Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Zoon ernstig ziek


Auwereel

Auwereel

11-01-2019 om 17:16 Topicstarter

Vandaag weer bloed laten prikken

Het bloed-prikken moet altijd voor een volgende kuur om te zien om het lichaam een volgende kuur aankan.
Helaas waren een paar bloedwaarden niet in orde. Dat kon komen doordat de behandeling niet aanslaat, of omdat er iets mis is gegaan is met het bloed bij of na het bloedafname. Dan wordt er een longfoto gemaakt om te zien hoe het gaat.
Gelukkig bleek de longfoto in orde, kennelijk was het bloed-afnemen niet helemaal goed gegaan, hij mag door naar de volgende kuur. Phew, dat waren wat spannende uren tussen uitslag van het bloedonderzoek en uitslag van de longfoto...!

Buddy

Misschien een raar voorstel, maar zou de aanschaf van een hond je zoon in beweging krijgen en hem helpen als wat afleiding van zijn ziekte door een buddy te hebben die hij kan knuffelen als hij daar behoefte aan heeft.

Auwereel

Auwereel

11-01-2019 om 18:20 Topicstarter

Ik heb het hem voorgesteld...

Toen we mensen zagen lopen met een hond (voor ons huis loopt een favoriet honden uitlaatweggetje).
Maar hij vindt cavia's veel liever! Je moet wel een hondenliefhebber zijn.
Bovendien, toen de cavia's in huis kwamen, wie zou het hok schoonmaken en wie doet het eigenlijk altijd...?
Juist, ik. Maar ik ben dan ook een groot liefhebber van cavia's. Honden vind ik ok, zolang ze zich gedragen. Ik hoop dat zoon snel beter is en wie laat dan nog járen daarna de hond uit? Dus aanschaffen gaat het niet worden.

mirreke

mirreke

13-01-2019 om 14:12

Ondertussen veel sterkte

met alles, Moedermop! Ik denk vaak aan jullie en aan je zoon...

Auwereel

Auwereel

13-01-2019 om 17:35 Topicstarter

Fijn om te horen

Soms denk ik van mezelf, stel je niet aan, hij komt er wel doorheen, maar het voelt zo kwetsbaar als je opeens ziek wordt. Precies het verschil tussen weten en beseffen.

Anita

Anita

14-01-2019 om 22:38

Dochter van 23 zwanger en nog steeds thuiswonend

Ik ben alleenstaande moeder van 4 kinderen. Ik heb heel erg hard m'n best gedaan om m'n kinderen netjes op te voeden. Maar m'n dochter die al niet een hoge IQ heeft, is altijd al moeilijk opvoedbaar geweest.
Altijd verkeerde vriendjes, zwanger abortus, nu weer van iemand die ik nog nooit heb gezien 4 maanden zwanger, geen huis, inkomen, rijbewijs. Diploma nivo 2. Ik probeer haar met alles te helpen maar voor mij wordt het ook allemaal teveel. Ze heeft ook nog eens schulden omdat ze impulsief met haar geld omgaat. Tja wat doe je dan?

Alison

Alison

14-01-2019 om 23:19

Anita

Je kunt beter zelf een draad starten in jong volwassene dan je bericht in een bestaande draad zetten.

Auwereel

Auwereel

15-01-2019 om 10:39 Topicstarter

Tja, Anita, daar heb ik dan weer geen last van...

Beide mijn kinderen goede opleiding en altijd verstandig bezig, goed hun opleiding voor elkaar, IQ aan de "goede" kant van de 100, en dan krijgen we dit op ons bord. Maar het is waarschijnlijk dat als mijn zoon weer beter is en zijn opleiding weer oppakt, jij nog druk aan het tobben bent met je dochter. Dus wat dat betreft ben ik blij dat ik niet in je schoenen sta. Sterkte....

Auwereel

Auwereel

23-01-2019 om 22:35 Topicstarter

Verhalen...

Zoon heeft vandaag een scan gehad. Toen we het erover hadden dat we hopen op een goede uitslag, vertelde zoon dat hij van anderen hoort, dat een ernstige ziekte niet altijd goed afloopt. Twee verhalen die bij hem langskwamen, bij de stichting waarbij hij vrijwilligerswerk doet: iemand met een hersentumor die 30x bestraald moet worden, een ander zeer actief lid die op z'n 23e stilte in een snoepje.
Gelukkig hoort hij ook positieve verhalen, een ouder lid van de stichting die in zijn jonge jaren ook lymfeklierkanker had en daar geheel van hersteld is.
Maar de kwetsbaarheid van het leven is nu hem zeer duidelijk. Al een paar jaar eerder kreeg zijn puberale overmoed een deuk toen hij de macht over over zijn fietsstuur verloor toen hij te snel van een heuvel fietste en hij behoorlijk hard op het asfalt terechtkwam. Dat liep nog goed af op brandwonden van het schuiven over het asfalt.
Maar nu is hij zich ook zeer bewust dat je van alles kan overkomen zonder overmoedig gedrag.
Zo word je snel volwassen.

Sterkte moedermop

Die scans.....je weet natuurlijk objectief dat er niks door verandert, het is alleen maar ‘weten’ van wat er binnen aan de hand is. Maar toch. Het voelt toch elke keer weer als een soort ‘zwaard van Damocles’ , als een soort drempel waar je overheen moet voor je door mag naar de volgende ronde. Ik had/ heb het er altijd best moeilijk mee, al is de frequentie vd. controles bij ons inmiddels best laag.

Sterkte!

Was het behandeltraject van zoon trouwens (maar) 3 maanden? Herinner ik me dat goed? Dan zijn jullie al een aardig stukje op weg inmiddels!

Auwereel

Auwereel

24-01-2019 om 08:53 Topicstarter

Als het goed is op de helft

Hij krijgt 6 kuren, als de kuur werkt zoals bedoeld, nog drie. En dan hopelijk schoon.

Wijs

Als ik je verhaal zo lees, moedermop, zou ik zeggen dat hij snel wijs wordt, de onbetaalbare achterkant van een afschuwelijke medaille.
Veel sterkte.

Tsjor

Veerkracht

@Moedermop. Je zoon heeft eerder tegenslag meegemaakt. Hij heeft ook al eerder veerkracht mogen ervaren. Hopelijk kan hij daarop teren.

Feit: Hoe jonger, hoe meer celgroei in ons lichaam, hoe groter de kans op genezing.
Tot je ‘veertigste’ worden meer cellen aangemaakt dan dat er afsterven. Daarom is het herstel bij oudere mensen langzamer dan bij jonge mensen. Je zoon behoort bij de groep jonge mensen, zodat de kans op herstel hoger ligt, juist vanwege de leeftijd.

Auwereel

Auwereel

25-01-2019 om 21:03 Topicstarter

Zolang de goeie cellen maar groeien!

Met kanker groeien cellen ook als een tierelier, maar dat is nu net niet de bedoeling...

Zoon zat vanmiddag weer te hoesten, bah. Dat maakt ons allemaal wat zenuwachtig. Ik heb het idee dat in de rustweek na verloop van tijd toch weer klachten de kop opsteken. Gelukkig wel heel wat minder dan eerst, maar wij willen zo graag dat hij helemaal beter is. Het vergt geduld heel veel geduld. En ook als je jong bent, en er weer graag helemaal tegenaan wil gaan, heb je geduld nodig voor je weer helemaal hersteld bent.

MoederMop

Vorige post was een opbeurend bedoeld. Voor het proces na de behandelingen; het werkelijke herstel van de schade.

In de link hieronder staan waardevolle tips zoals veel drinken en suikervrij kauwgum eten, en het waarom. Vol zaken die misschien in alle overleggen langs je heen gaan en nu gaan spelen.

https://www.kinderneurologie.eu/ziektebeelden/tumoren/chemotherapie.php

PS Mijn kinderen zijn ook rond die leeftijd.

Auwereel

Auwereel

25-01-2019 om 23:52 Topicstarter

Handige site!

Maar niet voor mijn zoon, die vindt het niet fijn om zulke sites te lezen. Maar als hij ergens last van heeft, kan ik het voor hem checken.
Dat zou je eigenlijk altijd moeten hebben, iemand die de lijst met bijwerkingen van je medicijnen voor je leest. Dat voorkomt dat je alleen al van de bijsluiter anticiperend bijwerkingen gaat krijgen.

mijk

mijk

26-01-2019 om 09:35

Man en ik lezen voor elkaar.

Altijd de bijsluiter. Helpt echt. Je verzint de klachten niet omdat je ze gelezen hebt maar je mist ze ook niet want zodra je klachten aan partner meldt gaat er alarmbelletje af..

On topic: sterkte allemaal lijkt me zo zwaar...

Mijk

Geen verrassingen

Eens onderging een familielid een open hart-operatie. Paar dagen later had hij veel pijn in de buik.
Niemand had hem hiervoor gewaarschuwd; voorlichting was gericht op het hart, niet op de pijn van darmen die zich moesten’ herschikken’. Als hij hierop was voorbereid , kon hij er ook beter op anticiperen.

@MoederMop, De site is niet zo zeer voor je zoon, meer voor jou en je man. Preventief vaker een kop thee of iets dergelijks aanbieden, zonder uitleg waarom.

Auwereel

Auwereel

28-01-2019 om 10:54 Topicstarter

Goed nieuws!

De halverwege- de-kuur CT scan heeft laten zien dat de chemokuur helpt! Het gezwel is aanzienlijk afgenomen! We hoopten het al, omdat de klachten zo zijn afgenomen.
Nu de andere helft van de kuur en als het net zo verloopt al de eerste helft, zijn we dik tevreden.
Na de volgende drie chemo sessies komt er nog een PETscan om te zien of alles weg is, of dat er nog een restant is dat bestraald moet worden.

Joepie!

Dat klinkt goed Moedermop. En geeft goede moed voor de rest van de behandeling.

mirreke

mirreke

28-01-2019 om 12:34

Oh Moedermop!

Wat fijn voor jullie dat de behandeling goed aanslaat, wat fijn voor je zoon, en wat heerlijk voor je bange moederhart...!

Dikke knuffel voor jullie, en in gedachten omhels ik je zoon. Wat een manier om in de volwassenheid te worden gegooid..

Wilgenkatje

Wilgenkatje

28-01-2019 om 12:57

ha, dat is geweldig!

Wat een bemoedigende berichten!

Pennestreek

Pennestreek

28-01-2019 om 13:06

Wat een heerlijk nieuws!

He, hier vrolijk ik echt van op! Wat fijn Moedermop! Op naar de volgende behandeling, jullie kunnen nu gaan aftellen.

Fijn!

Dat is goed nieuws. En dat geeft goede hoop voor de tweede helft. Sterkte voor je zoon en voor jou.

Dat geeft hoop en moed

Heerlijk, zo'n goed bericht.

Tsjor

Gefeliciteerd

Mooie uitslag, belangrijk voor het vertrouwen in de genezing.
Vier de uitslag!

Vogel

Vogel

28-01-2019 om 15:02

Fijn!

Wat een goed nieuws!
En door naar de tweede helft van de behandeling.
Ik blijf aan jullie denken.

Half a twin

Half a twin

28-01-2019 om 15:15

Goed om te horen

Blijf aan jullie denken.

Ely

Ely

28-01-2019 om 15:27

Wat een fijn nieuws!

Het beste wat je onder de omstandigheden kon krijgen lijkt me. Ik ben blij voor jullie!

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

28-01-2019 om 15:29

Wat fijn Moedermop!

.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.