Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Kastje,hoekje, klusje per dag/week


Half a twin

Half a twin

18-01-2019 om 14:12

Dat is ook heel nuttig.

Niet leuk maar daar zijn er meer van, niet leuke klusjes.

Schilderen...

Ja, de kozijnen binnen - staat bij mij ook nog op de planning. Al een jaar of 5...

Wel afgelopen week het administratiekastje onder handen genomen. En heel wat oude bankafschriften en verzekeringspapieren door de papierversnipperaar gehaald - nog uit 2007 zelfs. Je ziet er niet direct wat van - het deurtje zit altijd dicht van dat kastje - maar toch: een eerste dingetje van 2019!

Wat een leuke draad dit

Heb echt moeten lachen om sommige posts 😄

Ik wil (nou ja: wil...) vandaag verstelwerk gaan doen wat me al een tijdje ligt aan te kijken. Eens kijken of het wel lukt als ik hier opschrijf dat ik het ga doen 🤔😄

Af!

Jee! Verstelwerk is af. Wat een snertklusje zeg.
Hoe gaat het met jullie klusjes?

40er

40er

24-01-2019 om 12:05

Vriesweer

Dus als iemand nog zijn vriezer wil schoonmaken? Dit is het ideale weer!

Half a twin

Half a twin

24-01-2019 om 14:05

Weet ik, moet ik

Maar ik heb het niet gedaan. Vanochtend bij opstaan was het hier (kust) raak en mis 0 graden. Dan is alles "ontdooit"
In een winter met goede vorst wel eens in de nacht alles buiten gezet. En dan in de ochtend zonder moeite de boel ontdooit. Water opdweilen, spullen naar binnen en klaar.

Bellefleur

Bellefleur

26-01-2019 om 12:19

regen

Het regent al de hele dag. Heb al een uur gewandeld door de regen, en dat was meer dan genoeg. Dus, lekker een cd'tje opgezet en de sokkenmand doorgeworsteld. Veel weesjes die al jaren weesjes zijn, naar het grijze containerasiel gestuurd. Enkele sokken herenigd.
Nu ga ik heel veel moed verzamelen. Als ik genoeg moed heb, pak ik een keukenkastje aan.
De cd die ik nu afspeel, vond ik terug toen ik vorige week alle cd's uit het hele huis en de auto had verzameld. Alles gesorteerd, en afscheid genomen van een klein metertje cd's. (waaronder Pieter van Vollenhoven op piano)
Ondertussen hoop ik op een regenloze middag.

Pug

Pug

09-02-2019 om 15:15

Slaapkamer

Ik heb de oppervlakken in onze slaapkamer gedaan, plus de laden onder het bed inclusief onder het bed stofzuigen en de nachtkastjes verschuiven om alle laden open te kunnen doen, en bed afhalen en opnieuw opmaken.

Het kostte me al gauw 2 uur.

Rommeltjes zijn nu van de kastjes af, dat wel. Maar jee, wat lang. Komt dit door die paar rommeltjes of zijn mensen die dit wekelijks doen ook zo lang bezig? (Ik doe normaal alleen het beddengoed.)

Pennestreek

Pennestreek

09-02-2019 om 15:49

Vorig weekend

de vriezer gedaan, en de matrassen gekeerd en meteen onder het bed gestofzuigd. Daar kan ik normaal niet bij, dus dat is altijd dankbaar werk 😉.
De week ervoor (vanwege een nieuw servies) de iets ingeruimd, en wat overtollig spul geloosd.

Nu, eindelijk droog! in de achtertuin aan het werk. Goed bezig!

Pennestreek

Pennestreek

09-02-2019 om 15:50

Pug

Ja, dat kost tijd. Maar 2 uur haal ik niet hoor. Hier geen troepjes op de slaapkamer.

Pug

Pug

09-02-2019 om 16:39

boeken

De meeste dingen waren boeken die ik al uit had, boekenleggers, pennen en kleine notitieboekjes. En natuurlijk partnerloze sokken op de ladekast.

Ik heb twee dingen naar een lade onder het bed verplaatst: een lelijk beeld en een kleine monitor die schoonvader ooit hier gebracht heeft om de baby in de gaten te houden, maar die we nooit gebruikt hebben, en er is natuurlijk al jaren geen baby meer. Als mijn man nou vergeet dat we ooit dat beeld hadden, kan het gewoon verdwijnen. Hij is niet zo van het spontaan wegdoen.

Door die grote lades onder het bed stofzuig ik er ook niet vaak onder, omdat er maar eentje zo open kan. Tegen twee staat een kastje en in de derde zitten te grote dingen, die er eerst uit moeten door de lattenbodem op te tillen voordat de lade open kan.

Miep Kraak

Miep Kraak

09-02-2019 om 19:19

2 uur?

Dat is wel heel lang. ( niet onaardig bedoeld) Ben je achter elkaar doorgegaan of kost het je veel energie, concentratiedingetje of iets?
Verder klinkt het of je man een dag uit huis moet dan kun je het ladengebeuren naar het grofvuil brengen. Nu heb je het verplaatst.

Ik heb vandaag bv een badkamerkast opgeruimd en schoongemaakt.
Vuilniszak erbij en alles wat 1 jaar niet is aangeraakt gaat weg. Volle zak, leger hoofd

Pug

Pug

09-02-2019 om 19:57

in blokjes

Als ik bijvoorbeeld een nachtkastje had verschoven en op die plaats gezogen en gedweild, ging ik op een andere plaats verder totdat de vloer weer opgedroogd was en het kastje weer terug kon. Bijvoorbeeld aan de andere kant van het bed. Twee uur was toch wel redelijk netto. Het was al bijna drie kwartier met bed afhalen, matrassen en lattenbodems opzij, linker laden leeg (bij 3 van de 4 zitten er slaapzakken en luchtbedden in, dus geen kleine dingen), linker kastje opzij en aan die kant de vloer schoon. Ik ben denk ik niet zo snel

Ook langzaam.

Op mijn werk ben ik snel, maar thuis heel langzaam. Muziekje aan en lekker op mijn gemak rommelen en poetsen in alle hoekjes. Zennnnn.
Maakt niet uit, het is mijn eigen tijd.

Miep Kraak

Miep Kraak

09-02-2019 om 22:44

Pug

Ah oké ik begrijp het. Ik ben denk ik iets "makkelijker". Overal zuigen, dan kastjes opzij, daar zuigen en meteen dweilen en gelijk kastje terug, dat droogt wel.
Maar eerlijk is eerlijk je hebt zowat je hele slaapkamer verbouwd zeg!👍

Pennestreek

Pennestreek

28-02-2019 om 14:15

Zal nu toch echt aan de bak moeten

gisteren de eerste aannemer over de vloer gehad om offerte te maken voor de opknapbeurt van onze benedenetage. Die zal dus binnen afzienbare tijd leeg moeten (vloer moet vervangen worden) en dat betekent weer dat ik op zolder ruimte moet maken om alles boven te kunnen stallen. Dussss, nu heb ik een goeie stok achter de deur. Hopelijk helpt dat...
Intussen niet heel veel gedaan (ja, genoeg, maar geen klussen in huis). Maar nu moet ik dus wel

Pug

Pug

28-02-2019 om 14:48

ja, die stok

Nou ben ik recentelijk voorlopig gediagnosticeerd met een vrij serieuze aandoening, dus ik voelde me meteen wat minder lui en moe. Ik bedoel, nog wel lui en moe, maar nu met een oorzaak
Om de een of andere reden wil ik nu vooruit werken, maar ik zou niet weten waarvoor. Ja. voor 'stel dat er iets gebeurt'. Dus ik heb nu iets meer actieve bevlieginkjes. Ik ga zo een keukenla doen.

Knutselkei

Knutselkei

19-05-2019 om 18:12 Topicstarter

Pug

Hoe is t nu?

Knutselkei

Knutselkei

19-05-2019 om 18:20 Topicstarter

Eindelijk maar weer eens t schema wat opgepakt

Al is het geen klusje per dag.. meer 2 per week
Eerst de buitenkant en bovenkant v d keuken kastjes( grijs water... ik hou t maar op de badkamerverbouwing die we nu hebben.... daarna de 2 grote lades uitgespit en schoongemaakt.
De dag erna de kleinere lades en t leukste was toen t jonge buurjongetje kwam en zei: jij hebt de snoep/koek etc-la mooi gemaakt,Das zijn favoriete la he ; )
Vandaag de tafel in de aanbouw en de kussens van de tuinbank stofvrij gemaakt( man had daar tegels gesneden, pff wat een stof! Daar ben ik nog wel even zoet mee voor we volgende week daar een verjaardag kunnen vieren.

Pug

Pug

19-05-2019 om 18:57

Nou eh

Ik ben nog steeds lui

Maar de kranen zijn ontkalkt en blinken wat meer.
En de laden met sportspullen zijn supernetjes.

Op het grote geheel is niets te zien, geloof ik.

Knutselkei

Knutselkei

19-05-2019 om 21:19 Topicstarter

Lui met een oorzaak mag he

Dan is een kastje per week al prima, toch? Of een kraan per week

Half a twin

Half a twin

20-05-2019 om 08:56

Zit inmiddels op een klusje per week ongeveer (gemiddeld dan)

Pug, sterkte met je ziekzijn, dan is lui helemaal te begrijpen.

In de meivakantie hadden we verstopte riolering in de straat op gemeentegrond maar daar heb je dan de effecten van binnenshuis. Je kiept je afwasbak om in de gootsteen en door de opgebouwde druk knapt er een koppeling en stroomt je afwaswater via het kastje over je voeten! Dus kastje schoonmaken. check! 1 kastje gedaan.
Zoon trok ongeveer gelijktijdig de wc door die overliep dus de wc kreeg een grote beurt (muren doe ik niet elke week)
Ontstoppingsbedrijf op bezoek die nog meer bevuilen en op plaatsen moeten zijn in de kelder die vrijgemaakt moeten worden. Dus dat werd meerdere klusjes/kastjes per dag.
Die leeggehaalde kelderplanken, afgesopt voor ik ze terug legde en weer netjes ingericht allemaal.

Vorige week heb ik met een internettip eindelijk veel van het ingebrande vuil van de pannenrekken van het gasfornuis af gekregen. Wil deze week gaan kijken of het ook werkt om de branders schoon te krijgen. Als dat werkt zal ik het hier uitleggen.

Gisteren was ik begonnen aan mijn eigen kledingkast (alles eruit gehaald en op bed gelegd) toen er hier in huis een buikloopexplosie startte dus alles teruggelegd in de kast zonder er een doekje door te halen. Ik voel me inmiddels ietsje beter dus als kinderen ook alles binnen houden ga ik zo een nieuwe poging wagen maar dan wel plank voor plank.

Knutselkei

Knutselkei

24-05-2019 om 18:26 Topicstarter

tjee Half a Twin

die kelder....dat zijn klusjes voor een maand zo hahahah.
De buikloop weer onder controle?
Wij zitten nog steeds in de verbouwing v d badkamer. Man doet t savonds en dr is nogal wat anders gelopen en dus extra werk. Gelukkig kunnen we gewoon in de garage douchen waar de oude badkamer nu staat in een soort hok
Maar ik zal blij zijn als dat klaar is. Ondertussen probeer ik de muren beneden glad te stucen. Een hele klus,uitdaging en t lukt redelijk glad al moet ik soms wel flink na sponzen .

Ondertussen blijf ik wel af en toe een stukje doen aan t klusje v d dag/week. Laatje hier, stukje aanrecht opruimen daar. Stuk v d linnenkast met de lakens etc opgeruimd en weggedaan.

Knutselkei

Knutselkei

02-06-2019 om 10:54 Topicstarter

Muren geverfd

En ik ben best heel trots,Haha.
Net de keuken even eitjes gemaakt,aanrecht weer leeg geruimd en dat is de klus van vandaag.... veel te warm.

Knutselkei

Knutselkei

02-06-2019 om 10:55 Topicstarter

Eitjes?

Rare ipad steeds ....netjes dus.

40er

40er

02-06-2019 om 14:15

Slaapkamers

Druk aan het behangen geweest. 2 slaapkamers. Direct ook alle kasten uitgemest, 4 zakken kleding in de kleding al. Zomerkleding hangt inmiddels weer. Dit weekend dus lekker veel gedaan.

Half a twin

Half a twin

20-06-2019 om 14:17

Megaklus geklaard

Toen vanochtend de pubers op de fiets zaten ben ik vroeg begonnen met een klus die al lang nodig was maar waar ik de moed nog niet voor had.
Eerst de huishoudtrap vanuit de schuur naar de slaapkamer gesjouwd, toen de stofzuiger en een emmertje met een beetje water en azijn en een doekje.
Toen ben ik begonnen met plank voor plank de boekenkast leeghalen, de boeken afstoffen/zuigen en de planken met een nat doekje afnemen en weer inrichten.
Ik ben inmiddels ruim over de helft, alle planken waar geen deurtje voor zit zijn klaar. Het aantal strekkende meters boeken is ruim 7,5 meter waarvan sommige vakken dubbel gevuld zijn. Mijn kinderboeken staan bijvoorbeeld allemaal in een vak, de kleuter en kinderboeken achterin en de jeugdboeken vooraan.
Zo ook met een deel studieboeken van man, de naslagwerken die nog wel eens worden gepakt staan voor en de echte leerboeken achterin.

De kast is gemaakt van dat gefineerde spaanplaat en op een plek net niet helemaal netjes afgewerkt. Toen ik de laatste boeken terug zette had ik een grote splinter in de wijsvinger van mijn handigste hand, helemaal onder het vel er stak geen stukje meer uit, precies op een gewrichtje dus elke keer buigen deed pijn.
Toen ben ik eerst even voor hulp langs de buren gelopen maar er was niemand thuis. Toen zelf maar een naald uitgegloeid en met mijn niet zo handige handje aan het peuteren geslagen. Na dik een half uur had ik het kreng te pakken.
Zo suf, ik ken dat hoekje, kom het ieder jaar een keer tegen en dan toch als er niemand thuis is schuif ik een splinter in mijn vinger.

Nu nog 3 meter te gaan achter de deurtjes maar dat moet volgende week maar. Moet nu eerst even een puber met kapotte fiets uit school halen.

Half a twin

Half a twin

20-06-2019 om 14:18

En bij jullie

Worden er nog kastjes of grote klussen gedaan?

Pennestreek

Pennestreek

20-06-2019 om 15:23

Hier (weer) bezig met de keuken

en het wandmeubel en de trapkast in de huiskamer. We gaan ergens dit jaar de huiskamer aanpakken, en voor het mooi komt er minder kastruimte. Omdat ik dus dingen uit de huiskamer elders kwijt moet, moeten ook de schuur, de slaapkamer en de zolder opgeruimd. Dus ik ben hard aan het werk. Maar het schiet nog niet zo op. Ik denk dat ik er maar een schemaatje voor moet maken, nu gaat het van de hak op de tak en dat schiet niet op. En ik had gehoopt meer weg te kunnen doen, maar dat valt nog tegen. De keuken was al best strak georganiseerd. De trapkast en de schuur bieden wat dat betreft meer perspectief. Daar ga ik echt puinruimen, ik bewaarde nu nog vooral veel prullaria (vazen, plantenpotten, kaarsen en kandelaars) en daar gaat echt de bijl in nu.
Boven op de slaapkamers wil ik ook wat meer overzicht creëren, alle handdoeken bij elkaar bijvoorbeeld ipv handdoeken op alle kamers. En in de badkamer wil ik ook de voorraad kwijt, die ligt nu nog beneden in de trapkast. Dat betekent dat de laden van het meubel in de badkamer echt efficiënter ingedeeld moeten gaan worden. Of misschien kan ik beter investeren in een grotere kast op onze slaapkamer. Nou ja, van die dingen. Ik ben nog wel even zoet, en dan moet die opknapbeurt van de hele begane grond nog gaan beginnen .

Pug

Pug

20-06-2019 om 16:11

Niet zoveel

Maar vorige week een laatje en een plankje in een kast in de badkamer gedaan.

Bijvoorbeeld zwembandjes weggedaan. Die hebben ze alláng niet meer nodig, maar ze waren nog goed en daarom had ik ze bewaard.

En de t-shirts van de jongste uit de bak zomerkleren: alles van 128/128 weg, want hij weigert het aan te doen omdat hij al veel groter is (al zou het groter vallen en nog best passen....)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.