Relaties Relaties

Relaties

Roelien

Roelien

03-12-2018 om 17:06

carriere en scheiding


bieb63

bieb63

29-12-2018 om 13:09

Tureluur (artikel)

Het door jouw aangehaalde artikel vertelt mij niet zoveel nieuws. Eruit blijkt (maar dat wisten we al), dat meisjes en jongens even goed in wiskunde zijn (of even slecht). Eruit blijkt dat jongens vaker voor wiskunde en beta vakken kiezen, maar dat daar langzaamaan verandering in komt. Ook dat wisten we al. Vroeger was wiskunde en beta 'niet voor meisjes', dus ja, daar komt dat uit voort. Dat wordt steeds minder standaard.

bieb63

bieb63

29-12-2018 om 13:28

Tureluur

De (oorspronkelijke) stelling in deze draad is dat vrouwen een dusdanig inkomen moeten hebben, waarmee ze zich zelfstandig kunnen onderhouden.
Jij zegt in je laatste post o.a. ''kijk naar de cijfers van vrouwen die hun hoofd niet boven water weten te houden na echtscheiding, ziekte of overlijden'. Die snap ik, dat is een probleem. Ik zeg vervolgens: Tegenwoordig stoppen vrouwen niet meer geheel met werken en blijven in het arbeidsproces. Mochten ze alleen komen te staan, dan kunnen ze meer uren gaan werken (problematischer als je jaren uit het arbeidsproces bent geweest). Vervolgens ontstaan er allerlei reacties over minderwaardige en slecht betaalde baantjes enz enz.
Uiteindelijk is mijn conclusie:
Als je een goed betaalde baan hebt dan kan je met 3 dagen werken jezelf bedruipen. Dat staat los van het feit dat vrouwen met een goed betaalde baan (en/of carriere) minder geneigd zijn om minder te werken ivm het risico dat dat ten nadelen van hun carriere kan zijn. Én/of dat ze dusdanig veel voldoening uit hun werk halen en de investeringen daarin, dat ze niet minder willen werken.
Als je een 'eenvoudige' baan hebt, dan kan je je met 3 dagen werken NIET bedruipen. M.a.w. wil je aan de 'eis' voldoen om fin. zelfstandig te zijn, dan zal je ft moeten blijven werken.

Verder zijn mijn en onze gezinskeuzes uiteraard niet voor iedereen de juiste keuze. Dat beweer ik ook niet.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.