Huis, Tuin en Keuken Huis, Tuin en Keuken

Huis, Tuin en Keuken

Mollie

Mollie

24-01-2019 om 12:47

Hartige taart met ei opnieuw opwarmen ?

Ik ben wat meer gaan variëren met de lunch. Heb nu een hartige taart gemaakt met ei ipv. Bladerdeeg. Nu wil ik die morgen ook meenemen naar mijn werk als lunch. Nu kan je de taart ook koud eten maar kan ik ‘m ook opwarmen in de magnetron? Ik dacht, met dat ei....?

Flavia

Flavia

24-01-2019 om 12:53

ja dat gaat prima

Dat kun je prima doen, vooral rauw ei is een risico, als je het ei al gebakken hebt om die taart te maken is er geen verhoogd risico tov ei loze producten, mits snel gekoeld en koel bewaard zoals gebruikelijk.

dat ei maakt niet uit

Mollie, dat ei dat maakt niet uit maar dat je het wil opwarmen in de magnetron wel. Doe dat heel voorzichtig (laag wattage), want de smaak en de kwaliteit gaan heel erg achteruit. Ik eet zoiets dan juist liever koud. Echt heel lekker! Ei bederft er niet van hoor, wordt alleen heel hard en rubberachtig en droogt heel snel uit.

Tine Winkel

Tine Winkel

24-01-2019 om 13:04

ik zou juist

bang zijn voor de kwaliteit van het bladerdeeg als je dit opwarmt in de magnetron. Bladerdeeg is vers een soort knapperig en wordt bij opwarmen in een magnetron slap en zompig, is mijn ervaring. Dus ik denk dat ik dit koud misschien lekkerder zou vinden dan opgewarmd.

Ja koud.

Je kan er op je werk ook een klein stukje afsnijden en dat even opwarmen in de magnetron, misschien is het toch lekker. Dan is niet gelijk alles verpest als het niet smaakt.
Koud vind ik sowieso lekker, vooral na een nachtje koelkast.

Mollie

Mollie

25-01-2019 om 12:06

Bedankt!

Ik eet het nu koud. Vind ik ook heerlijk hoor maar met dit koude weer is een beetje warm ook wel lekker. Goed om te weten dat het geen invloed heeft op het ei (is inderdaad niet rauw). Een klein beetje warm maken vind ik ook wel een goede tip. Ik heb het een half uur geleden uit de koelkast gehaald maar best nog wel koud..... Het was de eerste keer met ei ipv bladerdeeg en dat bevalt goed!

Ik doe het al 30 jaar

en het gaat al 30 jaar goed. Inderdaad is de kwaliteit van het bladerdeeg minder in de magnetron, bladerdeeg kun je beter in een echte over verwarmen.
Sini

hartige taart

doe ik sowieso nooit met bladerdeeg vanwege het zompige karakter van de bodem, maar met een korstdeeg. Ei of (boekweit/havermout)pannenkoek is natuurlijk ook een optie.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.