Huisdieren Huisdieren

Huisdieren

Dendy Pearson

Dendy Pearson

25-01-2019 om 19:30

Cavialeed

Één van onze cavia’s is dood. We hebben zijn broertje nog over, hij is 5,5.
Een cavia alleen is zielig. Daarbij staat hij op de slaapkamer van onze jongste. Naar beneden voor meer gezelligheid is geen optie, onze jongste hond wil vast proeven.
Ik weet dat er opvangen zijn waar ze cavia’s koppelen. Maar de bedoeling was dat er geen knaagdieren meer bij zouden komen en met een maatje erbij voor de cavia komt er nooit een einde aan natuurlijk.

Ik neig nu naar het maar zo laten, want voor hetzelfde geld is deze caaf volgende week ook dood. Maar het is ook niet de bedoeling dat hij dood gaat van verdriet.
Wat zouden jullie doen?

Phryne Fisher

Phryne Fisher

25-01-2019 om 19:34

Opvang

Ik zou hem naar de opvang brengen of via Facebook een maatje voor hem zoeken waar hij kan gaan wonen.

Ja verhuizen.

De cavia naar iemand brengen die er een stel heeft. Oproepje op FB kan inderdaad een oplossing zijn. De hele dag in zijn eentje op een slaapkamer is zielig. Heeft hij wel veel beweegruimte of zit hij in een standaard, te klein, hok?

Dendy Pearson

Dendy Pearson

25-01-2019 om 20:35

Groot hok

Nee, hij heeft een gigantisch verblijf. Wij zorgen altijd goed voor onze dieren

Leencavia

Je kan bij een opvang, of via het caviaforum.nl , een cavia lenen totdat je eenzame cavia ook komt te overlijden, daarna kan die leencavia weer terug naar de opvang of de cavia-uitlener.
Moet je je niet teveel weer aan die leencavia hechten, anders blijf je inderdaad bezig.

Ik weet niet of deze link werkt

Als je geen lid bent van het caviaforum, maar je kunt hier dus een oproep doen:
https://www.caviaforum.nl/community/threads/leencavia.228530/

rutiel

rutiel

28-01-2019 om 13:51

Toch beneden?

Helemaal in z'n up op een stille slaapkamer is echt sneu!
Is het niet mogelijk om het hok toch beneden te zetten en dan op een tafeltje of zo of in een kast zodat de hond er niet bij kan? En zouden ze echt niet aan elkaar kunnen wennen? Hier een combi van katten en cavia's. Aangevuld met een hond die regelmatig komt logeren. Ook niet ideaal en aan het begin zeker spannend, maar op een gegeven moment wordt zo'n caviagebeuren toch "meubilair" voor de andere dieren. En met een goed afgesloten hok kan niet zo heel veel gebeuren.

Bij oudere cavia's is het trouwens nog niet zo makkelijk om er een maatje bij te zetten. Het zijn dan wel groepsdieren, maar zo gemakkelijk maken ze op latere leeftijd geen vrienden meer. Althans dat is mijn ervaring.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

28-01-2019 om 14:58

Rutiel

Idd, het is sneu. We zijn aan het kijken of hij toch naar beneden kan. Maar dan moet hij wel in een kleiner hok, want waar hij nu in zit kan niet op een tafel.
Dus nu even kijken hoeveel ruimte acceptabel is voor een oude caaf.

Wij beginnen ook niet meer aan een andere cavia. Dat gesleep met ruilcavia’s staat me tegen en dan zijn we straks weer gehecht aan die andere. Er komt dan nooit een einde aan.

Een knuffel

Sommige cavia's waarderen een zachte knuffel in het hok waar ze lekker tegenaan kunnen liggen om de eenzaamheid te verdrijven.

Mijntje

Mijntje

28-01-2019 om 16:53

kinderboerderij

Misschien kan deze cavia naar een speciale opvang bij een kinderboerderij. Toen vroeger onze konijnen weg moesten gingen ze naar een zgn. konijnenheuvel.
Cavia's zijn sociale dieren, dus het is leuker voor zo'n beestje om in een groep te zitten. Er moet ook maar net een klik zijn met de cavia die je erbij neemt

Kaaskopje

Kaaskopje

28-01-2019 om 17:01

Houden

Je cavia is al op leeftijd. Het kan nog zo'n 3 jaar duren, maar dan heb je het waarschijnlijk wel gehad. Natuurlijk heb je uitzonderingen die echt heel oud worden, maar gemiddeld genomen is 8 jaar netjes. Ik zou deze cavia geen gedoe meer aandoen, dus inderdaad naar beneden voor de nodige gezelligheid en je hond bijbrengen dat Caaf geen levend hondenvoer is. Wel goed afsluiten dus. Je zou het grote hok wat je nu gebruikt buiten kunnen zetten, zodat je de cavia in de zomer buiten kunt zetten als het niet te warm is. ('s nachts weer naar binnen)

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.