Festen met de Addams Family in de oren. Geestig beschreven maar geen denken aan dat ik dat jaarlijks zou ondergaan. Ik ben meer van Slechte Ervaringen in het Verleden bieden Grote Kans op Herhaling in de Toekomst. En dan probeer ik al vrij snel een strategie te bedenken waar iedereen zich in kan vinden, ik zelf niet in het minst.

Wat HP beschrijft, beledigingen, een bijna knokpartij, zou ik niet een tweede keer riskeren.Ik zou van Vriend verlangen dat hij met zoon iets vooraf bespreekt, of splitsen. Denk je de situatie van HPdochter eens in, ouders die gaan scheiden na een lang huwelijk, waardoor sowieso je kerstprogramma nog drukker wordt en dan ook nog met aangewaaide "familieleden" die je totaal niet liggen. Dat zou ik niet van mijn kind verlangen. Ik heb als twintiger om minder juist rond die periode een kersttripje geboekt.

mirreke

mirreke

09-12-2018 om 15:28

Hahaha Wil

Ik lach me dood. Zoiets speelt hier ook.
Adams Family? Welnee, gezellige chaos... grinnik, echt.

mirreke

mirreke

09-12-2018 om 15:47

Alkes

Ik begrijp het

Kenfan.

Ik zou, als het zo extreem is met scheldpartijen en bijna knokken, verlangen dat mijn partner dit direct had gedaan. Optreden tegen een onbeschoft familielid. Niet een jaar later. Vooral niet als het je eigen zoon is.
Ik neem aan dat er het afgelopen al wel contact is geweest tussen vader en zoon. Daarbij had dit voorval al lang besproken kunnen worden.
Zoon heeft zin om te komen, vreemd als je eigenlijk niet welkom zou zijn...
Dus wat voer je een jaar later dan nog aan waardoor je kind niet gewenst is aan het kerstdiner?

Wil

Zoals ik eerder al zei, ik zou splitsen. Gewoon ieder met het eigen kroost de kerst doorbrengen.Niet dat ik die jongen buiten de deur zou laten staan. (die stinkhond wel) Ik heb ook (bijna) volwassenen kinderen en ik denk gewoon dat ik nog de aandrang zou hebben om elkaars familie met elkaar te verweven als ik nu aan een andere relatie zou beginnen. Of dat mijn kinderen daar nu zo' n behoefte aan zouden hebben als het zo botst dat het bijna op knokken uitloopt.

Kenfan.

Splitsen is ook een oplossing. Wel jammer, maar als het niet kan met zijn allen aan tafel, dan moet het maar.

Nou ja

er zijn allemaal woorden weggevallen, of in elk geval hebben ze vanuit mijn brein het toetsenbord niet bereikt.

Ik denk gewoon NIET dat ik nog de aandrang zou hebben om elkaars familie met elkaar te verweven als ik nu aan een andere relatie zou beginnen.

En voor alle duidelijkheid ik voel ook geen aandrang om mijn huwelijk op te doeken of scheve schaatsen te gaan rijden. Voorlopig.

houtplankje

houtplankje

11-12-2018 om 16:16

Spelletjes gekocht

We hebben (samen met jongste van vriend en mijn jongste) een gezelschapsspelletje gekocht (Bezzerwizzer, een soort pubquiz dat je in teams speelt) en we hebben al een Wii en een Playstation in huis. Cards against humanity, Koehandel en Hints liggen ook klaar. Menu is raclette met allerlei bijgerechten, misschien dat oudste van vriend iets maakt, en het toetje maak ik dan met de 2 jongsten.

Houtplankje

ben de draad wat kwijt

Maar begrijp ik goed dat de zoon van je vriend zich ernstig heeft misdragen tegen jouw dochter en dat je vriend daar verder niks mee heeft gedaan? Ik begrijp dan wel dat je tegen opziet tegen het kerstgebeuren. Maar eerlijk gezegd zou ik mijn partner ook wel even drie keer in de ogen kijken als hij hij dergelijk gedrag van zijn kind tolereert.

Kijk aan.

Dat klinkt goed Houtplankje. Een losse, ontspannen kerst. Eten en een spelletje voor wie dat leuk vindt en even afzonderen achter de playstation is ook een optie.

Top

Houtplankje, mag ik bij je komen eten?

Ieder zijn eigen pannetje beheren, een losse bedoeling. Goed gekozen .

Yvette

Yvette

03-01-2019 om 23:15

Benieuwd

Hoe het gegaan is met de kerstdagen? Verlopen volgens plan?

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.