Ouders en School Ouders en School

Ouders en School

Lees ook op
Maya

Maya

28-12-2018 om 21:25

VO Ypenburg/Nootdorp


Maya

Maya

16-01-2019 om 00:58

Dank u allen

Dank SGDC voor uw input van het sgravendreef en EVENZO dank u hartelijk voor uw adviezen. We hebben inmiddels contact opgenomen met diverse scholen en een kennis van me gaat naar de info avonden voor nadere inlichting.

liefs,

Maya

sgdc

Hi SGDC op de website is vermeld dat ze doen aan (robotica, programmeren, veilig internetten, ICT-basisvaardigheden). En ik zie dat ze ook een tablet hebben. Je geeft aan dat ze weinig aan ICT doen. Is voorgaande niet meer van toepassing?

sgdc

sgdc

17-01-2019 om 17:09

'S-Gravendreef

Inderdaad, sinds 2 jaar moeten de brugklassers een chromebook aanschaffen dus mijn ervaring mbt ICT is ws achterhaald. Ik hoor mijn zoon er nooit over, robotica en programmeren maar daar ligt zijn interesse ook totaal niet.

veel succes met de zoektocht !

Pijnackernaar

Pijnackernaar

23-01-2019 om 23:10

Stanislas Pijnacker

Ik denk dat je Stanislas Pijnacker bedoelt. Het is gemeente Pijnacker-Nootdorp en in Nootdorp zelf staat geen Stanislas school. Mijn kinderen hebben beide op Stanislas Pijnacker gezeten. Ze zijn er nu 2 jaar af, dus intussen zal wel eea veranderd zijn.
Wij hebben het altijd een prima school gevonden, redelijk persoonlijk. Je moet het natuurlijk altijd treffen met de mentor en de leerkrachten. Dus het ene jaar kun je het beter treffen dan het andere. En een slechte leerkracht zit er ook af en toe tussen, maar dat gebeurt op elke school. Een van de kinderen had een medisch probleem, is school ook top mee om gegaan. Het is denk ik een redelijk beschermde omgeving. Veel dorpskinderen. Gezien het feit dat je het over dochtertje hebt, is dat misschien wel prettig. De school heeft verder geen echt bijzondere extra's ofzo, de school doet gewoon wat hij moet doen zonder allerlei toestanden, namelijk zorgen dat je kind een diploma krijgt.

Montaigne

Ik woon in Nootdorp en ben vandaag naar de open dag van het Montaigne geweest. Ik ben erg enthousiast.

maya

maya

29-01-2019 om 02:12

jufmirjam/pijnackenaar/sgdc

Dank voor alle reacties. In februari staat een meeloopdag van Stanislas Pijnacker op de agenda. voorts hebben kennissen van mij wezen bezoeken: , sGravendreef en Oranje Nassau College Zoetermeer. Ypenburg Lyceum en Montaigne lyceum heb ik persoonlijk zelf gezien toen ik laatst in NL was. Heeft het enige invloed voor jullie als een school een onvoldoende scoort op de onderwijsinspectie rapportages?

Yanea

Yanea

29-01-2019 om 07:01

Maya

In principe wel, al hangt het er vanaf hoe oud het rapport is en of het onderdeel voor mijn kinderen belangrijk is.

Evenzo

Evenzo

29-01-2019 om 12:55

Dat zou voor mij zeker een rol spelen. Op dit grond heb ik jaren geleden oom 2 basisscholen afgekeurd.

Maar ik zou de mening van mijn kind echt een rol laten spelen hoor. Zij moet er 5 jaar rondlopen en zich er thuis voelen. Wat een kennis vindt, zou mij niet zo boeien. De mening van andere ouders is meestal gekleurd is mijn ervaring.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.