Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Niks te snaaien in huis


Kaaskopje

Kaaskopje

19-01-2019 om 09:50

Chocola

Ik vind chocola op zijn tijd heerlijk, vooral van die héérlijke Belgische bonbons met praline-vulling. Maar zoals ik vaak met zoet heb, ben ik al snel klaar met teveel zoet in een keer. Daardoor zal ik niet snel (nooit kan ik niet zeggen) een hele reep, of een hele zak drop in een keer achterover slaan. Dan heb ik meer moeite om me te bedwingen met een zak chips. Ribbelchips, naturel. Héél gevaarlijk ). Oh ja, wat ook gevaarlijk is, wel zoet in dit geval, is fudge, caramel met zeezout. Ik heb nog nooit getest hoeveel ik daar achter elkaar van aan kan, omdat ik best gedisciplineerd met duurdere traktaties om kan gaan. Hoe duurder hoe zuiniger ik het kan verspreiden. Maar ik denk dat ik ook hiermee een natuurlijke grens heb.

Hahaha

Ik herken echt niks in deze draad. Ik heb zelden iets in huis, want Lidl en AH zijn tot 10 uur open en op loopafstand. De mannen in dit huis slaan het zo naar binnen en zelf taal ik er thuis niet naar.

Ik ga geen namen noemen, want ik wil niemand op haar tenen staan, maar wat een vieze dingen stoppen sommigen van julie in je mond. Nou een ding, die uitjes. Brrrr, ik ben in het kader van opa betaalt een keer meegesleept naar een pannenkoekenhuis bleek de minst onaantrekkelijkste optie afgetopt te zijn met een kliko van die vettige uitjes. Nog een trauma van, maar als je wilt Skik, kan ik het adres nog wel navragen.

Ik herken dat avondlijke gesnaai niet zo. Ik geniet zo van mijn eigen kookkunst dat ik meer wel dan niet vaker twee keer opschep. Dat kan ik beter niet doen. Mijn goede voornemen dit jaar was vaker een salade op tafel te zetten om gezellig met de bunkeraars mee te kunnen blijven eten. Maar ja, eigenlijk geef ik daar ook weinig om.

Yanea

Yanea

19-01-2019 om 18:35

Fruit of ontbijtkoek

Hier is altijd fruit in huis, en vaak ontbijtkoek. Dat eten we dus als we lekkere trek hebben.

Guppie

Guppie

19-01-2019 om 19:50

Eiwit

Ik zou vooral zorgen voor voldoende eiwit. Is belangrijker dan het aantal calorieën. Koolhydraten zonder eiwit, vet en vezels zorgt voor pieken in je bloedsuikerspiegel, wat ontregeling van de insulinehuishouding, wat de vetopslag bevordert. Heb zelf meestal wel knäckebröd of rijstwafels in huis en wat edelgistvlokken om erop te doen. Beetje boter natuurlijk.

Jackie

Jackie

19-01-2019 om 21:45

Guppie

Guppie, tijdens een snaai-attack houd je je toch niet bezig met je insulinehuishouding op peil houden? Dan wil je gewoon lekker snacken, dat lukt ook niet als we zo altijd heel serieus met onze gezondheid bezig zouden zijn toch Soms mag het gewoon.

skik

skik

19-01-2019 om 22:23 Topicstarter

Precies

Na m'n vers gekookte vegetarische maaltijd mmet bergen groenten mag ik me van mezelf wel vergrijpen aan wat zoetigheid, al is het taartversiering (jammie, discodip!) of een klont roomboter zo van het mes. Een rijsttafel met edelgistvlokken (wat dat ook moge zijn) klinkt niet echt als een traktatie.

skik

Emmawee

Emmawee

19-01-2019 om 22:45

Hahahaha Skik

Een rijsttafel met edelgistvlokken lijkt me ook meer een maaltijd dan een tussendoortje.

mwah

Als iemand zo goed is mij een fatsoenlijke rijsttafel voor te zetten haal ik zelf die edelgistvlokken er wel weer af.

Ik heb overigens het vermoeden dat de mensen die goede rijsttafels maken iha niet dezelfde mensen zijn die edelgistvlokken in hun kast hebben staan.

groeten,

Temet

Pennestreek

Pennestreek

22-01-2019 om 14:16

Temet, jawel hoor!

Ik vind van mezelf dat ik best een fatsoenlijke rijsttafel kan fabriceren. En toch hier ook edelgistvlokken (en rijstwafels) in huis. Ik denk zomaar dat jij die vlokken ook lekker gaat vinden. En ze zijn dus ook nog eens verantwoord.
Google er maar eens op. Ze smaken hartig, beetje als geraspte kaas.

Sjonge, ben ik het een keer eens met Guppie .

Stelle

Stelle

23-01-2019 om 00:50

Jammer Temet

Spullen als edelgistvlokken zijn best handig in vegetarische en zeker in veganistisch keuken. Dacht dat het wel voorbij was dat vegetarisch eten een lachertje was.

Kaaskopje

Kaaskopje

23-01-2019 om 09:16

Stelle

Ik denk dat niemand op dit forum de veganistische/vegetarische keuken nog een lachertje vindt, zolang iedereen maar het gevoel heeft daar niet aan mee te móeten doen. Misschien is het wel onbekéndheid met een product, waarom mensen niet reageren zoals je dat prettiger zou vinden. Daarom plak ik hier nu uitleg over wat het is http://www.degroenemeisjes.nl/edelgistvlokken/
Voor mij was dit nieuwe informatie en ik snap nu beter waarom iemand dit lekker kan vinden.

Kaaskopje

Kaaskopje

23-01-2019 om 09:20

Rijsttafel vs edelgistvlokken

Om eerlijk te zijn snap ik na het lezen van de informatie ook niet hoe je een rijsttafel wilt maken met edelgistvlokken. Het smaakt kazig aldus de omschrijving. Indisch en kazig?? Hmmm.... ik sta nog niet vooraan te springen. Tofu kun je wel bij een rijsttafel gebruiken, ipv vlees.

Pirata

Pirata

23-01-2019 om 09:29

Rijstwafel/rijsttafel

Nee, het was een autocorrectfoutje... ze bedoelde een rijstWafel met gistvlokken maar er stond rijstTafel met gistvlokken... 🤣

Kaaskopje

Kaaskopje

23-01-2019 om 09:41

Oh, dan..

is het ook een ander verhaal . Dat snap ik dan wel.

Jerome

Jerome

23-01-2019 om 10:20

Ik wil niks zegge, hoor?

Maar Guppie hattut over rijstwafels. Toen begon Skik in ene over rijsttafels. Mijn moeder zou zegge, dattur zo de praatjes nouw in de wereld komen. En dat praatjes geen gaatjes vullen. Maar rijstwafels met edelgistvlokken doen ut voor mijn ook niet, hoor. Ik zweer bij ongezouten nootjes of rauwe boerenkool. Je hoef eg geen echo in de koelkast te hebbe.

Doei!

Pirata

Pirata

23-01-2019 om 10:24

Nou nee jerome

De T is inmiddels aangepast naar een W. Het stond er echt.

Jerome

Jerome

23-01-2019 om 10:30

Oow .

Nouw oow dan.

Jasmijn

Jasmijn

23-01-2019 om 10:32

geproefd?

Ik vraag me af of iedereen die zegt geen rijstwafels met edelgistvlokken te willen eten ze uberhaupt geproefd heeft? Denk het niet. Klinkt de naam niet lekker ofzo?

Kaaskopje

Kaaskopje

23-01-2019 om 10:35

Jerome

Ah, Jeromeke, wat een bijzondere bijdrage nu toch (weer?). Er stond inderdaad wel degelijk rijsttafel en dat is kennelijk vlot gecorrigeerd. Compliment aan forumbeheer dus.

Jackie

Jackie

23-01-2019 om 10:37

edelgistvlokken

De naam klink mij niet vies, maar meer als een ingredient van meergranenbrood of zo dan echt als beleg Ik vind het er wel uitzien als visvoer, maar ik zou het toch best willen proberen hoor.

Kaaskopje

Kaaskopje

23-01-2019 om 10:37

Jasmijn

Er lijkt en blijkt een misverstand ontstaan te zijn door een autocorrectie'dingetje'wat later alsnog verbeterd is, maar niet opgemerkt is door o.a. mijzelf. Als er meteen wafels gestaan had, was er denk ik niets over gezegd.

Kaaskopje

Kaaskopje

23-01-2019 om 10:39

Jackie

Ik bleef ook steken in een gistproduct. En daar dan een lekkere hap van... brrrr... Maar dat is dus niet het geval, weer wat geleerd .

Flavia

Flavia

23-01-2019 om 11:15

gist

Gistproducten zitten in heel veel producten. Het wordt gebruikt als natuurlijke smaakmaker, denk je chips denk je gist.
Door een thermische behandeling kun je het allerlei smaakprofielen geven.


https://www.youtube.com/watch?v=p8tR8CzdvqI

Emmawee

Emmawee

23-01-2019 om 12:18

#37

In #37 heeft Skik het over rijsttafel. Dat staat er gewoon nog. Overduidelijk een autocorrectiefoutje. Ik moest er in #38 om lachen.

Emmawee

Emmawee

23-01-2019 om 12:21

Marmite

Vind ik ook erg lekker op een rijstwafel. Zeker met een klein beetje echte boter eronder, voldoet het prima bij snaaibehoefte. Edelgistvlokken moet ik altijd nog eens proberen. Ik vermoed dat ik het erg lekker vind.

mijk

mijk

23-01-2019 om 15:12

het klonk vooral heel erg gezond

die rijstwafel met edelgistvlokken en ik moet eerlijk zeggen dat ik het toch fijn vindt om te weten dat ik niet de enige op dit form ben die wel eens onbedwingbare trek in iets kan hebben en daar dan ook nog wel eens aan toegeeft.

Mijk

Die uitjes zijn natuurlijk eigenlijk voor bij mijn rijsttafel

Stelle

Stelle

23-01-2019 om 15:32

Kaaskopje

Ik snap niet wat je bedoelt, waarom zou iemand ergens aan mee moeten doen??
Wordt dat zo ervaren dan, als iemand het over een bijv vegetarische keuken heeft? Ik snap ut echt niet hoor.

Stelle

Stelle

23-01-2019 om 15:34

Maar blijkbaar

wordt iets als edelgistvlokken geassocieerd met gezond (alsof dat perse het tegenovergestelde is van lekkere keuken??) dat snap ik dan wel weer.
Ik associeer het met minder of geen vlees.

Yanea

Yanea

23-01-2019 om 17:29

LOL

Ik vond de verschrijving juist erg grappig. Eerst een hele rijstTafel maken, met kruidige sauzen en veel gemarineerd vlees, en dan voor de gezonde twist wat edelgistvlokken erover strooien. Ik zie het voor me
Overigens eet ik al een eeuwigheid vegetarisch, maar volgens mij heb ik nog nooit edelgistvlokken gebruikt.

skik

skik

23-01-2019 om 17:41 Topicstarter

Edelgistvlokken

Heb dat even gegoogeld, ziet er uit als dat wat er achter blijft op de vloer nadat je eelt van je voeten verwijderd hebt.

En Ik bedoelde inderdaad rijstwafel

skik

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.