Home » Forum » Speelafspraak dochter 10

Speelafspraak dochter (10)

24 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
JR_1972
Speelafspraak dochter (10)

Goedemiddag allemaal

Ik heb de volgende vraag over een speelafspraak van onze dochter.
Mijn dochter zit in groep 7 en is onlangs 10 geworden. Uiteraard had ze een feestje gegeven en van tevoren had ik met haar besproken welke kinderen ze wilde vragen. Ik ging uit van ongeveer tien kinderen, maar was verbaasd dat mijn dochter twee jongens uit groep 8 wilde vragen, waar ze eigenlijk nooit mee speelt en die ik ook niet ken. Dit zelfs ten koste van twee andere meisjes waar ze na school wel mee afspreekt en die haar ook op hun partijtjes hebben gevraagd. Ik zette hier dus mijn vraagtekens bij, maar mijn dochter bleef aandringen en bleef de namen van de tweelingbroers S. en F. als een soort mantra herhalen tot ik uiteindelijk maar heb ingestemd. Het is tenslotte haar feestje.

Afijn, op de betreffende zaterdag was iedereen er. Ook de tweelingjongens, ze kwamen rechtstreeks van voetbal en hadden daarna drie kwartier gefietst om bij ons te komen. In eerste instantie wist ik even niet wat ik met die twee grote binken, (die zelfs nog langer waren dan mijn man), aan moest, maar ze hadden leuke cadeautjes voor mijn dochter meegenomen, gedroegen zich verder normaal, deden goed mee met alle spelletjes e.d. en hebben volgens mij het wereldrecord pannenkoeken eten gebroken. Ik vond het minder geslaagd dat S. en F. om 20.00 uur na afloop van het feestje (terwijl de andere kinderen door hun ouders afgehaald werden) nog drie kwartier naar huis moesten fietsen, maar dat was volgens hen geen probleem voor ze.

Onze dochter komt na schooltijd meestal zelf naar huis en soms haal ik haar op. Toen ik haar in de week na het feestje afhaalde van school, kwam mijn dochter mij enthousiast tegemoet met de mededeling dat ze binnenkort bij de tweelingjongens mocht komen spelen. Ik zou haar dan wel moeten brengen en halen, aangezien de jongens nogal in een landelijke omgeving wonen, iets verder weg van de school en ons huis. De jongens kwamen ook net voorbij op de fiets en ze zeiden tegen mijn dochter dat ze zouden gaan slootje-springen en dat ze wel vies zou worden, maar dat ze ook konden computeren als zij dat liever wilde.

Ik heb nog even een slag om de arm gehouden. Ik hoor van andere ouders dat de ouders van de tweeling aardige mensen zijn, maar ik voel me er op de een of andere manier niet prettig bij als onze dochter daar gaat spelen. Ik bedoel, mijn dochter zit in groep 7, de jongens in groep 8, en hoewel ze nog geen half jaar ouder zijn dan mijn dochter, is die tweeling wel boomlang, ze zijn oersterk en ik ben bang dat ze in hun spel veel te druk en wild zijn. Aan de andere kant staat dochter wel haar 'mannetje', want ze zegt rustig tegen S. en F. dat ze stinkvoeten hebben of ze knijpt de jongens even flink als ze een 'grappige' of schunnige opmerking maken. Ik heb inmiddels met de juf gesproken en die geeft aan dat de tweeling heel populair is, dat ze voor elk feestje worden uitgenodigd en dat er veel kinderen daar gaan spelen. Maar dan wel jongens uit groep 7 en 8, en geen meisjes uit groep 7. Toch zag de juf er verder geen kwaad in. Temeer daar beide heren al een vriendinnetje hebben en ze vier (!) jongere zusjes hebben, dus ze weten hoe ze netjes en rustig met meisjes om moeten gaan.

Wat vindt u hiervan? Zie ik spoken en moet ik mijn dochter naar die binken brengen voor een speelafspraak? Ze wil zelf heel graag. Of moet ik haar proberen om te praten en vertellen dat het toch 'normaler' is als zij gewoon met meiden uit haar eigen klas afspreekt? Is het netjes om een speelafspraak zomaar te weigeren?

Alvast bedankt voor de reactie.

Met vriendelijke groet,
Jojanneke

V@@s
lekker laten gaan

Klinken als leuke jongens.

Pirata
Naar de binken

Gewoon doen. Dat ze lang zijn betekent niet dar ze lomp zijn.
Mijn zoon (11) heeft gisteren ook bij een meisje (12) gespeeld dat langer is dan ik, ze lijkt wel 16. Ook is ie onlangs uitgenodigd voor een partijtje door een meisje dat echt 16 werd.
Mijn andere zoon (16) heeft ook al levenslang vriendschappen met meisjes. Juist leuk.

@Emma
Laten gaan

En ik zou niet zeggen dat het "normaler" is om met meiden uit haar eigen klas af te spreken, want dat is niet zo.

Als.ze zelf graag wil is het toch prima? Waar ben je bang voor?

JR_1972
Waarvoor bang

Bedankt voor de reacties!

Waar ik misschien bang voor ben, is dat die jongens toch (in hun spel) te wild zijn voor mijn dochter, of dat er dingen gebeuren die mijn dochter niet wil. Maar ik denk dat dat meer mijn ingebeelde angst is. Misschien ook omdat mijn dochter toch wel een 'fragiel poppetje' is en die tweeling van die extreem grote en sterke jongens zijn.

@Emma
Ja

Maar zoals je ze beschrjjft zijn ze aardig en zullen ze rekening houden met haar "omvang". Slootje springen is leuk, en ze hebben kleine zusjes, dus ik denk dat het wel losloopt :-)

Anneque
Tuurlijk

Laten gaan! Klinkt als een leuk stel jongens en ze hebben jongere zusjes. Zie geen enkel probleem hier.

JR_1972
Vriendin

Mijn buurvrouw vroeg aan mij waarom 2 jongens uit groep 8 die allebei een vast vriendinnetje hebben een speelafspraak willen met een meisje uit groep 7. Het lijkt me toch dat ik hier verder niets achter moet zoeken en dat het gewoon een uitnodiging is ook naar aanleiding van die keer dat de tweeling op het verjaardagsfeestje van mijn dochter is geweest? Ik neig er nu ook wel naar om mijn dochter gewoon naar de binken te brengen en ervan uit te gaan dat het wel losloopt allemaal...

Yanea
Vast vriendinnetje?

Jemig, die kinderen zijn 12!

Kasten
Ik vraag me af..

Wat ik mijn dochter dan zou moeten vertellen.
Nee S. het is "normaler" dat je wel rokjes en jurkjes draagt, je met poppen speelt ipv met zwaarden, je roze prinsessen behang hebt in je kamer ipv graffiti, liever boksen doet dan ballet en liever met de meisjes uit de klas vadertje en moedertje speelt ipv wormen zoeken met de jongens..

Ik zou haar lekker laten gaan, misschien heeft ze wel de middag van haar leven met die gasten! Zo niet, wie weet wil ze dan zelf wel niet meer afspreken.

Wat geef je anders je dochter mee als je afzegt? Dat je op basis van iemand zijn uiterlijk niet wilt dat ze er mee omgaat? Hmmm...

@Emma
Buurvrouw?

"Mijn buurvrouw vroeg aan mij waarom 2 jongens uit groep 8 die allebei een vast vriendinnetje hebben een speelafspraak willen met een meisje uit groep 7. "

Tja, als de buurvrouw het zegt...😔

Phryne Fisher
Och ja

Mijn dochter speelde op de basisschool alleen maar met jongens. Haar beste vriend was een kop groter en veel zwaarder dan zij. Helaas was hij net zo onbehouwen als mijn dochter, dus als hij haar een duw gaf (omdat zij hem een por gaf) werd mijn arme prinsesje zowat gelanceerd. Gelukkig had de jongen ook nog ouders die dat dan een beetje in de gaten hielden dus er is nooit iemand ernstig gewond geraakt.

JR_1972
Lanceren

Misschien slaat het nergens op, maar wat Phryne zegt, speelt ook steeds in mijn hoofd. Als 1 van die tweeling (per ongeluk) uithaalt, dan wordt mijn dochter inderdaad ook gelanceerd, ben ik bang. Ze zijn aardig, maar in het vuur van het spel kan er natuurlijk altijd wat onvoorziens gebeuren... Of zie ik spoken?

Tijgeroog
Ach...

Ik ben ook wel eensdoor grotere jongens gelanceerd. Wat ik zag er misschien wel klein en schattig uit, maar ook datwas alleen maar schijn. Als tiener in m’n jongenssportteam een aantal keer niet aan de kant gegaan voor grote aanstormende pubers en dus net zo vaak gelanceerd. Ik heb er een mooi lidteken op m’n knie aan overgehouden, maar ook mooie vriendschappen. Had het niet willen missen!

Alison
Misschien

kun je het ook zien als een manier voor haar om wat harder te worden? De meeste meisjes (die ik ken dan) zijn van die huilebalken. Beetje gechargeerd ;) maar de meeste meisjes zouden best wat harder kunnen worden. Laat zo'n kind door de modder rauzen en gelanceerd worden. Wordt ze groot en sterk van. Je wil niet weten wat wij vroeger allemaal uitgespookt hebben. Maar ik leef nog en het heeft me goed gedaan. Ik zou er heel wat voor geven als ik mijn kind kon grootbrengen op een plek waar slootje springen een optie is.
Mijn jongens zaten in de stad helaas.

Pirata
Nog niet gebeurd

Mijn zonen zijn nog nooit gelanceerd 🚀door hun veel langere vriendinnen. Mijn heren zijn juist de iele scharminkeltjes. Er zijn nog geen gewonden gevallen.
Laat je niet onzeker maken door de búúrvrouw.

Jippox
och

Mijn dochter heeft 3 grote broers. Die zijn ook niet altijd even voorzichtig met haar, maar zo snel gaat een kind niet stuk hoor. De meeste kwetsuren die ze opgelopen heeft waren trouwens meer eenzijdige ongevallen :-)

Koffiekop
Heerlijk toch juist?

Ik had vroeger als teer poppetje juist de meeste lol met mijn buurjongens die 4 en 6 jaar ouder waren. Heerlijk wild geravot en gevoetbald, zalig! Ik heb er mijn 'voetbalcarrière' aan te danken, ben op mijn twaalfde van ballet af gegaan en lekker gaan voetballen. Had ik nooit gedurfd als ik niet al jaren op straat had kunnen oefenen met de buurmannen. Ik was ook voor niks en niemand bang, dat kwam goed uit als rechtsback. Twee keer kampioen geworden! Die zwaar gekneusde enkel had ik er graag voor over.

Laat lekker gaan. Klinkt als een fantastische speelmiddag, gun haar dat. En onthoud, de mens lijdt dikwijls het meest, door het lijden dat hij vreest (doch dat nooit op zal dagen. Zo heeft hij meer te dragen, dan God te dragen geeft).

AnnaNiem
Laat gaan...

Het zijn jongens, ze zijn een jaar of wat ouder... is dat nu echt een probleem? Jongens op die leeftijd kunnen nog echt kinderen zijn, terwijl je bij je dochter de eerste pubertrekken ziet. Je hebt ze gezien op het feestje en hebt dus de interactie tussen de jongens en je dochter kunnen zien. Dat ging goed, dus waarom zou een afspraak daar niet goed gaan? En blijkbaar lopen er ook nog zusjes rond. Het lijkt mij een gezellige boel. Dat met die vriendinnetjes en de buurvrouw is onzin. Beoordeel zelf, het zijn kinderen! En je kan maar vast wennen aan loslaten. In de brugklas komt ze weer anderen tegen en heb je nog minder zicht op wat ze met wie doet.

JR_1972
Kogel door de kerk

Nou, bedankt voor alle reacties.
De kogel is door de kerk hoor!
Onze dochter gaat volgende week een middagje op speelafspraak bij de binken!
Ik laat nog wel weten hoe het geweest is!

Groeten,
Jojanneke

JR_1972
Speelafspraak is geweest!

Beste allemaal,

De speelafspraak bij de binken op de boerderij is geweest! Mijn dochter leeft nog! :-)
Ze heeft slootje gesprongen, is heerlijk vies geworden en heeft de tijd van haar leven gehad. Ze bleef ook eten, en mocht de oma van de tweeling helpen om boerenkool met worst te maken voor ongeveer 12 man. Mijn dochter is dol op koken, dus dat was een leuke uitdaging voor haar, ze vond het ook super om 1 van de tweelingjongens nog wat te kunnen leren in de keuken. Toen ik haar kwam halen merkte ik het al, het is een fantastisch leuk gezin, dus ik had me druk gemaakt om niks!

Bennikki
Lol

Krijg meteen zin om ook bij deze familie te gaan spelen!

Raffie
haha Bennikki

Ik ook!

Bert
Leuk

Wat goed om te horen, het is altijd goed om op je hoede te zijn. Het is een soort afweringssyteem van het lichaam om risico uit te sluiten :)

Leerachterstand wegwerken, hoe doe je dat?!

Lees hier of je kind een achterstand heeft en wat je kunt doen.