Home » Forum » Zwartmaken bij de buren

zwartmaken bij de buren

Heeft je baby moeite met doorslapen?

Met deze tips heb je gauw weer een fijne dromer in huis!

11 berichten / 0 nieuw
Nieuwste reactie
molletje
zwartmaken bij de buren

Eind 2017 berichtte ik hier onder de titel 'Bel de politie maar' over het asociale gezin dat in ons hofje van 10 huizen woont. Er was altijd herrie en gedoe, met als hoogtepunt een groep agenten met een arrestantenbus die het hele huis daar leeg veegde. Inmiddels is er veel gebeurd. De kinderen van het gezin zijn het huis uit gegaan, zodat het aanmerkelijk rustiger is geworden. Heerlijk. De directe buren van het aso-gezin zijn verhuisd en er zijn nieuwe mensen komen wonen, die de hoogtijdagen van herrie nooit hebben meegemaakt. Ook een paar van de andere buren zijn verhuisd en eentje is overleden. We hebben dus een redelijk nieuw bevolkt hofje en ik kan het met iedereen goed vinden. We zeggen elkaar gedag en als het nodig is springen we in. Helemaal goed. Met de aso's heb ik geen contact en dat is ook prima.
Nu zijn er naast ons hofje bouwplannen en het leek ons als buurt goed om bij elkaar te komen om te bespreken hoe we in de gaten gaan houden dat er geen hoogbouw of iets dergelijks komt. We zaten met alle buren bij elkaar in het huis van de directe buren van de aso's. De aso's waren wel uitgenodigd maar niet komen opdagen. Uit de opmerkingen die door de directe buren werden gemaakt bleek dat de aso's mij enorm hadden zwartgemaakt. Ik zou niemand een feestje gunnen, ik zou altijd de politie bellen, kortom, alle narigheid die hen werd aangedaan kwam van mij. Ik heb er mijn schouders over opgehaald en heb de vergadering uitgezeten. Toen ik eenmaal weer thuis was, merkte ik dat het me toch meer deed dan ik dacht. We zijn als buurt jarenlang geterroriseerd door de kinderen van de aso's en nu het rustig is en er nieuwe buren wonen krijg ik van alles de schuld en ben ik de zuurpruim die ervoor zorgt dat er geen feestjes meer worden gegeven. De directe buren leken uit te gaan van 'waar twee vechten hebben er twee schuld'. Hun goed recht, maar driekwart van waar ik van word beschuldigd heb ik helemaal niet gedaan of is compleet verdraaid.
Ik weet dat ik er niks mee kan, maar ik vind het zo oneerlijk! Hoe schud ik dit van me af?

Jo Hanna
Och

Mijn eerste gedachte is: deze nieuwe buren vertellen dit tegen jou. Als ze dachten dat jij echt de kwaaie pier was, hadden ze dat waarschijnlijk niet gedaan. Ik zou dat in ieder geval niet doen. Zou het kunnen dat deze mensen best een vermoeden hebben uit welke hoek de wind waait? Ook door de misschien onbehouwen manier waarop de andere buren op jou hebben afgegeven? Daar denken mensen dan toch ook gauw het hunne van. Ik zou de asoburen in hun sop laten gaarkoken en tegen de nieuwe buren heel beschaafd vertellen dat je inderdaad je moeilijkheden hebt gehad met deze mensen maar dat je blij bent dat die achter de rug zijn en dat jullie tegenwoordig beschaafd met elkaar kunnen samenleven. Voor een goede verstaander is dat volgens mij meer dan genoeg!

Groet,
Jo Hanna

Flanagan
Tijd zal het leren

Je nieuwe buren zullen met de tijd zelf ervaren wie naast hen wonen.

Wat ik wel vreemd vind, is dat zij jou in bijzijn van anderen, hiermee confronteert. Dat is geen schoonheidsprijs. Eerlijk gezegd vind ik deze wijze zelfs een beetje te nieuwsgierig en te stokerig overkomen. Goede reden om ook met hen niet te close te worden.
Daarmee ook raadzaam om niet met hen over het tuinfeest uit te gaan zitten wijden want daarvoor ken je ze wrs nog te kort.

Laten je nieuwe buren maar van anderen horen hoe het werkelijk zat.

Watervrouw
Net als Jo Hanna

Dat was ook mijn eerste gedachte. Kan het zijn dat de nieuwe buren jou willen laten weten wat er geroddeld wordt maar het zelf niet geloven?

rode krullenbol
"Ignore everyone"!

Elliott Hulse: https://youtu.be/LYDznRaAl20

Oftewel: keer terug bij jezelf.

Ad Hombre
molletje

Had je echt wat anders verwacht dan? Lekker negeren en genieten van de rust zolang het duurt zou ik zeggen.

molletje
tja

Ik heb tijdens de vergadering op één van de opmerkingen schouderophalend gezegd dat er inderdaad helaas een geschiedenis was. Punt. Verder niet uitgeweid wat dan precies of aan wie het lag.
Ik heb ooit in een buurt gewoond waar ik de burencontacten erg benauwend vond, met min of meer verplichte buurtbarbecues en gezamenlijk voetbal kijken. Toen ik in dit huis kwam wonen heb ik expres een beetje afstand gehouden van de buren. Wel vriendelijk groeten en op straat een praatje maken, niet naar verjaardagen of mensen bij mij thuis uitnodigen. Dat werkt prima en het zal dan ook niet opvallen dat ik de nieuwe buren van de aso's wat op afstand zal houden.
Gisteravond had ik echt de pest in, vandaag kan ik het alweer wat nuanceren. We hebben jarenlang terreur gehad van belletje trekken, vuilnisbakken omgooien, troep door de brievenbus, luidruchtige feesten, kotsende pubers, kinderen die over de platte daken renden en smerige taal riepen tegen wie ze dan ook achter een raam zagen zitten, hysterisch blaffende honden, lege blikjes energydrank of bier en peuken in de tuin, noem maar op. Door de crisis kon ik helaas niet verhuizen, dus ik heb het uitgezeten. Nu is het rustig, maar krijgen we het gestook onder de buren. GAAN we weer, dacht ik.
Gelukkig hoef ik in mijn huis niet te luisteren naar geroddel en ook niet meer naar lawaai, dus ik ga het lekker negeren. Na vanavond dan, want ik zag net een levensgrote Abraham-pop met zijn piemel uit zijn broek bij de aso's in de tuin staan. Zal een mooi feestje geven. Lachûh...

Jasmijn
komt wel uit

Op een gegeven moment zal de waarheid ook wel doordringen bij de nieuwe buren. Blijf gewoon jezelf en vriendelijk. Jij roddelt niet en houdt je afzijdig. Wat anderen ook al schreven, op een gegeven moment zullen mensen wel doorhebben hoe de aso buren zijn en dat hun verhalen over jou waarschijnlijk helemaal niet kloppen. (want dan zou je nu toch nog aldoor vervelend moeten doen?)

Fransien
ze zullen vanavond een voorproefje krijgen

Zo te zien wordt het weer een leuke avond/nacht vandaag. De nieuwe buren kunnen volop meegenieten en merken wel hoeveel rekening er met hen gehouden wordt. Ze zullen ook wel van andere oudgedienden te horen krijgen hoe ontzettend vervelend het geweest is met de kinderen van de aso´s. Ze komen er wel vanzelf wel achter.

Fransien
Was het nog te doen?

Hoe is het gegaan met het feest? Was het nog een beetje te harden?

molletje
het ging redelijk

Het feestje was binnen en dat is niet vanzelfsprekend bij die lui, want ze hebben wel eens een 'sneeuwfeest' gegeven in februari met allemaal vuurkorven in de tuin en keiharde muziek. Van het feestje zelf heb ik dus gelukkig niet veel last gehad, ik woon zeg maar in de bocht van het U-vormige hofje en de aso's helemaal aan een uiteinde. Alleen toen het feestje was afgelopen tegen drie uur was er even een hoop kabaal van dronken mensen die niet zachtjes konden vertrekken. Hoe de directe buren van de aso's het hebben ervaren weet ik niet. Ik ga daar ook niet naar vragen.

Begrijpend lezen: zo wordt het weer leuk

Lees hier tips voor thuis om je kind erbij te helpen.