Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

Gi

Gi

02-02-2019 om 11:02

Vader betaalt niets


Gi

Gi

02-02-2019 om 22:27

Bedankt

Voor jullie tips en adviezen, doet me goed om te lezen en geeft mij ook handvatten om verder te gaan, erg fijn !

Mocht ik nog ergens tegenaan lopen dan zal ik ook hier weer advies vragen. Het is soms gewoon goed van buitenstaanders hun ervaring te horen, en tips/adviezen te krijgen.

Mn familie zit heel erg op niet betalen = niet zien. En ik zei ook tegen hen van, het js makkelijk zo praten als je zelf niet in die situatie zit. En allemaal adviezen van iedereen krijgen, ik raakte helemaal in de war ervan. Gooi daar alle frustraties bovenop en de emmer loopt over.

Anoniem

Anoniem

03-02-2019 om 09:26

Ook hier

Ook hier merk ik dat het niet altijd handig is om mee te gaan in de mening van familie. Kinderen hier zijn al een stuk ouder en ex is inmiddels al langer weg, maar heeft nooit een cent betaald. Bovendien valt er ook met mijn ex niet echt goed iets af te spreken over de omgang.

Ik merk dat mijn familie dan soms heel weg verdedigend ten opzichte van mij praat. Alsof ze iemand die mij heeft gekwetst terug willen pakken. Zal ook aan mijn manier van praten liggen. Als ik gefrustreerd ben, lucht ik mijn hart het eerst bij familie of vriendin en vaak zijn zij dan geen kritische spiegel, maar gaan ze mee in mijn emoties.

Ik heb nu in feite gedaan wat jou hier wordt aangeraden. Financieel zal mijn ex nooit verantwoordelijk worden, maar zo was hij al toen we nog samen waren. Dat heb ik inmiddels dus maar los gelaten.

Ook met de omgang blijft het lastig. In het begin ging ik daar de strijd over aan. Los van de koppeling die je soms trekt met het financiële, koppelde ik het ook steeds terug met dingen die gebeurd waren. Klinkt vaag, maar als de vorige keer een drama was, nam ik dat die keer erop emotioneel mee en was ik misschien ook zelf niet even redelijk.

Ook dat heb ik inmiddels los gelaten en ik moet zeggen dat daf het contact tussen mijn kinderen en mijn ex ten goede is gekomen.

Helaas hebben mijn kinderen geen vader die ze met grote regelmaat zien. Mijn kinderen vergelijken hun vader nu meer met een soort oom. Soms hoor je een tijdje niets van hem, maar als hij er is, hebben ze het meestal gezellig. Dat voelt toch een stuk beter dan die strijd uit het begin.

Natuurlijk hoop ik dat jouw kind meer vader zal krijgen, maar mocht dat niet zo zijn, dan hoop ik dat het in ieder geval niet steeds die strijd/verbittering zal voelen.

Gi

Gi

03-02-2019 om 20:02

Mn zoon is

Inmiddels terug.

De overdracht ging vreselijk. Ex had iets te zeggen over de voorlopige voorzienings zitting. Ik gaf aan: dit is niet het moment om erover te praten met ons kind erbij en dat hij mij kan smsen of appen als hij daar iets over wilde bespreken en anders via zijn advocaat.

Ex vond het nodig om mij de huid vol te schelden en duwde mij mn huis binnen toen ik de maxi cosi wilde overpakken.

Het verbale geweld ging via de whatsapp verder, elk scheldwoord met kanker ervoor passeerde.

Hoe zouden jullie hierop reageren ?

Ginny Twijfelvuur

Ginny Twijfelvuur

03-02-2019 om 20:05

Niet

Wat je aandacht geeft groeit.

Rustig

Blijf rustig, herhaal je standpunt: ik wil dit nu niet met je bespreken.

App op geluid uit zetten en gewoon negeren.

Angela67

Angela67

03-02-2019 om 20:28

Hou vol

dit is moeilijk maar oefenen is het enige wat helpt. Doorzetten dus!
gr Angela

Gi

Gi

03-02-2019 om 20:56

Negeerstand

Ik heb zijn nummer op mute gezet dus ik hoor het niet als hij een bericht stuurt.

Ik moet hier echt aan wennen, heel eerlijk raakt het me wel als hij me zo uitscheldt, en toen hij me duwde kreeg jk weer dat benauwde gevoel als toen we nog onder 1 dak woonde. Misscjien toch maar de overdracht door iemand anders laten doen. Ik krijg nu therapie om alle narigheid met hem te verwerken maar op deze manier word ik toch elke keer ermee geconfronteerd.

Sas

Sas

03-02-2019 om 21:10

Ik zou hem een mail sturen, met cc naar de mediator/advocaat

Daarin meld je dat je zijn contact met jullie zoon niet in de weg zult staan. En dat je zeker wilt communiceren over praktische zaken omtrent jullie zoon.
Maar dat je niet meer persoonlijk, per app , per sms of per mail of welke manier dan ook wilt communiceren over andere onderwerpen dan praktische zaken over jullie zoon. En dat jij dat soort berichten zult negeren en zult verwijderen.

Nadat je dat gedaan hebt, ben je helemaal vrij om alles te negeren.

Negeren is best moeilijk maar des te beter jij standhoudt, des te eerder zal hij begrijpen dat jij het meent.
Voor de volgende keer zou ik zorgen dat er iemand bij is. Als dat niet helpt, zou ik overgaan op een overdracht op een andere plek door iemand anders.

Je komt sterk over nu! Realistisch en open voor advies. Goed bezig!

Poeh hé

Poeh hé

03-02-2019 om 21:19

Al die nare sms-jes

En agressieve appjes bewaren. Als het echt de kant opgaat dat jij je niet meer veilig voelt en twijfelt aan de veiligheid van je kind, kun je die berichten 'in de strijd' gooien, al hoop ik echt dat het geen strijd wordt. Heel veel kracht en wijsheid toegewenst!

Gi

Gi

03-02-2019 om 22:10

Goeie tips

Bedankt daarvoor,

@Sas, die mail is inderdaad een goeie, misschien is via mail contact houden zelfs het beste, en alleen in noodgevallen elkaar bellen. Dit creeert ook wat meer afstand van dingen die tussen oms zijn gebeurd. Nu lees ik al die dingen toch deels als ze op mn scherm verschijnen en doet het me wat. Hij smst me nu om de haverklap over allerlei dingen die niet over ons kind gaan, dat moet ook ophouden. Ik zet de advocaat in de cc en hopen dat het wat uithaalt.

@poeh: ja klopt, dat had mn advocaat al eerder geadviseerd. Ik hoop dat ik het nooit hoef te gebruiken maar het zijn zooo veel smsjes en vaak met de gekste verwensingen, het raakt me mentaal enorm. Het liefst zou ik alleen over ons kind nog praten, maar ik ontkom er niet aan omdat hij nog steeds mijn nummer heeft. Dus morgen het advies van sas opvolgen eb kijken hoe dat loopt.

Ik durfde eerst niet zo open te zijn uit soort angst voor herkenning, maar de adviezen en tips doen me heel goed, ik kan het concreet toepassen. En hoe meer open ik ben, hoe beter advies ik krijg, erg fijn

Suus

Suus

04-02-2019 om 13:11

Screenshots

Ik zou als ik jou was ook screenshots van de whats app berichten en sms'jes maken, hij kan ze nl ook nog verwijderen he? En dan heb je geen enkel bewijs meer.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.