Werk, Recht en Geld Werk, Recht en Geld

Werk, Recht en Geld

Brink

Brink

23-01-2019 om 19:04

Fooi pizzabezorger


Kaaskopje

Kaaskopje

03-02-2019 om 16:20

Betaalverzoek

Dat is inderdaad nog het allerbeste. Ik zat daar ook al op te broeden wat fooi betreft.

Triva, iemand beroven is sowieso niet zo heel erg slim, kennelijk ontbreekt dan óók nog een paar procent IQ waarmee bedacht wordt dat een laptoptas meer waard is.

Kaaskopje

Kaaskopje

03-02-2019 om 16:30

Wil

Pizzazaken leveren tot (ver) na middernacht, een beetje afhankelijk van de stad waar dit gebeurt. Om eerlijk te zijn vind ik het niet verantwoord. Het gaat meestal goed, maar er komen ook situaties voor die je liever niet hoort als moeder. En dan telt wat mij betreft niet dat het meestal goed gaat, maar dat 1 akkefietje er al 1 teveel is.

Triva

Triva

03-02-2019 om 22:11

Tja

https://www.nhnieuws.nl/nieuws/237425/pizzakoerier-geslagen-en-overvallen-in-alkmaar

Er worden zoveel mensen overvallen. Het googlet lekker op pizzakoerier. Als je ze daarom liever geen fooi geeft kun je ze beter niet laten komen denk ik dan.

Kaaskopje

Kaaskopje

03-02-2019 om 23:08

Triva

Bezorgers krijgen loon, net als postbezorgers. Niet bestellen betekent minder werk, dus dat is de achterdeur uit. Wij bestellen trouwens zelden. Van ons moeten ze het sowieso niet hebben. Als ik bestel, doe en betaal ik dat via thuisbezorgd.nl.

Kaaskopje.

Precies, dat zeg ik, we zijn het eens dus.

Alleen qua fooi geven maakt het risico om overvallen te worden niet uit, vermoed ik. De kans om overvallen te worden zit hem niet in die paar euro in de broekzak.

Kaaskopje

Kaaskopje

04-02-2019 om 02:13

Wil

Zolang mensen contant blijven betalen, zal het een overvaller worst zijn of het fooi of pizzakosten zijn. Nu is de wetenschap dat bezorgers geld op zak hebben voldoende om zo'n koerier van zijn scooter te trekken en een trauma te bezorgen. Pech als het die paar rottige fooicenten zijn, maar niet geschoten is altijd mis.

Suffertjes

Ik vind het een vage reden om van een fooi af te zien, het ligt bij de ontvanger of die het risico aanvaardbaar vindt..Een bezorger die vier zware kratten in mijn keuken sjouwt ben ik net even wat eerkentelijker dan een willekeurige vakkenvuller. Een fooi is niet verplicht, maar ik heb zelf kinderen in die leeftijd, en wat zal mij die euro jeuken. Die kinderen schooien in successie al tien jaar met bedelnieuwjaarskaartjes een aardig bedrag bij elkaar. Nog iets voorgevallen.

Yanea

Yanea

04-02-2019 om 16:12

Kaaskopje

Als bekend wordt dat pizzabezorgers alleen wat eurootjes fooi op zak hebben, wordt het aantal overvallen vanzelf minder. Iemand overvallen is namelijk een hoop gedoe met bovendien kans op gevangenisstraf, dus dat doe je alleen als er kans is op een flinke buit.

Rafy

Rafy

06-02-2019 om 20:35

Voorzichtiger

De ramenwasser bij ons rekent ook het liefst contant af, heb je niks in huis dan vindt hij het fijn dat je het 's avonds even afgeeft(is in de wijk)

Kinderen met wat dan ook in de verkoop komen ook alleen nog maar met tweeën aan de deur, mogen ook geen geld meer aannemen.

Wbt pizzakoeriers: die schijnen vaak doelwit te zijn. Ook de pizzeria zelf, net als de snackbar. Grote stad in Brabant regelmatige overvallen in de buurt bij beide. Nu met aanbelverplichting na zonsondergang. Of het helpt?

Kaaskopje

Kaaskopje

07-02-2019 om 00:02

Kenfan

Die euro is het probleem niet.

Ik ging vroeger met mijn dochter mee toen ze met haar kaartjes langs de deuren ging "schooien" (wat een nare woordkeus!) voor kerst. Ik stond op een afstandje, wel zichtbaar. Men waardeerde dat, omdat sommigen er wel bij stil stonden dat er een risico aan zat.

Triva

Triva

07-02-2019 om 08:46

Glazenwassers die het nog steeds

contant willen hebben... Zwartwerken of witwasserij....

Banjo

Banjo

07-02-2019 om 10:11

Triva

Ik ben er in 30 jaar nog nooit 1 tegengekomen die het anders deed. En pas 1 keer iemand voor wie ik geen angst had/"vertrouwde".
Die gasten zijn zo territoriaal als de ziekte. Woonde ik in een heel nette buurt maar ik heb ze met elkaar op de vuist zien gaan. Dus zwart werken, wit wassen: lijkt me helder.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-02-2019 om 11:19

Banjo

Ja, ik heb ook gehoord dat glazenwassers elkaar het licht niet in de ogen gunnen wat hun wijkjes aangaat. Voor mij is dat zelfs reden geweest om het steeds maar uit te stellen. Zie ik iemand dan weet ik niet of wij net in de foute straat voor die glazenwasser staan met ons huis. Maar nu heb ik op een website een aanbod in de eigen wijk gezien, waar ik misschien toch maar eens gebruik van ga maken. Bovenramen heb ik al héél lang niet gedaan, schande gewoon. Ik bied voor die eerste beurt maar een beetje extra aan, denk ik.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-02-2019 om 11:23

Vinden jullie dat erg, witwassen?

Uiteraard vind ik ook dat zwartwerken niet is zoals het hoort, maar ik pluis niet uit of ze dat doen. Als ze betrapt worden en de belastingdienst achter zich aan krijgen, is dat hun risico.

Witwassen of zwartwerken.

Dat is niet hetzelfde. Witwassen van op crimineel manier verkregen geld vind ik niet oké. Zwartwerken om een uitkering niet in gevaar te brengen vind ik ook niet oké.
Naast je normale werk nog wat zwart bijverdienen heb ik minder problemen mee. Mijn glazenwasser rekent ook contant af, dus waarschijnlijk zwart. Ik reken direct af als hij klaar is.

Kaaskopje

Kaaskopje

07-02-2019 om 14:58

Ja

Dat witwassen en zwartwerken niet hetzelfde is, weet ik. De titel moest even kort

Er zijn situaties waarin ik zwartwerken niet veroordeel. Het hoort niet, het mag niet, maar ik snap het dan wel. Zwart bijklussen naast betaald werk betekent net zo goed dat iemand de maatschappij benadeeld. Naast een uitkering bijbeunen klinkt fouter dan bijklussen naast wit werk, terwijl zwart bijklussen naast betaald werk misschien ook wel in de papieren kan lopen van wat de belasting misloopt. Ik sta sowieso niet meteen op mijn achterste benen als ik het van iemand weet.

Wit of zwart

Er zal vast gescharreld woden toch is glazenwasser gewoon ook een regulier beroep met een salaris en vacatures.
Ik had een glazenwasser die een vast bedrag kreeg overgemaakt om het gedoe met rondjes lopen tot mensen thuis zijn, te voorkomen.
Als ze geweest waren kreeg ik een kaartje in de bus. Gewoon goede busines.

Triva

Triva

07-02-2019 om 15:08

afijn

In het kader van berovingen ben ik blij dat ik sinds ruim een jaar niet een jonge knappe vrouw aan mijn deur heb om het geld op te halen maar gewoon een betaalverzoek per app krijg. Ook ben ik er blij om omdat ik dus nooit geld in huis heb. Ze hebben het hier nooit (17 jaar) direct opgehaald, altijd alleen in de avond, dit is echt geen wijk waar je overdag moet gaan aanbellen voor geld. Ze hebben hun vaste adressen waar ze zo nu en dan aanbellen voor schoon water en bij mijn vriendin houden ze altijd pauze met koffie

Kaaskopje

Kaaskopje

18-02-2019 om 22:37

Nieuws

Minder straatroven, maar meer overvallen op maaltijdbezorgers in Rotterdam - https://nos.nl/l/2272502

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.