Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Wasdroger

Ik heb voor het eerst van mijn leven een wasdroger (en prompt ging de wasmachine stuk, maar dat terzijde). Volgens mijn machine kan alles er in met een speciaal programma, tot wolwas aan toe. Hmmm, daar twijfel ik over, maar ik weet er niks van. Tot nu toe deden de wind, zon en cv het droger voor mij. Wat zijn de tip, trucs, tops en flops van zo'n apparaat?

Silone

Ik gebruik m eigenlijk alleen voor beddengoed en handdoeken. Handdoeken lekker zacht, en beddengoed kan voor de hele familie op 1 dag erdoor gedraaid en linea recta ( niks opvouwen! ) terug het bed op.

Gewone kleren hang ik ( binnen of buiten) op. Mij ervaring is ( sorry) dat t er in de droger niet mooier op wordt en ook bogveens krimpt soms. Alleen in noodgevallen ( iemand wil echt iets aan dat nog nat is) doe ik het wel eens.

Maar je krijgt vast ook hele andere verhalen van anderen....zelf proberen dan maar denk ik ( waarom heb je er eentje gekocht eigenlijk? Als je nog niet weet wat je er mee wilt?)

Ingrid

Alles niet

Het is een beetje uitproberen en lees goed de instructie van de machine.
Er zijn vaak wel speciale programma's.

Maar ik heb nooit zin in speciaal gehannes met zo'n ding en een programma dus wat er niet heel uitkomt is pech, ik ga er geen toeren mee uithalen.

Maar hier ging het meeste er wel in. We hebben met name katoen en geen wol.
En geen hele fijne dingen dus dat is makkelijk.

Het is wel handig om direct de was op te vouwen zodra de trommel klaar is dan heb je nog geen valse vouwen en gaat het netjes de kast in. Even goed plannen.

40er

40er

13-12-2018 om 19:59

Als

Ik buiten kan drogen dan gaat het naar buiten.
Nu doe ik soms de handdoeken, beddengoed of sokken/ondergoed in. Dan moet ik veel was hebben. Dingen met kant gaan er al niet in, meeste bovenkleding ook niet

Overigens

Heb ik inmiddels geen droger meer en ik mis het zelden.
Het was een uitkomst in drukke tijden met kleine kinderen maar nu niet meer nodig.

margaretha

margaretha

13-12-2018 om 23:39

bij mij

gaan de handdoeken, washandjes, ondergoed (geen BH's), sokken, spijkerbroeken, nachtgoed erin, op stand kreukwerend. Sweaters en thirts gaan alleen als het snel moet, anders hang ik ze liever op (ivm wel eens krimpend spul gehad, al was dat in een vorige droger) Beddegoed gaat er ook in maar dan liever zonder teveel ander spul, draait anders te snel in elkaar. Wol zou moeten kunnen maar ik heb het nooit geprobeerd. Overhemden hang ik op. Na elke droogbeurt wateropvang leeggooien en pluizenfilter schoonmaken en 1x in het kwartaal verder binnenin schofzuigen/ hengelen naar stofresten

Overhemden

Ik heb er nu geen meer, maar ik vond het juist een uitkomst voor overhemden. Op "koude"stand, kwamen ze er vrijwel droog en (belangrijker) redelijk gestreken uit. En redelijk gestreken vind ik goed genoeg dus dat was mooi
Verder is het ook handig voor al die kleine rotdingen waar je veel werrk aan hebt: onderbroeken, sokken. En handdoeken blijven zacht.

Silone

Silone

14-12-2018 om 08:52 Topicstarter

die handdoeken

heb ik al ontdekt, dat werkt als een tierelier. We wonen nu weer met 5 volwassenen in huis, waarvan er 4 sporten, één superfanatiek en er twee bedrijfskleding gewassen moeten hebben. Daarnaast begint middelste volgende maand aan intensieve (sportieve) opleiding waardoor hij door de week weg is maar in de weekenden álles gewassen moet hebben en op zondagavond droog. Dat lukt me nu echt niet meer. Voor beddengoed is het vooral in dit jaargetijde ideaal lijkt me. Ook al schijnt de zon buiten en waait het, het droogt gewoon niet.

Half a twin

Half a twin

14-12-2018 om 10:33

Als de straat droogt, droogt de was.

De mijne hangt gewoon buiten vandaag. Duurt wat langer dan hoogzomer, dat wel.

bicyclette

bicyclette

14-12-2018 om 11:43

alles

Bij ons gaat alles (echt alles) in de droger.

Ik zet de droger standaard op de stand 'gemengde materialen' en druk ook nog even de 'extra voorzichtig' knop in.

Watervrouw

Watervrouw

14-12-2018 om 12:22

Kost veel energie

Ik gebruik de droger veel en voor bijna alles maar als het kan dan gaat de was naar buiten. Fijne was zoals kanten blouses en gebreide truitjes en vesten gaan er niet in en ook geen kleding met opdruk.
Om het proces te versnellen, en dus stroom te besparen, droog ik met 2 drogerballen (platic gevallen met stekels) en een droog gastendoekje, geen idee of dat helpt maar schaadt ook niet.

Yaron

Yaron

14-12-2018 om 15:23

Niet alles

De handdoekenwas gaat er het hele jaar door in, als de was buiten kan drogen, hang ik de rest aan de droogmolen. Anders doe ik de effen t-shirts erin, gewone sokken, beddengoed en oude shirts en broeken. Heel soms doe ik de spijkerbroeken kort, zodat ze daarna sneller aan de lucht drogen.

Limi

Limi

14-12-2018 om 16:25

alles

Ik doe bij alles erin op dezelfde stand. Er zijn er wel 13 met cryptische namen, maar na enkele uitproberen werd het hier wel droog van. Dekbedovertrekken en lakens doe ik er meestal niet in, omdat die niet hard worden van uithangen.

Watervrouw

Watervrouw

14-12-2018 om 16:54

Trucje voor zachte handdoeken

Als je zachte handdoeken wil hebben maar niet te veel de droger wil gebruiken: eerst even in de droger en daarna op het wasrekje. Heb ik afgelopen zomer gehoord en het werkt.

Watervrouw.

Doe ik ook vaak, maar net andersom. Droge handdoeken van het rekje even 10 minuutjes in de droger en warm opvouwen.

hier

Hier een warmtepompdroger. Die is energiezuiniger, maar doet er wel heel lang over. Droogt wel op een relatief lage temperatuur en daardoor minder krimp.

Een fiks deel van het wasgoed blijkt trouwens niet in de droger te mogen, dus uiteindelijk hangt een groot deel van de was toch aan een rekje. Blouses/overhemden gaan ook nat op een hangertje tegen kreuken.

Bij beddengoed vind ik het nadeel dat het snel ineendraait tot een dikke klont die met geen mogelijkheid droog te krijgen is. De hoeslakens kunnen nog wel bij elkaar maar de dekbedhoezen doe ik stuk voor stuk, en wat nog niet in de droger geweest is hangt zolang even aan een wasrek over de deur. Daar zou ik ook de hele boel kunnen laten drogen, maar dan duurt het vrij lang en dan hangt er nog natte was als ik ga koken, en ruiken mijn lakens naar gebakken aardappels

Als het goed weer is, hang ik de boel buiten. Als het erg mooi weer is dan gaat dat zelfs sneller dan die langzame droger van mij.

Groeten,

Temet

OND

OND

15-12-2018 om 21:47

Een wasdroger is zoals een kerel

Je hebt hem eigenlijk slechts occasioneel nodig.
Als je hem dan toch echt nodig heb neem je er zijn gesnurk en zijn zweetvoeten maar bij, maar enkel als hij presteert naar verwachting en voor het overige niet teveel kost.

geen

Ik heb een droger gehad, maar behalve voor handdoeken en soms beddengoed gebruikte ik hem nooit. Ik kan de was prima binnen drogen en de wat hardere handdoeken nemen we voor lief. Gewoon drogen aan de lucht kost geen extra energie en dat vind ik ook belangrijk.

Limi

Limi

16-12-2018 om 11:40

wat harder?

Ik vind het wel iets meer dan 'wat hardere handdoeken'. Je kunt ze ook nauwelijks vouwen. Niet dat ik ooit heel netjes vouw, maar dan wordt het helemaal niks.
En sommige kleding moet dan ineens gestreken worden. Met de wasdroger strijk ik helemaal niks.

Madieke

Madieke

16-12-2018 om 11:59

hoef juist nooit te strijken, behalve als ik de wasdroger gebruik. Zachte handdoeken vind ik niet fijn drogen, dus gelukkig is de wasdroger al in geen jaren meer nodig geweest.

OND

OND

16-12-2018 om 13:33

Harde handdoeken

Handdoeken worden na verloop van tijd hard door (paradoxaal genoeg) zich in het textiel ophopende resten wasverzachter.
Harde handdoeken kunnen eenvoudig geregenereerd worden door wassen bij 40° (of beter 60° als het textiel daartegen bestand is).
In plaats van wasmiddel gebruikt men een paar soeplepels soda, in plaats van wasverzachter wat gewone witte huishoudazijn. Wie een geurtje wil kan aan de azijn een druppel etherische olie toevoegen.
Klaar.

Limi

Limi

16-12-2018 om 13:42

gek

Ik gebruik nooit wasverzachter

Half a twin

Half a twin

16-12-2018 om 14:13

Niemand doet toch wasverzachter bij de handdoeken?

Als je dat wel doet maskt het de was een beetje "vettig" en dan droogt de handdoek niet meer goed af.
Ik ken een persoon die dat wel doet, je krijgt je handen niet droog als je daar je handen wast.

Persoonlijk ben ik fan van de harde handdoek en de kinderen ook. Pas hadden ze in de wind buiten gehangen en waren dus zacht, kinderen vonden het vreselijk die wollige fluffie handdoeken.

Limi

O, hier bevallen de "hardere" handdoeken prima. Maar misschien zijn wij bikkels

Limi

Limi

16-12-2018 om 14:51

Alkes

Afdrogen kan natuurlijk, al is het niet comfortabel. Mijn haar erin draaien gaat niet als hij zo hard is dat je hem als ten t op de grond kunt zetten.
Nou ja, ik hou er gewoon niet zo van. Dan maar geen bikkel op dat vlak.

Ze zijn niet extreem zacht uit de droger. We hebben namelijk allemaal oude. Met zo;n zachte nieuwe kan ik ook niks.

limi

zo hard als jij beschrijft drogen de handdoeken hier niet op. En ja mijn kinderen zouden ook liever een iets zachtere willen hebben. Maar mijn droger was een energieslurper en ik vind een nieuwe zuinigere (degene die Temet heeft) niet de moeite waard voor die paar handdoeken.

Limi (ot)

"Mijn haar erin draaien gaat niet als hij zo hard is dat je hem als ten t op de grond kunt zetten."

Mocht je nou in de buurt van een Decathlon komen, ga dan even naar binnen voor dit:
https://www.decathlon.nl/p/zachte-microvezel-hoofdhanddoek-lichtoranje/_/R-p-X8405104?mc=8405104&c=ORANJE (bij de zwemspullen)

Verkrijgbaar in meerdere kleuren. Ooit in een opwelling aangeschaft voor mijn dochter van 9, die behoorlijk lang haar heeft. Zelden zijn 4 euro beter besteed. Nee, geen aandelen.

Nu zit dochter als haar haar gewassen is met een fraaie tulband op haar hoofd als een ouderwetse Hollywooddiva

Groeten,

Temet

Half a twin

Half a twin

17-12-2018 om 08:28

1 Euro

Zelfde ding voor je haar soms bij blokker in de actie voor € 1,00. Wij hebben er inmiddels 4, waarvan 1 versleten.
Geen aandelen maar blokker is beter verdeeld over Nederland dan Decathlon.

Mijntje

Mijntje

17-12-2018 om 09:39

tip droge handdoek

Ik las pas de tip om een droge handdoek bij je natte wasgoed te doen in de droger. Dat de was dan eerder droog is.
Ik weet ook niet waarom ik dit onthouden heb want wij hebben geen droger en die gaat er ook nooit komen als we er al plek voor zouden hebben. Veel te hoge energierekening terwijl het gratis kan, daarbij slijt je kleding.

Sally MacLennane

Sally MacLennane

17-12-2018 om 10:20

slijten

Dat het sneller slijt, klopt helaas.

Toen ik in een kleine flat zonder droogruimte woonde, had ik een droger die noodgedwongen veel werd gebruikt. Het goed sleet duidelijk sneller dan bij drogen aan de waslijn.
Ik heb de droger nu alleen nog voor noodgevallen, liever hang ik het op een rekje.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.