Echtscheiding en erna Echtscheiding en erna

Echtscheiding en erna

Kinderalimentatie in samengesteld gezin


Watervrouw

Watervrouw

06-02-2019 om 10:58

Mevrouw

Waarom noem je de moeder van kinderen die heel veel bij jou zijn in godsnaam mevrouw? Sorry, daarvan rijzen mijn haren ten berge..

Je doet net alsof de ex-partner van je man geld cadeau krijgt.
Realiseer je je wel wat alles kost? Orthodontie, bril, lenzen, sport, hobby.
En misschien werkt zij momenteel wel wat minder zodat ze alles voor kind kan regelen en heeft daar later last van omdat ze dan misschien niet meer fulltime kan werken en minder pensioen heeft opgebouwd.
Bovendien zal er misschien ook gespaard worden voor een studie of autorijlessen. Ik ontvang ook kinderalimentatie, weliswaar minder dan het bedrag dat jij noemt, en mijn ex vindt ook dat hij te veel betaalt omdat ik ook een deel toeslag en kinderbijslag ontvang dus ik ben exact aan het bijhouden wat alles kost en daar schrik je wel van. Het totaalbedrag dat hij per jaar aan zijn kinderen kwijt is plus een vakantie, plus 26 weekenden is laag.

Phryne Fisher

Phryne Fisher

06-02-2019 om 11:14

Periodes

Voor mijn oudste heb ik altijd hetzelfde bedrag gekregen, indexeren deed mijn ex niet aan. In de periode dat zij naar de opvang ging heb ik wasrschijnljk relatief meer moeten betalen. Daarna heb ik er een paar jaar aan ‘overgehouden’ maar vanaf de middelbare school vliegt het er weer met bakken uit.
275 euro is geen wereldbedrag, zeker niet als je een bril- en beugeldragend kind hebt en een dure middelbare school kiest.
Ik had ook wel meer kinderen willen hebben en financiën hebben zeker meegespeeld om dat niet te doen. Zo werkt het ook met tweede leg. Waarom krijg je een hele kinderschaar als je kennelijk al moeite hebt met de kosten voor twee?

Flavia

Flavia

06-02-2019 om 11:15

Blij met partner ex

Als ik dit lees ben ik gewoon blij met de partner van mijn ex.
Die heeft vanaf het begin gezegd, ik heb een relatie met hem gekregen toen deze afspraken er al waren dat is ons 0 punt en van daaruit moeten we financiële beslissingen nemen.
Toen zij gingen samenwonen en dus de lasten van mijn ex ruimer werden was dat voor mij ook geen aanleiding om te willen wijzigen. Dat waren de afspraken die er waren en daar moet ik gewoon van rondkomen.

Pip doe jezelf, je partner en zijn kinderen al geboren of nog niet en Tel je zegeningen.

En.....

"Dat neemt ook nog niet weg dat mevrouw ook een partner heeft he met een flink salaris. Hij hoeft natuurlijk niet voor kind te betalen maar betaald wel deels hypotheek en de rest vd kosten. Zo komt mevr dr salaris uiteindelijk ook wel op €2000,-."

Dat telt voor jouw partner natuurlijk ook. Die deelt een huis met vrouw en (bijna) 2 kinderen. Ik neem aan dat jij ook inkomsten hebt? Dus je partner kan de uitgaven met jou delen toch?

Ook

Mag het dan ook mee gaan tellen als de moeder meer kinderen krijgt met een andere vader?

Als meetelt dat vader meer kinderen krijgt met een andere moeder zou omgekeerd ook mee mogen tellen dat moeder meer kinderen krijgt met een andere vader. Ze moet dan immers voor meer kinderen zorgen, waardoor haar draagkracht minder wordt.

Het wordt een feestje in Nederland! Vooral voor de advocaten.

Tsjor

Voorbeelden

Voor zover ik het heb kunnen lezen betreffen de aangehaalde uitspraken situaties, waarin er om een andere reden een herberekening gemaakt moet worden, namelijk verlies aan inkomsten van degene die betaalt (en nog een vader die heel ingewikkeld allerlei kinderen en vrouwen aan elkaar knoopt).

Maar Pip700 gaat ons helpen: na de draagkrachtberekening zal ze naar de rechter gaan met een verzoek om de kinderalimentatie te wijzigen.

Tsjor

Tsjor.

Die liefdesbaby van de tweede leg is er al bij die "Mevrouw". Eéntje tot nu toe. Misschien kunnen de moeders beter vriendinnen worden, kunnen ze kinderwinterjassen, schoeisel enz. heen en weer schuiven.
Is gezelliger en scheelt dure advocaat.

Blijkbaar

Inderdaad. En blijkbaar heeft Pip700 geen aanleiding daarin gezien om de kinderalimentatie van haar partner te laten verhogen. Terwijl een kind erbij toch minder draagkracht oplevert etc., zie redeneringen van Pip700. Oh wacht, vader heeft ook al een kind van tweede leg. Had ook weer een herberekening moeten opleveren. En dan nu weer vanwege het tweede kind.
Je kunt er een hele industrie van maken!

Inderdaad, kinderkleertjes uitwisselen is gezelliger en levert meer op.

Tsjor

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.