Relaties Relaties

Relaties

Kinderen van partner mee of niet op vakantie


Jasmijn

Jasmijn

19-02-2019 om 08:42

en 2x gaan dan?

Voor zover ik gelezen heb hebben al meerdere mensen aan je geopperd om 2x op vakantie te gaan, je partner gaat 1x met jou en 1x met zijn kinderen. Hij heeft vakantie dagen genoeg. Wat vind je daar dan van? Volgens mij ben je daar nog helemaal niet op in gegaan.
Ik vind het in ieder geval niet vreemd dat je graag met hem alleen wilt gaan.
Ik heb een lat relatie en wij gaan in de loop van het jaar hier en daar samen wat weekendjes weg en in de grote vakantie gaat hij een week met zijn kinderen naar Limburg en kom ik een paar dagen langs en ga dan weer. Niet omdat ik zijn kinderen niet leuk vind, maar ik denk dat het voor de kinderen ook leuk is om een paar dagen met hun vader alleen te hebben. Iedereen is blij op deze manier.

Miekemieke

Miekemieke

19-02-2019 om 08:45

Er is maar 1 argument

Jij wil met hem samen op vakantie en dat is heel legitiem, die kinderen zijn volwassen. Laat ze het zelf uitzoeken. Probleem is alleen dat je vriend het ook moet willen en dat is denk ik het probleem waar het om draait.

Juliana69

Ik wou nog even aanvullen op mijn bijdrage hogerop.

De kinderen van mijn vriendin zijn ondertussen 20 en 17, en wij zijn van het standpunt dat ze mee mogen zo lang als dat ze zelf willen.

Maar - elk jaar vóór het boeken van de reis - vragen we expliciet of ze nog mee willen, en zo ja, dat we verwachten dat ze zich dan ook gedragen op vakantie. Dit doen we omdat er zich eens een serieus probleem heeft voorgedaan op dat vlak m.b.t. de oudste van de twee.

Vakantie moet tenslotte voor iedereen ontspannend zijn en zo weten ze waaraan ze zich moeten houden.
En zelf gebruik ik deze vakanties om mijn band met haar kinderen trachten te verbeteren; het feit dat mijn eigen kinderen niet meegaan (doe ik wat anders mee) laat mij toe volledig te focussen op haar kinderen.

juf Ank

juf Ank

19-02-2019 om 09:49

ik vind ook

het argument;' ze zijn van een bepaalde leeftijd dus hoeven ze niet meer mee omdat ze wel met vrienden kunnen' een kulargument.
Het ene kind is het andere niet; ze zijn niet allemaal even snel volwassen en zelfstandig genoeg en hebben soms op dat moment net niet de juiste vrienden om zo'n avontuur mee aan te gaan.
Dus, ik vind dat een kind zelf moet kunnen bepalen of hij/zij nog mee wil. Maar ja, het is ook weer zo dat een 'kind' ruim in de 20 toch ook een beetje gestimuleerd zou moeten worden in die zelfstandigheid als dat nodig is.

Kaaskopje

Kaaskopje

19-02-2019 om 10:01

Kortom...

Ik zou dit jaar nog slikken. Er komen nog zo veel jaren waarin jullie alleen weg kunnen. Probeer dit soort momenten ook te plaatsen in 'herinneringen maken'. Ze mee laten gaan wordt een 'fijne herinnering', op je strepen gaan staan een 'negatieve herinnering'. Net als de fijne, kun je die negatieve herinnering maar 1 keer maken en niet overdoen en die gaat dan levenslang mee.

Herinneringen maken

Ik moet wel een beetje glimlachen om je laatste bericht Kaaskopje. Door met de kinderen van partner te gaan hoeft de herinnering niet perse positief te worden, toch? Ik denk zelfs dat die van vorig jaar al wat aan de negatieve kant zijn en dat ts het daarom nu anders wil. Meer het voorkomen van verdere negatieve herinneringen? Misschien ligt het voor de kinderen anders, dat kan. Ieder bouwt nu eenmaal zijn eigen herinneringen op. Maar ts wil duidelijk niet langer onderdeel zijn van het opbouwen van positieve herinneringen bij de kinderen van haar partner. Kortgezegd: ze wil liever niet meer met hen op vakantie.
Het blijft iets tussen haar en haar partner. Als die niet zonder volwassen kinderen wil dan zou ze misschien beter voor zichzelf kunnen kiezen. Met een vriendin gaan? Of alleen.

Fransien

Fransien

19-02-2019 om 16:09

En haar eigen dochter

Ze kan natuurlijk ook een tripje maken met haar eigen dochter. Ik lees dat er de laatste keer dat ze samen op vakantie geweest zijn een gezinsvakantie was met haar vriend erbij en dat het toen niet soepel liep. Haar vriend gaat met zijn kinderen op vakantie, zij gaat met haar kind op vakantie en misschien gaan ze samen nog wat doen.
Als je kind niet meer mee wil en je laatste vakantie heeft daar misschien toe bijgedragen dan is het heel zuur dat je vriend alleen met zijn kinderen wil en kan.
Ik zou proberen de band te herstellen door eerst eens een stedentripje te maken met dochter en zo proberen het gezellig te maken en te houden.

Sfeer

1) @Juliana69, je woont hij hem en zijn kinderen wonen er ook vaak. Hoe is normaal de sfeer thuis? Zijn alle jongelui ( die van jou en die van hem) behulpzaam of wordt veel als vanzelfsprekend gevonden zodat jij blij bent als je van een vakantie kan genieten zonder voor een ander te hoeven zorgen? Zit daarin je ongenoegen?
Als dat vanzelfsprekende ( vrouw= ‘sloof’) speelt, kan je dan niet beter daar iets aan doen?

2) Je vriend heeft een periode van een scheiding achter zich. Die tijd kan zowel bij hem als bij de kinderen flink ingehakt hebben. Dat kan leiden voor een moeilijk los laten; dit is wat anders dan de eerder genoemde loyaliteit. Kende je je vriend toen ook al en heb je van dichtbij meegemaakt hoe hij die donkere tijd heeft beleefd? Zo niet, dan kan daar het verschil van visie in liggen; het verschil van gevoel van verantwoordelijkheid en loslaten. (Moeilijk voor te stellen als je er niet bij was.)

3) Je geeft niet aan hoeveel jaar jullie al samenwonen. Misschien te kort om van je vriend te verlangen zijn kinderen te vertellen dat ze dit jaar niet met jullie mee kunnen.
Gezien de scheiding, kan hij dit zin als een afwijzing van hem naar zijn kinderen. Ik denk dat een betrokken vader dat niet kan. Hoe hoog wil je het spelen?

Kaaskopje

Kaaskopje

19-02-2019 om 19:31

Jutra

Ik had het over de herinneringen van de jóngens, niet van Juliana. Natuurlijk zou het heel erg fijn zíjn als ook Juliana er betere herinneringen aan over zou houden, dan ze nu lijkt te verwachten.

Waarom

Waarom zeg je niet gewoon tegen je partner: het lijkt me heel leuk om dit jaar samen weg te gaan? Dan gaan jullie fijn met z'n tweetjes op vakantie & dan kan hij daarnaast ook met de kinderen weggaan. Het is voor de kinderen vast ook leuker om alleen met vader op stap te gaan. Zo erg zitten de meeste kinderen niet op hun stiefouders te wachten.
Dan is iedereen tevreden.

AnnavD

AnnavD

20-02-2019 om 14:33

en en

zou ik voorstellen. Vakantie met jou en vakantie met zijn kinderen. Dat jij niet met zijn kinderen op vakantie wil is prima, maar gun hem dan zijn vakantie met zijn kinderen . Opgelost

Dees

Dees

21-02-2019 om 07:06

Vakantie.

Ik kan me zo niet voorstellen dat je baas het zich veroorlooft om zich niet aan de wettelijk minimale 4 weken vakantie te houden.

Triva

Triva

21-02-2019 om 08:26

Pff

Iemand kan toch gewoon 2 wk zomervakantie hebben? Wat is daar nu gek aan? De overige dagen kun je los opnemen.

Dees

Dees

21-02-2019 om 08:28

Keuze

Uiteraard maar dat is dus ook eigen keuze. Je kunt ook een keer samen gaan met kinderen erbij, en een keer zonder gaan.

Je kunt ook voorstellen 2 weken te gaan waarvan 1 met kinderen en 1 zonder.

Kaaskopje

Kaaskopje

21-02-2019 om 08:43

Dees

Ik heb weleens ergens gewerkt waar je maximaal 3 weken aaneengesloten mocht opnemen en de rest dan apart. Een werkgever is wettelijk verplicht vakantiedagen toe te kennen, maar niet om die in een keer vrij te geven.

Hangkous

Hangkous

21-02-2019 om 08:46

hoezo keuze?

Er zijn beroepen/werkplekken waar je x dagen vakantie hebt maar, omdat iedereen graag op vakantie wil, slechts 2 weken aaneengesloten mag opnemen.
Bijvoorbeeld 4 collega's met kinderen, allen wonend in dezelfde vakantieregio. Dan moeten er afspraken gemaakt worden hoeveel weken iedereen weg kan om toch het bedrijf/de afdeling door te laten draaien.
Was zelf ooit de enige collega zonder kinderen, aan mij werd altijd vriendelijk doch dringend gevraagd buiten de schoolvakanties op vakantie te gaan en als ik dat deed mocht ik wel 3 of in ieder geval ruim 2 weken. Die keuze was dus snel gemaakt.

Dees

Dees

21-02-2019 om 09:04

Schoolvakanties

Ja maar daarom heeft ze toch genoeg keuze? Kinderen zijn volwassen dus zitten totaal niet aan schoolvakanties vast.

M.a.w. er is altijd wel een week te vinden waarin je samen kunt gaan.

Hangkous

Hangkous

21-02-2019 om 09:16

Alsnog

Kan ze dan met die beperking van 2 aaneengesloten weken te maken hebben.
Eind volgende maand begint hier het toeristisch seizoen weer als keukenhof open gaat.
Met bijbaan in de horeca zal dochter vol aan de bak moeten, het maximale aantal uren voor een 16 jarige moeten draaien.
Weekend weg met Pasen zal er niet in zitten.
Zo zal TS ook iets hebben waardoor 2 weken aaneengesloten de max is.
Daar verandert niemand iets aan.

Communicatie

TS heeft helemaal niets gezegd over de mogelijkheden om op een ander moment twee weken aaneengesloten vakantie op te nemen. Of 1 week of een lang weekend. Ik denk ook niet dat dat het probleem is.
Ik denk dat het grootste probleem is de manier waarop TS haar wens naar partner toe geuit heeft; en de onderhuidse motieven die een rol speelden en die waarschijnlijk wel doorschemerden in de communicatie.

Tsjor

Dees,

Op het mbo, hbo of uni hanteren ze ook schoolvakanties. Een vakantie buiten die weken om, staat voor het missen van college.

Pennestreek

Pennestreek

21-02-2019 om 10:17

Volwassen, maar misschien wel studerend?

Dan heb je toch ook nog steeds te maken met de schoolvakanties lijkt me.

Ben benieuwd of TS wat de reacties hier heeft gedaan en of het probleem al opgelost is.

Pennestreek

Pennestreek

21-02-2019 om 10:23

Overigens

hebben niet alle 18-jarigen zin om alleen/met vrienden op vakantie te gaan. Onze zoon van 19 met ASS en 0 vrienden wil nog steeds heel graag met ons mee. Dus het is ook wel heel erg afhankelijk van de kinderen.

Ik kan me überhaupt niet voorstellen dat ik ooit liever zonder de kinderen zou gaan. Ik vind het heerlijk om alleen met man erop uit te trekken, maar ik ga ook heel erg graag met de kinderen. Hopelijk ook nog als ze 50 zijn. Zoals mijn ouders het heerlijk vinden om met de hele familie mét aanhang en kleinkinderen op pad te gaan.

Nu ligt dat vast anders als het om stiefkinderen gaat, maar ik kan me van de partner van TS heel goed voorstellen dat hij graag zo lang mogelijk met zijn kinderen weg wil. Maar dan zou ik het inderdaad splitsen. Een periode met de kinderen, en een periode met vriendin. En dan kan er ook nog een periode met zijn vieren vakantie gevierd worden. Of juist een lang weekend met zijn allen, stedentrip of zo. En dan een langere periode met de kinderen, en een ruime week met vriendin. Moet toch te regelen zijn.

Juliana69

Juliana69

21-02-2019 om 16:14 Topicstarter

Partner zit vast aan schoolvakantie.

We kunnen idd wel eens een weekend ofzo apart gaan. Is over gepraat.

Heb ook gezegd dat hij gerust met kids alleen mag gaan. Zijn er nog niet helemaal uit.

Annemarie

Annemarie

21-02-2019 om 19:36

Vakantie

Hoeveel vakantie dagen heb jij. Het is nl zo dat de werkgever nl bij wet verplicht is minimaal,2 weken aaneengesloten vakantie te geven. Goed werkgeverschap is dat en als je die niet vrijwillig opneemt mogen ze je zelfs verplicht 2 week vakantie geven. (je hebt ook meer vakantiedagen rechten)
Is het vanwege financiële redenen wellicht dat dit zo lastig ligt? Dat jij niet perse niet zijn kinderen mee wil, maar dat er budget technisch gezien maar 1 ruime zomervakanties inzit en jij 't fijn zou vinden deze eens alleen met je partner te hebben?
Ik lees nl weekendje weg samen. Echter waarom zouden jullie niet later nog 10 dagen samen op vliegvakantie gaan. Tenzij het een kwestie van financiën is?!

Juliana69

Juliana69

21-02-2019 om 20:12 Topicstarter

Is geen kwestie van geld maar eens zonder stiefkids

En ook genoeg vakantie hoor maar tijd da s iets anders

Annemarie

Annemarie

21-02-2019 om 20:46

Oplossing is dan duidelijk toch

Dan zie ik het "probleem" niet zo. De oplossing ligt al klaar. Jij en je partner gaan samen ook op vakantie. Gaat je partner 2x. Heb jij je vakantie zonder kinderen (ook je eigen dochter dan niet mee, want je partner heeft ook recht op tijd met jou zonder stiefkind)
En ja ik snap je gevoel. Zelf heb ik geen kinderen kunnen krijgen en met de kinderen, met name de oudste(17) verloopt het ook niet altijd even makkelijk, zeker niet op vakantie. Toch zou ik ze nooit niet mee nemen als ze desondanks alles wel mee willen /gaan. Dit omdat hun vader ook recht heeft op een vakantie waar zij bij zijn.Dit überhaupt al lastig is dit geregeld te krijgen met zijn ex en meestal maar om 8 - 10dagen gaat qua gunning. Op Vakantie doet hij ook 2-3 dagen iets met de meiden alleen. (mijn idee) Of dagdeel en sluit ik later weer aan of zij bij mij. En er zit altijd 1 dag tussen die hartstikke geslaagd is met zijn allen en altijd 2 avonden die heel gezellig zijn. Laat dat nou de momenten zijn die wij regelmatig her bespreken en de rest Mwah daar hebben we het niet over. Dat bestaat voor ons 4 niet (het zijn overigens leuke kinderen, maar ja er is wel een gebroken gezin met alle uitdagingen)
Daarnaast gaat vriend vaak nog 1x weekend met ze weg en 1x heeft vriend met zijn broer een papa weekend. Alleen vaders en kinderen.
Wij gaan zelf ook nog vaak midweek weg.
Persoonlijk zou ik willen dat de vakantie onze enige uitdaging zou zijn, maar dat is een ander verhaal.

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.