Home » Artikelen » Kerstvakantietips winactie

Kerstvakantietips + Winactie!

Door:

Redactie Ouders Online

De kerstvakantie staat weer voor de deur! Wat zijn leuke uitjes met je kind(eren) als het buiten te koud (of regenachtig) is?

kerstvakantie tips

Dit keer leuke indoortips; welke kindermusea zijn er, en wat kan je er als kind beleven? Daarnaast sluiten we af met een leuke winactie voor toegangskaarten! MuseumTV heeft de leukste kindermusea op een rij gezet, inclusief korte video’s om een indruk te krijgen van wat je er met je kind(eren) allemaal kunt doen!

Doe Museum

In het Doe Museum kan je naar veel kunst kijken, maar vooral ook zelf kunst maken! Je eigen picasso schilderen, abstracte kunst maken van klei of een speurtocht door het museum; het kan allemaal! Een perfect museum om de creativiteit van kinderen te stimuleren.

 

Nemo Science Museum

Wetenschap saai? Niet als je het zelf kunt testen en ontdekken in het NEMO Science Museum in Amsterdam. Laat je kinderen bijvoorbeeld hun eigen proefjes doen in het laboratorium met een echte labjas en veiligheidsbril of laat ze stoeien met statische of magnetische objecten!

 

Mondriaanhuis

In het geboortehuis van Piet Mondriaan leer je alles over deze bekende schilder en waarom zijn werk zo bijzonder is. Maar kinderen mogen het vooral ook zelf ontdekken: door hun eigen composities te maken in het doe-het-zelf-atelier, in kinderworkshops of tijdens speurtochten.

 

Louwman Museum

Is je kind fan van alles wat met auto’s te maken heeft? Neem dan vooral eens een kijkje in het Louwman Museum in Den Haag! Hier leer je alles over auto’s en hun geschiedenis.

 

Space Expo

Zijn je kinderen vastberaden om astronaut te worden? Neem ze dan mee naar de Space Expo in Noordwijk, Europa’s eerste permanente tentoonstelling over de ruimte. Leer alles over de eerste mensen op de maan en zie de gesimuleerde lancering van een Ariane raket. Kortom: kom er achter wat het inhoudt om een astronaut te zijn!

 

Speelgoedmuseum Deventer

Ontdek de grootste speelgoedcollectie van Nederland in Deventer met onder andere lachspiegels, toverlantaarns, modelautootjes, mechanisch speelgoed, kijkdozen, bordspellen, treintjes en nog veel meer! Ook leuk voor de ouders, want in de collectie (bestaand uit ruim 13.000 objecten) is ook speelgoed van vroeger te bewonderen.

 

Spoorwegmuseum

In het spoorwegmuseum vind je uiteraard treinen in alle soorten en maten, maar je vindt hier ook allerlei spannende attracties als de Vuurproef, een theater en een Techlab waar je zelf proefjes kunt doen!

 

PIT Veiligheidsmuseum

Sparen je kinderen politiewagens of brandweerauto's? Kom dan naar PIT, het nationaal veiligheidsmuseum van Nederland! In PIT komen ze van alles te weten over de geschiedenis van veiligheid en wat de politie, ambulance en brandweer allemaal doen om ons leven zo veilig mogelijk te maken.

WINACTIE!

Wil je graag met je kind(eren) naar het PIT Veiligheidsmuseum? Wij mogen vier toegangskaartjes verloten! Laat ons hieronder in de reacties weten waarom je hier graag naar toe wil of onder het bericht op onze Facebook pagina, we maken de winnaar op donderdag 20 december bekend.

 

Redactie Ouders Online

Meer over

Reacties

Ik wil heel graag in de

Ik wil heel graag in de kerstvakantie naar PIT, samen met mijn a.s. junior politieman (11). Lijkt me superleuk voor hem om vast inspiratie op te doen! En wie weet wordt ie toch brandweerman?

Ook wij zouden heel graag

Ook wij zouden heel graag hier naar toe willen. Mijn zoon van 7 wil brandweerman worden, mijn dochter van 5 is dol op sirenes en ik word al enthousiast van die oude ambulances en politiewagens. En dan zijn mijn kinderen ook nog groot Lego-fan. Ik zag op de website dat ze een speciale tentoonstelling hebben op de website.

Mijn dochter van 2 wordt blij

Mijn dochter van 2 wordt blij van alles dat geluid maakt en duidelijk met lichtjes zichtbaar is. Die kreet van Wauw!!! is onbetaalbaar. Mijn neefje van 5 is een handhaver 2 be. Ook hij vindt de politie voertuigen en brandweersirenes geweldig. En politieagentje spelen is echt top. Zolang iemand anders maar de boef is. Maar diep van binnen is het al een politieagent. Altijd mensen wijzen wat wel en niet mag, dus een beetje historie kan hij wel gebruiken.

Moedervan2; Gefeliciteerd!

Moedervan2; Gefeliciteerd! Jij wint vier toegangskaartjes voor het PIT Veiligheidsmuseum. We sturen je een bericht!

Lees verder