Off-topic discussies Off-topic discussies

Off-topic discussies

Olivia

Olivia

25-12-2018 om 13:04

ik zoek een spons-handschoen, waar te koop?

Mijn moeder heeft handen met artrose en kon zo handig haar rug en armen wassen onder de douche met zo'n spons-handschoen. Nu was het laatste exemplaar lelijk geworden, dus mijn moeder heeft hem weggegooid en wilde een nieuwe kopen bij het Kruidvat maar ze hebben ze niet meer. En ik kan ze nergens vinden. Alleen op alibaba, maar dan moet ik er 10.000 kopen, dat is toch wel een beetje erg veel
Wie weet waar ze te koop zijn? Ik zet hier de afbeelding neer van alibaba, dan weet je wat ik bedoel: https://tinyurl.com/y7rxb9ml (even via tiny url want de normale link is 5 regels lang ongeveer )

Wie de link niet aan wil klikken, het is een handschoen van spons materiaal gemaakt, geen scrub bedoeling, gewoon een spons.


Jackie

Jackie

25-12-2018 om 13:52

Het is

eerder een spons-washandje toch? Misschien als je zoekt op washand met spons o.i.d.? Heeft de Xenos of de Action/Big Bazar niet zoiets?

Google.

Ik heb ingetikt: "bad handschoen" en bol.com heeft verschillende soorten. Ook zonder harde scrublaag.

Kruidvat online

Kruidvat heeft ze wel online?

Alison

Alison

25-12-2018 om 14:20

Kan het niet vinden

Zo'n spons handschoen lijkt me ideaal voor mijn vader maar dan moet het wel eentje zijn waar hij echt zijn hand in kan stoppen. Ik heb bij Bol gekeken maar die zie ik niet. Alleen die scrubsponzen en de gewone. Iemand een directe link of in een rl winkel gezien?
Als ik dan toch bezig ben, is er iets handigs om bodylotion op je rug te smeren? Ik kom net niet goed overal aan.

Alison

Alison

25-12-2018 om 14:27

Deze?

https://www.kruidvat.nl/multy-massage-badhandschoen/p/23017

Kun je in deze je hand stoppen?

Blokker/ thuiszorgwinkel.

Blokker heeft ook zo'n hoekje met hulpmiddelen. En eens kijken bij een thuiszorgwinkel?

Rode krullenbol

Rode krullenbol

25-12-2018 om 15:51

DIY?

Sponzen laten zich betrekkelijk makkelijk uithollen, met een mesje en een vork bijvoorbeeld. Zo bezien valt een sponshandschoen ook wel zelf te maken.

Wat me daarenboven nog een mogelijke oplossing lijkt, is de spons met elastiek of klittenband vastbinden aan een hand.

Mocht je moeder niet al te preuts zijn - en jij in de gelegenheid alsmede daartoe genegen - dan is haar een handje helpen bij het badderen misschien nog wel de beste optie.

Rode krullenbol

Triva

Triva

25-12-2018 om 16:09

Olivia

Ik zat ook eens met dat probleem dat je er veel te veel gelijk moet bestellen maar een kennis zei dat je dan op de verkeerde site zit.

Rode krullenbol

Rode krullenbol

25-12-2018 om 16:49

Sponzen

Sponzen komen in zeer diverse soorten en maten. Een natuur- of een kunstspons? Het maakt een wereld van verschil!

Wil je gaan voor aangenaam zacht en veel schuim? Dan ligt de eerste het meest voor de hand. Maar als de moeder in kwestie nu juist de voorkeur geeft aan een extra reinigend scrubeffect, dan zou ik een willekeurige greep doen uit het enorme aanbod van kunstmatig gefabriceerde sponzen.

Rode krullenbol

Olivia

Olivia

26-12-2018 om 10:20

die van kruidvat !!

Bedankt voor de link van het kruidvat, het plaatje ervan heb ik naar mijn moeder geappt, eens kijken of deze het is, dan bestel ik hem en kan ze hem bij het kruidvat ophalen. Op bol.com kon ik ze ook niet vinden blokker en de andere winkels hier op loop/fiets afstand zijn allemaal al afgestruind.
Mijn moeders rug dagelijks wassen, dat zou prima zijn als ik in de buurt woonde, maar iedere ochtend 20 minuten heen en 20 minuten terug is niet te doen als je ook nog werkt.
Voor de bodylotion heb ik ook geen idee, ik kan ook niet bij dat stukje midden op je rug

En voor rode krullenbol, mijn moeder kan met haar handen (artrose, kromme vingers) geen spons vasthouden, vandaar zo'n handschoen, dan kan ze met de rug van haar hand poetsen, dat doet ze al tijden en dat beviel haar zo, alleen ze had zich nooit gerealiseerd dat die spons handschoen ineens niet meer te koop was, anders had ze er meteen wel een paar extra gehaald.

Alison

Alison

26-12-2018 om 10:23

Spons

Die van de Kruidvat heb ik ook besteld. Ben benieuwd

Olivia

Olivia

26-12-2018 om 11:12

Alison, hoe dan?

Hoe heb je die besteld dan? Die spons kost €1,79 wil 't wel even gokken voor mijn moeder of het de juiste is, maar ik moet voor minimaal € 15,- bestellen, ook als ik het bij de winkel wil ophalen?

Marie

Marie

26-12-2018 om 11:56

Washand

Maar wat ik me afvraag, kan ze niet "gewoon" een washandje gebruiken?
Eerlijk gezegd vind ik zelf sponzen "vies". Washandjes kunnen ten minste in de 'witte was" (minimaal 60 graden).

Olivia

Olivia

26-12-2018 om 12:14

andere discussie

Ja dat is een andere discussie natuurlijk, ik zal het haar eens vragen maar ik denk dat het volume van de handschoen en de rekbaarheid ook wel wat helpen bij het gebruik (haar ringvinger staat echt 90 graden haaks) dus ik denk dat dat niet lekker in een washandje past. Verder is mijn moeder erg schoon qua hygiene, ze spoelde het ding altijd heel goed uit, maar wilde nu dus weer eens een nieuwe. Een borstel met handvat had ik ook al geopperd, maar dat vindt zij nou juist weer 'vies'

40er

40er

26-12-2018 om 12:47

Kun je

Niet zo'n handschoen (of washandje) om de borstel doen en zo de rug te wassen?

Antje

Antje

26-12-2018 om 12:52

Goh

Ik heb geloof ik nog nooit mijn rug gewassen. Ben ik dan een viespeuk? Wassen jullie allemaal je rug als je onder de douche staat? Ik word opeens benieuwd.

Pirata

Pirata

26-12-2018 om 12:55

Antje

Eh, dat vroeg ik mijzelf ook al af.
Er zitten bij mij na al die jaren niet de rug poetsen nog geen algen of andere aangroeisels op.

Olivia

Olivia

26-12-2018 om 13:02

ik ook niet hoor

Ik was me ook niet expliciet op mijn rug, als ik mijn haren was, dan stroomt de shampoo wel over mijn rug, ik was inderdaad wel oksels onder mijn borsten, kruisstreek en verder mijn benen.
Ik heb dan wel weer last van een droge rug, daar precies tussen mijn schouderbladen omdat ik veel te heet douche, volgens mij droog ik daar uit maar insmeren is zo lastig op die plek.
Verder, mijn moeder is 83, die wil gewoon doen wat ze altijd deed, dus heeft ze graag zo'n spons, verder geen andere schoonmaaksuggesties vermoed ik

Pirata

Pirata

26-12-2018 om 13:09

Olivia

Ik denk dat je moeder het gewoon lekker vindt! Vooral zo laten.

Rode krullenbol

Rode krullenbol

26-12-2018 om 13:18

Hmm ...

Zonder nu een volgeling van ‘The Iceman’ Wim Hoff te willen lijken? Sinds ik aan zelfkastijding doe in de vorm van koud douchen, heeft mijn huid helemaal geen body lotion o.i.d. meer nodig! En door de toegenomen hoeveelheid van het zogeheten bruine vet, heb ik het ook al minder snel koud!

Rode krullenbol

Alison

Alison

26-12-2018 om 16:25

Olivia

Dat minimum bestelbedrag is erg onhandig maar ik heb nog wat dingen erbij besteld. Ik zal verslag doen als ik het binnen heb.

Olivia.

Bij mijn link staan er dus ook hulpmiddelen om je rug in te smeren, wel gezien?
Ook om te wassen en je kan de middelen lekker uitwassen.

Olivia

Olivia

27-12-2018 om 16:10

Wil

Wil, er stond geen spons-handschoen bij, dus dan houdt het op (mijn moeder is best een eigenwijsje hoor, 80 jaar en wil gewoon dat wat ze altijd had )

Rode krullenbol

Rode krullenbol

27-12-2018 om 16:41

Toch nog een suggestie: een diy jumbo washand!

Uitgaande van het principe ‘baas boven baas’ wil ik het toch nog wel wagen een suggestie te doen, waarmee jullie eventueel uit de voeten kunnen.

Scheur een lekker dikke badhanddoek overlangs - dat wil zeggen: over de lengte - in (ongeveer) gelijke repen. Werk de randen af met een zigzagsteek tegen rafelen. Naai aan weerszijden aan de kopse kant van de stroken een lus die zo groot is dat deze makkelijk om de handen van je moeder past.

Je moeder hoeft nu alleen nog maar het midden van de aldus vervaardigde jumbo washand nat te maken met water en een beetje in te zepen; deze achter zich te draperen en het ding heen en weer over haar rug te bewegen.

Je zou overigens ook één strook kunnen ‘opofferen’ voor het aanbrengen van een soortement vakje in het midden, alwaar dan een SPONS zou kunnen worden aangebracht.

Rode krullenbol

Rode krullenbol

Rode krullenbol

27-12-2018 om 16:52

P.S.

De luxe variant met een vakje voor een spons heeft als voordeel dat de spons minder snel zal slijten, dan zonder zo’n beschermende washand eromheen.

Rode krullenbol

Rode krullenbol

27-12-2018 om 17:05

P.S. 2

Mochten jullie niet over een elektrische naaimachine beschikken of deze niet (meer) kunnen bedienen? Ga dan desnoods voor een heel simpele variant door een bestaand washandje met de hand aan weerszijden te voorzien van touwen/stroken die net iets langer zijn dan de armen van je moeder. Ook deze versie valt uiteraard uitstekend te voorzien van een spons. Sponzen laten zich immers vrij gemakkelijk op maat maken door middel van plukken, knippen of snijden.

Rode krullenbol

Rode krullenbol

27-12-2018 om 17:20

P.S. 3

Het zou mij hogelijk verbazen als mijn suggesties bij je moeder in verkeerde aarde zouden vallen. Laten we wel wezen! Uiteindelijk is het zo veel gemakkelijker om maar weer eens een nieuwe handschoenspons aan te schaffen in de (web)winkel, dan om zo’n hulpmiddel zelf te vervaardigen. Juist de extra moeite die je ervoor moet doen echter, zal erkentelijkheid in de hand werken. Vermoedelijk.

Een slag om de arm is daarbij wel op zijn plaats; zo wil (juist) ik wel erkennen.

Rode krullenbol

maan.

maan.

27-12-2018 om 17:22

Drogist of china?

Heb je geen grote etos of DA in de buurt, ervaring is dat dat iets beter werkt dan een kruidvat. En mocht je toch online in china willen bestellen ga dan naar aliexpress (niet alibaba) met wat zoeken hebben ze daar bijna alles alleen reken wel op een langere levertijd.
Succes!

Rode krullenbol

Rode krullenbol

27-12-2018 om 18:02

P.S. 4

In plaats van een ingezeepte spons kun je - voor een extra reinigend effect - ook een zeep doen in dat vakje van die luxe variant op de diy jumbo washand.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.