Baby Essentials: 10x items die je leven fijner maken
Zwangerschap en bevallen Zwangerschap en bevallen

Zwangerschap en bevallen

Lees ook op
Jackie

Jackie

27-12-2018 om 19:42

Zwanger en heet douchen

Dag allemaal,
Ik ben inmiddels bijna twaalf weken zwanger van mijn derde kind (we wilden het eigenlijk nog wat uitstellen maar een paar maanden geleden wilden we er toch opeens voor gaan, en het was meteen raak ) en ik las net voor het eerst dat saunabezoek en heet baden tijdens de eerste drie maanden wordt afgeraden omdat je lichaamstemperatuur dan zo schommelt, wat schadelijk kan zijn voor je baby.
Nu ga ik zelf eigenlijk nooit naar de sauna en heb ook geen bad, maar ik douche wel altijd heel heet (en ook lang, als het even kan sta ik er 20 minuten onder, vooral in de winter). Geen idee hoeveel graden het water is maar mijn man kan zijn hand er geen twee seconden onder houden, dus ja, vrij heet ja.
Weet iemand of dit ook kwaad kan? Ben nogal een koukleum, heb het ook snel koud in de badkamer, het lijkt me toch dat je tijdens het douchen ook lichaamswarmte verliest? Heeft iemand meer informatie over dit onderwerp?
Alvast bedankt!

Angela67

Angela67

27-12-2018 om 22:12

volledig overbodig

zonde van het water en zonde van de energie . . .
of ben je ook weer een troll?
Ik ken geen volwassene die met droge ogen (pun intended) durft te beweren dat het normaal is om 20 minuten onder de douche te staan . . Dus ik vermoed leeftijd onder de 18. En als je wel 'echt' bent, dan verbaas ik me nog meer.
gr Angela

Dendy Pearson

Dendy Pearson

27-12-2018 om 22:21

Tjongejonge

Wat een opgeheven vingertje weer!

Ik douche ook graag warm of heet, soms ook wel eens langer dan biologisch verantwoord is en ik heb twee gezonde kinderen gekregen.
Dus het zal wel meevallen allemaal

Angela67

Angela67

27-12-2018 om 22:28

soms

da's het toverwoord hier.
gr Angela

Aagje Helderder

Aagje Helderder

27-12-2018 om 23:23

Hahaha Angela

Ik ken genoeg volwassenen die dat regelmatig doen. En volgens mij is Jackie een regelmatige forumbezoeker. Ik vind dat je een beetje doordraaft met je trollenjacht.

Aagje

Aagje Helderder

Aagje Helderder

27-12-2018 om 23:28

On topic

Tja, wat je al gedaan hebt, kun je niet meer veranderen. Maar ik zou me er niet zo druk om maken, het loopt vast wel los. Douchen is vast minder lichaamswarmte-verhogend dan sauna en heet baden.

Aagje

Alison

Alison

27-12-2018 om 23:36

Angela67

Twintig minuten is voor mij nog kort hoor. Bij gebrek aan een bad, douche ik maar lang en heet.

Angela67

Angela67

27-12-2018 om 23:48

Aagje

Ik schrijf ook: als je geen troll bent vind ik het getuigen van weinig inzicht als je zo lang douchen normaal vindt.
Nu kun je iets doen en het toch niet normaal vinden (oftewel je vindt eigenlijk dat het niet verstandig is). Maar ik krijg de uit de eerste posting niet de indruk dat het energie aspect een rol speelt. Daar vind ik wat van. Vandaar mijn verbazing.
Gr Angela

Aagje Helderder

Aagje Helderder

28-12-2018 om 00:12

Angela

Het was anders wel je eerste vraag hoor....

Aagje

Angela67

Angela67

28-12-2018 om 00:23

Ik snap niet wat je bedoelt, Aagje?
Het klopt dat het mijn eerste vraag was maar in beide gevallen is mijn verbazing groot, maar spreeiyik mezelf tegen misschien?
Gr Angela

Jackie

Jackie

28-12-2018 om 06:21

Angela, ik geef toch aan dat ik vaak 'lang' douche, dan lees je toch dat ik het langer dan normaal vind? Ik weet ook wel hoe snel het eigenlijk kan.
Ik heb een smetvrees-verleden en heb periodes gehad waarin ik me soms een uur waste en me nog niet schoon voelde, dat terugbrengen naar 15 tot 20 minuten heeft me destijds flink wat therapie en energie gekost. Het zou fijn zijn als je niet te snel oordeelt over een ander.

Aagje bedankt voor je reactie. Nee ik kan natuurlijk alleen vanaf nu korter en minder heet proberen te douchen, hopelijk valt het allemaal mee.

Alison douchte je ook zo lang toen je zwanger was?

Jackie

Jackie

28-12-2018 om 06:42

Dendy Pearson

Ook bedankt voor je reactie. Ik ga er ook van uit dat het allemaal meevalt. Ben normaal ook niet iemand die zich snel zorgen maakt maar dit is wel iets waar ik rekening mee had willen houden, mocht ik het eerder hebben geweten.

Lang douchen

Eerlijk gezegd zou mijn eerste reactie als die van Angela zijn. Verspilling van water en energie. Ik denk dan je bent zwanger, zet een kind op de wereld en dan denk je ergens toch ook wel eens aan milieu? Dat de wereld over jaar of 60 ook nog leefbaar is?
Maar ik begrijp uit dit draadje dat 20 minuten tamelijk normaal is.

Jackie

Jackie

28-12-2018 om 08:42

Zucht

Niemand zegt dat het normaal is. En daar gáát het ook niet om. Ik stel een vraag over iets wat mogelijk schadelijk kan zijn voor mijn ongeboren kind, maar het kind doet er bij sommigen blijkbaar niet toe, want die maken zich als eerste reactie alleen druk om het mileu en komen hier om alleen daarover hun oordeel te geven. Fijn zo'n forum.

@Emma

@Emma

28-12-2018 om 08:51

eens

Ik verbaas me ook over de milieudiscussie hier.
Nu over het ongeboren kind: hoe kom je erbij dat warm douchen of sauna slecht is? Ik heb daar echt nog nooit van gehoord. Zolang je het zelf fijn vindt....? Ik ging wel zwanger naar de suana en wilde dan iets eerder de cabine uit want het was klaar zo voelde ik. Maar ja dat was 100 jaar geleden. Zijn er nieuwe inzichten dan?

Jackie

Jackie

28-12-2018 om 09:28

@Emma

Ja ik las het ook voor het eerst, zie deze tekst bv:

"De eerste drie maanden
In de sauna kan je lichaamstemperatuur enkele graden stijgen. Dit hangt af van de temperatuur in de sauna en de tijd die je binnenblijft. Maar ook per persoon is het verschillend in hoeverre de lichaamstemperatuur stijgt. Een verhoogde lichaamstemperatuur vroeg in de zwangerschap geeft een iets grotere kans op een aangeboren afwijking van de baby."

"Oververhitting
Oververhitting van de buik kan leiden tot een miskraam. Nederlandse Sauna Vereniging (NSV): “Er zijn geen gevallen bekend van zwangere vrouwen waarbij het mis is gegaan door de sauna. Toch adviseren wij geen risico te nemen en de eerste kritieke 3 maanden de sauna niet te bezoeken.” Ook artsen adviseren de eerste 14 weken de sauna te mijden."

link https://www.oudersvannu.nl/zwanger/gezondheid/sauna-tijdens-zwangerschap/

Angela67

Angela67

28-12-2018 om 09:38

Jackie

het feit alleen al dat jij denkt dat ik het ongeboren kind belangrijker vind dan het milieu betekent dat jij het niet begrijpt.
Als jij ook eerst aan het milieu denkt hoef je niet eens 'aan je ongeboren kind te denken' want dan is er al geen 'te hete douche vraag'.
Ik los meteen twee problemen voor je op
gr Angela

Forumbeheer Ouders Online

Forumbeheer Ouders Online

28-12-2018 om 09:40

Trollen

Als je denkt dat het om een troll gaat dan meld je dat bij het forumbeheer en als reactie zet je in de discussie: 'gemeld'. Wij zoeken het dan uit. Dat staat toch iets gezelliger en meer welkom voor nieuwkomers hier op het forum met goede bedoelingen.

Met vriendelijke groet,
Forumbeheer Ouders Online

@Emma

@Emma

28-12-2018 om 09:48

miskraam en aangeboren afwijking

Dat is een fijn begin om iedereen de stuipen op het lijf te jagen.
Want daarna:
"Er zijn geen gevallen bekend van zwangere vrouwen waarbij het mis is gegaan door de sauna". 
En het gaat over sauna en niet over douchen.
Ik zou bij twijfel informeren bij de verloskundige.

sorry

Excuses dat ik me niet strikt aan de vraag hield. Maar als je er bang voor bent dat het schadelijk is, dan zou ik het zekere voor het onzekere nemen en gewoon die eerste maanden kort niet al te heet douchen. Kun je daarna weer heel lang en heel heet douchen.

Angela67

Angela67

28-12-2018 om 10:02

inderdaad

ik had eerst moeten vragen bij forumbeheer of het msischien een troll was, mjin excuses daarvoor (bij ander draadje wel gedaan, ik zal beter opletten).
gr Angela

Alison

Alison

28-12-2018 om 10:50

Jackie

Nou is het ook 100 jaar geleden dat ik zwanger was maar ik douche mijn hele leven al op dezelfde manier en ik heb 4 gezonde zonen op de wereld gezet. In de periodes dat we een bad hadden ging ik ook lekker lang en heet badderen. Naar de sauna ben ik dan weer nooit zwanger geweest . Die liefde is pas later ontstaan.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

28-12-2018 om 11:08

Angela

Ik snap dan weer niet goed wat er niet te begrijpen is aan mijn reactie.

In #2 vraag je na je opmerking over het milieu meteen of Jackie toevallig geen troll is. Even later zeg je dat je leeftijd onder 18 vermoedt omdat jij geen volwassenen kent die.... Nog weer even later nuanceer je dat wel enigszins door te schrijven ‘als je wel echt bent’...

Als dat geen trollenjacht suggereert.

En inderdaad snap ik ook helemaal niet waarom de eerste reactie op een vraag als die van Jackie een belerend milieu-vingertje moet zijn.

Aagje

Aagje Helderder

Aagje Helderder

28-12-2018 om 11:10

Sorry Angela

Ik had jouw opstijg #21 over het hoofd gezien. Dat maakt mijn reactie in #23 overbodig.

Aagje

Angela67

Angela67

28-12-2018 om 11:17

Aagje

Milieuoverwegingen spelen bij alles een rol. Net zoals roken vroeger wel geaccepteerd was en nu niet. Stel je voor dat iemand een vraag stelt over 'mijn kind gaat zo hoesten als ik in de auto rook, kent iemand een goed product tegen hoesten' . Het is per persoon verschillend wie in welke mate waardoor getriggerd wordt. We kunnen ook afspreken als forumregel dat je nooit met een milieu-argument mag reageren, misschien dat je dat prettiger vindt?
gr Angela

Aagje Helderder

Aagje Helderder

28-12-2018 om 11:46

Nou ja Angela

Mijn reactie op jouw milieu-antwoord was niet waar het mij in eerste instantie om ging hè. Waar je nu op in gaat was de laatste regel van mijn derde posting over trollenjacht.
Want daar ging het mij om, dat meteen suggereren dat er wel en troll bezig zal zijn als je de vraag raar vindt. Maar dat hadden we achter ons kunnen laten nav #18 en 21.

Ik snap zo’n reactie mbt het milieu als de vraag een hele andere is idd niet, maar dat hoeft ook natuurlijk ook niet. Maar ik mag het wel zeggen dat ik het niet snap.
En ook natuurlijk hoeven we ook niet af te spreken dat je niet met milieu-overwegingen mag komen als er een andere vraag gesteld wordt. Dat moet je zelf weten. En dan mogen anderen het daarmee eens of oneens zijn/het snappen of niet.

Maar als je dan nav een vraag als deze toch over het milieu had willen beginnen, zou ik niet hebben aangehaakt op lang douchen. Dat is peanuts bij het krijgen van een (derde!) kind. Een kind krijgen is veel milieubelastender voor de wereld dan lang douchen lijkt me zo. Kun je beter daar een punt van maken 😉🧐

Aagje (moeder van 3!)

Angela67

Angela67

28-12-2018 om 12:34

Aagje

zoals ik schrijf: "Het is per persoon verschillend wie in welke mate waardoor getriggerd wordt". Ik heb niet de behoefte om kinderaantal in de strijd te gooien, die discussie komt over ca. 20 jaar ofzo. Dan wordt er niets meer gepost over roken, lang douchen en vliegen maar gaat het over kinderen krijgen
gr Angela

Marie

Marie

28-12-2018 om 18:03

derde kind - nu pas een probleem?

Je bent dus zwanger van de derde. Bij de eerste twee maakte je je hier blijkbaar niet druk om? Waarom dan nu wel? Want als je dit altijd al doet is je lichaam er blijkbaar aan gewend?
Ik dacht altijd dat hoe meer kinderen er komen, hoe minder zorgen er gemaakt worden.

Jackie

Jackie

28-12-2018 om 19:18

Marie

Je hebt gelijk. Ik maak me ook zeker veel en veel minder druk dan bij de eerste gelukkig, ik vergeet het grootste gedeelte van de dag zelfs dat ik zwanger ben Maar dit over het stijgen van je lichaamstemperatuur lees ik nu echt voor het eerst, ik had helemaal geen idee dat de sauna en heet baden wordt afgeraden, dus ik vroeg me af of het ook voor heet douchen gold. Voor de rest echt nul zorgen (en overigens ook superweinig klachten/misselijkheid enz.) gelukkig!

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.