Home » Forum » Bonusartikel ah en dat artikel dan houden

Bonusartikel AH (en dat artikel dan houden)

WINNEN! 

We geven 3x het boek Eerste Hulp Bij Kinderen weg: zo doe je mee!

50 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
wil40
Dees.

Tussen de plaatsing van jou en Lente zit 2 minuten, ze had je posting nog niet eens gelezen. Daarom treden we hier vaak in herhaling.
"Beter lezen" klinkt overigens erg onaardig.

AnneJ
Misbruik

Dit is iemand die zich rechten toeeigent die ze niet heeft. Om wat voor reden dan ook zou ik dat aan de orde stellen en het bureau waar ze voor werkt inlichten en om iemand anders vragen.

En anders ook klaargemaakte maaltijden inkopen zodat iemand niet te persoonlijk voor je zorgt.

Er zijn toch altijd mensen die misbruik maken van jou en deze dame heeft daar een handje van.

Je kunt er voor kiezen om haar aan te houden maar dan zul je haar altijd strak moeten houden en ze is niet te vertrouwen want je kunt weer voor verrassingen komen te staan.

Neem geen genoegen met iemand die niet te vertrouwen is.

Je wil niet weten wat een ellende er soms achter weg komt waar jij mee opgezadelt kunt worden.

Neem zelf stevig de leiding of zorg dat je iemand krijgt die zichzelf in de hand heeft of een bureau heeft waar men stevig de hand houdt in zakelijke integere verhoudingen.

wil40
AnneJ

We kunnen natuurlijk ook wat vertrouwen houden in de mensheid en er van uit gaan dat deze dame een uitzondering is?
Heb jij allemaal onbetrouwbare mensen in je omgeving, op je werk? Moeten ze daar allemaal "strak" worden gehouden?

"Je wil niet weten wat een ellende er soms achter weg komt waar jij mee opgezadelt kunt worden."
Deze zin klinkt erg dramatisch.

OND
Het mag dan nog zo zijn

dat die bonus-aanbiedingen gesjoemel zijn, dat geeft iemand nog niet het recht om de voordeeltjes (vermeend al dan niet) voor zich te houden. Al helemaal niet als die "iemand" in opdracht handelt en daarvoor betaald wordt.

AnneJ
Signalen

Dit soort signalen zijn niet goed. Daar zou ik bovenop zitten. Je kunt van alles meemaken met personeel. En je hebt helemaal gelijk. De meeste mensen zijn gewoon te vertrouwen.
Er zijn echter ook mensen, waaronder ik deze dame ook meen te zien, die van mening zijn dat als jij je laat misbruiken dat het jou zaak is, zij laten zo' n kans niet lopen.

En inderdaad, inmiddels weer een aantal nare verhalen opgedaan van kwetsbare mensen die door hun zorgmedewerkers uitgekleed worden. Of gedwongen te frauderen.

Ook in het verleden diverse vreemde zaken gezien van diefstal of medewerkers die laten bezorgen op het adres van een client tot de rekening niet betaald blijkt te worden.

PGB fraude waar gelukkig men voorzichtiger is om de client de rekening te presenteren waar de instelling of de medewerker verantwoordelijk is.

Voorbeelden.
De pgb medewerker neemt de gehele voorraad van de voedselbank mee en geeft daar maar een deel van in maaltijden terug. Dient bonnetjes in bij het familielid dat voor de financien zorgt en vraagt dan veel te hoge bedragen voor zaken die zij zelf hoort aan te schaffen uit het PGB.
Vraagt via een huisarts in een ander stadsdeel een verwijzing naar een specialist waar ze haar client 'dement' laat verklaren zodat ze een pgb van nog eens zo'n 3.000 euro opstrijkt zonder er wat voor te doen.
Medewerkers die geld aannemen van clienten. En dan vertellen dat ze 50 euro hebben gegeven maar vergeten is of ze dat al niet gisteren heeft gedaan.:-)

In Amerika hebben ze soms camera's bij clienten en zetten ze de soms vreselijke filmpjes online. Dan heb je tenminste bewijs.

soms denk ik dat het tijd wordt dat we dat hier ook maar eens gaan doen. Want de kwetsbare mensen zelf, maar vaak ook hun familie, worden geintimideerd door deze medewerkers of laten zich onterecht of terecht bang maken, maar negeren het zoveel mogelijk tot het uit de hand loopt.

Soms jeuken mijn handen. Gelukkig zijn de zorgverzekeraars ook actief om dit soort fraude te bestrijden.

wil40
AnneJ

Fraude en diefstal gebeurt, helaas, overal. En ja, ook in de zorg.

Als iemand misbruik maakt van de kwetsbaarheid van een ander is dat zeker niet oké. Of dat nu op grote schaal gebeurt met pgb's of de gratis komkommer van de Appie door de hulp, het deugt niet.

Maar iedereen op voorhand wantrouwen lijkt me ook geen prettig gevoel.

40er
1e posting

Geeft Annabel aan dat dit hoort bij de werkzaamheden van de hulp! Waarom gaan er dan veel zeggen dat ze online moet bestellen, of de hulp andere dingen laten doen?
Ik weet niet waarom Annabel niet zelf de boodschappen kan halen, maar er zal een reden zijn dat de hulp de boodschappen doet.

Als je hulp krijgt via de WMO dan word er aan gegeven wat de hulp mag (!) doen. Soms wel wasverzorging, soms niet. Wel of geen ramen lappen, bed verschonen en noem maar op.
Stel dat de hulp van Annabel wel boodschappen mag doen, maar niet strijken. Wat doe je dan?

Marie
Jullie hebben ook wel gelijk hoor

Kwetsbaar of niet zou niet zo veel uit moeten maken
Toch voelt 'tussen neus en lippen door melden ' voor mij bij een assertief iemand meer als normaal overleg dan bij een hulpbehoevend/kwetsbaar persoon.

Ik zou me (zeker bij 1e posting) ook een mogelijk scenario kunnen voorstellen als iemand die werkt bij druk gezin dat zelf uit keuze niet zelf boodschappen doet, en dat hulp dan zegt: goh, jullie hadden 1 komkommer op lijstje staan, de 2e was gratis dus die heb ik mee genomen. Kan ook uit zuinigheid tov voedsel zijn of milieu bewustzijn! Omdat die 2e komkommer anders wellicht weggegooid gaat worden of niet goed blijft.

En als ik dan lees dat die hulp dan ook weleens iets meeneemt uit eigen tuin oid zou je dingen zeker kunnen wegstrepen.
Neemt niet weg dat als het niet goed voelt je het zeker moet stoppen. En zelf zou ik het zeker niet doen.

AnneJ
Nou Marie

Als je regelmatig boodschappen doet bij AH dan weet je dat je al snel een kwart tot de helft uit de bonus kunt halen. Dat is echt geen verdwaalde komkommer.

AnneJ
AH Bonus

https://www.ah.nl/bonus

Even ter orientatie. Niet dat ik nou reclame wil maken en misschien voelen ze heus wel de concurrentie van Picnic in hun nek en daarom van alles in de bonus gooien, maar je moet het wel doen want anders ben je een dief van je eigen portemonnee.

En het is natuurlijk vreemd dat iemand die boodschappen voor je doet dan wegloopt met dit soort voordeel.

Flavia
Anne

Een kwart tot de helft uit de Bonus, leg uit?
Bedoel je qua prijs voor dat wat je koopt of het aantal artikelen.
Ik ben al blij als er 1ding per week is dat ik gebruik in de bonus is.

Alkes
40er

Ik vind dat ook een bijzondere. TS stelt een vraag, die er eigenlijk op neer komt dat ze het lastig vindt om in dergelijke situaties voor zichzelf op te komen. Want ik denk dat TS ook wel weet dat de bonusproducten niet gratis zijn (niks is gratis bij een commercieel bedrijf zoals AH). Ze wil eigenlijk weten hoe ze deze situatie moet aanpakken en vraagt impliciet om steun. Die krijgt ze (terecht) en TS zelf zegt al dat ze er mee aan de slag gaat. Vervolgens gaan de berichten opeens over laten bezorgen van boodschappen en verschil tussen AH en Picnic. Ik heb er overheen gelezen dat dat haar vraag was. Het zal best een goede tip zijn om dergelijke situaties te vermijden, maar ik denk eigenlijk niet dat dit voor TS de oplossing is.
(als we het er toch over hebben, ik vind de bezorgkosten van AH behoorlijk aan de prijs als je relatief weinig nodig hebt en geen tijd en zin hebt om een halve dag thuis te blijven)

Yanea
Alkes

'als we het er toch over hebben, ik vind de bezorgkosten van AH behoorlijk aan de prijs als je relatief weinig nodig hebt en geen tijd en zin hebt om een halve dag thuis te blijven'

Jumbo is inderdaad veel goedkoper, en heeft een bezorg'raam' van 2 uur.

AnneJ
Bonus deze week Flavia

De meesten 1x1 gratis, deze week had ik dus.
Boerenkool, mandarijnen, runderworst (vers), spekreepjes, AH Beukenhout- gerookte runderrookworst, Goudse kaas, snijbonen, Danio Straciatella, AH Allesreiniger,

Annabel
Zelf boodschappen doen

Ik denk dat ik weer zelf boodschappen ga doen. Jullie hebben mij nl wel aan het denken gezet. Lange tijd was het nodig dat dit werd meegenomen in de zorg maar ik denk dat ik het zelf wel weer kan. Scheelt veel ergenissen. Maar ook vermijd ik dan de confrontatie. Dat vind ik dan wel weer slap van mezelf...

wil40
Nee hoor Annabel.

Voor nu een prima oplossing waarbij je jezelf geen onnodige spanningen op de hals haalt. Geef het even de tijd en als je verder wel vertrouwen in haar hebt, ze haar werk goed doet, heb je tactisch de situatie gered.

Niks slaps aan.

40er
Annabel

Goed dat je het zelf weer gaat oppakken! Als het zware tillen ofzo nog niet lukt kun je natuurlijk ook samen gaan met je hulp.
(En, persoonlijk, zou ik geen boodschappen halen en haar alleen thuis bij je laten. Gezien haar manier van doen met de boodschappen zou ik dat niet prettig voelen)

Flavia
Anne

Het enige dat voor mij aantrekkelijk was uit de bonus: lipton thee, die is elke 6-8 weken in de 1+1 gratis.

boerenkool komt in plastic, zelfde voor de snijbonen, vlees eten we bijna niet meer en als we het eten biologisch, zelfde voor de kaas, die bij de Plus goedkoper was hetzelfde voor de bloemkool die ook in de bonus was maar bij de plus nog € 0.20 goedkoper (en groter).

Zelfde voor de allesreiniger de conventionele en ook die van Ecover gebruik ik niet want dat kan goedkoper en milieuvriendelijker. Ik gebruik Sonnett en met een liter doe ik een jaar of langer. (10ml per emmer water)

Bij geen enkele supermarkt zijn de niet-A-Merken regelmatig in de aanbieding. Vaak zijn de niet-A-merken ook als het A-merk wel in de aanbieding is nog steeds goedkoper en vaak ook minstens zo goed in kwaliteit, dat blijkt uit vele consumententesten.

Maar goed, dat is voer voor een ander draadje.

Ginny Twijfelvuur
Flavia

Een genot om te lezen!
En inderdaad wel een apart draadje waard.

Wij gaan altijd naar de Nettorama en voor de luxe ging ik naar de Emte, maar dat wordt nu een Jan Linders. Maar even afwachten wat dat gaat worden.

Beroepsmatig ben ik best wel bezig met duurzaam inkopen, dus ik word blij van jouw tips.

Pagina's

Dit moet je weten over mondkapjes!

Belangrijke informatie over mondkapjes: Lees het hier.