Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Kastje,hoekje, klusje per dag/week


Krisje

Krisje

06-01-2019 om 13:47

Marie Kondo gezien?

Op Netflix. Ik weet het niet hoor of dat werkt, maar ik keek er van de week naar, man lag op de bank niet mee te kijken. Tenminste dat dacht ik, naar gisterochtend geeft hij opeens al zijn boeken op de eettafel gelegd en uitgezocht. Als hij dat nou ook eens met zijn gereedschap zou doen....

Pennestreek

Pennestreek

06-01-2019 om 18:07

Dank voor het schopje onder mijn ****

Geïnspireerd door dit weer oppoppende draadje ben ik met dochter aan de slag gegaan op haar kamer. Dat was al jaren nodig, maar ze verdedigt de zooi met hand en tand 😉. Maar nu was ik onverbiddelijk. We zijn na drie uur buffelen op de helft denk ik. Voor vandaag is het wel weer even genoeg. Maar er is een boekenkast uitgeruimd en weer opnieuw ingericht, oude boeken en speelgoed naar zolder verhuisd (om verder uit te zoeken/op te bergen/weg te doen) en de vloer is weer leeg! Wegens ruimtegebrek in de kasten woonden daar permanent schoolboeken, schoenen, knuffels en een föhn en stijltang. Gezellig naast de lavalamp. Hebben jullie een beetje beeld 😜.
Volgend weekend het vervolg. Ze is zelf toch ook wel blij met de lucht en ruimte op haar kamer, en het wordt alleen nog maar beter natuurlijk!

Ik ben erg trots op ons!

Knutselkei

Knutselkei

06-01-2019 om 19:43 Topicstarter

Graag gedaan Pennestreek. Hard gewerkt!!

en.... Daar is ie ook een beetje voor bedoeld whahaha. Tenminste voor mij wel. Het beeld kan ik me prima vormen ....
Ik heb de kast in de woonkamer een stukje gedaan, dochter is 3 weken thuis geweest...dat merk ik Ook zon kamer net als bij jou,standaard. Erg he' Ze laat overal was liggen,wel schone, dat wel maar ik wil niet op de zolder, in het washok en in de kleedkamer overal was op de grond vinden omdat mevrouw t wel prima vindt.
Die heb ik dus al 2 dagen geleden gevraagd om t te ruimen en het meeste is nu...in haar kamer. Zucht.... Deur maar weer dicht.

even trots - en hopend dat het nu beter gaat...

Tijdens kerst zou er familie blijven slapen, en daarvoor moest de zolder begaanbaar zijn...
We zijn echt weken van te voren begonnen - je wil niet weten wat we daar allemaal hadden gedumpt de afgelopen 15 jaar. Baby- en kinderkleren (de kinderen zijn nu halverwege middelbare school...), speelgoed, puzzels, boeken - heel veel boeken, gereedschap en ander klusmateriaal. En nog zoveel meer.
Maar nu is het leeg! Nou ja, de vloer in ieder geval. We hebben een echte logeerkamer!
Ik wil nu heel graag ook de rest van het huis wat minder vol zien te krijgen. Eigenlijk zou ik daar zo'n net stok achter de deur voor moeten hebben als nu met kerst, maar ja...
En trouwens: de grote grap was dat de familie op het laatste moment (met een goede reden) toch ergens anders ging slapen. Vond ik jammer, maar was niet erg omdat we nu EINDELIJK die zolder onder handen hadden genomen.

Knutselkei

Knutselkei

07-01-2019 om 19:35 Topicstarter

goed gedaan caroro

stok achter de deur helpt wel he? Denk maar dat wij op visite komen

Krisje

Krisje

12-01-2019 om 14:02

O jee

Het regent dus ik vond het een goed moment iets in de keuken te gaan doen. Ik heb 2 van die onhandige carrousselkasten. Eentje met pannen, dat gaat nog, maar in de andere lagen theedoeken, vaatdoeken, keukenhanddoeken, maar ook de litermaat (nou ja, 5 stuks), grote plastic schalen en nog heel veel losse spullen. Dat kon beter en anders leek me. Vooral handiger moest het worden.
Ik begon met van alles op het aanrecht te zetten, te soppen, te verplaatsen, nog meer op het aanrecht en toen was ik het zat.

A la Marie Kondo heb ik alles uit de keuken gehaald en op de tafel gezet. Hele grote eettafel hoor, 2,5 bij 1,5 meter, maar het past niet meer. Er zijn nog 4 laden vol en je ziet alleen nog de poten van de tafel.

Nu kijk ik naar de berg.en weet het even niet meer. Ik heb al koffie gedronken in de hoop dat even rust me zou motiveren de boel weer in te ruimen, maar nee. Het is veel, zoveeeeeel. En terwijl ik dit typ bedenk ik dat er op de gang nog een kast met bakvormen staat.

Het moet uitgezocht en er weer in. Ik kan het niet laten staan. Dus hup....

Marijne

Marijne

12-01-2019 om 14:35

samen

Wat het heel handig is om het samen te doen. Met een vriend of vriend, met je zus of broer, maakt niet uit.
Een keer ga je samen jouw keuken aanpakken, de volgende keer de keuken van de ander.

Ik zou bijvoorbeeld aan jou vragen: wat moet je met vijf maatbekers en dan zeg je vanzelf "inderdaad wat een onzin". Als je alleen bezig bent, kun je van allerlei smoezen verzinnen en ermee wegkomen, want niemand controleert je.

Ik heb het al met verschillende vriendinnen samen gedaan. Met de ene de keukens, mijn man met een vriend onze beider schuren, met een andere vriendin eens grondig en uitgebreid de badkamers gesopt en ontdaan van overbodig spul.
Het leuke is als je het met verschillende mensen doet, dat je slimme oplossingen van elkaar overneemt.

Ons huis is inmiddels al jaren geleden ontdaan van allerlei overbodigs, waardoor ik het ook beter schoon kan houden.

Knutselkei

Knutselkei

12-01-2019 om 14:41 Topicstarter

ooo ik wil het juist thuis alleen doen

want dan poets ik op mn ADHDs en vlieg van hot naar her, daar kan ik geen ander bij gebruiken( en die ander mij ook niet

40er

40er

12-01-2019 om 16:02

Onverwachts

De garage opgeruimd.
Kind was bezig met zijn slaapkamer, er bleef een goede stelling kast over. Die staat dus nu in de garage. Daardoor direct daar spullen uitgezocht, lading weg naar het milieu plein en nu dus weer ruimte!
Heerlijk hoor!

Pug

Pug

12-01-2019 om 17:36

aanstaande visite of logés

Dat is echt een hele goede stok! Helaas niks op de planning hier.

Ik moet een aantal kerst/verjaardag/sint-cadeaus nog uit de woonkamer zien te krijgen danwel op een geschikte plek opbergen. Dat betekent dus een nieuw spel in de volle spelletjeskast proppen, maar dat kan alleen als er een ander spel uitgaat.

"en toen was ik het zat"- ja, dat heb ik ook zo vaak. Ik begin dus niet meer aan hele grote klussen, want geheid dat de tafel dan nog vol staat als er gegeten moet worden

Ik denk toch dat dat het eerste punt is dat ik dit jaar moet aanpakken.

Krisje

Krisje

12-01-2019 om 22:46

Nou het is klaar

Om 17.00 uur al hoor. Twee grote dozen erbij, eentje voor de kringloop en eentje voor een kind dat dit jaar afstudeert en het huis wel uit zal gaan. De meeste dingen zitten nu in een andere la, dus ik grijp steeds mis
En ik heb zomaar een 90 cm brede la over, een hele lege la (voor nu dan).

Ik ben trots op mezelf!

Met een ander zou ik dat niet kunnen trouwens, zelfs man en kinderen weten dat en verdwijnen naar boven als ik dit soort klussen doe.

Knutselkei

Knutselkei

13-01-2019 om 11:16 Topicstarter

krisje

Dat is hier ook...wegwezen mama heeft kuren

Half a twin

Half a twin

15-01-2019 om 15:15

2 keukenkastjes gedaan

Gistermiddag toch maar eens begonnen. Alle koppen, bekers, borden uitgezocht en alles waar een stuk af was of de print lelijk was door het vele vaatwassen in een krat gezet.
Vanochtend even langs de stort gereden om alles weg te kiepen.

ssst... niet verder vertellen: van sommige glazen en kommen heb ik gezorgd dat er een stukje af was om bewaren te voorkomen.

Flavia

Flavia

15-01-2019 om 15:26

Keuken

Ik heb een jaar of 3 geleden mijn keuken uitgemest en toen had ik 2 kastjes die gewoon leeg waren.
2 jaar geleden heb ik een nieuwe keuken geplaatst, net zo veel kast ruimte maar ik heb bij 1 kast de achterwand naar voren geplaatst waardoor hij minder diep is, ik kan dus ook gewoon niet meer spullen kwijt.

Mijn tip: Maak een kast leeg en haal die uit elkaar en voer af. Dan moet je je spullen wel uitzoeken en opruimen. En geen nieuwe kast of bakken of iets anders kopen, gewoon afvoeren die kast. Zo ben ik van 5 kasten en kastjes in de woonkamer naar 2 gegaan. Eerst 1 maar ja, de tv moest ook ergens op staan en ik wilde niet iets nieuws kopen en dit kastje kwam uit de studeerkamer.

Mijntje

Mijntje

15-01-2019 om 16:03

kringloopwinkel

Half a twin: Wat zonde, om van servies stukjes af te breken zodat je het weg mag doen. Ben je bang dat het anders niet weg mag ? Bij de kringloopwinkel kan je het ook kwijt.

Ik ben altijd en eeuwig aan het opruimen. Onze slaapkamer nu eerst stukjes bij beter en later dit jaar de schuur. Die is echt verschrikkelijk. Maar ik wil weer wat kunnen vinden.

mijk

mijk

15-01-2019 om 16:13

Vandaag weer een doos en een kleed en 2 sleeën

De deur uit. Morgen wordt mijn garage afgebroken dus dat is mooie stok achter de deur. In het weggooisysteem van teunie zit ik al op 10 dozen en zakken dus ik vrees dat ik ook aan de 100 kom als ik zo doorga.

Half a twin

Half a twin

15-01-2019 om 16:13

Bewaarziekte

Hier 2 pubers en een man die allles willen bewaren. Theemokken van de pubers, door veel vaatwassen bijna van print ontdaan, daar wordt de kringloop ook niet blij van en pubers willen ze maar bewaren. Nu is het weg en heb ik ruimte in de kast.
Ik moet iets om op te kunnen ruimen.

Krisje

Krisje

15-01-2019 om 16:48

Mijk

Ik ga voor 52 vuilniszakken/bananendozen uit mijn huis dit jaar. Er staan er nu 4 klaar om weggebracht te worden. Yeah, ik ben op 1/13e!

52 dozen.

Als ik 52 dozen uit mijn huis weg breng is mijn huis leeg

Mijn zoon wil ook altijd alles bewaren. Ik vind het heerlijk, sorteren, opruimen en mijn huis uit met spullen.
Ik vermoed dat ik mijn zoon uit huis moet doen om van zijn spullen af te komen, maar dat is ook weer zo wat.

Half a twin

Half a twin

15-01-2019 om 17:14

Te jong

Kinderen uit huis kan pas op een zekere leeftijd. De mijne zijn nog te jong.

Half a twin.

Mijn kind is te groot voor in een bananendoos zegt hij.
Hij blijft nog een tijdje thuis en ik moet zijn spullen gewoon laten staan.

Maar ik zal er wel weer eens doorheen spitten, als het netjes opgeruimd is toont het al minder erg.

Flavia

Flavia

15-01-2019 om 17:22

HaT oplossing

De oplossing: je kunt altijd nog scheiden zonder omgangsregeling 😎

irm

irm

16-01-2019 om 08:53

Krisje

JAAAAAA Marie Kondo op netflix, mijn man zegt dat ga ik niet kijken hoor, hij keek toch en heeft vervolgens de kledingkast uitgemest, er nieuwe planken in gemaakt en alles netjes geordend. Ik wist niet wat ik zag. het werkt!

Half a twin

Half a twin

16-01-2019 om 09:03

Blijf liever getrouwd

===De oplossing: je kunt altijd nog scheiden zonder omgangsregeling 😎===

Dat is wel een hele rigoureuze actie dan om van de troep af te komen. Vind ik mijn ietwat valse actie toch minder erg. Daar kraait tot nu toe geen haan naar.
Verder is het een lieve man en zijn het ook hele lieve (goed gelukte) kinderen al zeg ik het zelf. Ze hebben alleen dat nare bewaar-gen geërfd en als ik niet af en toe iets daaraan doe dan zitten we straks in een aflevering van mijn leven in puin.

Fransien

Fransien

16-01-2019 om 10:42

Ga verhuizen!

Oké, ietwat rigoreus, maar dan zul je moeten beslissen wat je meeneemt en wat niet. Hier heeft het redelijk geholpen, en bij het uitpakken ging jongste dochter (ergste bewaarder) toch eens kijken wat er wel en niet weg kon en alsnog dingen weg doen.

Knutselkei

Knutselkei

18-01-2019 om 10:29 Topicstarter

6 zakken met kleding,schoenen

en beddengoed etc naar de kledingbank gebracht. Alle kasten hebben nu ruimte, nou die van dochter niet maar dat is chronisch vrees ik.
Wat zal ik nu eens gaan doen? Zou op visite gaan bij vriendin ver weg maar die is ziek. En eigenlijk heb ik geen zin in poetsen haha

Half a twin

Half a twin

18-01-2019 om 10:38

taart bakken? om het te vieren!

Ga ik zo doen taart bakken, om een gehaalde toets van jongste te vieren. Maar je kan ook de ruimte in je kasten vieren.

Knutselkei

Knutselkei

18-01-2019 om 13:09 Topicstarter

is chocoladebollen ook goed

Ik kwam ze zo maar tegen met het boodschappen doen .

Half a twin

Half a twin

18-01-2019 om 13:16

Je wilde iets doen!

Dan is kopen om het te vieren lekker/makkelijk maar dan doe je nog niks.
Ik heb deeg te rijzen staan inmiddels

Knutselkei

Knutselkei

18-01-2019 om 14:02 Topicstarter

oo maar ik ben dapper geweest

ik heb schuurpapier gehaald en de verf besteld. Er zijn al 2 deurkozijnen geschuurd,ontvet had ik al dus aan dit rotklusje ben ik nu maar begonnen
Niet leuk om te doen, wel heel nuttig

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.