Jongvolwassen Jongvolwassen

Jongvolwassen

Lees ook op
deeerstegaat...

deeerstegaat...

23-03-2018 om 09:22

spaargeld in handen kind


Antoinette

Antoinette

19-01-2019 om 11:24

Goed punt Briwi!

Ik denk dat dat inderdaad niet kan. Als je geld aan een kind hebt geschonken door het op een rekening op naam van het kind te zetten, mag je dat niet zo maar op je eigen rekening zetten. Ook niet als het kind nog minderjarig is. Dus als je het wel doet, is het inderdaad een schenking.

Dees

Dees

19-01-2019 om 11:37

Is geen schenking

Het is geen schenking. Jij haalt bv 10.000 over naar jouw rekening, en op hetzelfde moment heb je een schuld aan je kind van 10.000 euro.

Guera

Guera

19-01-2019 om 11:58

Briwi

Ik weet niet welke kindrekening jullie hebben maar die wij hebben kan ik niet bij. Wellicht met een boete. Maar ik kan niks terugboeken

Sparen onder bewind

Ik heb het even opgezocht omdat wij over enige tijd met dezelfde situatie te maken krijgen. Volgens de website van onze bank kun je niet zomaar geld van de spaarrekening van je kind naar een eigen rekening overzetten. De belastingdienst ziet dat als een schenking waarover belasting betaald moet worden.

Een oplossing is sparen/schenken onder bewind. Er wordt dan een bewindsovereenkomsr getekend waarbij vastgelegd wordt wie bewindvoerder is. Kind heeft dan toestemming nodig om geld uit te geven. Dit kan zonder tussenkomst van een notaris. Op de site van onze bank was een voorbeeldovereenkomst te vinden.

Het lijkt dus vrij makkelijk te regelen, op een manier die netjes is (zonder stelen 😉) en je als ouder toch invloed hebt op waar het geld aan besteed wordt.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.