Puberteit Puberteit

Puberteit

Lees ook op
Janna

Janna

10-02-2017 om 10:34

waarom je brugklasser een iphone 6 of 7 geven?


P.

P.

29-01-2019 om 20:06

Hier iedereen een iPhone

Hier thuis heeft bijna iedereen een iPhone, zoon van 14 heeft net een iPhone 8+ (€800-€1000)gekregen en hij betaalt de Sim Only(de telefoon betalen wij voor hem) Voor zijn zusje van 14 hebben we een iPhone 8 aangeschaft (€600-€700) en ook zij betaalt haar Sim Only en wij de telefoon en voor mijn oudste dochter(18) hebben we een abonnement van €45,00 per maand(die wij voor haar betalen) met een iPhone 8, mijn vrouw heeft de iPhone 8+ en betaalt €50,00 per maand, ikzelf ben niet zo fan van Apple en ik heb voor mezelf een Huawei aangeschaft met abonnement,
Kortom wij betalen de telefoons voor hun(als het een abonnement is betalen wij €30,00 p.m. en hij/zij de rest, soms zien we het door de vingers hij de oudste en betalen wij gewoon alles, eigenlijk meestal) en anders kopen we de telefoon los(bij de twee jongsten) en dan betalen zijn de Sim Only, mijn vrouw heeft ook geen goedkoop abonnement en die van mij valt te overzien, omdat ik zelf geen Apple wilde,

Ik zie het probleem niet in van het bekostigen van de telefoon voor je kind, ja het zijn prijzige telefoons, maar ze verdienen het ook en zijn er zeker van bewust dat ze geen speelte van €5,00 vast hebben maar weten ook zeker wel de waarde!

Wat vinden jullie van mijn situatie?

P.

Jouw situatie klinkt prima! Een gezellige mobiele eenheid.

mirreke

mirreke

29-01-2019 om 20:56

P...

Ik heb hartelijk gelachen om deze bijdrage...

Lente

Lente

29-01-2019 om 21:17

Ik zeg: geniet ervan

Zoveel tevredenheid is zeldaam......

@Emma

@Emma

29-01-2019 om 21:27

Ze verdienen het ook, zeg je

Ja, klinkt prima hoor. Mijn dochter verdient het ook, ze krijgt het alleen niet. Ja, van haar eigen geld, dat dan weer wel

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

29-01-2019 om 23:37

Tja, wat ik daarvan vind?

Niks eigenlijk.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

30-01-2019 om 00:31

Sneu

We zijn allemaal een modelletje opgeschoven. Ik heb een 8, oudste een 7 (net nieuw gekocht) en jongste een 6. Jongste voelt zich dus vreselijk misdeeld met haar oude toestel. Wel met nieuwe batterij, voor de actieprijs ivm verlengde garantie of zo.

Jannie

Jannie

04-02-2019 om 21:21

Ja een iphone

Hoi,

Mijn dochter heeft idd een iPhone 8 van ons gehad, dit kwam ook omdat ze het kon kopen met het inleveren van haar vaders vakantie uren.
HIJ kreeg daarmee aardig wat korting. Ze moest er zelf ook aan mee betalen.

Gr

Bosbes

Bosbes

04-02-2019 om 22:09

ik vind er wel iets van P.

Wat me opvalt, is dat je zoon en dochter beiden 14 zijn (tweeling? Of 11 maanden verschil? ) maar dat zoon een duurder toestel krijgt dan dochter.
Als daar geen goede reden achter zit, vind ik dat wel een beetje raar.

Verder zitten jullie waarschijnlijk ruim in het geld, nou ja prima verder

Wilgenkatje

Wilgenkatje

05-02-2019 om 22:09

Tjonge

Ik ben blij dat ik deze fase ben misgelopen. Zulke dure spullen.

De tijden zijn snel veranderd. Van mijn kinderen zijn er al drie dertigers. De oudsten hadden een mobiel waar maar zes sms-jes op pasten. Daarna moest je de inbox wissen 😅

Apple

Toen ik op school zat, was de sony discman het it-item en had je er een van Philips dan ging dat nog. Maar had je er een uit van een ander merk dan deed je er niet toe. Ik krijg de indruk dat dat voor telefoons. Er wordt geschreven over doorgeschoven Apples alsof het appels zijn. Op Android kun je ook heel veel. Samsung is ook behoorlijk aan de prijs. Maar ik zelf heb nu een Xiaomi met even goede specs als een Samsung van 400 euro of meer. Waarom zou ik dan meer betalen. Voor het merk? Dochter kan tzt ook zoiets krijgen als ze in groep 8 zit. Wil ze het A-merk dan zal ze het verschil zelf moeten betalen.

Yanea

Yanea

06-02-2019 om 06:56

AnnaNiem

Volgens mij zijn er nu ook maar twee smaken: een Iphone of een Samsung. Met dezelfde fanatieke manier van 'fan' zijn als vroeger tussen betamax-kijjers en VHS-kijkers ☺

Ad Hombre

Ad Hombre

06-02-2019 om 07:27

Yanea

Aardige vergelijking, want Betamax was maar van een aanbieder (Sony) net als de iPhones, maar Android phones zijn net als VHS van vele aanbieders. We weten allemaal wie er gewonnen heeft. (Microsoft is dan de Philips uit dit plaatje, misschien wel de beste techniek maar hopeloos verloren)

Effectief maakt het heel weinig uit. Ik heb altijd kapitalen uitgegeven aan smart telefoons terwijl iedereen genoegen nam met een goedkope Nokia dumbphone, maar tegenwoordig heb ik liever een goedkope Android dan zo'n overgehyped Apple of Samsung ding. DIe kunnen nl. precies hetzelfde. Het enige verschil is de marketing.

Mijntje

Mijntje

06-02-2019 om 08:58

schoot

Ik wil niet dat mijn kind (bijna 14) alles maar in de schoot geworpen krijgt, dat alles maar vanzelfsprekend is (ook al zijn we niet arm en verdient hij het zeker want het is het leukste kind dat er is) Ik denk niet dat hij dan de waarde van materiele zaken leert kennen. Daarbij is hij slordig, dus een nieuwe iphone is zonde van het geld. Hij moet er eerst mee leren omgaan.
Bovendien leert hij dat een ouder model iphone (se / 5s) net zo goed is als de allernieuwste, dus zonde van het geld. Wil hij op een gegeven moment wel het nieuwste van het nieuwste, dan moet hij (mee-)betalen, dat kost tijd, maar zo leert hij z'n impulsen te beheersen. Hij leert dat hij niet mee hoeft te lopen, dat hij dit niet nodig heeft om erbij te horen en is gelukkig heel blij met wat hij heeft

Mari

Mari

07-02-2019 om 23:25

ja wat mijntje zegt

vind ik ook: waarom is het nodig, die idioot dure toestellen? En wat geef je een kind mee als het al zo jong zulke dure spullen moet hebben? Tuurlijk zal je er van alles op kunnen. En dan? Nog langer naar een beeldscherm kijken? Of is het een statussymbool? Hm bij beide opties weet ik nou niet of dat bijdraagt aan het welbevinden.
Maar goed, hier thuis heb ik ze bijna een smartphone moet opdringen en is men ook nog eens wars van social media. (Ik zelf niet, dus ze hebben het niet van mij).

Yanea

Yanea

08-02-2019 om 06:46

Mari

Wasrom dring je ze dan een smartphone op?

Mari

Mari

08-02-2019 om 11:38

Yanea

Omdat ik wilde kunnen appen, dat leek goedkoper. En ook omdat ik hoorde dat klasgenoten van hen foto's namen van dingen die op het bord stonden en dat leek me handig. We hebben dus allemaal refurbished samsung galaxy A3 mini's van 50 E met een abo van 8 E per maand. Voldoet prima

Yanea

Yanea

08-02-2019 om 12:43

Mari

Dus als andere mensen een smartphone hebben, is dat slecht. Maar als jij wilt appen, is het goed (en zelfs verplicht)?

Mari

Mari

08-02-2019 om 13:22

wow Yanea over woorden in de mond leggen gesproken

Heb ik gezegd dat het hebben van een smartphone slecht is? dacht het niet. Leg me geen woorden in de mond zeg. Ik heb gezegd dat ik niet begrijp dat kinderen zulke idioot dure toestellen moeten hebben.

Yanea

Yanea

08-02-2019 om 13:25

Maar Mari

Misschien vinden de ouders van die kinderen on demand video's wel net zo belangrijk als jij het appen vindt.

Mijntje

Mijntje

08-02-2019 om 13:26

een smartphone

is tegenwoordig een must op de middelbare school. Magister, de klassenapp - als je daar niet bij kan mis je wel eea. Ik noem het geen smartphone opdringen bij een brugklasser.

Mari

Mari

08-02-2019 om 13:41

Yanea

Zie je wat je doet? Je gaat onmiddellijk weer in de aanval zonder er op in te gaan dat je me woorden in de mond legde. Wat treft je zo in het feit dat ik me afvraag waarom kinderen van 14 een smartphone van 1000 E moeten hebben?

In je aanval geef je ook een soort van antwoord Mijn vraag was "waarom zijn die idioot dure toestellen nodig voor jonge kinderen" Jouw antwoord: ze (de ouders) vinden video's on demand belangrijk. Ik zeg dan "oh is dat het?" Dat mag. Dat is een keuze. En iedereen staat natuurlijk vrij om de opvoeding zo in te vullen als zhij dat vindt. Het is niet mijn keuze.
Een vriendin van mij heeft een zoon die meer dan tien uur per dag aan het gamen is. (nee gaat niet naar school) Als wij als vriendinnen onze zorgen daarover uitspreken zegt ze "wat een onzin waarom mag jouw zoon wel een boek lezen en mijn zoon niet gamen?" Van die orde vind ik de vergelijking een smartphone van 50 E nemen voor 'appen omdat het goedkoper is (en idd magister en een foto van een schoolbord kunnen nemen) en 'mijn kind van 14 moet een iphone van 1000 E want ze moet video's on demand kunnen kijken'. Ja kan je doen. Het is niet mijn keuze.

En natuurlijk mag iedereen het doen zoals zhij het wil. En ik mag me daar iets over afvragen en het op mijn manier doen.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

08-02-2019 om 13:44

Goedkope smartphones

Wij hebben best ruime ervaring met goedkope smartphones en van horen zeggen. Die leveren over het algemeen al vrij snel frustraties op, en er is er geen een die vier jaar lang zonder problemen functioneert. En dat doet een iPhone dus wel.

Mari

Mari

08-02-2019 om 13:58

phryne

Niet als je een goede refurbished tweede hands van een redelijk merk neemt. Die van mijn zoon gaat al vijf jaar zonder frustraties mee. 50E
Het is een samsung, je kan ook Iphones tweedehands kopen. Inderdaad als je nieuw een slap merk neemt is het vaak een kat in de zak. Kan je beter hetzelfde geld uitgeven aan een goed merk tweedehands

Pittige discussie

De IPhone 6 komt volgens wikipedia uit 2014. Dus wordt hij nu door paps ingeruild als een oude auto voor het nieuwste model, want voor pa is het toch wat aan de langzame kant/geheugen vol etc. Maar inmiddels zijn we 4 jaar verder aan techniek en okk de jeugd krijgt steeds meer behoefte aan goede apparatuur voor school. Was vroeger de gsm voor de fun, het is nu echt een ding dat ze nodig hebben. Natuurlijk is de software geupdate, maar de processor, geheugen etc. zijn dat niet en daar gaat het wringen. Refurbished of niet, het blijft een tweede handsje.

Je kan ook kiezen voor een merk dat het misschien 2/3 jaar doet, maar een kwart of nog minder kost van de Ferrari onder de smartphones. Zo kun je om de twee jaar nieuw rijden euh appen of net wat voor functies er dan bedacht zijn. En die Suzuki is misschien niet zo sexy, het doet ook wat het moet doen. Zo denk ik er dus over en dat kan ze dus krijgen, nieuw en 3 jaar later is ze vast wel weer jarig. Verklaart ook waarom we al 10 jaar in dezelfde Hyundai rond rijden... lol ik geef niets om merk en status.

Mari

Mari

08-02-2019 om 14:55

AnnaNiem merk en status

Ja ik denk eigenlijk dat status de grootste factor is in het willen hebben van de nieuwste smartphone. En of je daar aan toegeeft als ouder of juist het besef wilt bijbrengen dat we al zo superrijk zijn en dat geluk en welbevinden niet per se van dure dingen hoeft te komen, dat is hoe je zelf de opvoeding in wilt vullen.
Argumenten als snelheid, bepaalde functies e.d. zijn wel degelijk relevant maar kunnen ook nog wel eens oneigenlijk worden gebruikt. Zoiets als 'maar merkkleding gaat gewoon veel langer mee'. Eh ja, waar, maar doe je er dan ook zo lang mee dan, of wil je over korte tijd weer nieuwe merkkleding? En als dat je argument is: er is ook degelijke kleding de helft goedkoper

Phryne Fisher

Phryne Fisher

08-02-2019 om 15:06

Nee

Ik zie het niet als statussymbool. Mijn Hyundai is ook al 9 jaar oud

Mari

Mari

08-02-2019 om 15:09

Phryne

haha nee ik bedoel bij scholieren

Yanea

Yanea

08-02-2019 om 15:38

Bah Mari

De neerbuigende toon van jou over ouders die hun kinderen niet meteen op water en brood zetten als ze een dure smartphone wilken, is stuitend.
Veel 'kinderen' werken naast school en kopen zelf hun smartphone.

Bert

Bert

08-02-2019 om 15:42

Goedkoop duurkoop

Ik heb mijn kinderen vanaf het begin af aan geleerd dat goedkoop vaak duurkoop is bij technologische producten. Of je het nu over telefoons hebt of over televisies. Daarnaast is de garantie bij goedkopere producten vaak ver te zoeken en is de waardevermindering veel groter dan bij duurdere producten van bijvoorbeeld apple. Als je dit in de berekening meeneemt ben je met 'duurdere' producten vaak niet eens heel veel duurder uit.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.