Home » Forum » Welke luier

Welke luier

Kind mee naar een uitvaart, wel of niet?

En wat doe je als je kind gaat lachen of keten? Lees deze tips van een rouwcoach.

 

19 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
Sanne
Welke luier

Heeft iemand een tip welke luier of broekje geschikt is voor een buikslaper? Mijn zoon (5) is 's nachts nog niet droog en slaapt meestal op zijn buik en de meeste luiers (pampers, kruitvat, huggies, etos, drynights) die ik heb gebruikt lekken boven aan de rand.

Dees
Libero

Ik weet niet of ze nog bestaan. Maar mijn neefjes sliepen altijd met libero om.

Marie
Achterstevoren

Ik heb volgens mij wel eens de tip gelezen om de luier achterstevoren aan te doen.

Lilian1
deden wij idd ook

achterstevoren aan. Of de voorkant veel hoger dan de achterkant, maar zoon sliep altijd op zijn buik en draaide zelden.

sanne
Achterste voren

Die truuk hebben we al geprobeerd, maar dat werkt helaas ook niet. Ook de voorzijde hoger doen dan de achterzijde is geen succes, de plakkers komen dan lager te zitten en trekken de voorzijde niet meer strak. Wat vannacht wel hielp is het gebruik van een onderlegger, maar dan als een 2de luier er over. Maar dit is natuurlijk ook niet echt de oplossing

Mijntje
onderbroek

Met een onderbroek over de luier heen blijft die beter op z'n plek. Heb je dat al geprobeerd?

sanne
Mijntje

Ja was ook geen succes, maar misschien eens een hoge boxer eens proberen

Mijntje
sanne

Jazeker: een boxer idd. Mijn zoon heeft standaard een boxer over zijn luier. Ik kreeg de tip van zijn begeleider. 's Nachts droog blijven is wel lastig omdat de plas misschien gewoon te veel is voor de luier. Een inlegluier kan dan helpen of een ander merk of grotere luier met een groter absorptievermogen. Misschien heb je ook een flinke knul en moet je bij de apotheek eens vragen naar andere mogelijkheden. Er bestaan nog veel meer soorten luiers.

sanne
Mijntje

We hebben een tijdje terug van mijn nichtje anderhalf pak tena slip kinderluiers gekregen, haar zoontje heeft een licht verstandelijke handicap en had ze niet meer nodig. Die tena's waren echt niet veel groter dan de grootste maat van Kruidvat, en lekten niet door. Er zit ook veel meer absorptiemateriaal aan de voorzijde en de voorzijde is ook hoger en breder qua oppervlakte. Ik heb de prijs opgezocht van zo'n pak maar dat is 2 keer zo duur als een normaal pak luiers, maar ja een luier met een onderlegger er om heen is ook niet veel goedkoper. Mijn zoon is inderdaad groot, dat wil zeggen hij heeft de lengte van een bijna 7 jarige, maar het kontje van een 3 jarige

Jackie
Rand naar binnen vouwen

Aan de voorzijde de rand van de luier naar binnen vouwen (4 a 5 cm) en dan pas de zijkanten dichtplakken. Werkte hier best goed.

sanne
rand omvouwen en boxer

Gisteren de tip van jackie en mijntje opgevolgd en de luier heeft niet doorgelekt, alleen was de luier ook aan de achterzijde nat, dus hij heeft op zijn rug geslapen, vanavond weer geprobeerd of het zo lukt.

Mijntje
Fijn!

want als er een medische indicatie is kan je de grotere en duurdere luiers vergoed krijgen, maar als deze het nog even houden is dat prettiger.
Hoe groter je kind (hoe zwaarder en langer) hoe groter de blaas, dus op een gegeven moment houdt zo'n luier het niet meer.
Wij hebben wel altijd een incontinentiematje op het bed, zodat je niet het hele bed hoeft te verschonen 's nachts (die kan je los kopen bij de apotheek, maar wij hebben wasbare)
Hopelijk is hij gauw 's nachts zindelijk en is het hele probleem voorbij!

sanne
Helaas weer alles nat

En hij heeft eigenlijk niet eens zoveel geplast. Ik denk ook wel dat zijn lange bouw meespeelt, maar het lijkt mij dat hij niet de enigste lange op de buik slapende kleuter is. Vanavond hem toch maar
weer inpakken met een onderlegger. Ik haal die onderleggers gewoon bij het Kruidvat (7 voor 4 euro)

Mijntje
en

zou het helpen hem als jullie naar bed gaan, even wakker te maken om te plassen - en dan weer verder slapen? Hem op de een of andere manier helpen 's nachts zindelijk te worden? Anders zou ik een duurdere en grotere luier overwegen tot hij 's nachts zindelijk is, je hebt er tenslotte maar 1 per nacht nodig.

sw4
luierbroekje

Wij hebben altijd luierbroekjes van Kruidvat gehad. Jongste was al 12 toen het pas overging (meisje). Is vrijwel nooit doorgelekt, terwijl ze heel veel plaste 's nachts.

sanne
grotere luiers

@sw4: we hebben ook luierbroekjes gebruikt, maar die lekten al snel door aan de bovenzijde, typisch een jongens probleem

Inmiddels heb ik via een online drogisterij betaalbare grotere luiers gevonden, die tot op heden wel voldoen.

Elvira
Grotere Pampers

Heb je die al geprobeerd? Ik zag dat ze de nieuwe maat 8 hebben, volgens mij voor kinderen boven de 19 kilo. Welke luiers gebruik je nu eigenlijk?

sanne
Pampers

Bedankt voor de tip, maar het is niet de grote dat het probleem is, maar de voorkant van de luier dat lekt.

Momenteel gebruik ik attends xs voor hem: https://www.online-drogist.nu/p/attends-slip-regular-9-xs-32st-909074.html

Tamara
plakkers

Soms werken plakluiers (pampers) beter als broekjes bij jongens, alleen moet je opletten dat je bij lekken juist niet kiest voor een grotere luier, maar voor een kleinere. De truuk is namelijk dat de 1/2 van de lengte van de plakstrip/klittenbandje zich binnen het gebied van de pulpmat mag begeven, zitten de plakkers te dicht bij elkaar, dan werken de opstaande anti-lekrandjes aan de binnenzijde niet goed.

Wat leert je kind in groep 1?

En dit is wat je kind al moet kunnen voor hij naar groep 1 gaat: lees het hier.