Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Geen tulband meer?


Triva

Triva

25-12-2018 om 15:58

Inanna

Kerststol is niet streekgebonden. Komt van oudsher voor in heel Nederland én Duitsland.

Tijgeroog

Tijgeroog

25-12-2018 om 16:22

Eierkoeken

Lilian, eierkoeken heb je in 2 varianten. De zachte zijn het meest bekend, en erg geliefd bij mijn Brabants schoonfamilie. Maar er zijn ook harde eierkoeken, die zijn knapperig en veel witter. En lekkerder. In Brabant kan ik die meestal ook wel in de winkel vinden, maar ze zijn ook prima zelf te maken. Alleen moet je dan dus wel het goede recept hebben.

Rode krullenbol

Rode krullenbol

25-12-2018 om 17:12

Nostalgie

Vermoedelijk vanwege haar Duitse ‘roots’ heeft mijn moeder zich één maal aan een traditionele tulband gewaagd; vol met tamelijk luxe ingrediënten zoals rozijnen en sukade. Zoiets lekkers hadden wij nog nooit van ons leven gegeten, hetgeen in ons geval betekende dat ‘de boel’ al snel op zijn kop stond.

En dat zal dan wel verklaren waarom het bij die ene keer bleef ...

Rode krullenbol

Phryne Fisher

Phryne Fisher

25-12-2018 om 17:15

Hier niet

Ik ben opgegroeid in Haarlem en Moskovische tulband ken ik wel van heel vroeger. Nooit gegeten, ik houd niet van vruchtjes in cake. Duivekater heb ik net gegoogeld, nog nooit gezien.

Flavia

Flavia

25-12-2018 om 18:25

Geen vruchten

In moskovische tulband zitten geen vruchten, het is vooral een heel luchtige cake met poedersuiker.

Kaaskopje

Kaaskopje

26-12-2018 om 01:24

Grappig om te lezen

Ik kende van huis uit geen duivekater, op gegroeid in Amsterdam en kustplaats in Noord Holland. Wel met tulband. Mijn man is geboren en getogen in Alkmaar en door hem heb ik duivekater leren kennen. Dat lag en ligt hier overal in de winkels. Een beetje AZ in broodvorm?

Bosbes

Bosbes

26-12-2018 om 17:43

heel lekker maar toch niet helemaal gelukt

Nou, ik heb hem rond het middaguur gemaakt hoor, die Moskovische tulband, uit mijn boek van Cees Holtkamp. Inderdaad: heel luchtig (zeker niet zwaar). Wel veel eieren erin (4,5), maar niet zoveel boter (80 gram). De eiwitten moet je apart kloppen, later suiker erin, in feite alsof je merengues gaat maken. Later alles luchtig mengen en de enige vruchtjes zijn krenten (50 gram) en rozijnen (ook 50 gram).

Het storten uit mijn zachte vorm ging niet perfect. Daarna de vorm eromheen laten zodat de cake niet te droog zou worden. Maar nu leek het eerder nat.
Het zag er redelijk uit, maar ik ben beter gewend van mijn geweldige kookboek.
Lekker was het zeker wel, wij hebben alle vier gesmuld!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.