Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Niks te snaaien in huis

Soms heb je gewoon trek om iets te snaaien maar is er niks in huis. Tenminste, geen 'officiele' snacks zoals koekjes, chocola of chips. Dan moet je wát natuurlijk een ga je op zoek in al je keukenkastjes. Vandaar dat ik nu een bakje sukade zit. Verrassend lekker moet ik zeggen, zoet maar toch ook fris. Ik eet het wel met een theelepeltje want het is nogal plakkerig. Wat eten jullie in zo'n bui als er niks meer is?

skik


Geen idee

Ik heb *altijd* van alles in huis. Chips. Chocola. Koekjes. Blokje lekkere kaas. Nootje. Ik kan echt heeeel slecht tegen een lege voorraadkast of koelkast.

Wilde eigenlijk vanavond zelf tortilla chips maken. Van saaie wraps, insmeren met wat olie en dan in driehoekjes met wat kruiden in de oven. Nog nooit gedaan, maar las het vandaag ergens. Weet nog niet zeker of ik zin heb. Misschien morgen. Dan is die rijpe avocado ( guacamole!) vast ook nog wel oke...

Maar sukade? Je bedoelt van die brokjes die in een sukade koek zitten? Hahahaha! Eet smakelijk!

Ingrid

ook altijd iets

Ik heb altijd chips in huis, en chocolade en koek en ijs of andere toetjes. Ik eet ook bijna elke dag chips of chocola (of allebei

Emmawee

Emmawee

17-01-2019 om 21:24

Hier met opzet geen snaai

Wat in huis is moet op, dus hier vrijwel geen officiële snaai te vinden. Wel ketchupchips, want dat lust ik niet en man en kinderen wel.
Maar soms 'moet' het en dan kan ik grote hoeveelheden knäckebröd met kaas eten, of pindakaasof boter met marmite. Ik 'snaai' tegenwoordig ook nog wel eens met droge muesli waar ook gedroogde banaan in zit. En zelf een zakje ijsbergsla (serieus) kan tegemoet komen aan een zekere snaaibehoefte. Maar dan wel met grof zout en peper erover en uit het zakje eten!

Pirata

Pirata

17-01-2019 om 21:35

Soms

Rozijnen of chocoladevlokken!

bieb63

bieb63

17-01-2019 om 21:43

Hagelslag.......
en tegenwoordig koop ik altijd een reep chocola met 85% cacao. Dan is 1 blokje genoeg voor de zoete trek. En ik heb altijd ongezouten vlies pinda's voor de hartige trek. Klein handje is genoeg.

Lou

Lou

17-01-2019 om 21:45

Roken

Eigenlijk wil ik roken. Bij gebrek aan sigaretten in huis (en die ga ik ook niet kopen want ik ben echt echt echt gestopt) heb ik zojuist een wortel opgeknaagd en daarachteraan een paar kletskoppen gegeten. Nu wil ik nog steeds roken dus het helpt niet eens

Maar goed, als er echt niets is neem ik een cracker met honing voor de zoete trek of een cracker met kaas voor de hartige trek.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

17-01-2019 om 21:48

Chocopasta

Ik eet graag chocopasta met een theelepeltje

Doenja

Doenja

17-01-2019 om 21:52

O praat me er niet van

Heel gewoon snaai spul is hier al kaas en dan stukjes eraf snijden en hup erin. Of augurken. Hard gekookt eitje. Plakjes rauwe ham. Of als ik heel gezond wil doen worteltjes of repen winterwortel met humus (of was t hoemoes) dat maak ik nl. dan ff snel. Of pangsit uit de oven. Of frikandel uit de oven! Ik hou op want krijg honger. Vandaag heel braaf alleen maar heel gezond gedaan twee kletskoppen gegeten. That’s it.

mijk

mijk

17-01-2019 om 22:52

pindakaas uit de pot

een aardappel uitbakken en dan op een boterham......gebakken uitjes alsof het borrelnootjes zijn. Erg wel eigenlijk

mijk

Hier ook.

Eerst de chocola opgegeten die er nog was en net heb ik een lading crackers op met dik boter en kaas. Ik ga zo op zoek naar een dropje...

Jackie

Jackie

18-01-2019 om 06:57

Als er echt niks in huis is

Dan wil ik soms nog wel eens een snelle cake bakken, bij zoete trek. Bij hartige trek een tosti of (heel erg) gauw een paar handjes friet in de friteuse.

Ook bij gebrek aan 'echt' snaaigoed: olijven, een boterham met roomboter en jam of hazelnootpasta, stukje kaas, yoghurt met jam er door, muesli, stukje komkommer of wortel.

Guera

Guera

18-01-2019 om 08:01

Niks

Het moet voor mij wel lekker zijn anders liever niet.
Ik heb altijd wel fruit, wortels, yoghurt, crackers in huis. Maar dat is geen snaai en bakken of frituren duurt te lang. Dus na 5 minuten onrustig rondscharrelen omdat er dus niks in huis is wat me aanstaat zet ik maar een kop thee....
Ik haat het als er niks is maar het is ook een bewuste keuze. Anders heb ik weer spijt van de calorieën savonds.....

Kaaskopje

Kaaskopje

18-01-2019 om 09:43

Ja, belabberd )

Ik ken het gevoel nog van toen ik rookte. We hebben werkelijk het héle huis omgekeerd om vloeitjes te vinden. Wat voel je je dan eigenlijk verslaafd! Maar dat is misschien toch weer van een andere orde dan snaaien van iets lekkers. Dat is denk ik vooral een teken dat je even iets moet eten en niet per se dat je verslaafd bent aan zoet of wat dan ook. Hoeft niet, kan wel.

Wij hebben op zich wel spullen in huis waar ik in een wanhopige bui aan toe zou kunnen geven, maar dat doe ik niet zo heel vaak. Ik merk wel dat ik de afgelopen weken wat minder stevig in de schoenen sta. Zo heb ik eergister een hele zak kroepoek opgegeten met een nieuwe smaak (voor mij nieuw) en dat vond ik zo lekker dat ik eerst halverwege dacht "zo nu de zak dicht" maar even later toch gewoon weer doorging. Toen was het op en op = op, dus dat probleem is nu weer uit huis, haha. Vorige week (meen ik) verging het me net zo met een zak chips. Weliswaar in meer dagen opgegeten, maar ik wil dat gewoon niet eigenlijk. De rest wat in de kast ligt is niet dusdanig aantrekkelijk dat ik dat uit de verpakking wil rukken. Toastjes en nog het een en ander wat ik gewoon eens weg zou moeten gooien. En als iets nog nieuw in de verpakking zit, kan ik me vaak ook wel beheersen. Zo ligt er een heerlijke, tja.. een soort ontbijtkoek maar dan een luxe, in de kast en daar kan ik afblijven. Laatst heb ik me ook spontaan vergrepen aan twee plakjes ham. Ik had grote behoefte aan iets hartigs. Wat bij mij de valkuil vooral is, is als er nog eten over is en dan vooral eten waar kleine blokjes vlees in zitten. Die pik ik eruit. Tenzij het nog zoveel is, dat het de vriezer of koelkast in kan, dan kan ik er weer wel afblijven. En wat vreemd genoeg alsnog een soort verslaving is geworden, zijn dropjes. Vroeger snoepte ik zelden, maar sinds een flinke tijd alweer voel ik die zelfde maar mildere armetierige wanhoop als toen ik nog rookte wanneer er totaal geen drop meer in huis is. Ik kan er wel mee leven hoor, maar ik voel me toch teleurgesteld en 'wat nu?' als de bodem leeg is. Erg toch eigenlijk! Om serieuze (lekkere) trek weg te werken, eet ik 's avonds laat fruit. Banaan en bijvoorbeeld mandarijntjes of een appel (als de mandarijnentijd weer voorbij is). De appel snijd ik sinds een tijdje helemaal in blokjes en eet dat als een soort bakje chips leeg. Lekker langzaam, terwijl ik nog op de computer zit. Als die bakjes kant en klaar fruit niet zo duur waren, zou ik me daar wel dagelijks op trakteren, zo lekker vind ik dat en het zou voor mij prima snaaiwerk zijn. Alles los kopen, is te bederf-gevoelig en ook best kostbaar.

Doenja

Doenja

18-01-2019 om 09:52

Perfecte combi

Laatst had ik een schaaltje appelstukjes met tien blauwe bessen en tien nootjes (walnoten, amandel, hazelnoot en n verdwaalde rozijn). Was echt de perfecte combinatie zoet zuur vet. Ga ik vaker doen!

skik

skik

18-01-2019 om 10:19 Topicstarter

Oh ja, gebakken uitjes!

Zo met een lepel uit het bakje, zalig. Is ook maar 8 miljard calorieën per ons ofzo. Een andere guilty pleasure is droge Nesquick eten. Een mond vol en dan lekker laten smelten op je tong. En na elke hap denken, nee, dit kan echt niet, stoppen nu.

skik

margaretha

margaretha

18-01-2019 om 11:31

heeeeel lang geleden

vond ik het lekker om met een theelepel wat poederkoffiemelk te snoepen. Ik had op mijn kamer wat thee- en koffiespul en daarom ook zo.n pot met poederkoffiemelk, anders moest ik 2 trappen en 3x het hele huis door om in de keuken te komen (we woonden in een lang, smal en hoog huis en de trappen zaten elk aan een veschillende kant van het huis).
Tegenwoordig zou ik gaan voor een beschuit (van die volkoren) of een handvol eigengemaakte notenmuesli of als er zou zijn droge kostersworst , augurk gerold in woudham kan ook nog.

Dees

Dees

18-01-2019 om 12:23

Als er niets in huis is

Loop je toch even naar de winkel?

Jasmijn

Jasmijn

18-01-2019 om 13:04

Dees

Soms zijn de winkels gewoon dicht. Zoals het tijdstip van TO donderdagavond om 21.00 uur. Ik zou dan hier in het dorp naar een snackbar moeten rijden, of naar een tankstation, een dorp verder
Dat gaat me dan net iets te ver hoor
Ik ben dol op hartig en ook nog eens kieskeurig dus net als Guera, scharrel ik wat rond in de keuken om dan maar weer mopperig op de bank te gaan zitten, helaas het is er niet.
Maar goed dat ik niet boven een supermarkt woon, of in een stad waar 24/7 alles open zou zijn (en dan ook nog in de buurt bijvoorbeeld) oei dan moet je je echt goed leren beheersen.
Voor de zoetekauwen onder ons, hier liggen echt maanden chocoladerepen e.d. onaangeroerd in de kast omdat niemand ervan houdt, ongelofelijk hé! (maar leg geen zak lays ribbelchips neer, die is zo op) en dan kan ik dus wel weer naturel chips of doritos in huis hebben, die heb ik niet zo graag en laat ik liggen.

Tine Winkel

Tine Winkel

18-01-2019 om 13:11

Beschuit

Of knackebrood. Bij zoete trek met jam , bij hartige trek met humus of kaas. Wel lekker (Als in mwah), dus ik voel me dan niet heel zielig. Maar ook niet zo lekker dat je blijft dooreten, dus eigenlijk beter dan echte snaai

mijk

mijk

18-01-2019 om 14:08

Als ik naar de winkel loop

dan heb ik het er wel weer afgelopen voor het op is. Ik woon niet zo dichtbij winkels. En de fiets of auto erbij pakken dat is te erg

Flavia

Flavia

18-01-2019 om 14:34

jullie maken me blij

Dan val ik toch nog wel mee.
Hoewel als het er is kan die zak chips ook echt wel in 1x op. Maar dat doe ik alleen als dochter niet thuis is want die weet me altijd genadeloos aan de schandpaal te nagelen.

Maar echt alle kasten aflopen om iets te eten te vinden. (nou ja iets dat ik NUUUUUU wil eten) herkenbaar,heel herkenbaar. Alleen er is nooit iets en dan neem ik maar een kop thee.

Jasmijn

Jasmijn

18-01-2019 om 14:52

restjes chips of de chips is oud en zacht geworden

Zie titel, dat ken ik niet. Nooit, de zak gaat echt altijd op....zo erg. Of ik leg hem weg om hem een uur later weer te pakken
Een vriendin zei, 'dan koop je toch zo'n zak met kleine zakjes'? Hahaha, ja dan pak ik gewoon twee of drie of wel meer zakjes, waarschijnlijk niet tot het op is, maar toch te veel.
Ze zouden wat mij betreft in de supermarkt van die kleine zakjes los mogen verkopen, zoal je kan doen bij bijv. het zwembad. Dan koop ik er eentje, en natuurlijk baal ik dan 's avonds dat ie leeg is, en 'waarom heb ik zo'n kleintje gekocht' maar dan is het niet anders.
Vaak ben ik sterk in de supermarkt, en koop ik geen chips, en dan baal ik 's avonds gewoon van mijn sterke gedrag

margaretha

margaretha

18-01-2019 om 16:26

misschien heb ik

niet vaak snaai trek. Chocolade eet ik af en toe 1 stukje (bv. "zeevruchten") en mijn chocoladeletter blijft liggen. Chips pak ik soms 1 bakje uit zo,n grote zak (wij eten nooit met onze handen uit een grote zak), dan heb ik wel weer genoeg. Vroeger tijdens middelbare scholtijd ging ik mij wel eens te buiten aan bonbonbloc, dan at ik 2 van de reepjes van zo'n blok.

OMG skik

Sukáde....lol! En was jij dat nou ook van die Nesquick? Hilarisch. Ik kan me daar niets bij voorstellen, houd helemaal niet van zoet.
Ik ben minstens zo erg trouwens, maar dan aan de hartige kant. Kon vroeger geen muur voorbij lopen zonder er een kroket uit te trekken. Zelfs de laatste lauwe goulashkroket nam ik nog als het "moest".

Mijn guilty pleasure nu is vooral chips. Liefst in combinatie met olijven. Van de markt. Met veel knoflook en/of rode pepers. Enige wat mijn pret bederft is de herinnering aan mijn niersteen een paar jaar geleden. Dacht dat bevallen pijnlijk was, maar dit gaf weer een heel nieuwe dimensie aan het concept pijn.....:S

Dus ik drink een extra glas water, doe een schietgebedje en eet alsnog de zak leeg.

juf Ank

juf Ank

18-01-2019 om 20:20

en ik

eet altijd alleen maar worteltjes...

skik

skik

18-01-2019 om 20:41 Topicstarter

juf Ank

Die lekkere, van marsepein?

skik

Plens

Plens

18-01-2019 om 21:41

Jasmijn

"Vaak ben ik sterk in de supermarkt, en koop ik geen chips, en dan baal ik 's avonds gewoon van mijn sterke gedrag "

Zó herkenbaar: spijt dat je sterk was😂

Vreselijk ook als chips en chocola in de aanbieding zijn; zou verboden moeten worden.

40er

40er

18-01-2019 om 22:39

Heel guilty

Vlammetjes met mayo.
Broodje pindakaas met sambal
Of pittige Japanse mix

Zoals je ziet, graag heel pittig.

Tenzij ik ongesteld moet worden, dan chocolade, heel veel chocolade

Wilgenkatje

Wilgenkatje

19-01-2019 om 09:38

wow!

Wat een suggesties!

Nu wij geen gezin meer in huis hebben, is er vaak van alles 'voor het geval dat'; als ik me wil laten gaan, is er keus. Vooral chocola! Heerlijk. En chips.

En als er echt niks is, dan ga ik gewoon bozig naar bed

alternatief

Er is hier altijd chips. Bij mijn vriend zelden of nooit. Ik merk als ik trek heb in chips, dan heb ik ook trek in chips (en dan nog het allerliefst Lays Sensations of Dorito's) en niet in iets anders. Dan vind ik een cracker met kaas geen alternatief. Voor mij is dan meer de afweging of ik naar de AH of tankstation ga, een zak chips ga eten en die dan in mijn eentje op ga eten terwijl vriend toekijkt (hij eet geen chips . Meestal denk ik dan, ok straks als deze aflevering Netflix is afgelopen, of de volgende en dan is de avond opeens weer voorbij.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.