Home » Forum » Examen bundels wel of niet

Examen bundels wel of niet?

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

17 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Desteny
Examen bundels wel of niet?

Ik wilde voor mijn zoon examenbundels bestellen voor bepaalde vakken.

Nu zegt de ene leraar dat is niet nodig de ander zegt kan je doen.

Zijn er hier ouders met ervaring? waarom heb je het wel gedaan en heeft je zoon/dochter er ook gebruik van gemaakt en iets aan gehad?

Ik twijfel nu en het is toch per boe 15 euro.

@Emma
Bundels

Examens trainen heeft wel zin, maar je moet gericht feedback krijgen bij elke vraag die fout is. Mjjn dochter had er dus alleen wat aan als er iemand naast zat. Ze kon dat niet alleen.

Desteny
samengevat

Ik ben bereid om er naast te zitten dat vind ik niet erg maar ik weet ook niet alles.

Heb je ook ervaring met samengevat?

Jasmijn
fijn

Mijn kinderen vonden het wel fijn om ermee te oefenen. Een tip, koop geen nieuwe, maar net eentje van 1 jaar oud, is ook oke. Op marktplaats staan er altijd genoeg.
Die van ons (wel nieuw gekocht) heb ik maar weggegeven aan een huiswerk instituut want marktplaats had er zoveel dat niemand bood.

Pooh bear
Bieb

Mijn dochter heeft ze toen wel gebruikt. Wij hadden ze uit de bieb gehaald. Die waren wel 1 jaar oud maar ging nog goed.
En voor het vak waar ze de meeste moeite mee had hebben we er 1 gekocht.

Lilian1
Dochter wel zoon niet

We hadden er voor allebei een aantal aangeschaft. Zoon heeft er bijna niks mee gedaan die werkte liever op de computer. Alleen de bijlesstudent gebruikte hem dan voor hem.
Dochter vond het wel prettig maar vond samengevat nog fijner.

IngridT
Niet

Op examenblad.nl vind je (gratis) voor alle vakken op alle niveaus eindexamens van minstens de laatste 15 jaar. Inclusief uitwerkingen/correctiemodellen en normering. Meer oefenmateriaal heb je echt niet nodig volgens mij.

Ingrid

Phryne Fisher
Hmm

We hebben er wel een heel stel, maar volgens mij inderdaad ongebruikt omdat alles ook online stond.

Sas
Goede tip IngridT

Ik geloof niet dat mijn eindexamenkandidaat examenbundels heeft. Tenzij ze in het boekenpakket van school passen. De extra's die ik zelf moet betalen, negeer ik altijd. Als iets nodig is, kunnen we het altijd nog kopen.

De link is gelijk doorgestuurd naar mijn kandidaat.

Jan
Let bij die oude versies

Wel even op de inhoud van een vak kan wijzigen. Merk je vaak wel als je ze maakt, maar om de stress te vermijden

IngridT
Jan

Klopt. Eens in de zoveel jaar wil er wel eens een onderdeeltje sneuvelen en bijkomen. Daar moet je idd wel op letten. Maar is meestal niet iets heel dramatisch groots. .

Tine Winkel
Samengevat

Die bundels heeft mijn dochter voor een aantal vakken gebruikt. 2e hands via MP gekocht en na afloop weer verkocht. Ze vond ze erg fijn. Staan vgm ook examenopgaven in of ze haalde die van internet.

maan.
Sommige vakken

Dochter kreeg er 1 van school, kocht er een op advies van docent en daarnaast twee tweedehands overgenomen van oudleerling van vakken waar ze wat minder goed in was.

Zijn allemaal gebruikt en jaar daarop doorgeschoven naar vriendin klas lager.

Als je denkt dat je zoon er iets mee gaat doen dan zeker bestellen. Bij twijfel van zoon laat hem docent advies vragen, bij sommige vakken heeft examenbundel meer waarde dan bij andere vakken.

Desteny
bedankt

Bedankt voor alle reacties.

Ik ga op examenblad de oude examen uitprinten en heb als extra samengevat van een aantal vakken via mp gekocht.

Mijn zoon denkt dat hij dan wel genoeg heeft.

Yuo
Ja

Samengevat ja, Biologie omdat dochter dat toch wel lastig vond.
En examens examens examens maken

braam
samengevat

Ik ben ook fan van samengevat. Daarmee leer je ook de "bouwstenen". Complete examens oefenen is nuttig als je dat al onder de knie hebt (en examenblad is inderdaad prima daarvoor) maar samengevat is echt handig voor de "hoe zat dat ook alweer" dingen.

Veranderingen zijn meestal niet zo groot (en als ze dat wel zijn, zoals een compleet ander land bij aardrijkskunde, dan weet of merk je dat wel), maar wel nuttig om in achterhoofd te houden of misschien docent even te vragen. Bij sommige vakken herken je opgaven misschien meteen als "dat hoef ik niet te kennen" maar bij bijvoorbeeld wiskunde kun je helemaal vastlopen met een opgave, terwijl achteraf blijkt dat je daarvoor, zeg, de produktregel nodig had die nu geen examenonderwerp meer is. En andersom: zonde als je uitgebreid examens oefent en dan net een onderwerp mist dat relatief nieuw is op het examen.

Voor wiskunde is www.wiskunde-examens.nl heel nuttig.
Daar kun je klikken op "examens op onderwerp gesorteerd" en dan krijg je per niveau examenvragen per onderwerp. De antwoorden staan er ook (apart) bij.

Elizabeth
Feedback

Achter in de bundels staan antwoorden, uitwerkingen en redenen waarom het ene antwoord wel en het andere niet goed is. Deze informatie is heel nuttig voor eindexamenkandidaten.

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.