Relaties Relaties

Relaties

In een relatie en per ongeluk een vrouw tegen gekomen op het werk.


En voor Bosbes

Grappig dat je mij afschildert als een moraalridder, omdat ik een 'bedrogen vrouw' ben. Je zou ook de conclusie kunnen trekken dat sommige mensen inmiddels uit ervaring weten dat je de ziel uit je relatie rukt als je met een ander vrijt zonder medeweten van je partner. Gevalletje voortschrijdend inzicht
Heeft met moraal weinig te maken. Het kan mij namelijk geen klap schelen wat mensen allemaal in hun vrije tijd doen. Maar als hier iemand komt piepen dat-ie niet weet wat-ie moet doen, terwijl hij dat bij de betreffende juffrouw thuis blijkbaar wel prima wist, krijgt hij gewoon een ordinaire verbale schop onder z'n achterste. Zijn verbazing achteraf vind ik weinig geloofwaardig.

Overigens

Heel interessant is overigens de aanname van TS en een aantal reageerders hier dat er blijkbaar een aanleiding in je relatie moet zijn om vreemd te gaan. TS: 'Het vervelende is dat ik een goede relatie heb, een zoontje van 8 maanden en er totaal geen aanleiding is/was om dit te doen.'
Als er nou een aanleiding was geweest (nare vrouw! blubberbuik na zwangerschap! seksloos huwelijk!) ja, dan was het natuurlijk logisch geweest
(Andersom zijn al veel dames/heren hier afgeserveerd met de conclusie dat er wel iets mis geweest moet zijn met hen of de relatie, anders gaat je partner toch niet vreemd?)
De werkelijkheid is veel platter: mensen die makkelijk zwichten voor verleiding gaan vreemd. Kwestie van karakterstructuur. Zoals sommige mensen ook makkelijker (daarover) liegen.
De vraag voor jou, Henkie, moet niet zijn waarom je dit overkomt maar wat het over jou zegt dat je zo schijnbaar achteloos die grens over ging. Als je dat bij jezelf durft te onderzoeken, kun je stappen zetten.

Vrijen of zoenen

Zoenen hoef ik echt niet te weten, als ik henkie goed begrijp is het daarbij gebleven.

Als mijn partner alleen Zoent en dan denkt: stom doe ik nóóit meer, echt geen gesprek nodig.

Ben het eens met Laura, verliefde/lust gevoelens kan altijd, zolang je er niet naar handelt, vind ik dat prima.

Banjo

Banjo

30-01-2019 om 18:14

Echt niet

Voor mij echt niet. Als je je als een hufter gedraagt moet je ook de ballen hebben om dat te zeggen.

Als ik er zelf achterkom, en dat kom ik altijd, dan zijn de rapen nog niet gaar, terwijl ik bij eerlijkheid kwaad, maar milder zou reageren.

Je vrouw heeft nu geen kans te doen wat ze met de feiten wil doen.
Voor mijn relatie officieel was, wist mijn man al hoe ik over vreemdgaan dacht. Als hij er dan toch voor kiest, weet hij ook hoe ik zou reageren.

Miss

Miss

30-01-2019 om 18:45

En

Mooi ook hoe je het beschrijft. " per ongelijk " was je bezig met haar. Hoezo per ongelijk?

Ben erg benieuwd hoe jij het zou vinden als jou vrouw opeens met een andere man lag te frunniken. Zoenen. In mijn beleving intiem bent. Want dit doe je niet " even " met iemand.

En ze dan niet meer weet wat ze deed en moet doen. Je vergeet dus je vrouw en baby een paar minuten ?

Ik vind dat je je als een zieligerd opstelt en iedereen netjes bedankt voor hun advies en begrip. Maar voor je die stap zetten en de spanning voelde had je al een andere keuze kunnen maken. En het af kunnen kappen.

Tot het jou overkomt.
Ik hoop dat je daar over na gaat denken en dan de stap dit 1 keer te doen. Zegt wat over jou.

Moederziel.

"Ik vind niks van jouw vreemdgaan (ieder van ons verdient z'n eigen warme plekje in hell), "

Jeetje, wat een haat. Is dit wel een teken van volwassenheid of lees ik iets wat je totaal anders hebt bedoeld?

Lot G.

Lot G.

30-01-2019 om 21:53

henkie/Bosbes/banjo

En met Banjo, laat je vrouw er niet zelf achterkomen. Aan de andere kant wat niet weet wat niet deert.Ben ooit zelf bedrogen en had het achteraf liever niet geweten. Het snijd door je ziel.Maar aangezien jij niet all the way bent gegaan, kun je m.i. het beter verzwijgen.Wel advies: niet verder gaan, maar volgens mij ben je zelf genoeg geschrokken.Verder wat Bosbes al schrijft, zodra iemand hier ook maar iets probeert te vragen ten aanzien van verliefdheid op een getrouwd iemand / vreemdgaan vallen steeds dezelfde bedrogen dames hier over je heen. Hopelijk kun je wat met de berichtjes van de posters hier die uiteindelijk wel kunnen relativeren. Sterkte en wees sterk, je kunt de verleiding echt weerstaan!

Ik zou het ook niet willen weten.

Een relatie is meer dan wat gezoen en door nu alles met je partner te gaan bespreken en opbiechten maak je misschien alles stuk. Jullie hebben het goed samen, er is een kindje, dit is een misstap, ik zou mijn relatie daarvoor niet op het spel zetten.
Je bent er zelf ook van geschrokken, dat zegt eigenlijk al genoeg, ik lees niet dat je erg trots bent op je zelf.

Happy

Happy

30-01-2019 om 23:20

Wow moederziel

Oordelen over iemands karakterstructuur, toe maar. Ben je psychiater, mag je een diagnose stellen? En dan nog zeggen dat je geen oordeel hebt. Waarom lees je hier eigenlijk nog, zelfs nu je kotsneigingen krijgt van wat je leest?
Hoezeer je ook gekwetst en beschadigd bent door de handelwijze van je ex, en hoe terecht je boosheid daarover ook is, zo ongenuanceerd oordelen over anderen is niet oké. En dat terwijl je vindt dat andere forumleden zo normerend zijn. Iets met hand en eigen boezem...

Happy

Happy

30-01-2019 om 23:34

Of pot en ketel, ook van toepassing

Serieus moederziel: je postings worden steeds heftiger van toon, beledigend en kleinerend. Wil jij zelf zo toegesproken worden? Nee toch? Doe het dan ook niet bij een ander.
Ik krijg de indruk dat jij in al die forumleden die hun leven anders leiden dan volgens jouw waarden zou moeten, eigenlijk jouw ex terug ziet. En die moet gestraft worden, met harde hand, nog steeds. Psychologie van de koude grond natuurlijk, maar op een andere manier kan ik jouw haatdragende reacties niet verklaren. Echt, is dit forum nog wel de beste plek voor jou? Je komt hier elke dag weer postings tegen waardoor je van de kook raakt, dat maakt toch niet gelukkig? Ik wens je echt een positievere blik toe!

Pot en ketel!

Ja, precies dat

Geen zorgen over mij, ik voel me kiplekker, maar dank voor de goede zorgen
Ik vind TO namelijk niet heel erg realistisch overkomen, eerder naïef.

De kotsneigingen waren richting de posters die vinden dat je zoenen en gefriemel bij een wildvreemde klant thuis niet aan je vaste partner hoeft op te biechten. Menen jullie dat serieus?

Ik vind het best bijzonder om in dit draadje te lezen hoe het bedonderen van je partner wordt vergoelijkt. Daar word ik inderdaad opstandig en misselijk van, omdat de gevolgen zo groot kunnen zijn. Als je vertrouwen schaadt, schaad je het hart van de relatie. Zijn dat extreme normen en waarden? Serieus?

En je laatste post, Happy, raakt echt kant noch wal en heeft wel een erg hoog schooljuf-gehalte. Je kent me duidelijk niet persoonlijk

Voor TO

TO, als ik te kort door de bocht ging, vind ik dat jammer, niet omdat ik niet meen wat ik schrijf, maar omdat de boodschap dan niet overkomt.

In je OP schrijf je dit: 'Het is helemaal niet de bedoeling dat ik mn relatie wil beëindigen, maar die aantrekkingskracht naar elkaar is echt zo groot dat mn hoofd helemaal in de war is. De vrouw die ik heb leren kennen weet ook niet dat ik een relatie en een kind heb, ik heb daar niet over gelogen maar wel een beetje het onderwerp ontweken. Ik ben een beetje ten einde raad, wat moet ik doen!?'

Ik kan daarop alleen maar zeggen: Hoe zou je wensen dat jouw partner dit zou aanpakken t.o.v. jou? Hebben jullie weleens gesprekken hierover gehad? Over wat je zou doen als...?

Als jij een van mijn beste vrienden zou zijn, zou ik je toch weer die schop onder je achterste geven. je hoofd is in de war, je bent een lijn overgestoken, je speelt met vuur. Natuurlijk is verliefdheid zalig, maar de prijs die je ervoor betaalt is hoog. En je verzwijgt niet alleen tov je vaste partner, maar ook tov de vrouw die je zoende hoe de vork echt in de steel zit.

Het is uiteraard aan jou, maar ik vind geheimen binnen een relatie een no go. Voor jou ook, maak ik op uit je zin: 'Het is helemaal niet de bedoeling dat ik mn relatie wil beëindigen, maar die aantrekkingskracht naar elkaar is echt zo groot dat mn hoofd helemaal in de war is'. Zo zonde dat het zo ver is gekomen. Je wil dit echt niet, hoor. Dat mag je hier aannemen van de mensen die er ervaring mee hebben.

Moederziel.

Vertrouwen is zeker de basis. Bij jou is het vertrouwen weg na gezoen met een ander, in relaties bij anderen telt dat misschien niet od minder zwaar?
En biechten doe ik ook niet, dat doe ik in de kerk. Je bent niet verplicht om schuldbekentenissen af te leggen alleen om je hart te luchten. Ook dan kan je je partner, onnodig, pijn doen.
Helpt het om je eigen schuldgevoel weg te poetsen of vertel je iets in het belang van de ander? Als je 20,30,40 of nog meer jaren samen bent gebeurt er wel eens iets wat niet past in de relatie. Niet alles slaat direct de basis, het vertrouwen, weg.
Zolang daar genoeg tegenover staat wat de relatie waardevol maakt zou ik die beschermen. En ja, soms met een leugen om bestwil. Schandalig in jou ogen

Slechte lezer

Wil40, je leest slecht en vult in wat er niet staat. Dat is een besmettelijke ziekte op dit forum
'Bij jou is het vertrouwen weg na gezoen met een ander': nee, dat schrijf ik nl niet.
Bij mij is vertrouwen weg als je niet eerlijk bent tegen je partner over verliefdheid en friemelen met een ander. Zoenen, seksen, voor het vertrouwen maakt dat geen klap uit. Het is de verliefdheid die TO beschrijft die ik riskanter vind dan de aard van het gefriemel, zogezegd.

Leugens om bestwil? In je relatie? Vind je dat serieus? En dat dan bescherming van je relatie noemen?
Oef, dan verschillen we inderdaad heel erg van mening.

Aard van je relatie

Overigens is er een hele makkelijke oplossing voor het nemen van meer ruimte in je relatie. Ga in gesprek met je partner en leg uit dat het voor kan komen dat je verliefd wordt op iemand en dat je dan die lijn oversteekt. Dat geeft je partner, waar je van zegt te houden en waarmee je weloverwogen in een vaste relatie zit, de eerlijke kans om daar zelf ook iets van de te vinden en keuzes in te maken.

De ander onwetend houden is respectloos naar de ander. Als je handelt, neem je daarvoor volle verantwoordelijkheid in je relatie. Dat maakt ons volwassen mensen en volwassen partners. En dan kan iedereen hier nu over me heen vallen met kosten-baten analyses over hoe waardevol een relatie is en hoe onbetekenend zoenen met een ander, maar er is maar één persoon die uiteindelijk bepaalt of dat klopt. Dat is de vaste partner die nu onwetend wordt gehouden. De vraag of dit over de lijn is/was of niet, kan alleen zij beantwoorden.

Jasmijn

Jasmijn

31-01-2019 om 11:40

niet zeggen

Ik zou, bij alleen zoenen, het inderdaad niet zeggen, dus daarin verschil ik van mening Moederziel. Als je er echt spijt van hebt en het nooit meer zou doen, denk ik dat het niet handig is je hart te gaan luchten bij je partner, jij bent dan van je geheim en rotgevoel af en je partner zit er vervolgens mee. Hij/zij krijgt het gevoel misschien wel om nu te moeten gaan controleren/wantrouwen, zou het nog een keer gebeuren? Wordt onzeker, en nog meer van dit soort gevoelens.
Nee, dan zou je dit geheim maar bij jezelf moeten houden, hoe vervelend dat ook voelt voor jezelf, eigen schuld, dikke bult zeg maar.

Moederziel

"Leugens om bestwil? In je relatie? Vind je dat serieus? En dat dan bescherming van je relatie noemen?"

Zeker, soms wel. Al is het maar om de ander niet onnodig pijn te doen. Je kan het je niet voorstellen, maar 100% eerlijkheid kan ook kwetsen. Vooral als eerlijkheid gal spuien is.

En ik ben geen slechte lezer, integendeel. In jou postings zit oud zeer, kwetsende opmerkingen, zelfs een plekje in de hel komt voorbij. Ik vul in wat er niet staat? Wat er wel staat is al kwetsend genoeg en erg veroordelend.

Eens met

Jasmijn en wil40, als mijn partner eenmalig (wat verliefde/lust) gevoelens heeft voor een ander en misschien wel gezoend heeft en daarna spijt heeft wil ik dat niet weten.

ach mijn beste Wil40

Oud zeer, kwetsende opmerkingen? Of gewoon mijn mening en ervaring?

Vreemdgaan is een klotestreek naar je partner. Je partner onwetend houden, maakt het niet minder een klotestreek, maar het voorkomt wel een hoop rotzooi - of juist een kans om uit de weg te ruimen wat mogelijk zou kunnen gaan gisten. Kwestie van lef en perspectief.

Die 'onnodige pijn' richt je aan op het moment dat je de lijn oversteekt. Eerlijkheid kan kwetsen, dat is zeker waar. Maar ik kan je garanderen dat partners die onwetend waren van het ontrouw van hun man/vrouw vaak niet eens die wip zo'n probleem vonden, maar wel het zwijgen en liegen erover. Wat niet weet, wat niet deert is een opvatting die niet in een gelijkwaardige relatie thuishoort.

OT: Grappig dat dat 'plekje in hell' door jou zo serieus wordt genomen. Wat ik maar bedoelde is dat iedereen wel een donker geheim heeft waar-ie ooit mee geconfronteerd zal worden. Ik ben een niet-gelovig mens en geloof helemaal niet in de hel, maar wel in eigen verantwoordelijkheid dragen.

Maar MarSy

Wat jij schrijft, kan ik hier niet teruglezen?

als mijn partner eenmalig (wat verliefde/lust) gevoelens heeft voor een ander
> wie zegt dat het eenmalig is? Hij ging al terug (is 2x) en is naderhand danig in de war

en misschien wel gezoend heeft
> niet misschien, hij heeft gezoend en gefriemeld en 'verder niks' (whatever dat is)

en daarna spijt heeft
> die had ik nog niet gelezen, alleen dat hij zijn vrouw niet kwijt wil

Moederziel

Je vrouw niet kwijt willen is in mijn ogen spijt, want hij wil het niet meer.

Dus nogmaals, als ts mijn partner is, wil ik het niet weten

Wat als...

Wat als de dame wel in contaact komt met Henkie’s vrouw?
Hoe zou zijn vrouw het vinden als een dame zegt met haar man op die dag en daar gezoend en gefriemeld te hebben en zijn vrouw ontdekt dat Henkie inderdaad daar was.

We leven in een wereld waarin het steeds makkelijker wordt je gegevens te achterhalen. Het verbaast mij ook dat Henkie hier aan voorbij gaat. Hij vertrouwt erop dat de misstap geen consequenties gaat geven.
Henkie geeft aan in te zien dat het niet verstandig was, maar lijkt zijn ogen te sluiten en hoopt dat het met een sisser afloopt.

Wat is wijsheid: Je partner behoeden voor pijn door te zwijgen versus de pijn bij een partner als ze ontdekt dat je haar niet durfde te vertrouwen terwijl jullie zo vaak nog op elkaar moeten vertrouwen.
Wat zegt het over je relatie als openheid en eerlijkheid onderhevig zijn aan de situaties waarin het niet even niet goed uitkomt?

Persoonlijk hoor ik liever de waarheid als blijk van openheid.

Flanagan.

"Persoonlijk hoor ik liever de waarheid als blijk van openheid."

Zeker, dat zal iedereen met je eens zijn. Maar in dit geval is er wat gezoend met een ander, is het een jong stel met een baby en heeft ts spijt en last van zijn schuldgevoel.
Terecht en stof tot nadenken.

In mijn relatie zal die openheid ook onrust veroorzaken en een goed gesprek. De basis van meer dan 25 jaar samen, lief en leed delen, kan wel een stootje hebben.
Maar in dit geval brengt het misschien direct een prille relatie, met klein kind, aan het wankelen.

Via via, social media, ja, het kan terecht komen bij zijn vrouw. Dat risico moet hij overwegen en zijn keuzes maken.

Moederziel.

"Kwestie van lef en perspectief."
En aftasten of je relatie er beter en gelukkiger van wordt. Maar daar denken we verschillend over.

". Maar ik kan je garanderen dat partners die onwetend waren van het ontrouw van hun man/vrouw vaak niet eens die wip zo'n probleem vonden, maar wel het zwijgen en liegen erover. Wat niet weet, wat niet deert is een opvatting die niet in een gelijkwaardige relatie thuishoort."
Een wip is een flinke stap verder dan een zoen, zeker als er sprake is van een relatie naast het huwelijk die langduriger is dan de misstap van ts. Je praat dan over een dubbelleven vol met bedrog en leugens.
Pijnlijk, zeker, maar zo dramatisch lijkt het mij hier niet het geval.

Gekleurde bril

Ik heb de indruk dat veel dames (?!) hier onze Henkie stiekem best schattig vinden met zijn twijfel en naïeve blik. Zij lezen in elk geval iets anders dan ik.

in dit geval is er wat gezoend met een ander
> Henkie ging doelbewust voor de 2e keer naar de -vrouw-thuis-met-de-aantrekkingskracht (had hij niet een collega kunnen sturen?), omschrijft dat ze een paar uur (!! in de baas z'n tijd?) gezellig hebben gepraat (en nergens dacht Henkie: dit is niet handig en gaat leiden tot??), 'de spanning zo hoog opliep dat ze gezoend hebben en elkaar vastgehouden hebben en elkaar een beetje aangeraakt'. Ik geloof er persoonlijk geen klap van. En 'een beetje aanraken' kan bij de een een aai over een arm zijn en bij de ander orale seks. Je weet het niet, hè.

is het een jong stel met een baby en heeft ts spijt en last van zijn schuldgevoel
> of ze jong zijn, weet niemand (ook 40-jarigen krijgen baby's), dat TS spijt heeft lees ik nergens en of hij last heeft van een schuldgevoel? Dat lees ik ook niet.

Dubbele standaard. Elke 45-jarige vrouw die met een klant thuis had staan tongen, was niet zo schattig gevonden als Henkie.

Jasmijn

Jasmijn

31-01-2019 om 14:39

Moederziel?

Moederziel, ik vind Henkie niet schattig, ik deel gewoon jouw mening niet, ik zou het niet vertellen en mijn partner kan het mij beter ook niet vertellen als het hierbij zou blijven.
Een fout moment, kussen terwijl je dat niet had moeten doen, daar zou ik niet mijn hele relatie voor op zijn kop zetten. Verder; je haalt er best van alles bij ineens, en vind je eigenlijk nogal heftig reageren.

Yanea

Yanea

31-01-2019 om 16:21

Wat mij verbaast

Is dat Henk zo hoteldebotel is van iemand die hij amper kent. Twee huisbezoekjes waarin hij zelf in ieder geval niet erns heeft verteld dat hij vrouw en kind heeft. Dus hoe diep kunnen die gesprekken dan geweest zijn?
Wie weet wat zij allemaal heeft schtergehouden. En dan is er ook nog de kans dag zij afhaakt als ze de echte Henk leert kennen.

Lot G.

Lot G.

31-01-2019 om 19:34

Kotsneigingen

Sorry hoor moederziel. ik had het liever niet geweten: punt! Wat jij er ook van vindt, misschien was het voor jou ook beter geweest, gezien je reacties, postings en het feit dat je het maar niet lijkt te verwerken. Ik weet het nu en het heeft me erg veel verdriet gedaan, maar ik heb geprobeerd het een plaats te geven, zoals dat met alle verdriet moet, en na vele jaren is het vertrouwen voor 99% terug. Er niet in blijven hangen, dat is de tip, voor velen hier.

Miss

Miss

31-01-2019 om 20:05

Oh zeker weten voor de mensen die denken dat het wel mee valt :

Zo kwam het bij mij terecht. En ja een waargebeurd verhaal voor de mensen die denken dat het wel mee valt.

Op een dag kwam daar plop plop een messerger bericht via Facebook. Of ik man in kwestie kon?

Uh ja dat is mijn man.
Oh. Dat was niet bekent bij haar. Na een telefonisch gesprek was ik eens een ervaring en vele leugens rijker....

Dusss je hebt dat zelf niet eens altijd in de hand of je het wel of niet had willen weten.

Niet verwerkt?

Ook toen ik nog heel gelukkig getrouwd was (jazeker!), dacht ik er precies zo over als nu. De mogelijkheid van verliefd worden op een ander, hebben we ook meermalen besproken. Natuurlijk kan dat gebeuren. Is mij ook overkomen. Maar wat doe je daar dan mee?

De conclusie dat ik het bedrog van mijn ex ‘dus’. niet verwerkt zou hebben, is kortzichtig, maar ook een beetje vilein. En klopt niet. Mijn blik op betrouwbaarheid in een liefdesrelatie is door mijn scheiding niet verandert. Ik dacht er 10 jaar geleden net zo over als nu. Het was moederzielman die blijkbaar van mening veranderde

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.