Vakantie en uitjes Vakantie en uitjes

Vakantie en uitjes

AnnavD

AnnavD

04-02-2019 om 19:09

Zweden of Noorwegen


Anca

Anca

21-02-2019 om 11:00

Tendentieus

Mirreke, het is een behoorlijk tendentieus artikel. Vanuit het oogput van een vegetariƫr of veganist heb je een punt. Maar als je vlees eet, als je varkensvlees eet (intelligente dieren) en met name als je bio-industrie/supermarktvlees eet, dan heb je bergen boter op je hoofd.

"880 minke whales will be slaughtered this year". Dat is wereldwijd. En hoeveel miljoenen varkens? Waarom is het erger om een dwergvinvis te doden dan een varken?
Dwergvinvissen zijn verre van bedreigd. Het zijn geen bultruggen die wij Nederlanders (!!) bijna uitgeroeid hebben! Er gelden strenge quota, de Noren vissen niet hele scholen of zelfs bijna hele populaties op, zoals bij sommige vissen wel gebeurt. Deze dieren hebben niet hun hele leven in een miserabel kooitje moeten zitten, maar hebben een vrij leven geleid. Ze hebben geen troep te eten gekregen, het is het puurste biovlees wat je je maar kunt wensen. En ja, de mensen eten het ook. Het is een stuk gezonder dan andere vleessoorten, bevat heel veel gezonde vetzuren.
Zolang er hier bio-industrievlees te koop is, vind ik niet dat we iets kunnen zeggen over Noorwegen.

Voor de goede orde: ik ben geen voorstander van de walvisvangst, maar ik ben een veel grotere tegenstander van de bio-industrie. Laten we de zaken alsjeblieft in het juiste perspectief zien. Dit lijkt me echt geen reden om niet op vakantie te gaan naar Noorwegen.

Over de Noorse wolvenjacht weet ik niet zo veel, daar zou ik misschien ook eens in moeten duiken. Schieten ze alle wolven af, worden populaties onderhouden, of worden agressieve individuen die te dicht bij mensen in de buurt komen afgeschoten? Hoe groot is de populatie? In welke gebieden? Hoeveel dieren worden er afgeschoten? Dat lijkt me nogal relevante informatie, vind je niet?

mirreke

mirreke

21-02-2019 om 13:56

Het wordt tijd

dat mensen eens ophouden zichzelf als baas over de wereld te zien met afschieten als ultieme oplossing.
Walvisjagen in deze tijd is unsustainable. Je kunt bijna niemand meer wijsmaken dat je grote intelligente wezens mag afknallen omdat er een handjevol vissers aan het werk gehouden moet worden.

De quota waar je het over hebt worden door Noorwegen zelf vastgesteld. Lekker makkelijk.

Over wolvenafschot in Noorwegen meer hier:

https://wilderness-society.org/norway-plans-to-kill-half-of-its-wolf-population/

mirreke

mirreke

21-02-2019 om 13:57

Angela67

Angela67

21-02-2019 om 14:47

mirreke

zullen we een subrubriek beginnen 'landen waar je niet naar toe mag en waarom'. Dan kun je daar alles neerzetten, netjes gerubriceerd per land.
gr Angela

Angela67

Angela67

21-02-2019 om 15:00

Want .. .

.... met bijen gaat het bijvoorbeeld nergens goed! Bij welk land moeten we dat dan zetten? Wie is er begonnen met het vernietigen van bijen en waar kunnen we dan nog heen op vakantie . . .
https://www.bijensterfte.nl/
gr Angela

Anca

Anca

22-02-2019 om 12:00

Vraag

"Waarom is het erger om een dwergvinvis te doden dan een varken?" Dat zou ik echt wel willen weten. Varkens zijn ook grote, intelligente dieren. De bio-instrustrie is verre van duurzaam, levert een enorme vervuiling en CO2-uitstoot op.
De walvisvangst is overigens WEL duurzaam, er worden minimale aantallen geschoten en de populaties groeien nog steeds. Een dwergvinvis (gemiddeld 5000 kg) levert veel meer vlees op dan een varken (slachtgewicht gemiddeld 93 kg), dus ruim 500x meer voeding per verloren leven.

Ik wil ook niet op vakantie naar een land waar de mensenrechten niet gerespecteerd worden, waar glyfosaat nog vrij verkrijgbaar is, noem maar op.
Mirreke inderdaad, maak jij een lijstje? Alvast bedankt!

AnnavD

AnnavD

23-02-2019 om 13:18

mirreke

En je denkt dat jouw verhaal mij niet naar Noorwegen laat gaan ? En dat het dan ook zou helpen als ik thuis zou blijven ? Dat ze dan geen walvissen meer gaan doden ?

Nee..

dus..

En heel fijn dat je dit soort dingen wil delen, maar open dan een eigen topic met landen die nare dingen doet met dieren (zet je Nederland er dan ook direct bij met zijn varkensflats, kippen in schuren en koeien die 365 dagen per jaar binnen blijven )? En als je dan toch bezig bent , landen die mensenrechten schenden.

Dan kunnen we hier gewoon gezellig praten over vakantieplannen. Ik ga gewoon naar Noorwegen en Rusland was ook fantastisch..

Reageer op dit bericht

Op dit topic is al langer dan 4 weken niet gereageerd, daarom is het reageerveld verborgen. Je kan ook een nieuw topic starten.