Gezondheid Gezondheid

Gezondheid

Zoon ernstig ziek


Roda

Roda

28-01-2019 om 17:57

Superfijn!!!

Ik ben heel blij voor jullie!

Tijgeroog

Tijgeroog

28-01-2019 om 18:40

Fijn!

Wat een goed nieuws, heerlijk!

Marinade

Marinade

28-01-2019 om 18:45

Heel fijn

Goed bericht, wat een opluchting. Succes met de volgende behandelingen!

Marinade

Marinade

28-01-2019 om 18:47

Fijn!

Wat een fijn bericht. Op naar de tweede helft van de behandeling.

Auwereel

Auwereel

28-01-2019 om 19:25 Topicstarter

Dank voor het meeleven!

Ik hoop dat ik vannacht wat beter slaap dan afgelopen nacht. Het is me gelukt om niet erover te malen, maar ik ging van de spanning wel erg raar dromen.

Alison

Alison

28-01-2019 om 19:27

Mooi bericht

Wat een ontzettend mooi bericht. Ik ben zo blij voor jullie. De tweede helft gaat die ellendeling van een tumor de genadeslag geven. Daar ben ik zeker van

Aagje Helderder

Aagje Helderder

28-01-2019 om 20:14

Wat een opluchting!

Goed te horen dat het beter gaat. Fijn dat je ons op de hoogte houdt.

Wat een goed bericht

Dat is fijn om te horen! Op naar de 2e helft die terrortumor de nek om draait!

Super, moedermop!!

Dat geeft de burger moed!

Heel erg fijn!

Hopelijk het begin van het einde van een nachtmerrie.

fijn!

en, als ik je geheel ongevraagd, één tip mag geven, dan is het om elk positief bericht te vieren. En dat mag best groter dan je misschien gewend of geneigd bent te doen. Maak er maar een feestje van! Niets beter voor het moraal dan dat.

En als het dan een keer tegen zit, dan verzin je ook wat feestelijks! Vier het leven! Als je zoiets meemaakt weet je dat je elke kans gewoon aan moet grijpen.

Hou vast, hou vol! xx

Auwereel

Auwereel

28-01-2019 om 22:24 Topicstarter

Tafelvlaggetje

Na elke kuur krijgt zoon een tafelvlaggetje om te vieren dat hij weer een stapje verder is. En vanavond hebben we pizza laten komen om het te vieren. Komt goed uit voor de kuur, nu ks hij lekker eten.

Mooi nieuws!

Fijn dat de behandeling goed aanslaat!

Emmawee

Emmawee

29-01-2019 om 11:24

Pizza!

Heerlijk nieuws, geniet ervan. Een goed vervolg en ook een goede nachtrust gewenst, MoederMop! Wat zal dit erin hakken...

Auwereel

Auwereel

29-01-2019 om 12:38 Topicstarter

Nachtrust, nog niet helemaal gelukt!

Ik dacht dus, dat wordt rustig slapen vannacht, helaas sliep mijn man niet zo lekker. Normaal valt mijn man in slaap zodra hij zijn ogen sluit, nu lag hij te draaien, en was het stil naast me dus lag ik me daar weer zorgen over te maken.
Ach ja, het komt wel. Vanmorgen weer druk in de weer om weer naar het ziekenhuis te gaan vanavond maar even bijkletsen.

Auwereel

Auwereel

08-02-2019 om 13:01 Topicstarter

CT scans gezien

Toen we de goede uitslag van de CT scan kregen, had zoon niet zijn eigen arts en de arts die de uitslag gaf verontschuldigde dat hij nog niet om kon gaan met het nieuwe software pakket waarmee hij scans kon laten zien.
Vandaag had hij zijn eigen arts waarmee hij het tweewekelijkse gesprek heeft en die kon wel de scans laten zien. De scan van november en van januari en wat een verschil, het gezwel is inderdaad bijna weg! En dan wordt het vooral duidelijk hoe enorm het gezwel was. We vroegen ons later af hoe lang het gezwel nog had door kunnen groeien, wat als hij niet behandeld was!
Maar gelukkig waren we er op tijd bij.

Overigens vind ik wel dat de maker van het software pakket nog even achter zijn/haar oren mag krabben, want ook deze arts zei, dat zij het gebruik ervan lastig is.

Pennestreek

Pennestreek

08-02-2019 om 13:11

Wat fijn!

Reden voor een feestje! Ik denk vaak aan jullie, heel fijn om te lezen dat het zo goed gaat!

Bellefleur

Bellefleur

08-02-2019 om 14:07

Goed nieuws

Gefeliciteerd Moedermopfamilie!

Kaaskopje

Kaaskopje

08-02-2019 om 14:36

Oh wat fijn!

Wat zullen jullie een stuk meer gerustgesteld zijn!

Wilgenkatje

Wilgenkatje

08-02-2019 om 17:21

Wat heerlijk zeg!!

Hartelijk gefeliciteerd, wat fijn deze vooruitgang!! En inderdaad raar van die software. Was onlangs ook bij een asisstente die mopperde over een nieuwe versie waarbij je veel meer moest aanklikken voor de order compleet was -of zoiets.

Aagje Helderder

Aagje Helderder

08-02-2019 om 17:54

Fijn dat goede nieuws

Hoop dat het moed geeft om de negatieve kanten van de behandeling te ondergaan en zicht te houden op het doel: genezing.

Auwereel

Auwereel

08-02-2019 om 21:14 Topicstarter

Volhouden

Dat moet toch nog even, na de laatste kuur zat mijn zoon af en toe te huiveren, dus ik vroeg, heb je het zo koud? Nee, zegt-ie, ik wàlg zo van die troep die me met het infuus is toegediend, het staat me zo tegen, vooral dat gekleurde medicijn, ik vind het zo goor!!!

In dit geval, inderdaad helemaal het omgekeerde van de spreekwijze "zachte heelmeesters maken stinkende wonden": gore heelmeesters genezen echt.
Maandag de volgende, de èèn na laatste.

Alison

Alison

08-02-2019 om 23:01

Scan

Dat het gezwel zo geslonken is, is echt supernieuws. Weer gefeliciteerd en ik hoop dat we jullie nog heel vaak mogen feliciteren

Wat fijn om te horen

Dat de tumor zo geslonken is!

Moed

Hopelijk hebben de foto's je zoon ook goede moed gegeven om de laatste 2 kuren te doorstaan. Mooi als de resultaten zo duidelijk zijn.

Tsjor

Vogel

Vogel

09-02-2019 om 09:36

Wat fijn

Dat er zo duidelijk zichtbaar resultaat is.
Sterkte voor de latste loodjes!

‘Goor’

Een infuus met een onnatuurlijk kleurtje gaat snel tussen de oren zitten. Helemaal als je er misselijk van wordt. Maar we zijn allemaal in wezen niets anders dan een chemisch fabriekje met chemische stromen, processen en reacties.

Ons lichaam maken ook essentiële aminozuren en verbindingen die nodig zijn voor de processen die in ons lichaam afspelen, alleen die zie je niet voor je ogen afspelen.

Een ander slikt medicatie waarvan de werking het lichaam en de organen controleert.

Misschien maakt die beeldvorming die gekleurde infuuszakken minder afstotelijk.

Auwereel

Auwereel

10-02-2019 om 15:17 Topicstarter

Associatie

Ik denk dat mijn zoon ook last heeft van de associatie met "je ellendig voelen" en het infuus. Net zoals ik een afschuw heb ontwikkeld tegen chocolade met sinaasappel omdat ik eens flink misselijk ben geworden na een lunch met Pims koekjes. Geen flauw idee of die koekjes niet goed waren of ik toevallig net een virus had opgepikt maar de aversie tegen deze smaak is blijvend.

Moedermop. Wat grappig.

Mijn zoon wilde op een gegeven moment sommige ‘ lekkere dingen’ niet meer eten in het ziekenhuis. Hij kreeg nogal eens het advies op iets ‘lekkers’ te knagen of sabbelen als er weer eens een medicijn werd toegediend dat een nare bijsmaak had. ( van sommige infuusdingen kreeg je gek genoeg ook een rare smaak in je mond) Hij lust echt geen werthers echte meer, en ook die lekkere kruidenpastilles van ricola kan hij niet meer zien. Smaakt naar ziekenhuis zegt ie. Nu nog steeds. Hij had geen zin om die associatie bij nog meer dingen te krijgen...

Fijn dat het so far allemaal naar omstandigheden ‘goed’ gaat. En dat het ook al snel klaar is straks....ik duim voirvjulliecdat het zo blijft gaan!

Ingrid

mijk

mijk

11-02-2019 om 15:08

Ik was alleen maar mee

En ik had laatst dezelfde smaak bouillon die het ziekenhuis voor bezoeka op de chemoafdeling had staan en dat kwam al binnen...

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.