Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

Ouderschapsplan regelen

Hallo,

Ik en mijn partner zijn zo'n half jaar uit elkaar.
Ik heb toen gelijk een ouderschapsplan opgesteld en haar toe gestuurd om te lezen en opmerkingen te geven.
Toen had ze er geen haast mee (en ik wel natuurlijk, want wil weten waar ik aan toe ben straks met mijn zoontje), maar ben bang dat ze afhoud omdat ze niet wil dat mijn zoontje 5 of 6 nachten per 2wkn bij mij is.
Ze heeft ondertussen een huurwoning toegewezen gekregen, waar ze gaat samenwonen met haar nieuwe partner, maar wil ouderschapsplan pas tekenen als het huis verkocht is (moet volgens haar na verkoop woning)

Ik ben van mening dat het plan al 5mnd terug geregeld en getekend had moeten zijn, maar pas tot uitvoer komen als alles geregeld was(verkoop woning, beiden andere woonruimte).

Zit ik hier nou mis? En kan plan pas na verkoop woning?
Zsm geregeld lijkt mij het beste.

Tekenen kan altijd

Het kan altijd getekend worden. Wil ze niet kan je voorlopige voorzieningen aan vragen bij de rechtbank. Maar bedenk goed dit kan ook gezien worden als strijd.

Invulling

De invulling van een ouderplan bespreek je samen, uitgaande dat jullie dat beide op kunnen brengen. Zij kan niet in haar eentje bepalen hoe de verdeling van de dagen er uit gaat zien. En jij natuurlijk ook niet.

Hebben jullie het daar al over gehad? Wat heb je voorgesteld in ouderschapsplan. Weet je wat ze van jouw voorstellen in het plan vindt? Hoe verloopt jullie communicatie?

Zorg vooral dat je het eerst samen eens bent over het ouderschapsplan. Tekenen komt daarna wel.

Wij hebben er toen voor gekozen zo weinig mogelijk punten op te nemen in het plan. Omdat het ook vaak voer voor ruzie is. Verdeling dagen, verdeling vakantie, kinderalimentatie en wat daar van gekocht mocht worden, overleg bij eventuele verhuizing. Dat was het geloof ik wel.

Brave Hendrik

Brave Hendrik

04-02-2019 om 15:45

Welkom in de jungle!

Eerst een vraagje: ben je getrouwd (geweest) of hebben jullie een samenlevingscontract (gehad), of helemaal niets?
Bij het uitspreken van de scheiding door de rechter moet er een ouderschapsplan zijn. Een samenlevingscontract wordt vaak ontbonden door een aangetekende brief. Daar is dus niks bij geregeld. Er is weliswaar de verplichting dat er een ouderschapsplan moet zijn, ...
En als jullie niks hadden geregeld is er nu ook niks geregeld.
Maar wat nu als de ene partij niet wil meewerken. En wat nu als die toch al de touwtjes in handen heft omdat de kinderen daar het grootste deel van de tijd zijn en die partij dus de meeste invloed op de kinderen heeft? Dan wordt het een lastige zaak waarin je slim/sluw te werk moet gaan want het is onmogelijk om voor ieder wissewasje naar de rechter te gaan en voor een uitspraak gauw een paar duizend euro’s af te tikken.
Mijn advies: probeer zo veel mogelijk in spelling terms te blijven want dat scheelt een hele hoop frustratie.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.